• Turbo

    Kdyz jedu sam, tak je muj nejlepsi spolecnik mp3 prehravac v kapse a spunty na usich. Hlasitost mam tak, abych v pohode slysel okoli, zadny extrem. Taky radi poslouchate pri jizde nejakou hudbu? Co poslouchate? A jak nahlas?

    0 0
    • Vymi  

      radeji uz neposloucham :-) dvakrat se mi stalo ze jsem neco neslysel vcas a malem boural… jednou jsem se oprel i o taxik na krizovatce… je to opravdu lepsi jezdit bez muziky… :-) ale nikomu to neberu…

      0 0
    • Volf  

      Už aby bylo po prázdninách. Nechci bejt sprostej tak trochu hledám slova. Pokud si někdo nasadí špunty do uší tak má bejt v blázinci a ne na silnici. Jen si přeju aby tě co nedřív lapl nějakej polda a nasolil ti flastr až se z toho osypeš.

      0 0
      • Turbo  

        Sam jsem ridic, jezdim denne. Snad vim, co si mohu dvolit a co ne. A rozhodně si hudbu nepoustim tak, abych neslysel, co se okolo me deje!!!

        0 0
        • radek z BF  

          Asi srovnáváš nesrovnatelné… P.S. Prosím Tě, řekni, jak se pouští muzika do špuntů tak, abys slyšel, co se děje kolem Tebe, když jedeš na biku…

          0 0
          • Turbo  

            Mam to dost potichu a navic mi ty „spunty“ nedolehaji presne na usi, takze je tam mezera. Spis nez za ucho mi drzi za reminek od prilby. Opravdu bych si nelajz jizdu po silnici, kde jezdi auta a nic neslyset. Blazen opravdu nejsem!!!

            0 0
            • mike!1  

              no kamoš tak jezdil, lapli ho policajti a napařili mu pokutu jak sviňa.

              0 0
              • Turbo  

                A kde mate takove hodne policisty? :) Jak svina = 500? A to jel asi ve meste na nejake rusne ulici ze?

                0 0
              • Vojtíšek  

                V kterém zákoně se píše, že se nesmí jezdit se sluchátkama v uších?

                0 0
                • Volf  

                  Vojtíšku tý názory jsou fajn, ale teď jsi trochu ujel. Co třeba toto:

                  Zákon č. 361/2000 Sb.

                  ZÁKON

                  ze dne 14. září 2000

                  o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů

                  ve znění zákona č. 60/2001 Sb. zákona č. 478/2001 Sb., zákona č. 62/2002 Sb., zákona č. 311/2002 Sb., zákona č. 320/2002 Sb., zákona č. 436/2003 Sb. a zákona č. 53/2004 Sb.

                  §4 Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích

                  Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen

                  1. chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní, aby nepoškozoval životní prostředí ani neohrožoval život zvířat, své chování je povinen přizpůsobit zejména stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace,[1] povětrnostním podmínkám, situaci v provozu na pozemních komunikacích, svým schopnostem a svému zdravotnímu stavu,

                  Třebaže jsem vysokoškolsky vzdělán v úplně jiné oblasti, troufnu si tvrdit, že tento paragraf to celkem upřesňuje.

                  0 0
                  • Vojtíšek  

                    Díky. Já jsem teď ale žádný názor neprezentoval. Jen jsem se ptal, protože mě to zajímá, takže nemyslím, že bych nějak ujížděl.

                    0 0
                    • Volf  

                      Vojtíšku sorry asi jsem já ujel z tepla, ale po těch všech blbostech co se tady poslední dobou dočteš… Tak mír jo ?

                      0 0
                      • Vojtíšek  

                        V pohodě.

                        Když něco nevím, tak se normálně zeptám :-))

                        0 0
                        • mike!1  

                          kolik to fakt nevím. I kdyby to bylo 500, tak neříkej, že by tě to nesralo. a bylo to myslím někde na okraji města. jo a nestalo se to mi, ale jemu, tudíž nemohu objasnit podrobnosti, poněvadž jsem u toho nebyl a vše co vím jsem napsal:-)

                          0 0
                  • blue  

                    ja nevim, ale zrovna tenhle paragraf sluchatka na usich podle me moc neupresnuje

                    0 0
                    • Volf  

                      Podle mne ano. Pokud si magor nasadí sluchátka tak neslyší a tím mne začal ohrožovat a tudíž porušil daný paragraf. Tím chci říct, že už je načase skončit s tou naší pseudodemokracií.

