• Tak jsem se rozhodl, ze budu efektivne nakladat s drahocennou silou a poridim si SPD pedaly. o LOOKach jsem slysel, ze maji velkou vuli, tak ty radeji ne. Libi se mi rada Shimano-mate s nim nejake zkusenosti? A jeste jeden dotaz-SPDR 540 jsou z plastu? Jake to ma nevyhody? P.S.cenu bych si predstavoval aby nepresahovala 2000Kc. Dik

    0 0
    • Vrci  

      Já mám Looky od 2001 a vůly v nich nemam. Jediný s čim můžu srovnávat jsou silniční jednostraný VP a na těch se ohla buď osa nebo tělo, takže v jednej čášti otáčky škrtala o tělo pedálu.

      Mám tyhle http://www.bikezone.cz/…a/tisk14.jpg

      0 0
    • vozejk  

      looky maj dva druhy kufru.cerveny s vuli a cerny bez,v tom bych problem nevidel.ja vozim spd-r od shimana a sem s nima docela spokojenej.

      0 0
    • PT  

      Mám LOOK za 2500(stojí pořád stejně) a po cca 15000km má vůli ložisko v pedálu (osa nebo jak)

      0 0
    • Ceslo  

      Pokud mas hodne penez a nevis co snema tak TIME, pokud ne tak LOOK. Staci i ty levnejsi A3.1.

      Rozlisuji ze dva typy vule: 1, vule mezi kufrem a telem pedalu 2, vule mezi osou a telem pedalu.

      ad 1, Jak bylo napsano vyse, cerny jsou uplne bez vule a cerveny maji moznost vykyvu do strany tak cca 5°. Ja mam cerveny a nemuzu si je vynachvalit. V porovnani s SPD (M 520) mi to prijde jako uplne pevny spoj.

      ad 2, o LOOKach se rika ze hned ze zacatku chytnou maly vakl, ktery se ale uz nezvedsuje. Mne zatim drzi bez viditelne vule.

      Se silnicnim simanem nemam zkusenosti.

      0 0
    • notakale  

      Mam look s cervenymi kufry, je fakt, ze do strany maji dost velky vykyv, pripada mi ze to musi byt vic nez tech 5 stupnu.. Ale jestli se toho bojis, tak musim rict, ze pri jizde se mi v tom noha ani nehne, proste ikdyz je to do stran volne, tak pri slapani se ti v tom sama noha viklat nebude..

      0 0
      •  

        Mohu se jen zeptat pro objasneni, co je mysleno tim vykyvem do strany? K cemu je jinak vule mezi kufry dobra? A konecne, co si obecne myslite o pedalech shimano? Dekuju

        0 0
        • Vrci  

          Nechci tě chytat za slovo, ale nejde o vůli mezi kufry ale mezi kufrem a pedálem. Míň tim prej trpí kolena. Shimano pedály – spd r spíš slepá cesta, s jedinou výhodou a tou je možnost použít tretry z MTB spd sl ty z toho plastu (pryskyřice) nevim nevim jak by to bylo choulostivý na nějakou tu ránu. Ty durový bych si nechal líbit, ale ta cena jak pedálů tak kufrů nic moc.

          0 0
        • Ceslo  

          Vykyv do strany se hodi tehdy, pokud se ti nepodari presne sestelovat kufry na podrazce. Pripadne mensi odchylky ti umozni vyrovnat vykyv.

          U LOOK (cervene) se toho rozhodne nemusis bat, noha drzi pevne a pokud nebudes chtit tak ti neuhne.

          0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Jedině systém Look. To proto, že tenhle systém má daleko větší kufry než SPD. Znamená to lepší rozprostření tlaku na podrážku tretry a tim i chodidlo. Ve spurtu líp držej, prakticky neexistuje možnost nechtěnýho vycvaknutí, pokud sou dobře seštelovaný. U SPD bych tomu moc nevěřil, viz SPD na bajk, který maj vůli v kufru už když jsou nový a utažený.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.