• sraldo lattrinny

    Čau všichni. Vydává to nějaké rány v tom slavným SPV. A? foukám jak foukám pořád to samý. Už jsem to měl 3× rozdělaný a vyčištěný a nic. Nemáte někdo nějaké tipy, než to pošlu dovozci? Děkuji, Sraldo.

    0 0
    • hanz  

      máš napěněný olej v tlumiči. Vyměnit pokud možno za plnou syntetiku, popř hodně kvalitní polosyntetiku. Když tam dáš 2,5w (original je 5) tak je ta vidle trochu víc citlivá(při stejným tlaku spv) ale tlumení to neovlivní-to si došteluješ štelunkem.

      0 0
      • TinkTink  

        Oooo…Nejvyssi Vinetuuuu :o)))…(on to pochopi…vy ostatni ne :o))) )

        0 0
        • jimmy63  

          co tim myslis??ty ses dalsi clovek,kterej je zaujatej pred INČUČUNOU:)??

          0 0
          • TinkTink  

            Ne ne…Hanz je tak brutalne hodne zbehlej v Manitou vidlich…SPVckach a tehle vecich, ze ho uznavam jako Big king od Manituuu :o)))

            0 0
            • jimmy63  

              tak to by mi moh poradit(mozna i ty)jestli mi bude tachčit „Remote Lock“ nebo tak nějak ze serie 05 na mym Scarebovi 04!?

              0 0
              • hanz  

                05 jsem nezkoumal, ale jestli bude u 05 stejnej systém toho jejich locku jak do ted, tak bude. Prostě shodíš čepičku a nasadíš remote.

                ale jak říkám nesmí to mít jinej system.

                0 0
                • jimmy63  

                  tou čepičkou myslíš ten červenej kolečko na zavírání:)??

                  0 0
                  • hanz  

                    Jo přesně to. Tendle lock už používaj pár let tak by možná mohli aj dál.

                    0 0
                    • jimmy63  

                      no,bylo by to vic,než příjemný!!už mě nějak přestává byvit..bylo by to hodně velký vysvobození nemuset se shejbávat a pouštět řídítka..!!

                      0 0
      • sraldo lattrinny  

        Čau Hanzi. Díky za radu. Ještě mám na tebe dotaz co by gurua přes manitou. Můžeš pospsat nějak polopatě jak to rozebrat a vyměnit, kolik tam toho dát…nebo je to někde na netu? Jo a jakej tam leješ olej stačí hlídat jenom konzistenci nebo musí být orig. od manitou. Díky, Sraldo.

        0 0
        • hanz  

          Čauky, k rozebrání- pokud umíš alespoň trochu anglicky tak si stáhni z www.answerproducts.com/ manuál, je tam i dost fotek. (najdeš to tam v tech. support). jinak jen na tu výměnu oleje v tlumiči by ti stačilo: 1-vypustit vzduch z spv, odmontovat zátku spv, důkladně vylýt olej a nalít tam novej-patří ho tam – podle tabulky z toho manualu nebo z českýho manualu 2-zavřít, nafoukat a jít jezdit

          jestli bys při tom chtěl aj vyměnit olej v nohách tak postupuj podle návodu z http://www.progresscycle.cz/-jen pozor mazacího oleje dej do každé nohy 16cm3-v tom českym manualu maj chybu. Kdyby jsi si nevěděl rady tak mi klidně napiš mail.

          k oleji-original manitou očas taky napění tak zajdi někde do motorkářské prodejny a řekni že chceš olej do vidlice plnou sintetiku nebo hodně kvalitní polosintetiku (5w) a oni ti už poradí. Připrav si na ten olej tak cca pětikilo.

          0 0
        • hanz  

          jsem si tedka ještě uvědomil- v tom servisním manualu upozornují aby na tlumiči mezi takovým pístkem a tělem byla dodržena mezera (myslím 1 nebo 2mm-z hlavy nevím). Ještě jsem se s tím nesetkal ale je možné že to také může být zdroj problému-pokavad se necítíš na komlet rozhození vidle a máš vidlu v záruce tak bych to asi radši reklamoval-budeš mít jistotu, kdybi jsi tam něco urval můžeš pak o tu záruku přijít komplet.Jestli se na to cítíš tak ti můžu pomoct. Otázkou zůstává-kdybi byl problem opravdu na tom pístku-tak ten se hýbe na dvou miniaturních guferech a jestli by bylo jedno v hajzlu tak stejně budeš muset na progresscdycle aby ti ho sehnali-tudíš bych to asi radši řešil přes tu reklamaci.

          Jestli je to olejem zjistíš následovně-nafoukáš SPV a začneš vidlou cvičit nahoru a dolů- po nějaké době(cca minuta) zmáčkneš ventilek SPV a jestli ti ven vyletí olejová pěna tak je to opravdu jen olej.

          0 0
    • sraldo lattrinny  

      Čau Hanzi. Tak jsem to testnul a měl jsem prst co jsem s nim vypouštěl vzduch lehce od oleje. Vyměnim olej a děj se vůle páně. Ještě jednou Díky, Sraldo.

      0 0
    • lubos  

      Dotaz. Da se SPV vypnout uplne ? Ma to neco jako negativni komoru zvysujici citlivost, nebo je to uplne bez ?

      0 0
      • pitelboy  

        neda, ale muzes ho nafoukat na vyrobcem doporucene minimum (takze bude citlivejsi) a nebo nefoukej vubec ale vidli pak pravdepodobne skurvis

        0 0
        • hanz  

          vidle se podle mně nezkurví ale nebude tlumit, vypnout se nedá, ale dá se do tlumiče nalít řidší olej a pak je citlivější při stejnym tlaku spv jako s origoš olejem

          0 0
          • pitelboy  

            aha. ale kdyz v patrone nebude vzduch tak bude chodit kov na kov ?! ne !!

            0 0
            • hanz  

              tam žádná patrona není, ten tlak jen drží přes hladinu oleje planžety které určují sílu citlivosti,ale když tam nebude tlak tak to nejspíš okolo tech planžet bude protékat tam i zpět. To cvakání co to dělá při malým tlaku je takovej malej pístek kterej taky zakrejvá průtokové otvory.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.