                      0 0
                      • blue  

                        podle me to, ze si nasadi sluchatka jeste neznamena, ze automaticky ohrozuje

                        0 0
                        • Volf  

                          Když neslyší tak jo.

                          0 0
                          • blue  

                            a jak ohrozuje primo tim, ze neslysi?

                            0 0
                            • Volf  

                              Tím, že nemůže reagovat třeba na zavolání. Jinak každej hendikepovanej člověk je povinen si označit auto příslušným označením. Tak a? si dá na kolo označení osoby neslyšící a já dám pokoj.

                              0 0
                              • blue  

                                a proc by mel reagovat na zavolani? a na zavolani odkud? a od koho? to aby vzapeti po nem nekdo nezacal strilet?

                                0 0
                                • Vojtíšek  

                                  jako v Plzni, jak policajt střílel po chodci, kterej šel na červenou :-))

                                  Tak jak to tady psal původce diskuze – pokud si to nepustí na plný kule, ale jen na podbarvení, tak ještě dostatečně slyší přijíždějící auta i veškeré šumy okolí. Přitom se podle mne může chovat i ohleduplně. Např. tak že pojede pěkně u kraje, podle předpisů atd…

                                  0 0
                                  • enjoy  

                                    a ja uz vim ktera je tvoje oblibena TV stanice:-)))

                                    0 0
                                    • Vojtíšek  

                                      TV Catalunya?

                                      ne, vážně já se na TV moc nedívám, ale o tomhle incidentu jsem četl dneska ráno v asi týden staré MF co ležela na stole. Bylo tam, že toho policistu by měli odsoudit až na 8 let a že už jednou něco podobnýho udělal, bla bla.. jen jsem to přelít očima

                                      0 0
                                • Volf  

                                  Dobře jinak. Pojede do kopce, pojede po levý straně protože tam bude lepší terén a ty pojedeš zvrchu. On tě za zatáčkou neuvidí, ale kdyby neměl na palici ty debilní sluchátka tak tě USLYŠÍ !!! To je tak těžký pochopit. Jinak ještě k tomu sluchu:

                                  Podle Alfreda Tomatise, francouzského ušního specialisty, je ucho, pokud bychom soudili spíše než podle schopnosti slyšet podle kvality umění naslouchat, tím nejdůležitějším smyslem člověka. Důvody?

                                  Ucho je prvním smyslem, který se v člověku otevírá (již v děloze, čtyři a půl měsíce před narozením). 70% energie, kterou potřebuje mozek ke svému fungování, dodávají uši. Tak, jako máme dominantní ruku nebo mozkovou hemisféru, tak máme i dominantní ucho – slyšíme každým uchem rozdílně. Druh hudby, kterou posloucháme, ovlivňuje naše zdraví. Ucho je jakýsi holografický klíč k pocitu spokojenosti celého těla.

                                  Vypadá to, že všechno je jinak, než co nás učili ve škole. Překvapení číslo jedna: prvotní funkcí ucha je dodávat mozku energii. Všichni víme, že tělo získává energii z potravy, ale pro mozek je potrava pouze prostředek energie. Pro vyšší nervové funkce, jako jsou myšlení, získává mozek energii smyslovými stimulacemi, zvláště pak z uší, které generují energii při každém našem sebemenším pohybu. Pohyby dráždí vlasové buňky, které způsobují vibrace v tekutině ve vnitřním uchu, a ty jsou transformovány do formy energie pro mozek. Další energii získává ucho pro mozek samozřejmě ze zvuku. Funkcí hlemýždě (cochlea) je rozeznávat jazyk a zvukové frekvence. Spirálovitá dutina ve vnitřním uchu obsahuje přibližně 24 000 tenkých vlasových buněk, které dokáží analyzovat frekvence zvuku. Pro střední a hlubší frekvence, na kterých je založena mluvená řeč, je ale určena jen velmi malá část vlasových buněk. Vysoké frekvence stimulují většinu vlasových buněk a mohou tak velmi silně dobíjet mozek. Profesor Tomatis doporučuje klasickou hudbu (Mozarta, Bacha a především gregoriánský chorál).

                                  Druhou funkcí ucha je poskytovat orientaci pokud se týče rovnováhy a pozice těla. Naopak, profesor Tomatis zjistil, že správná pozice těla ovlivňuje kvalitu slyšení. Posláním vestibulárního aparátu je tedy také umožnit tělu ten nejefektivnější postoj pro správné slyšení. Opět se ukázalo, že zatímco nízké frekvence vedou k uvolněnému, skloněnému postoji, vysoké frekvence podporují vzpřímenou, pozornou vertikální pozici.

