• Lada1

    Mam vybavu komplet XTR disc. kola mam XTR naboje, MAvic 317 disc. Uvazuji o koupi tuzsich kol – MAVIC CrossMax SL SSC UST/disc nebo XTR 04 – UST/disc . Ktere vzit ? Mavic je o 2000Kc levnejsi, ale zase XTR ma lepsi pridelani kotouce.

    0 0
    • vili  

      tvy problemy bych chtel mit …ne nic ve zlym,jenom sem si musel rypnout

      0 0
    • MARIN  

      Ja bych si vzal XTR ale zkusenosti teda nemam ani s jednema a pochybuju ze nekdy mit bude :(

      0 0
    • Orbis  

      No já bych si určitě vzal CrossMaxi, řekl bych, že jsou daleko tužší. A výplet jak je pravidelnější, tak bude líp držet. Protože, když na?ukneš XTR, tak je jen velmi malá naděje, že je někdy srovnáš, ale u CrossMaxů je daleko větší. Ale jinak oboje kola jsou špičkové, záleží co od nich očekáváš.

      0 0
    • Air  

      ja bych se mrknul do nejakeho zahranicniho bajkoveho casopisu. Treba nektereho z tech nemeckych. Udajne vysly velmi dobre XT zapletene kola (mozna dokonce jako nejlepsi kola roku 2003?), takze ty XTR budou asi taky vyborne provedene… Ale nevim, jestli jsou XTR na prumyslech..

      0 0
      • Lada1  

        Podle mne XTR kola jsou na XTR nabojich (ted je mam viz vyse), coz jsou konusy

        0 0
        • jimmy63  

          Někde sem četl(asi ve velu),že se ty XTRka ukrutně špatně zouvaj:(Je prvda,ře by bylo pěkný mít to sladěný kompl. v XTR(tiše závidim),ale tohle by promě byl taky dost rozhodující aspekt.. nebo ne!?:)

          0 0
        • Gatier  

          No, co ja mam poznatky, tak Shimana nie su moc tuhe. Samozrejme na konusoch. Cross Max- praskaju spice pri pouziti kotucov. Neviem, som zastancom klasickych vypletov. Co sa tuhosti tyka, su dostatocne. Vsetci by chceli co najtusie bicykle a komponenty. Niekde sa tie sily musia absorbovat. A potom to odnasaju vidlice a kolesa atd.

          0 0
          • Lada1  

            prohlizel jsem si recenze na http://www.mtbr.com/…ws/Wheelset/ na vsechny Crossmaxy a Shim 959 a 965. No dost mne zarazila a skoro odradila cetnost prispevku o praskani vypletu na Crossmaxech. asi to vidim na ty 965ky. Ale i ty 965ky jsou na konusech, ne ?

            0 0
            • Air  

              podivej na web shimana… ja sice vedel, ze XTR jsou na konusech (jako vsechny od shimana), ale ty ve vypletenych kolech by mohly byt prumyslove. I kdyz shimano asi ma svou filosofii a te se drzi, takze to budou nejspis taky konusy

              0 0
              • Lada1  

                takze ty WH M965 jsou taky jako vse na konusech http://www.paul-lange.de/…H-M965-F.pdf

                0 0
                • náčelník  

                  Já bych se toho nebál. Co se týče kónusů, mám velmi dobré zkušenosti s XT náboji.

                  0 0
                  • Lada1  

                    Já se toho nebojim jen to konstatuji. Ony ty konusove kulicky u XTR jsou poradni macci. V nabojich na prumyslech resp. v tech prumyslech jsou ty kulicky tak polovicni, coz vede k tomu, ze tech lozisek je tam nekolik u Hugi i tech XCmaxech SL jsou tam 4.

                    0 0
            • igor  

              to praskanie sa tykalo predovsetkym starsich modelov /asi zalezi aj kolko vazis+aky velky kotuc/, ale nemam s tym skusenost, lebo mam verziu na v-braky. Ale taku zmenu aku to spravilo ked som ich prvykrat dal na bajk som ani necakal.Predtym som mal mavic crossride /najnizsi model vtedy/ alebo XT+mavic. Pre mna je konkurencia k nim iba chris king + mavic 819. Ked pojdem na kotuce, tak urcite len touto cestou.

