• náčelník

    Má někdo zkušenosti? Případně doporučte obdobný.

    0 0
    • dave  

      Mám ho. Tacháč dobrý, přehledný, dobře ovladatelný, ale kabeláž stojí za ho…! Trhá se to jak papír. Kdyby byla lepší, byl by to dobrý tacháč za slušnou cenu.

      0 0
    • Tommy  

      No, zatím všichni nadávají na kabeláž, mně se zatím toto nestalo, ale stala se mi jiná nepříjemná věc. Po umytí kola se dostala voda do snímače a než to vyschlo nefungoval. To se u staré Cateye nestávalo ani náhodou (CC MT-200) Jinak v pohodě.

      0 0
      • lubos  

        Mokry snimac , nefunkcni snimac je normalni vec u jedne verzi CatEye , nevim jak se jmenuje, ale vypada takhle http://www.fullcycle.com.au/…ssories/cat/

        0 0
        • Lišák  

          Nemůžu to přečíst-mám špatnej monitor, ale takhle vypadal KOSMOS i jeho nástupce TOMO. Kosmos vozím od roku 94 (nebo 95) a nikdy jsem neměl s vodou problémy-brody, ostríkávání hadicí, horká sprcha… Tomo vozí skoro všichni moji spolubajkéři a nikdo si na něco podobnýho nikdy nestěžoval.

          0 0
          • la-da  

            Problemy s vodou byly u CatEyi se srdcomerem a s vyskomerem,proste tech,ktere mely na kolejnickach pro comuter kontakty umistene diagonalne v rozich.Nebyly ale problemy se snimacem ale s tim,ze mezi kolejnicky a computer snadno navzlinala a pak se tam dobre drzela voda,ktera zkratovala kontakty a computer neukazoval.Kdyz se kolejnicky osusily tak to fungovalo.

            0 0
            • Lišák  

              Hmmm-můj starej Kosmos má kontakty diagonálně v rozích, ale je fakt, že ani srdco, ani výškoměr tam nemám-klasika 7fcí. A fakt sem s vodou neměl za ty roky absolutně žádnej problém. Jenom v mrazu se mu moc nechce chodit… :-)

              0 0
          • lubos  

            Jo, Tomo se to jmenuje, Tomo XC myslim. A zcela jiste je to vazny problem, jenomze se projevuje jenom v desti. Pak prestane fungovat vzdalenost a rychlost. Kontaktem to neni, nepomuze vyndat, ocistit/ususit. Nejde to. Az pak, po delsi dobe kdyz neprsi. Prvne jsem se s tim setkal na horal 2002, kdyz prselo. Prestalo to fungovat. Vyndal jsem ho, susil kontakty, chvili fungoval , pak zase ne, a uz nepomohlo ani suseni. Pak kdesi v sedle jsem se ptal dalsiho bajkera, kolikze je to km. Pry mu taky zdehnul tachac. A jakyze to mel model ? No schvalne :) Pak pozdeji jsem se setkal primo, nebo neprimo s vypraveni s dalsimi na tehle akci, kterym tenhle tachac zdechnul. Bylo jich myslim minimalne 5 vcetne me. Jo, a zdechnul jim priblizne ve stejnych mistech. Ale melo by se tomu dat odpomoct zabalenim snimace, ale nemel jsem moznost definitivne overit, ze to bylo tim. Na 100% vim jenom to, ze tenhle problem Tomo XC ma.

            0 0
            • lubos  

              Jak tak ctu prispevek o jeden vys, tak je docela mozne, ze si mi tehda nepovedlo dobre odstranit vodu z tech kolejnicek. Nevim … mozna ze preci jenom byl problem v tom. Ale nechci to zkouset zas :)

              0 0
            • djano  

              Jazdim CatEye od cias modelu 6000 – asi 10 rokov. Mal som spominanu 6000 (s meracom kadencie, ale bez hodin), Mity, MityII, momentalne mam Tomo a Cordless II (a este jeden konkurencny). Skusenosti iba pozitivne. V prudkych alebo dlhotrvajucich dazdoch bol problem ked sa voda dostala do kolajniciek – po utreti rukavicou CC isiel dalej. Okrem toho prestal ukazovat spominanu rychlost (samozrejme tym aj vzdialenost) ked sme jazdili v hustej hmle a to dokonca trom naraz ! Potom som v clanku v casopise Peloton (ak sa mylim, ospravedlnujem sa) cital rozhovor s techn. riaditelom fy CatEye, ktory o.i. prezradil, ze pri velkej vlhkosti vzduchu je problem pri snimani a vraj staci mierne namazat vazelinou snimac (mozno aj magnet). Neskusal som to, tak si to presne nepamatam.

              0 0
              • lubos  

                Aha, takze moje podozrenie na snimac bolo teda spravne ?

                0 0
                • djano  

                  Je to pravdepodobne, ale neplati to iba pre vyssie uvedeny model. Tie snimace su prakticky rovnake uz po generacie CC CatEye. Pokial to vynechava iba vo vlhku, asi to bude ono.

                  0 0
                  • lubos  

                    V dazdi … presne toto som si myslel. Ze nakondenzuje voda vo vnutri toho jazycka ( zrejme ta trubicka nie je dobre utesnena, alebo co) a potom to nesnima. Pretoze (aj ked si uz dobre nepamatam) nepomahalo utriet kontakty. Dobre, ze si prispel svojou informaciou, myslim, ze teraz mi je to uz cele jasne. A hlavne ze si treba dat pozor na ten snimac, kedze je (skoro?) vsade rovnaky.

