Jizerky, Liberecko, Frydlantsko a Jablonecko - dobry trasy pro bajka a silnicku.....

32 nepřečtených
  • quassar

    zatim jezdim na silnicaku a objevuju novy a novy trasy, v jizerkach se to moc neda ale smer z jablonce na turnov popripade na druhy strane dalnice (hodkovice, ceskej dub…) jsou trasy pro silnicku idealni… chci si co nejdriv koupit bajka tak poradte neco zajimavyho na bajkovani (nejlip s vyjezdem z liberce)… rad poradim zas neco na silnicku :)))

    0 0
    • PePu  

      Nejbliz mas asi jestedsky hreben – je tam spousta cest (ne)znacenych. Napr. Dlouhy Most-Javornik(az na vrchol,ne jen obec)-Rasovka-Plane-Jested(doporucuju po cervene z terasy)-Vyprez(odtud vede spousta cest)-Krizanske sedlo-Travnik(odtud to muzes vynest na Vapenny)-Na Rozkosi-Bily Kostel-Buk republiky-Hamrstejn-Machnin-Liberec. Nejake trasy najdes tady http://vli.vslib.cz/…am/trasy.php, Babi leto bikebabileto.it­s.cz na Ovci horu je fakt hutna), El Masacre http://www.mujweb.cz/…ke/mapa1.jpg, dalsi mne ted nanapadaji (spis nevim, jak bych te nasmeroval, ponevadz cesty nejsou znacene), snad jeste do Nemecka (Hradek-Hartau-Oybin-Hvozd-Lueckendorf-Popova skala-Horni Sedlo-Kozi hrbety-Na Rozkosi…

      0 0
      • Beeda  

        PePu, v cem je kruta ta Ovci hora ze tam je premie pro kazdeho kdo nesleze? Je to prudky, kamenity nebo jen dlouhy, prudky a kamenity, :-)), uz to nestihnu project tak at vim co me ceka.. B. PS: jedes to babi leto ?

        0 0
        • quassar  

          vite o nejaky zajimavy trase treba na ceskou chalupu? zatim teda jezdim po silnici bud pres harcov nebo pres horskou a rudolfov ale az poridim mtb asi me to po silnici moc bavit nebude :)

          0 0
          • Beeda  

            Jo da se mrkni na http://www.volny.cz/…brutus03.htm , je tam mapa s trasou, tak ji zkus, vyjedes nad Bedovem. Na te strane jakoby od Maliniku k Lbc jsou pekne stezky k bajkovani, ruzne propletene, muzes skoumat… B.

            0 0
          • vinca  

            tech peknejch cest tam je hromada, nejlip je najdes, kdyz to zkusis opacnym smerem z webrovky, nebo haslerky dolu do LBC, JBC, dobre se da jet i primo po znacce z lidaku na ceskou chalupu…

            0 0
          • kolombo  

            Jasně, až pojedeš poprve ze sedla Maliniku dolů, zahni na první možné odbočce doleva na lesní cestu a můžeš testovat jednotlivé cesty podle chuti. Odspoda je to po zelené „Synerovem“ nahoru, od hájovny nahoru, z vrcholku silnice nad Lukášovem po červené, od kostela v Rýnovicích po panelce nahoru.

            0 0
            • quassar  

              sakra fakt uz se tesim az to budu moct otestovat :))

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Jeste bych doporucil z parkoviste Webrovky (chalupa nad malinikem) sjet kousicek po asfaltu, pak vpravo dolu az pod vlek a za nim doprava po lesni cesticce a pak uz rovnou za nosem. Vyplyvne te to na Cesky nebo na silnici nad (pod) ni, podle orientacniho smyslu :) Pod Ceskou se das bud podel domku (pres silnici) dolu do Harcova (tudy se da i nahoru, celkem jasne a lehce) nebo podel hrbitova kousek vystoupas a pak si muzes vybrat kudy to pustis dolu. (Jen napoprve pozor na dropy:)

                0 0
        • PePu  

          Ze zacatku je tam kratke (50–70m) prudke stoupani. Kamenite neni, ale desne na fyzicku a hrat si s tezistem – dle meho ve stylu „zaraz spicku sedla do prd… a dupej co to da“. Ja to teda nevyjedu (jsem lemra), ale loni to myslim vyjelo 15–20 lidi z cca 300. V bahne se to neda jet. Jestli babi leto pojedu nevim, mel jsem pomahat s poradanim, ale nevim, jestli budu mit cas aspon na to. PS: lesaci ted rad(il)i v kopcich nad Panenskou hurkou, cesta od „V polomech“ az k „U tri buku“ je vysypana sterkopiskem, lehce uvalcovana, tzn., ze to z kopce plave jak prase a do kopce(ve smeru zavodu) nic moc (bori se, podklouzava).

          0 0
          • J.A.V.  

            To stoupání má celkem asi 200m – je tam takovej zlomovej bod, kdy už máš pocit že tam je konec (opticky od spoda) ale je to teprve půlka kopce. Průměrné stoupání na těch 200m je 28%, ale v tréninku už jsem to jednou vyjel. Ale bylo to za sucha a byl jsem tam sám – v závodě kdy se ti tam pletou ostatní, nebo za mokra, to dostává ještě další rozměr.

            0 0
            • PePu  

              Myslis to prvni stoupani od cesty po uboci? A sakra to mam blbej odhad. Od zlomu (na kratkou rovinku) uz to nahoru na vrchol vyjede kazdy.

              0 0
              • J.A.V.  

