• 0702

    Nechce se Vám někomu kterýkoli víkend (- nejlépe na začátku září čt-ne – není podmínkou) do Jeseníků pod Č.Sedlo na biku. Mě už se chce doma zvracet z těch notoricky známých tras. Přivítal bych i někoho, kdo to tam trochu zná. Podle předchozího příspěvku patřím do magorů 40+, ale jsem slušňák…, ubytování má za 2 stovky i s vinným sklípkem, jen se mi nechce jezdit samotnýmu a pořád někoho přemlouvat aby někam zvedl prdel a jel…

    0 0
    • stréc od piva  

      výjezd po žluté tur.značce na črevenhorský sedlo…to je test výkonnosti…jesli to dáš pod 20minut od spodu (přejezd silnice= najezd do lesa)…taxeš fakt dobrej !!!

      0 0
      • 0702  

        Strécu, mám pře sebou mapu a žlutou vidím, ale to je jenom čárka. Na červenou čárku ze Šeráku jsem se taky díval a po ní na výhledy v okolí a 3 žebra po letu dlouho, dlouho bolela. Jaký je tam terén? Předpokládám, že to asfalt není, spíš lesní cesta bez kořenů, která je vidět z Č.H. sedla ? A ty seš tam místní, že si to i měříš? Jinak na závody seru a radši si dám na kopci dobrý preso ( pivo radši až dole ) a něco k tomu – to je moje krédo. Jo a ve 40-ti sbírám turistický známky. To je v prdeli, že. Ale každopádně tam chci jet. Znám dobře Ramzovou, Petříkov, ale špeky ne.

        0 0
        • stréc od piva  

          jo je to čárka :)) krátké 8km stoupání při 10procentech :)))) po šutrech…fišnar, místní eliták to jezdí kolem 18minut nahoru…

          sjezd z kerpníku je taky mazec :))))

          dobry trial je taky kolem kamenného vrchu u šumperku :))

          dá se udělat třeba kvalitní trasa, z které budeš pěkně mrtvej čistě mtb…

          kouty-vyýjezd na sedlo touto cestou-švacarna-praděd-k.studanka-vidly-č.sedlo-udolí šum.potoka-kouty…délka asi 70km převýs asi 2500

          0 0
        • nemo  

          je mi taky 40+ a výhoda tohodle věku je v tom, že už můžeš leckoho poslat do pr…le bez následků. Ty Jeseníky bych zkusil docela rád, Beskydy jsou sice krásné taky, ale mám je už projeté skrznaskrz:)

          0 0
          • 0702  

            Že by konečně někdo přece jen jel ??? (na Bajku). Uznávám, že Beskydy jsou oproti Jeseníkům opravdu upravené a je vudět, že konkrétní kus louky i někomu patří a zabloudit v lesích se tam dá úplně lehce..

            0 0
            • nemo  

              Pokud mi to pracovně vyjde, jel bych (jsem od frýdku-místku…

              0 0
              • 0702  

                Tož o sobě něco napiš, abych se necítil blbě. Já to mám naplánováno na 9.9.04 večer, příp. 10.9.04 ráno – samozřejmě podle počasí, resp. dlouhodobé předpovědi a skutečných vyhlídek z okna. Jinak můžes psát na uvedený mail kdykoli.

                0 0
      • Meesha  

        Je to ta zluta z Filipovic? Jestli jo, tak tam sem vlacel bika snad hodinu na zadech a nemoh sem se nahoru vydrapat… A neverim, ze to nekdo jezdi (nahoru – ikdyz dolu o tom taky pochybuju) :-)

        0 0
        • McBlacky  

          rady od stréce bych nebral vážne, asi už měl toho piva moc :-)

          0 0
          • 0702  

            Opravdu jsem chtěl popsat nějakou dobrou trasu. Jak říkám na Šeráku jsem byl, okolo Rejvízu, spíš to vidím na Č.H. sedlo směr Praděd – je to možné jet po červené – Z Kral.Sněžníku se jet dalo

            0 0
            • pete  

              No, nejsem si jistej, jak po červený dnes v Jeseníkách obecně, v posledních dnech se u nás rojí zákazy. Konkrétně Kralický sněžník ( ač poněkud stranou) už je zakázaný. Ale pořád je spousta alternativ, které nejsou značeny, takže tam ani není moc provoz ( teda ani osvěžovny). Můžu ti poslat pár tipů přímo.

