• BB

    objednal jsem si tento predstavec, po dodani jsem zjistil, ze na krabici je Road, to znamena, ze je pro silnicni kola. Na netu jsem zjistil, ze Rirchey opravdu dela tento predstavec ve verzi pro silnicku a ve verzi pro horaka. Namontoval jsem ho a vozim ho. Myslite, ze je to riskantni ? Me se zda, ze ve spurtu na silnicce predstavec dostane zabrat stejne jak na horaku, tak to prece nemuze byt nejaky papirovy shit ?

    0 0
    • Gatier  

      Rozdiel je v priemere, cca 0,2mm. Jazdit sa to da, aj ked pri tak lahkych veciach by som to nerobil.

      0 0
      • MartinXC  

        Průměr na rodla je na silnici větší o 0,2 (?možná maličko víc), dá se to vyspravit kouskem Al fólie na obvod rodel, aby se ti nedeformovaly do oválu při utahování. Jinak jsou představce WCS MTB i Road výrobně i konstrukčně stejné a prodejci na to hřeší. Pokud máš délku větší než 100mm, možná se budeš divit, jak se (proti jiným tuhým představcům) kroutí. Já měl několik WCSek, jakž takž tuhé bylo 100mm, ale 120 i 130 byly úplná péra (proti současnému Thomsonu), že jsem měl chvílemi strach, že mi prdly rodla :-)

        0 0
        • BB  

          dik, jestli ti spravne rozumim, tak se nemusim bat, ze bych nekde skoncil se zlomenym predstavce. Mam 100 mm a nezda se, ze by se kroutil, tak jsem tedy v klidu. Mam karbonova riditka a pri utahovani jsem si vubec nevsiml, ze bych je nejak deformoval.

          0 0
          • MartinXC  

            100ka je OK, ale u karbonových rodel bych si dal zvláš? záležet, abych jim „vystlal“ přesný průměr. Našel jsem si, že průměr pro rodla u MTB je 25,4, Road má 26,0. 6 desetinek = docela dost, to chytáš dva různé povrchy, tedy poměrně malou ploškou pokud bez deformace. To je na plíšek z plechovky od piva dokola. A pozor na otřepy, a? nenaříznou povrch rodel. Anebo ******** dopis prodejci a žádostí o výměnu (to bych v případě svého bika udělal radši).

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.