• RapMan

    viz http://www.nova.cz/tvarchiv/video/?…

    kdo to nevidel… kdopak z vas jim to tam ujel? :))

    0 0
    • misj  

      no ze se nesmi v Krnapu jezdit na kole mimo zpevněné cesty to bych jeste pochopit dovedl, ale ze i na asfaltkach to je fakt hruza. Asi pred 5 rokama jsem tam byl a zarekl jsem se ze tam jiz nepojedu maximalne na bezky. Vrchol vseho byl kdyz jsem tam asi pred dvema rokama byl na silvestra s partou a sli jsme na bezky na rucicky (neni to prvni ochrane pasmo) a jel tam cyklista, chytili ho spravci parku pry jak to ze tam jede na kole ze tim nici stopu (byla lehce umrzla a cyklista tam nechaval jen lehky otisk) a pritom oni tam byly pesky a ty otisky byly mnohem hlubsi a neprijemnejsi. Ztrhla se docela slusna hadka ze jiz nekolik let jezdi v zime na kolo do rakouska a chtel zkusit krkonose, ale ze je tam naposled. pouceni: Delaji to v Krnapu dobre pokud tam nechtej zadny lidi, za chvili zakazou lyzare a nakonec i pesce…

      0 0
    • vlk  

      No vzhledem k tomu, že mi ta reportáž připadá jako útok na nás ciklisty místo aby nás obhajovali.Vždy? Ti slováci jeli po asfaltce. Navrhuji proto aby každý znás napsal nespokojený mail nejen KRNAP info@krnap.cz ale i na volejte.novu@nova.cz.Zkuste to a? vidí kolik nás je nespokojených.

      0 0
      • la-da  

        Ze se vubec rozcilujete – vzdyt je to typicka Nova – vyberou nejakou skupinu lidi a pak z nich v te reportazi udelaji demony a nepritele lidu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No, je to nova a já už nepamatuju kdy jsem sledoval jejich zprávy, ale problém je v tom, že jí sleduje většina populace, obzvláště lidi, pro něž je slovo z tv slovo boží. A pak se stane, že jedu na trans brdech po zpevněný lesní cestě v chumlu ostatních a starší pán s hůlkou spílá u kraje cesty „taková devastace! taková devastace!“…

          0 0
          • misj  

            taková devastace jezdit po zpevněných cestach na kole – ze se nestydis!!!! :-D

            0 0
            • wroum  

              a jeste ta zvysena spotreba kysliku…

              0 0
              • mike!1  

                to je proto, aby se jim nezničil asfalt. už to tak vypadá, že my bikeři jsme ha..li a náš jediný cíl je všechno zničit…

                0 0
      • Radek Broz  

        Presne tak. Jejich „publicistika“ je tendencni, za to boli – proste si reknou: „tak tenhle bude hrat treba toho hodnyho“ a podaj to takovym zpusobem, ze ten, co je v pravu vypada jak nejvetsi svine.

        0 0
        • wroum  

          tomu se rika sila a moc medii.

          0 0
        • enjoy  

          to pak musis pouzit vlastni mozek a poznat kdo je vlastne v pravu. ale jak tam o nas mluvili,no fakt ulet.jako o nejakych parazitech ci co…:-o a ty hodni mili starici s plnovousy co staveli ty cyklisty…,hehe he he,urcite bych zastavil…

          0 0
          • Radek Broz  

            no ja si prave vetsinou rikam, ze pravdu ma ten „zlej“;-)

            Ja se u toho chechtal s brachou, ze jim vubec zastavujou (s tim souvisi ta moje otazka nekde nahore – ma ta straz zbrane?;-)) Nevim, jak by me prinutili tu pokutu zastavit – 2× do toho slapnu a jsem nekde v lese.