                                  Teprve třetí funkcí ucha je slyšení, a posléze i naslouchání. To je z hlediska evoluce jakýsi luxus, v naší vysoce sociálně rozvinuté společnosti však velmi důležitý.

                                  Prostě asi uši potřebujeme pro bezpečný pohyb. Jakékoliv onezení sluchu nejspíš může být nebezpečné.

                                  0 0
                                  • blue  

                                    a bavime se porad o vyhlasce, ktera upravuje podminky provozu na verejny komunikaci? na silnici nema co delat na levy strane a na teren se snad vyhlaska nevztahuje… pokud je zatacka situovana tak, ze me v ni neuvidi, tak je tam pravdepodobne nejaka prekazka, ktera zrejme zabrani i tomu, aby me aspon slysel, kdyz nebude mit ty sluchatka, takze v tomhle pripade je to uplne jedno… a kdyz pojedu z kopce, tak asi trochu rychlejs, pak je otazka uz dalsi diskuze, jak hodne vcas by me dokazal zaslechnout

                                    0 0
                                  • Vojtíšek  

                                    Pokud někdo jede vlevo, tak už to nemá s tím, jestli má a nebo nemá sluchátka, co dělat. Pak už spíš záleží jestli má něco v hlavě a ne na hlavě.

                                    Obávám se, že jsi se do toho nějak zamotal. Diskuze stává se neplodnou.

                                    Končím oblíbeným rčením: "A? si každý dělá co chce, kde chce a jak chce (a s kým chce)!!

                                    PS: samozřejmě v rámci zákonů a ty se na nošení přehrávače na kole, dle mého laického názoru nevztahují. Howgh

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Dobře moje nejlepší kamarádka se zbláznila ve chvíli kdy ji pod auto vlezl magor s kapucí na hlavě a se sluchátkama v uších. Neviděl a neslyšel. Kluk je na vozejku, byla to i podle policie jeho jednoznačná vina.Jen se ptám kde vzal právo jí zničit život, jejímu manželovi a jejímu dítěti taky ?

                                      0 0
                                      • blue  

                                        to nema co delat se sluchatkama na usich, ne? to je blbost jeho, ze se nerozhlidnul… nebo chces znackovat i hluchonemy chodce?

                                        0 0
                                      • Vojtíšek  

                                        O tom se tady ale celou dobu bavíme, že pokud někdo jede se sluchátkama, tak musí být nadmíru ostražitej a pozornej.

                                        Tenhle případ je sice hodně smutnej, ale přeci jen trochu z jinýho soudku, když se kluk nerozhlížel a nevnímal.

                                        Spíš mi šlo o to, že by nikdo jen za to že má přehrávač, neměl být pokutovanej. Podle mě to oporu v zákoně nemá…

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          O.K. Já jen, že naši nám od malička tvrdili, že existuje vyšší princip mravní, který nám nesmí dovolit dělat některý věci ikdyž je zákon přímo nezakazuje. Proto si myslím, že nikdo nemá právo takto hazardovat. A k tomu klukovi, kdyby neměl sluchátka tak alespoň slyšel a dneska chodil a já měl skvělou kámošku, která byla naprostým sluníčkem. Jinak je mi líto i toho kluka.

                                          0 0
                                        • ravo  

                                          Pánové, ale teď jste fakt mimo mísu vy dva. Co je z jiného soudku? Vždy? o tom to přece je, hergot. Vezmu si na hlavu sluchátka budu dávat pozor… Vezmu si do ruky mobil, budu telefonovat, ale budu dávat pozor… Dam si par piv a pojedu pomalu…Kecy, nic jiného, protože během prvních 5 vteřin je ten „pozor“ v prdeli. A rozdíl mezi jízdou se sluchátkama na uších a jízdou po pěšině vlevo není žádný. Obojí si koleduje o *******, akorát že když se něco stane, tak z toho ve většině případů ná problémy ten, který to nezavinil…

                                          Spousta rozumných věcí nemá oporu v zákoně a když, tak jeji vymahatelnost je nulová. Zdravý rozum doufám ještě pořád má navrch a nepotřubuje tuhle oporu.

