• spacir

    Zdravim.. Chtel bych si kopuit crosse..v tom uz mam celkem jasno.. erim,tak 190cm a vazim okolo 105kg..A tak se chci zeptat jakou znacku byste mi doporucili pripadne naopak pred jakou byste me odradili..Jde mi o kolo v cenove kategorii okolo 17 tisic nejvejs 20 tisic.. Diky moc za kazdou radu. Karel.

    0 0
    • Aiax  

      Rekl bych, ze na kros uplne staci alivio. Ja sam mel krose na deore od superioru a zadny problem (za tech 8 mesicu nez jsem ho prodal :)) Kdybys trval na tech 20000 tak bych se podival treba na http://www.4ever.cz/…jection.html Nekde v e-shopu by ses mel dostat na tech 20 kkc

      0 0
    • Volf  

      Hele jakej myslíš, že bude rozdíl v sériovejch kolech v konkrétně daný cenový hladině. Věř tomu, že skoro žádnej. Jinak pokud má někdo předem daný finanční limit, tak jediný co mu poradím je to, že se má podívat po starších modelech ve výprodejích, nebo si počkat na ty letošní až se dostanou do výprodeje.

      0 0
    • mikes  

      190/105, nebylo by lepsi premyslet o nejakem horaku? No ale jestli chces opravdu krosa, tak co treba Author? zkus author.cykloka­talog.cz/index­.php?id=cestov­ni i jine znacky na www.cyklokatalog.cz tam i ohlasy lidi, kteri ta kola maj.

      0 0
    • spacir  

      tak uz to vypada,ze pujdu do Merida CROSSWAY 8800 .. Mate naky zkusenosti s timhle kolem,prip.znac­kou..?

      0 0
    • marco  

      V dnešní době řešit při sezoním výprodeji problém je ten že tvá vyška a hlavně váha je totálně anticyklistická a chce to velkej a kvalitní rám alespoň 22´. Merida rám dobrý – výbava je lepší ale na Authoru. Jiné značky výbavou podobné cena odvíjená podle světové prestižnosti značky.

      0 0
      • spacir  

        No,tak toho Crosswaye mi prodali,ale nabidli mi,ze srovnatelny,resp. o chlup lepsi je Author Airline SX.. Takze vite neco o tejhle znacce..?

        0 0
        • marco  

          Tak toto kolo jsem si před více než rokem koupil spíš počkal 4,5 měsíců čekání až připluje v kontejneru lodí. Dobrá výbava Ritchey, Shimano LX a Deore. V té ceně je toho hodně na trhu někteří výrobci u ceny 20 kKc se svou produkcí krossových kol končí a jiní na této ceně právě začínají začínají. Letošní model má jedno mínus oproti verz. 2003 málo zubů na převodníku 44 moc nám to přiblížily k pomalejším MTB. Já jsem na silnici laděn spíše do rychla blíž k žiletkám. Dobrá vidlice na tu cenu dobrý zdvih dokonce se mi zdá o 10mm víc. Mám s tímto kolem dobré zkušenosti už skoro 6000 kilometru poměr 60/40 silnice/terén. Sportovní tůry po krásách kopců českých (Krkonoše, Jeseníky, Šumava) a Alpských spolu s kamárády na MTB a na typických cestách pro ně určených. Jediný problém při větším sportovním nasažení cvaknutí duše o ráfek na kamení. Tak já být tebou tak do toho bych šel pokud koncem sezony seženeš na sebe aspoň 22´ rám tak budeš dobrej mě se to před 2 roky v na začátku září u Meridy Crossway 8900 Disk nepovedlo. Měli rámy v sezoním výprodeji pouze pro trpasliky.

          0 0
    • vasil  

      v každém případě si dej pozor na vidlici při tvé váze pravděpodobně každou dostaneš přes půlku zdvihu jen po nasednutí, s výměnou pružin u různých značek může být potíž chtěl jsem tvrdší pružinu do vidle rst za 4,5kkč a dostal jsem měkkčí s poznámkou, že to je ta nejtvrdší krosovou vidlici se vzduchem abys pohledal :-(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.