• tjuren

    Možná to někomu už bude připadat otravný, ale ještě bych si rád udělal jasno v jedné věci. Dostává opravdu LA syntetickej testosteron oficiálně? Pokud to někdo na beton víte, dejte prosím vědět, protože zatím jsem všude četl jenom dohady. Bakalář dokonce při poslední tour řekl, že lance nemá ani jedno varle, což považuju z jeho strany za katastrofání neznalost. Pokud má však při jednou varleti hladinu testosteronu dorovnávanou na nějakou arbitrážní normu třeba denně, pak je to doping jak dělo. Vzpomeňte si na to co s váma udělala puberta. Z telete najednou bejček. Nejde jenom o svaly, ale hlavně o srdce, plíce, metabolismus. Píšu až teď protože jsem strávil hodně času na internetu a třeba na americkým forums.bicyclin­g.com, kde se do mě pustili, když jsem zpochybnil výkony jejich miláčka. Nikde jsem se ale žádnou přesnou informaci nedozvěděl. Buďto mě odsoudili, nebo nic nevěděli.

    0 0
    • lubos  

      Ja jsem nekde cetl, ze jej oficialne dostava, a varlata nema. Imho kdyz mas alespon jedno, nic umeleho nepotrebujes.

      0 0
    • J.A.V.  

      Já nechápu k čemu ti to je vědět. Podle oficiálních pravidel je čistej a? už bere po své nemoci jakékoliv léky. A to jaké léky má povolené je mezi ním a doktory – takže nehledej, stejně najdeš jen doměnky a dohady. Nikdo není povinej vystavovat na webu svůj chorobopis a průběh léčení. Spousta sportovců je nějak nemocná a bere legálně nějaké léky. Jenže důležité je tam to legálně a nemá cenu se v tom pitvat.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Moc to nechápu. Pokud jeho tělo nevyrábí testosteron jako u zdravého člověka, tak jaký je rozdíl v tom že ho dostává uměle? Dostává snad víc než by si jeho organismus vyrobil sám?

      0 0
      • Volf  

        Pokud si ho sám ,, nevyrábí ,, tak ho musí dodávat uměle aby zůstával chlapem z hlediska postavy, svalstva, vousů atd. Takže já tomu rozumím tak, že je stanovená max. hladina testosteronu a tu on stejně jako jiní nesmí překročit. Jinak řečeno to znamená, že se všichni budou asi pohybovat na max. povolené hranici a hádej proč.

        0 0
        • ddd - andy  

          V tom pripade muze regulovat kdy a kolik testosteronu do tela dostane. Coz bych rek, ze urcita vyhoda bude, nebo?

          0 0
          • Thorn  

            Plne suhlasim – zachvilu bude bezna treningova metoda urezat si v ramci pripravy gule a legalne sa pchat testosteronom. Ake jednoduche – ze na to v DRR blahej pamati neprisli…

            0 0
            • Thorn  

              …DDR.

              0 0
            • Beeda  

              Mozna, ze ho netizi a proto je pak rychleji, ono 30g(?) na 200km muze mit vliv, vzdit „Kazda sekunda se pocita“ :-))).

              IMHO: dle mne uzivaji vsichni „nejake“ latky. Proste musi – lidi chtej, sefove chtej, business chce vic,vic,vic. Jde o to co, kolik a jak jsou schopni to obhajit, zamaskovat. Holt to bude vecny tema…