              0 0
              • stréc od piva  

                na kraličák už se nesmí na kole ????? já tam ještě minulej měsíc byl v poho a nic tam nidke nebylo

                0 0
                • Lister  

                  No tka já tam byl minulý rok a cedule s přeškrtnutým cyklistou byly všude. Asi moc tmavé okuláry..

                  0 0
                • pete  

                  Když jedeš od Stříbrnic po silnici lesem tak v místě, kde se z ní odbočuje prudce doprava už na lesní cestu do sedla pod KS, tak by měla být.

                  0 0
        • Hanes  

          Ne není tady ta vede z Koutů. Jedna z možností jak se na ní dostat je, že v první zatáčce silnice na sedlo odbočíš doleva a pak už si užíváš kopce.

          0 0
    • Otto  

      0702 z kama si (vodkáď seš?) Já bych docela jel,ale nejdřív po desátem září. Mám cíl letos vyjet na Praděd, minulý víkend mi to nevyšlo, tak se tomu nebráním. Já jsem Zlín, věk 30+

      0 0
      • 0702  

        Já su na západ od Zlína z Vyškova a Pradět ještě ve své „sbírce“ nemám a taky turist.známku nemám. Klidně ještě někoho vem. Ubytování (včetně vinného sklípku) je na webu: www.nasehory.cz/jeseniky a pak si najeď na apartmán u Zouharů. Pokud bys chtěl být na kole víc jako jeden den. Jinak popisované hampejzy po žluté značce třeba i vyjedu, ale uritě ne za 20 min., jak to tady popisoval místní borec. Jsem asi zlatý střed. Jinak nemůžu víkend 18.9. – to jede moje drahá polovička do Beskyd a já přece nemůžu nechat moje dvě robátka (kozy) doma odpočívat !

        0 0
        • 0702  

          omlouvám se za ten překlep, ale mám po obědě, tak mě to přestává myslet…

          0 0
        • dalimil  

          kozy ? cože ?

          0 0
          • 0702  

            no 2 puber?ačky – v překladu

            0 0
            • 0702  

              Tak asi jsou všichni na závodech nebo neikdo nejezdí nebo na to ježdění všichni prdí.. to Vás baví furt jezdit na tom svým plácku ???

              0 0
              • Bobo  

                Kdybys řekl: „Vemte silničku, pojedeme do Jeseníků“, jel bych hned. Ale býka teď zrovna nemám. A do víkendu v Jeseníkách po asfaltu bys nešel? Je tam spousta krásnejch tras, mám to tam docela projetý. Hm?

                0 0
                • 0702  

                  Tak já jsem na to úplně stejně – nemám zase silničku a nikdy ji mít nechci, přemýšlím spíš na vyježdění o 29". Kamarád totiž koupil v květnu silničku a od té doby jsem ho neviděl.. Jinak V Orličkách jsem byl na začátku srpna a paráda (Sněžné). Takže na bajka jo.

                  0 0
                  • Bobo  

                    Hele, kdybyste to chtěli brát někde po silnici, tak pošli mejla, rád vyrazím taky. Zatím jsem si po Jeseníkách vždycky líp zažiletkoval, než zabejkoval, jen to chce zvolit dobrou trasu. A jezdit s bikerama na silničce mi neva (teda když se zrovna nejezdí po lese), už jsem si zvykl a aspoň si pak připadám jako king :)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.