                Jo až po tu krátkou rovinku od cesty to má 200m. Pak je to ostře doleva na tu rovinku – tam taky stojej a zapisujou při závodě. A asi po 100m doprava a nahoru do kopce – tam to sice taky není zadarmo, ale už se to dá jet.

                0 0
      • J.A.V.  

        Těch tras je tam zatím málo :-( Já sem totiž děsně línej je tam napsat. Ale když to někdo čtě tak se polepším…

        0 0
        • J.A.V.  

          Tak jsem tam zatím aspoň překopal trasy ještě ze starého webu. Něco ještě přidám, najetého toho mám dost, jen to sepsat.

          0 0
    • quassar  

      Jinak jestli muzu doporucit super trasu pro silnicaka, tak tady je:

      Liberec Harcov, z harcova nahoru na Ceskou chalupu, pokracovat do sedla maliniku, potom dolu do Bedrichova, u chaty horsky sluzby nahoru na kralovku, pokracovat na severak, sjezd dolu do Janova, Jablonec, projet jablonec a vyjet kopec do kokonina, sjezd z kokonina do rychnova, v pulce rychnova odbocit na Frydstejn, z frydstejna sjezd do Jiloveho, potom prejezd dalnice pokracovat na Hodkovice, z hodkovic do ceskyho dubu a pak uz „jenom“ zaverecny stoupani na jested (respektive vyprez) a sjezd dolu do liberce… je to cca 90 km ale je tam par kopcu a clovek si docela pekne makne… nevim jak v tydnu ale v nedeli to bejva vcelku bez aut… pro mene zdatny zkratka z hodkovic nahoru na zaskali a pres dlouhy mosty do doubi…

      0 0
    • J.A.V.  

      Hele když už si tu tak pěkně lokálně diskutjume – nemáte někdo ponětí co je to za značenej okruh na Žuláku a kolem Rudolfova? Značení jsou bílé kruhy na stromech, nebo šipky. Je to celkem náročný ale pěkný ježdění jenže některé křižovatky jsou nejasné, tak by se hodila nějaká celková mapka. Je to tam už celkem dlouho, tak jsem si myslel, že je to pozůstatek nějakého závodu, ale koukal jsem, že letos to patrně někdo obnovoval. Nevíte někdo víc?

      0 0
      • PePu  

        Nejsou to nahodou znacky pro onen zavod, ktery se konal loni (a mozna i predchozi roky) bez povoleni? Ted si nemuzu vzpomenout na nazev, bylo to jako masakr (ne ten od WideBiku) nebo podobne. Urcite to ma nekdo na webu (tusim,ze na starem BF vystupoval po nickem „pz“).

        0 0
        • náčelník  

          Tento závod snad organizovali kluci okolo toho jabloneckýho bikeshopu, co si za boha nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje. Pomozte mi.

          0 0
          • PePu  

            Ze by Rebel Bike? Takovy tam byl (nevim, zda jeste existuje).

            0 0
            • J.A.V.  

              Existuje – jen se přestěhovali z Lučan na horní náměstí v Jablonci (k letnímu kinu někam)

              0 0
          • J.A.V.  

            To by mohl být Brutus maraton a RejdBike z Jablonce. Ale řekl bych že to není případ těhle značek.

            Ty značky jsou opravdu okruh – dá se na něj najet na spoustě míst – třeba u lesního koupaliště. Od něj se to klikatí pořád různě nahoru lesem až na Maliník, tam se to otočí a zase se to různě klikatí až dolů.

            0 0
            • náčelník  

              To je ono! Tady je i mapa: http://www.volny.cz/…brutus03.htm Rebel bike je v Lučanech.

              0 0
              • J.A.V.  

                No právě – a podle tý mapy ta trasa vede akorát přes Maliník – zatímco ten „můj“ okruh vede skutečně po Žuláku a na druhou stranu od silnice z České ch. na Maliník.

                0 0
              • vinca  

                už neni v lučanech , ale v JBC vedle letniho kina

                0 0
            • Beeda  

              Brutus to neni, vyse jsem daval odkaz s mapou a pres Rudolfov to nevedlo, letos se nekonal, proc nevim… Ze by to byl www.eurotriatlon.com?

              0 0
              • PePu  

                Mam pocit, ze znaceni uz tam bylo (pred)loni a to se fun sport weekend nekonal (nebo jsem ho prosvih').

                0 0
              • J.A.V.  

                Ten to taky není. Ten se jel letos poprvé a tohle značení je tam už tak 4 roky, možná i víc, protože to jsem ještě byl na koleji. On ten okruh je spíš takové klasické XC jak se závodilo dřív – dlouho nahoru a pak dlouho dolů než že by to byl maraton.

                0 0
                • Beeda  

                  Mozna to maj lesaci, aby vedeli kudy maj ject :-)) Muze to byt i naky znaceni pro bezce…B.

                  0 0
                  • J.A.V.  

                    Tak to by byly lesáci docela drsný :)

                    Já myslím že je to určitě pro kola, jen se ta akce mohla konat někdy před x lety. No pojal jsem myšlenku, že to teda konečně skusím projet celý, případně nafotit a pak dát na web.

                    0 0
                    • mAk  

                      hm no tak to nás budeš muset vzít s Mišim sebou a doufám že tam zase nebudu jak debil třičtvrtě hodiny lepit (c;

                      0 0
                      • J.A.V.  

                        Tak jo, po Boru se na to vrhnem ;-) Jesli teda nepoletíš za klokany…

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.