              0 0
          • Lada1  

            gatier: no nevim ja jel na Crossmaxech par desitek km a ta kola delaji z kola doslova raketu. Hmotnostne (i s plastem) je to o trochu vice, nez treba lehky vyplet, co mam ted, ale ta tuhost se projevi prave , kdyz zacnes poradne do toho slapat.

            0 0
            • Gatier  

              Tuhe su, mas pravdu. Lenze prave ta tuhost robi obcas problemy. Hlavne s kotucmi. Na dobrych kolesach je prave to super, ked su schopne aj tlmit. Tak ako dobry ram. Preto sa mi pacia napr. DT Swiss, kt. su zletovane dokopy tam, kde sa spice spajaju. Len neviem ci sa robia aj na kotuce.

              0 0
    • lubos  

      Vypletene kolesa, co maji tak malo spic jsou ale obecne mene tuzsi do boku, nez klasika 32, popripade 36. Crossmax SL jsou jinak avodni kolesa, aby ti i vydrzeli :) Pokud mas vic nez 70kg, tak bych do nich asi nesel. Radeji pak Crossmax XL, nebo jak se jmenuji.

      0 0
    • Daf  

      Mam rafkove Crossmax XL. A rozhodne jsou tuzsi nez jakekoliv kolo s klasickym vypletem co jsem pred tim mel. Kola se mi jeste nepovedla rozcentrovat a to na maratonech schytaj pecek. Mavic ma suprove udelany orech. Misto milionu kulicek co pouziva Shimano je tam jedno velke keramicke kluzne lozisko, ktere je vyborne utesnene. Orech se da lehce rozebrat i slozit pomoci imbusu ani nemusis sundavat kazetu :) Nevim jak u shimana ale na Maxy by meli byt dostupne nahradni dily. Na kastaru maji cenik nejsou levne ale rek bych ze na Shimano budou jeste o dost drazsi.

      0 0
    • stréc od piva  

      mužu se jen zeptat…co ti to jako přinese ? takoovu otázku neřeší profi závodník ale jen snob…

      myslíš, že budeš v cíli o minutu dřív ? nebo proč takový dilema ?

      normální člověk význám nevidí…toto je čistě snobárna..nějakýho strejca z pupkem, co neví co s penězma..kdybys to dal radši na charitu, nebo kouil z 10 supermar­ketovéch kol pro nějakej ustav, kde děti nemaj kolo…tak bych ti zatleskal..ale takto si o tobě myslím fakt svoje

      0 0
      • igor  

        to strec: no jasne kupme si vsetci Alivio…inak neviem od coho je BF, ked nie od komentovania spickovych produktov. Je to moje hobby a urcite mam vacsiu radost z jazdy na dobrom bajku, ako na starej herkle, ale budem sa tvarit, ze mi to netreba. Pripada mi to ako keby na tunigovom fore pre auta niekto vypisoval, ze naco…ved staci 105ka Skodovka z roku 85. Urcite aj lyzujes na rucne vystruhanych doskach.

        0 0
        • stréc od piva  

          no i když je to sebevětší hobby zavání to snobismem…takovou otázku řeší manažer velkých tymu před tím než sepíše smlouvu s dodavatelem materiálu na příštísezonu…ale pro rekreačního jezdce mi to přijde komické kupovat si něco co vlastně už mám.jen že na tom je jiné písmenko…

          nevím..ale jesli mám na sobě tričko Adidas nebo Abidas to je uplně jedno..ne ?

          0 0
          • igor  

            Vadi ti vyber a roznorodost? Alebo mame byt vsetci rovnaky ako pred 89-tym? To presne hovorili komunisti, ved tie vyrobky su take iste ako nase.....pre mna nie.

            0 0
            • stréc od piva  

              hm takže myslíš, že když budeš mít něco co je o 20tisíc dražší než má pepa od vedle na kole..tak budeš v cíli dřív, i když on je líp trenovanej ?