                                          Už jsem to napsal dole, a? zůstaneme u kola – chceš poslouchat muziku, jdi na spinning nebo si kup trenažér…

                                          0 0
                                          • blue  

                                            sorry, ale ted sem to vubec nepochopil, proc nas napadas… nenapsal si vubec nic, co bysme netvrdili uz davno pred tebou… ale jestli nekdo nedokaze pripustit, ze i s walkmanem na usich se nemusim chovat neukaznene a nebezpecne, tak je mi to lito… kdyz nekdo s walkmanem skoci pod auto, tak to zakazes pro jistotu vsem? jeste ze takhle nemyslej zakonodarci, to by ses nemohl pomalu ani vy*rat…

                                            0 0
                                            • Volf  

                                              Myslím si, že má RAVO pravdu. Prostě ty pořád tvrdíš, že si musíš dávat větší pozor, já tvrdím, že je to nesmysl a Ravo napsal to samý. Já si jen přeju, aby tě jednou nedostal do průseru nějakej magor, kterýho tady obhajuješ. Ravo píše, že když chceš chlastat tak nesedej za volant, kdyš chceš šplapat a poslouchat muziku tak jezdi na rotopedu. No a pro mne je neukáznětost už to, že jedeš se špuntama v uších. Jo a díky takový pseudodemokracii, kdy si každej dělá co chce bez ohledu na ostatní dostávaj zákonodárci možnost zapráskat si co největším bičem. Nebo proč myslíš, že vznikají různý zákazy. Na základě špatných zkušeností nebo průšvihů.

                                              0 0
                                              • Vojtíšek  

                                                Dám Ti malou kontrolní otázku.

                                                Jak velký je podle Tebe rozdíl, když jedeš v zimě s čepicí nebo čelenkou přes uši, aby Ti neumrzly a v létě se sluchátky, kde máš hudbu hlasitě jen tak jako kulisu?

                                                Jen se zase ptám, abych věděl podle kterého zákona mne budou v zimě policajti pokutovat (nebo spíš šikanovat) až pojedu s čepicí pod přilbou.

                                                0 0
                                              • blue  

                                                jen drobna poznamka… omezovat zakonem spolecnost na zaklade osobnich pruseru nezodpovednych jedincu??? to vazne?

                                                0 0
                                                • Volf  

                                                  Na základě čeho si myslíš, že se tvoří zákony. Myslíš si, že se sejdou jedinci kteří byli vypěstováni v naprosto sterilním prostředí a řeknou si toto by jsme měli zakázat. Já si myslím, že to funguje takto. Například. Začalo umírat hodně lidí na silnici tak se uzákoní povinnost používání bezpečnostních pásů. To jsou ty průšvihy o kterých jsem mluvil. Proto mě taky vadí, že dneska už leckam nemůžu na kole, jen proto, že se najdou kokoti, kteří si myslí, že nad ně není a můžou všude. Proč je spousta zakázanej cest třeba v Krkonoších. Protože si někdo jen tak usmyslel, že tam kola nesmí ? Ne protože tam pár kreténů začalo dělat psí kusy no a tak se to zakáže všem.

                                                  0 0
                                                  • blue  

                                                    o tech Krkonosich by se dalo diskutovat, svuj podil na tom maji jiste ochranci a ekoteroristi

                                                    a co se tyka tvory zakonu, tak ano, ale i u toho je treba asi pouzivat zdravej rozum… pokud se zakonem bude zakazovat vsechno na zaklade nejakejch pruseru, tak se za chvili bez poruseni zakona ani nevy*eres, jak uz sem jednou rekl… abysme byli konkretni – ma se zakonem zakazat pouzivani walkmena chodcum, protoze jeden z nich kvuli tomu skocil pod auto? to je asi blbost, to doufam sam uznas

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Hele jenom dopředu řeknu, že s tebou nebojuju jen diskutuju. Souhlasím s tebou co jsi teď napsal, ale žiju v tomto státě 41 roků a jednou z tipickejch českejch vlastností je boj proti všemu a všem a obrovská touha zakazovat. Ve chvíli kdy se nynější estabilishment dostane k jakýkoliv možnosti něco zakázat tak to udělá. No a věřím tomu, že může dojít i na ty přehrávače. A to mě štve, že jsem nucenej potom dodržovat / nebo při nedodržení riskovat postih / i naprostý kraviny kvůli pár blbcům, protože minulý režim nás zbavil zodpovědnosti za své jednání a první polistopadová vláda nám dala bláhovou přrdstavu, že demokracie znamená naprostou svobodu a možnost si dělat kdy chi, co chci a s kým chci a to je prostě špatně. No a ekoterorismus je kapitola sama pro sebe. Jo jinak jsem dalek toho, vnutit ti svůj názor. Jen se snažím vysvětlit svůj.

