• Smazaný účet

    Som dost ortodoxny XC orientovany. Jazdim od 1993, vtedy sme zacinali bez odpruzenia. Od 1997 jazdim Judy XC – 63mm, som s nou nadmieru spokojny – 2× za rok premazes elastomery a ficis. Buduci rok chcem novy bike – bud Duke XC Uturn (63–108mm) alebo Duke Race (80mm). To by malo stacit. Koncom 90tych rokov jazdili typci z teamu Sunn vidle s 30mm a vyhravali uplne vsetko! Ktovie, ci by sa im tak darilo aj dnes…

    0 0
    • kovar  

      jsem zase ortodoxni turista, proto pod 100mm bych uz nesel

      0 0
    • fousac  

      a ja sem zase ortodoxni rekreacni biker s sirokym zaberem, a videå bych to tak na 130mm… ;))) no, tech 100 by se mozna taky prezilo…

      0 0
    • Barbanek  

      Nejezdim zadny zavody, dulezite je pro me pohodli mam 105mm a uvazuju o 130 :)

      0 0
      • Lišák  

        Taky nejezdím závody, ale když jsem koupil Blacka 80/100, tak 100 nejezdím, přijde mě to hodně měkký, i když nastavím největší předpětí. 80 je pro mě super. Asi by to chtělo tvrdší pruzinu, ale vážím 75kg, tak je to snad taková standardní váha pro standardní vidlu z krámku-ne? :-) Nevíte někdo, co je v Blackovi Comp 80/100 r.v. 2003 za pružinu? Dík.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tu pruzinu jsi nakonec sehnal?:-O

          0 0
          • kubad  

            aby si to pamatoval vůbec :D

            0 0
            • Lišák  

              Vidlice je stále v provozu, tak vím, co v ní mám. Teda netuším tu tvrdost, ale měkčí bych bral :-)

              0 0
          • Lišák  

            Tvrdší pružinu jsem nesehnal. Jezdím do dnes na té samé, jen jsem vidlici překopal na olejové mazání a vykuchal z ní snižování (nedalo se to pořádně utěsnit, olej stále prolínal). Jezdím ji na 100mm a kdyby byla měkčí pružina, nezlobil bych se :-)

            Tenkrát se mi prostě zdálo, že odpružená vidlice by moc pružit neměla. Postupem času jsem rád, že odpružení funguje jak má a žádné locky, propedaly a pod zásadně nepoužívám.

            0 0
    • BB  

      prošel jsem podobným vývojem a nyní mám Fox Float 100 RL a jsem naprosto spokojený. Jezdím takové to celodenní ježdění a přesně tomu to odpovídá. A ještě jedna poznámka. Není 80 jako 80. Měl jsem SID SL a měl 80 a při mé váze jsem foukal tak 150 PSI a byla to v podstatě pevná vidle. Pak jsem zkusil Fox Float 80 a bylo to o něčem naprosto jiném, zdálo se mi, že ta vidle má dvojnásobný zdvih proti SIDu. Viděl jsem v akci ten U Turn a byl hrozně chválen zejména z toho důvodu, že v prudkých výjezdech umožňuje přizpůsobit geometrii kola a nezvedá se přední kolo. Šel bych do něj protože pro mě jsou prudké výjezdy kořením cyklistiky.

      0 0
    • TinkTink  

      Dnes? Hmm…pokud by trenovali, tak urcite – v XC to neni o vidlici…ale o technice jizdy a hlavne o tom, co mas v nohach…takze nejakych 80 je na XC – rikam XC dostacujici…

      Ja mam na druhym bajku na skakani 100mm judy SL z roku 2000…a myslim, ze uz pomalu zacinam davat veci, ktere nakej XCckar neda ani se 170…nekdy uz to proste neni o vidlici :)))

      0 0
      • visby  

        hehe, len aby si sa niekedy necudoval co taky xckar dokaze…:-)

        ale samozrejme mas pravdu, xc neni o zdvihoch, ale o silnych rukach a nohach…

        0 0
    • zubus  

      No, tak neviem, asi som zaspal dobu. Ja mam stale zdvih 57 mm (AMP F3 XC), a jaksi mi staci. Ale ono je to asi dane ortodoxnym vztahom k neortodoxnym rieseniam.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.