              0 0
        • tjuren  

          Pravě že to není tak jednoduchý. Za prvé neznám žádnýho jinýho vrcholovýho sportovce co má jen jedno varle. Tedy toto je precedens. Je diametrální rozdíl v tom jestli dostáváš léky proti astmatu a nebo anabolický steroidy. Po nejakých inhalačních kortikoidech se ti možná lépe dýchá a když dostaneš léky na rozšíření průdušek tak se taky možná cítíš o něco líp. Ale když si táš analog testosteronu tak je z tebe jinej člověk. V sexu, na kole, v matematice ve všem. Sheryl by určitě mohla vyprávět:-) Pokud jakejkoliv sportovec má v těle zjištěnej jinej anabolickej steroid než přirozenej je to doping. Přirozeně se ti tvoří jenom testosteron, ale továrny vyrábí různý preparáty se stejným účinkem, ale jinou chemickou strukturou.
          Navíc hladina tohoto hormonu kolísá. Dobře víte že když jste v pohodě tak se vám líbí baby, pokud za sebou máte šest hodin na kole tak hledáte postel jenom pro sebe a nedej bože aby tam byla baba. Takže pokud seš LA tak ti jednoduše fouknou trošku nandrolonu či čeho a máš hodnotu jako ráno a nemusíš čekat až se ti vyrobí tvůj přirozenej testosteron. A? někdo řekne že se pletu a já si koupím třetí knihu od LA, ale jinak pochybuju dál. Vždy? se na toho LA podívejte, je to postava cyklisty? Široký ramena, silný kosti, dost vysoká váha v minulosti triatlonista. Udělá vrchaře jak malý kluky , to přece není normální.
          Já ho samozřejmě obdivuju, dává do toho všechno, je vynikající, ale dokud nebudu mít jasno s tím testosteronem nemůžu se na to dívat s otázkou.

          0 0
          • Man  

            Nikdy som nic nebral, takze, nazvime to „podporne prostriedky“ fakt nemozem hodnotit z vlastnej skusenosti, ale neprecenoval by som vplyv umeleho testosteronu na vykon LA v pretekoch. Je predsa stanovena nejaka maximalna hodnota testosteronu, ktoru mozu dopingovi komisari este pustit a ak by to bol taky zazracny prostriedok na zvysenie vykonu, tak ver tomu, ze by to do seba po tu povolenu maximalnu hodnotu ladovali vsetci.

            0 0
          • Pá-dlista1  

            Ja znam :) Jo mimochodem, vite ze na nejaky olympiade (asi predposledni) zavodila Judistka, ktera se pripravovala na zmenu pohlavi a uz soutezila s varlatama, ale jeste se souperkama (jako za zeny).

            0 0
            • la-da  

              To teda ale mela nevyhodu – souperky ji mohly nakopat do kouli.

              0 0
    • dalimil  

      myslím že je tu možnost to vyzkoušet sami na sobě.kdo se hlásí první ? :-)

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      No heleď a i když mu teda testosteron řekněme podávaj na dorovnání normální hladiny, není na tom přece nic špatnýho. Aby to mělo smysl, museli by mu to dodávat nad rámec normální hladiny v těle a to se testem pozná. Takže ačkoli to možná bere, z hlediska množství se každopádně nemusí jednat o doping.

      0 0
    • Clodman  

      Podle mě je jedno jestli to varle má nebo ne.Protože vlivem ozařování a chemoterapie by se stalo asi i to jedno nefunkčnim.čet sem tu jeho knížku a na podrobnosti si už nepamatuju.To žr mu hladinu testosteronu dorovnávaj je nutný pokuď nechceš aby měl hlásek jak v pubertě.Myslim, že se toho možná lehce nechá využít, aby mu udržovali hladinu na maximu povolenym a von tak byl pořád jako ,,dělo"

      0 0
      • Mike.2  

        skodliva je jak chemoterapie tak hlavne radioterapie pac zrovna semenne bunky jsou hodne citlivy-ale to je vec tvorby spermii,testosteron produkujou jiny bunky a ty by tam mely zustat(vev varleti-pkud je nema, nema, nema ani vlastni testosteron.

        0 0
    • Brouk_Pytlik  

      … a proč si vlastně myslíte že něco bere? Že vyhrál Tour 6×? No ale v kopcích mu řada borců přeci stačila. Tak moc jim tam zas neujel. V časovkách je dobre, to byl dycky. Má tým kterej ho doveze až skoro pod vrchol kopce. To že ostatní favoriti totálně propadli je taky jeden z důvodů. Ačkoli vyhrál, nebylo to zas až tak nadlidsky, že by to zavánělo dopingem.

      0 0
      • Gatier  

        Uz si daval pozor, predsa len to bolo prve 4 razy okate. Pozri, mozno mu to pomaha- 6× vyhrat je pekna fuska. Aj Indurain cosi blabotal o EPO. A ostatni su cisti? Ber to tak ako to je. Ale pokial nemozes koli tomu spavat, spytaj sa doktorov.

        0 0
    • Pebe  

      Byl o tom článek v posledním Pelotonu, tuším, že nemá ani jedno a že mu dávaj syntetický testosteron.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.