              0 0
              • igor  

                Si trochu mimo, ja vobec nechcem byt nikde skor. Jazdim si pre radost. Inak ja som sa zapojil do tohoto prispevku, lebo mam Crossmaxy o kt. bola rec. Ty preto lebo ti vadi, ze ich niekto ma. Kludne ma ten Pepa ako pises moze predbehnut a co? Ved ty urcite nesledujes co je nove v mtb technike, lebo ta to musi rozculovat.

                0 0
                • stréc od piva  

                  no právě když jezdíš pro radost tak to nechápu pak už vubec :0 pro radost jezdí taj tetka nováková do lesa na kole, kerý su koupila minulé měsíc v Tescu a jak je nadšená..

                  já nevím, tak pak si asi snob…přece proč si kupvoat zubytečnost která je x krát dražší než normální věc ???? když obě fungují stejně, a jak říkáš, je ti jedno, jesli jsi na zváodě 135tý nebo 153

                  0 0
      • Daf  

        Je prece veci kazdyho z nas za co sve vydelane penize utrati. Ten prispevek sis mohl odpustit.

        0 0
        • kupce  

          no mě by to totiž fakt zajímalo..jesli dotyčná osoba pozná že sedí přesně na tom a tom kole…a řekne s přehledemm…pokud budou začerněny nápisy.....ano právě mám pod sebou kola crosmmax.....no a ted sem je vyměnil..a jedu na xtr.....

          0 0
          • Daf  

            No ja myslim ze to nemuze poznat kdyz to nezkousel a proto se snad pta ne?

            0 0
            • stréc od piva  

              no právě :) když na tom bude sedět, tak nepozná esli jede na crosmaxech za 10 nebo na xtrech za 20 nebo na vyborně zapletench ručně za 5ku…

              a nakonec zjistí,starodvěké heslo že „kolo samo o sobě nevyhrává…dycky vyhraje jen trénovanější“

              0 0
              • Uža  

                to strec: …vsechno je vec osobnich preferenci. Nekdo za svy prachy koupi nejdrazsi Mavic, nekdo spodary od Calvina Kleina a nejnovejsi mobil buh vi s cim a jinej to treba prochlasta… No a co? Proc te skutecnost, ze si chce nekdo koupit Crossmaxy tak drasa? Zijes s nim snad ve spolecny domacnosti?

                0 0
              • Lada1  

                sice vubec nerozumim tvym vylevum ohledne osazeni kola spickovymi komponenty, ale na otazku, jestli je poznat rozdil mezi rucne zapletanymi koly a koly XTR nebo Crossmax SL mam jednoznacnou odpoved. – ANo je to poznat a dost. Jelikoz uz jsem par biků jel , muzu rici ze to co z biku dela „raketu“ jsou prave ta kola resp. jejich tuhost.

                0 0
              • Aiax  

                Lidi jako ty by asi byly radsi, aby jsme si vybirali zase akorat mezi favoritem a eskou :) Myslel jsem, ze pivari jsou vetsi pohodari. A co ty? Proc vubec pijes to drahe pivo? Pij radsi vodu a usetrene penize posli na charitu. Vzdyt rozdil mezi vodou a pivem je maly, v pivu je taky spousta vody…

                0 0
    • ddd - andy  

      Pocitej s tim za pokud vezmes X-MAXi tak po dvou letech jezdeni muze nastat problem s dratama.. Prave proto ze jsou tuhy a rafek xtra lehky, draty se muzou zacit vytrhavat z rafku, takze taky bacha na centrovani..

      0 0
      • Gatier  

        :-) V konecnom dosledku su X-Max aj XTR nahovno. Ale ked si ich niekto moze dovolit…

        0 0
        • Honza z H  

          Myslím, že v tomhle příspěvku už chybí akorát to pivo, mimochodem by mě zajímalo, jestli si stréc značku piva vybírá stejně rozvážně jako my ty svoje rozmazlený kola, nebo to tam háže a jemu jedno jestli plzeň nebo pivo za pětku. :-)) A že se dá prochlastat i to XTR – ko, o tom žádná.

          0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.