                                                    0 0
                                                  • blue  

                                                    ja to taky neberu jako boj, jenom vysvetlovani postoju…

                                                    ale tedka ti nerozumim, protoze rikas to samy, co rikam a myslim si i ja a co povazuju za nesmysl… celou dobu tady prosazujes, ze ten paragraf zakazuje pouzivat na kole sluchatka, protoze pak clovek neslysi a ted najednou uplne obracis a rikas, ze te stve zakazovani a nasledny dodrzovani kdejaky kraviny… ja tu ziju jen o 10 let min, ale taky nejsem za zakazy, myslim, ze napriklad model doporuceny maximalni rychlosti v Nemecku je prikladem, ze nemusi bejt vsechno striktne zakazany… ale v momente, kdy neco provedes (nabouras ve vetsi rychlosti, jak doporuceny, at se drzime prikladu), tak se nikdo s tebou nebude bavit a pekne si to tvrde odskaces…

                                                    ukoncil bych asi tu debatu tim, ze ja osobne si myslim, ze sluchatkama na usich se clovek automaticky nestava nebezpecnym svymu okoli

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Já jsem řekl, že by se mohl použít, proto ten člověk může ohrozit. Pokud by to tak bylo, že až něco udělá se sluchátky na uších a odskáče to tak jsem jednoznačně pro. Jenže jak to už napsal Ravo, tak to odskáče většinou ten nevinej. A asi jsem to blbě napsal, ale já tvrdím, že nemusím využít vše co zákon dovoluje, protože se musím řídit vlastním rozumem a můj rozum mi velí, že pouštět si na kole do sluchátek muziku je nebezpečnej nesmysl. A je nebezpečnej ne tím, že si ublížíš sám, to je tvůj problém, ale tím, že to může odskákat nevinnej člověk. A právě tato možnost by měla dospělýho člověka odradit od těch sluchátek a to je ten vyšší princip mravní, který ti dá možnost myslet i na ostatní.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    fakt si myslis ze nestava?mne prijde ze nad tim co pises vubec nepremyslis,vzdyt to bys nemohl tohle napsat.nevim jak muzes argumentovat tim ze kdyz si nekdo pusti nahlas hudbu v aute atd… ,no vzdyt to je samozrejme to samy a taky pekna kravina. ja kdyz mam walkmana(ne na kole) tak se porad ohlizim a rozhlizim…,pripadam si dost zranitelne.nevim co bych delal na kole,asi bych se tak dlouho rozhlizel az bych to nekam napalil. no me z toho vychazi jenom jedno,lepsi nemit helmu ale i walkmana nez mit helmu a walkmana.a pak mi nekdo povidejte jak jsem nezodpovedny,kdyz nekteri dobrovolne prijdou o jeden z nejdulezitesich smyslu:-)

                                                    0 0
                                                  • Vojtíšek  

                                                    Mám takový neblahý dojem, že jsi si to moje rčení, aby si každý dělal, co chce vysvětlil nějak špatně. To nemá nic společného s pseudodemokracií ani anarchií.

                                                    Já jsem pro dodržování zákonů a to tak, že velmi. To mělo být o tom, že by se lidi neměli navzájem otravovat a omezovat.

                                                    To jen tak naokraj, aby si to tady někdo nějak špatně nevykládal :-))

                                                    0 0
                                            • Žanek  

                                              To je sakra tak těžký pochopit, že když máš sluchátka na uších tak můžeš na „dávání pozor“ používat o jeden smysl míň??Tím pádem se při vší snaze chováš nebezpečně. Třeba pojedeš po hlavní, po pravým okraji, půl metru od krajnice, budeš mít na kole reflexní materiály podle vyhlášky, zvonek, blikačku, kdyby se náhodou snížila viditelnost, ale díky sluchátkům neuslyšíš, tak na tebe troubí sanitka, která jede po vedlejší a spěchá. Za normálních okolností by ani troubit nemusela, protože bys ji SLYŠEL a UHNUL. No a když vjedeš přímo pod ní, je ti úplně jedno, čí to byla vina, kdo porušil zákon, protože budeš v lepším případě na vozíku. A nebo se ti ta sanitka může snažit vyhnout a při tom se někde rozmlátit. A nemusí to být zrovna sanitka. Pokud se pohybuješ po našich silnicích (podle tvojich názorů asi moc ne) tak sis určitš všiml, že na tebe troubí každej pátej řidič a pokud každýmu desátýmu troubícímu neuhneš, tak tě sestřelí ze silnice. Prostě tím ohrožuješ nejen sebe, ale i ostatní. No a zákonodárci tak budou muset začít myslet právě kvůli lidem, jako seš ty;