                    0 0
                    • djano  

                      Ta trubicka zvykne byt dobre utesnena. A myslim ze samotny snimac je dokonca zataveny v dalsej priesvitnej trubicke (raz davno som to videl). Ked je kryt snimaca uvolneny (napr.po pade), treba si to pozriet ked neukazuje. Ak je to poskodene je to jasne. Ja si myslim ze samotna vlhkost robi problemy, aj ked povodne by som to povedal skor opacne. Ale ak by som uz mal jazdit v takom lejaku ze mi neukazuje CC (bezne v dazdi nemam problem), ze mam o niekolko km menej ma nebude trapit.

                      0 0
                      • lubos  

                        No ja neviem, ja som svoj snimac nikdy neposkodil a vzdy sa posral po nie velkom dazdi. Resp. inac, na Horalovi 2002 sa posral definitivne kusok pod Smrecianskym sedlom , a to zas az tak velmi neprsalo, a az na Kralovu Holu uz nefungoval mne ani n-dalsim ludom. Ale je mozne ze mu vadily neustale potoky vody na trati :-)) Odvtedy som to zaznamenal len raz, tiez v nejkom malom dazdiku. Ale velmi to uz neriesim, mam uz skoro rok HAC4.

                        0 0
    • náčelník  

      Tak jste mě nějak od CAT EYE odradili. Co takhle VDO C 08 nebo CICLOSPORT CM 208 ? Nebo jiný, ale bezdrát nechci a dva průměry nepotřebuji.

      0 0
      • Daf  

        VDO C08 ma problem ze se mu pri nizkych teplotach obcas vynuluje pocitadlo. A co treba Sigma BC1200?

        0 0
        • náčelník  

          BC 1200 – no ten je ošklivej. A mluví (m.j.) německy – fahrzeit :) Teď vážně – druhý průměr je pro mě zbytečný. Nicméně – má s ním někdo zkušenosti ?

          0 0
          • Daf  

            Co blbnes vzdyt je nejkrasnejsi :) Ja ho mam a jazyk se tam da nastavit na anglictinu. Ma vsechny zakladni funkce +navic jeste jedny stopky a druhe nulovatelne pocitadlo/odpo­citavadlo. Displej je velkej a prehlednej. Mam ho asi 0.5 roku a nemam s nim problemy. Mam bezdratove provedeni. Nevim co ktomu vic napsat…

            0 0
            • náčelník  

              Má bezdrát vůbec nějaké nevýhody ? Že bych to zkusil jako Marconi … :)

              0 0
              • djano  

                Ma – vacsiu spotrebu a treba menit 2 clanky.

                0 0
              • Daf  

                Mas tam baterie navic v prijimaci a vysilaci a samozrejme v computeru. Tezko rict jak dlouho tam vydrzi ale zatim urcite vic jak 0.5 roku. Hlavne je ale po starostech s neustalym opravovanim kabelaze.

                0 0
                • djano  

                  Mam CatEye CL200, tam je clanok iba vo vysielaci a v samotnom CC. Firemny manual spomina interval vymeny myslim rok v CC a 12000 km vo vysielaci. Kabelaz vseobecne mi nevadi – iba pri umyvani.

                  0 0
              • lubos  

                No, musis menit vic clanku, muze ti tam natect voda, je to tezsi, muze se ****** clanek, pak to nic neukaze, muze to chytit nejake ruseni a pak ukaze nesmysl, nebo vubec nic. Ale vsechno co jsem napsal je teorie, v praxi je to vcelku dobry. Ja osobne bych radeji drat – bezdrat. To je takovy, co je jako klasicky dratovej, ale ten drat od snimace ku kompujtru neni. Pac ten mi zavazi. Furt me sral.

                0 0
            • náčelník  

              Tak jo, asi to vyhraje BC 1200. Sice mi připadá až příliš nadupaná, ale BC 800 je zase moc chudá a cenový rozdíl mezi nimi je v řádu desetikorum. Díky všem za rady.

              0 0
        • JJ  

          Mam BC 1600 sice asi jenom pul roku, ale vydrzi snad dlouho. Starou sigmu BC 700 sem mel asi 7 let a pak ji ztratil:( V mrazu a v desti v pohode. A je hezkej:)

          0 0
      • djano  

        To ja by som prave od CatEye nechcel nikoho odradit, priatelom odporucam prave tieto. Jedine co mi na nich vadi je to, ze obcas ulomim jazycek (poistku) na objimke, ale to je moja chyba a na Cordless je nahradna za rozumnu cenu. Pri kabelazi to riesim inak. V kazdom pripade su to spolahlive CC a zatial som rozhodnuty neprechadzat na inu znacku. Este tak Sigma by ma oslovila.

        0 0
    • Tommy  

      Jestli můžu ještě jednou, tak nemít Cateye už dřív asi si ji nekoupím, fakt je, že kámoši všichni jezdí Sigmy (různé), jeden nebo dva VDO a jen na VDOčko nadávají. Sigmě nevadí zima,voda, prach fakt asi bude moc dobrá – a vůbec za ty peníze – taky už o ní uvažuju, zatím mám sporttester Sigma, ten je taky vodotěsnej a zatím v poho…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.