                                              0 0
                                              • blue  

                                                muzu te uklidnit, ze zrovna tak v aute tu sanitku klidne taky neuslysis… motorkari v integralach taky na tom asi nejsou zrovna dobre… kdyz hluchonemej, tak to je to samy… a ten s tou sanitkou nesmi z vedlejsi na hlavni vject, aniz by nekoho ohrozil, i kdyby mel plnou strechu modrejch svetel… tohle proste neni zadnej argument

                                                tvoje hodnoceni toho, jestli se pohybuju na silnicich na zaklade tyhle diskuze, se muzu jen smat… zrejme o me vis mnohem lip, nez ja sam ;-)

                                                0 0
                                                • Žanek  

                                                  S tou sanitkou to byl jen příklad. Bez ohledu na to, jestli má právo přednosti v jízdě podle zákona (a řekl bych, že to zákonem upravený je)tak jí vždycky uhnu, a? jedu autem nebo na kole. To je samozřejmost. No a pohybovat se po našich silnicích se sluchátkama na uších je podle mě sebevražda;

                                                  0 0
                                                • Žanek  

                                                  A to s motorkářema a rádiem v autě nahlas nejsou žádný argumenty. Spíš to vypadá, jako že se potřebuješ ujiš?ovat, že jsou lidi, kteří toho v silničním provozu slyší ještě míň než ty(s walkmanem. Takže vlastně na tom nejseš tak špatně. Něco jako „Když vypije Pepa 20 piv a Lojza 15, proč bych jich nedal 10?? To přece nemůže škodit…“;

                                                  0 0
                                                  • blue  

                                                    a jak si prisel na to, ze jezdim s walkmanem? :-) nechtel bys mi prozradit jeste vic veci o me, ktery sam nevim? docela by me par veci zajimalo :-))))

                                                    0 0
                                              • blue  

                                                krome toho, sluchatka nejspou zas tak zvukotesny (treba oproti tem zavrenejm okynkam v aute s radiem nahlas), abys pres ne neslysel houkani sanitky

                                                0 0
                          • Azmir  

                            Chudáci například hluší lidé, ty by měly policajti pokutovat hlava nehlava :/

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Zamysli se nad tím trochu a jsem si jistý, že sám příjdeš na to, že mezi hluchým a člověkem se sluchátky na uších je trochu rozdíl.

                              0 0
                  • jakub  

                    dovolim si trosku oponovat, ridic je povinen venovat se plne rizeni atd…

                    0 0
                    • Volf  

                      Teda Jakube klobouk dolů. Já tady sepisuju celý pseudofilozofický traktáty a ty jsi to dal jednou větou. Tomu se říká uvedení minmimalismu do praxe.

                      0 0
                      • jakub  

                        sak ja to taky uvadim skoro denne – je to muj chleba

                        0 0
                    • -b-n-x-  

                      no jo, ale co takovi motorkari. Neporusuji tim, ze maji helmu a jeste spunty v usich, vyhlasku?

                      0 0
                    • Honzin  

                      tak me jenom napadlo, ze kdyz se ma ridic plne venovat rizeni, tak byste meli davat pokuty i treba za koureni za jizdy.

                      0 0
                    • blue  

                      ja si zas dovolim oponovat tim, ze ani ridic, kterej se bavi se spolujezdcem, se nevenuje plne rizeni

                      0 0
                      • jakub  

                        se vsim s vami souhlasim, tedkom aspon vidite, ze kdyz budem chtit tak ste v pr...... a pak ze policajti sou svine (((-:

                        0 0
          • Vojtíšek  

            proč to sám nevyzkoušíš?

            0 0
    • tom@s  

      taky neposlouchám, raděj vím přesně, co se kolem mě deje…zvláš? na silnici…zpěv ptáků a šumění lesa taky není k zahození:)

      0 0
    • pos3k  

      neco uz se resilo. viz http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… Zdar bajk.

      0 0
      • pos3k  

        A muj nazor na poslech muziky pri bikovani je tam taky.

        0 0
    • HonzaV  

      Na biku nejradeji poslouchám zpev ptacku, cvrdlikani z travy a pravidelne krupani meho stredu Octalink. Jsem rad ze je konecne alespon v tom lese ticho (Jestedsky hrbet a Luzicke hory)

      0 0
    • moriarty  

      Nejradši poslouchám ticho v jizerkách… Hudbu v práci a doma na kvalitních sluchátkách (porta pro by se mi ani pod blembák nevešly)

      Ale v těch špuntech ti musí hučet vzduch ne?

      0 0
      • Turbo  

        Ano huci, a to dost. Nekdy tu hudbu ani neslysim. PPRO mam doma uz 8 let a jsou to prima sluchatka. Ty spunty se s nima samozrejme nedaji srovnavat. Spis je to jako takove podbarveni. Podle typu hudby i jezdim. Kdyz chci klid pustim si neco pomalejsiho (soft) A kdyz chci jet svizne tak rock ci jinou tvrdsi hudbu.

        0 0
        • moriarty  

          Ofšem je pravra, že bych někdy do kopce potřeboval techno o takovejch 223BPM :)

          0 0
    • Darkson  

      stejně jako jiní, nejen kvůli bezpečnosti, si na kole užívám ticha, rušeného jen hukotem pláštů, šustěním listí, větrem v uších, zpěvem ptactva a různých nezdravých zvuků vycházejících ze styku rotačních a statických částí mého biku.

      0 0
      • ravo  

        Chlapi, já vás obdivuju. A? dělám co dělám neslyším nic jiného, než vlastní funění:-)))

        0 0
      • moriarty  

        já mám rád hukot pneumatik a šustění kamínků na šotolině :) Kurňa, poč jsem v práci a ne na biku :(

        0 0
        • Darkson  

          ty kamínky já nerad, střílej mi do nohou a hlavně do přehazky:-(

          0 0
    • Smazaný účet  

      Já bych se ani nebál bezpečnosti, v terénu auta tolik nejezděj, ale dost mě to rozhazovalo z tempa, měl jsem tendenci šlapat a dejchat do rytmu, bylo to nepříjemný.

      0 0
      • wroum  

        asi si poslouchal neco co slo mimo. obcas si dam na rychlou trasu treba Shugarhill gang – je to presne do rytmu a vysledny cas je lepsi nez bez.

        0 0
        • Turbo  

          Presne tak. Taky mi volba spravne hudby zveda vykon. Ted momentalne jezdim na Scorpions Unbreakable.

          0 0
          • Smazaný účet  

            No jo ale celý cédéčko s jedním rytmem? Bych nevydržel. :o)

            0 0
            • wroum  

              poustel sem si i nekolikahodinovej set Komatsu na cestu. ver mi ze vydrzet se to da. pokud jedu v rytmu Komatsu a spol tak nohy necitim, casem akorat zacnou bolet usi a nekdy hlava :-) z hlediska udavani tempa nemuzes jet na nic rychlejc nez na tekno.

              0 0
            • pitelboy  

              Ja vozim „třískač“ někdy když jezdim na silnici. Do terénu se vzít nedá, páč tam kolo dělá moc bordel a neni nic slyšet…

              0 0
          • ravo  

            Že na to ještě nepřišli profíce, že se jím pojede líp s hudbou. Dejte se na spinning, když k tomu potřebujete muziku…

            0 0
    • -b-n-x-  

      Ja jsem treba jel parkrat nejaky sjezdik v integralce + sluchatka a bylo to prijemne. Stejne v te integrale slysim malo i bez sluchatek takze na nejaky zajimavy technicky sjezdik to je myslim ok. Samozrejme zalezi na tom co tam hraje. Jinak by me zajimala jeste jedna vec. Kdyz s tema spuntama jezdite do kopce, nepropotite je?

      0 0
    • McBlacky  

      nic proti Turbo, ale kdybys jezdil pořádně, tak zjistíš, že v terénu to se sluchátkama fakt nejde. Je potřeba slyšet zvuk pláš?ů na podkladu, dá se z toho dost odhadnout. Sice dominantní je zrakový vjem, ale pokud odbouráš sluch, tak ztrácíš podstatnou část kontroly nad jízdou.

      0 0
      • wroum  

        mas pravdu ale pri rychlych presunech po asfaltu se s tim jede lip (jedu-li sam). v terenu je to hazard. ono to totiz pomaha pri slapani a ne pri ovladani kola.

        0 0
      • -b-n-x-  

        to by me zajimalo co se da poznat ze zvuku plastu na nejakem podkladu. Jako ze se pozna jak moc to bude klouzat, nebo co? Sory za otazku, ale fakt mi to neni jasne.

        0 0
        • McBlacky  

          tak tohle ti asi nevysvětlim, ale prostě to tak je, musíš mít ale už něco najeto, abys to poznal. Ale je taky možný, že jsem exot a platí to jen u mě. Ale zkoušel jsem jezdit s walkmanem před několika lety a byl jsem o hodně pomalejší ve sjezdech a taky o dost nejistější…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Asi bych souhlasil s McBlackym, člověk si to ani neuvědomí dokud si nezacpe uši. Dyž si vemu v zimě čelenku nebo šátek pod helmu tak najednou třeba neslyšim vítr a ztrácim cit pro rychlost. I s tim zvukem pláš?ů bych souhlasil. Že se ti vzádu blokuje kolo a smýká se poznáš v první řadě sluchem, teprv pak možná ucejtíš že ti ujíždí.

            0 0
            • -b-n-x-  

              no prave, ze ja slysim vselijaky ramus z kola (triskani retezu, apod…), a nejaky zvuk plastu mi to prehlusuje. Rozhodne se mi jezdi lip (z kopce) v integralce, ve ktere moc neslysim, nez v normalni prilbe. Samozrejme, ze velkou roli hraje vetsi pocit bezpeci, ale taky to ze moc neslysim triskani a necitim nejak moc rychlost. Jizda mi pripada takova klidnejsi. Co se tyce toho zvuku zadniho blokovaneho kola, tak s tim bych az tak moc nesouhlasil, protoze cim je kluzsi teren tim mene zvuku to zablokovane zadni kolo vydava. To je aspon muj nazor. Nicmene se na pristi vyjizdce pokusim zaposlouchat do ruznych zvuku plastu a mozna vam dam priste za pravdu :-)).

              0 0
              • enjoy  

                napriklad kdyz to klopim na asfaltu tak ty zvuky slysim az moc dobre.uz me kolikrat zachranily,kdyz jsem testoval novy plaste.

                0 0
    • Martyss  

      Nevim, jak u tebe, ale při fyzickým výkonu hudbu stejně témeř nevnímám. V autě si jí třeba pouštím, ale u kola je jeden velkej aspekt. Můžeš něco přeslechnout. Osobně se mi zdá,že na kole toho slyšim celkem málo kvůli šumění vzduchu. Mě z toho vychází jenom dvě věci. BUď tu hudbu částečně posloucháš a můžeš přeslechnout něco jiného nebo jí neposlouháš a vozíš MP3 přeháváč zbytečně.....­...btw. připomíná mi to jeden článek z www.mobilmania.cz nebo www.mobil.cz, kdy si cyklistka na řídíka přidělal nejen mobilní telefon, ale i malé přenostné rádio…

      0 0
    • cybernovi  

      Vše naplno… Punk se jinak poslouchat nedá! :)) Bez hudby jsem jako bez kola nesvůj:)

      0 0
    • axle  

      Udělal jsem malý dotazník (cca 15 otázek) na téma co posloucháte, jezdíte se sluchátkama, koncerty apod..V podstatě souhrn toho, co se řeší už v několika tématech:) Pokud odpoví dost lidí, výsledky zpracuji a zkusím z toho vyplodit nějaký zajímavý závěr;-) Pak bych to samozřejmě i zveřejnil.. Tak prosím vyplňujte, za dvě minuty máte hotovo.

      Dotazník

      0 0
      • Smazaný účet  

        to je ale blbost..ale mas stesti ze cekam na data, tka jsem ti to odtukal:)

        0 0
      • se-se  

        pročpak mám dojem, že tím dotazníkem těžíš zcela jiné informace než o hudbě?

        0 0
      • cukerko  

        mal si tam dat aj ci jazdia po chodniku alebo po ceste, na cestu by som si sluchatka vzivote nedal, na chodniku ich mam vzdy ked mozem

        0 0
      • plevka  

        vyplněno..

        0 0
    • iron.hide  

      ty vole, tu je tolko starych znamych mien…kde su vsetci ti ludia?

      0 0
    • ClAyD  

      Já si občas dám jeden špunt, ale jenom, když nejsem na silnici.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.