            0 0
    • Volf  

      Prostě se tam nesmí a basta. Pokud je někde vyznačená třeba sjezdová tra? tak tam taky chodec nesmí a není to nikomu divný. Jsou to asi udělaný chodníky pro pěší a je nutný se s tím smířit. Pokud tam pustí kola, tak chudáci pěšáci. Já nevím jestli jste někdy zažili situaci, kdy na cestě se zákazem vjezdu se ze zatáčky vyřítí dva, tři nebo x cyklistů a valej třeba 50. Holt nic není černobílý. Já osobně mám kolo moc rád a místům kam s kolem nesmím se ze zásady vyhýbám a fakt si myslím, že je to víc škoda třeba pro hospodskýho v tý oblasti než pro mě, protože jsem mu tam mohl nechat prachy, který utratím jinde. Teď jsem byl třeba v Moravským Krasu. Chtěl jsem vidět Macochu tak jsem tam jel. Pokud by se tam nedalo na kole tak bych jel jinam. Už za bolševika takový pasivní odpor fungoval.

      0 0
      • jose  

        Tak já jsem se tomu vyhnul, jel už jsem po týdnu domu. Koupil jsem si mapu pro horská kola, abych nejezdil, tak kam se nesmí a to byla hrůza, když jedete hodinu do kopce a na kopci je nově značka zákaz vjezdu cyklistů, tak na to taky ser.....Taky je rozdíl, když tam někdo jezdí opakovaně a bezhlavě(nebez­pečně). Kdyby mne tam chytili, tak jim taky ujedu

        0 0
      • misj  

        no ja si dovolim nesouhlasit. Nevim jestli jsi treba byl nekdy na Pancavsky louce. Tam je regulerni asfaltka 3m siroka a nesmi se tam jet. Ale vest kolo muzes to se smi:))

        0 0
      • Radek Broz  

        Tak zaprvy bych te ujistil, tze po DH tratich se pesaci mimo zavody bezne motaj (vlastne i pri zavodech;-) a kazdymu je to sumafuk (neni zadna DH/FR straz, ktera by je mohla pokutovat:o) a argumentovat „proste se tam nesmi a basta“, kdyz ten zakaz nema zadnej smysl, je divny. Cim ty cyklisti nicej prirodu na asfaltce???

        0 0
        • blue  

          u tech asfaltek asi nejde o niceni prirody, ale zabraneni konfliktu s pesakama… at se nam to libi nebo ne, musime si priznat, ze i mezi bikerama sou neohleduplny lidi

          0 0
          • blue.sun  

            Ale na druhou stranu si musíme přiznat, že bezohlednost je i mezi pěšími… Takže není nic černobílé…

            0 0
            • blue  

              jiste… bohuzel to neni ale zadna polehcujici okolnost nebo ospravedlneni pro bezohlednost ze strany cyklistu

              0 0
          • kankrlicek  

            Kdysi jsem měl častější kontakt s lidmi z KRNAPu a konkrétně důvod zákazu jízdy na kole od Výrovky na Luční byl ten, že by cyklisti chtěli jet dál a tam už je Krnapáci nechtěli pouštět a byli si vědomi toho, že by to stejně neuhlídali. Považuji to za blbost, ale v Čechách (Moravu neznám :)) se rádo zakazuje, místo aby se vysvětlovalo a vychovávalo – taky to stojí víc energie, času a peněz :)

            0 0
      • emiil  

        No zrovna v Moravském Krasu je to tak, že je nutný všechny všechny značky zákaz vjezdu ignorovat. Jsou na většině lesních cest.

        0 0
    • Bunda  

      Teď začalo ČSAD, resp. OSNADO nabízet super službu v Krkonoších: zaveze tě speciálním autobusem pro kola na určitý místa…Tak jsme se nechali vyložit v Harrachově na hranicích a chtěli podniknout cestu do Pece. Napsledy jsem byl s kolem v Krkonoších!!! Nejde o to, že je na šotolinový nebo asfaltový cestě zákaz pro cyklisty – jezdí si tam pouze džípy a tatrovky a ty uchýlácký voeyurský ochranáři hlídají schovaní ve křoví s dalekohledem a hlídají, jestli někdo s kolem nejede – nevymýšlím si (toto se děje např. v okolí parmenů Labe nebo Výrovky). Ale když už je nějaká cesta přístupná cyklistům (ona stejně skončí a člověk se buď vrátí nebo tlačí), tak ty pěší turisti jsou stejně rozlezlí po celý cestě a neuhnou a neuhnou. Dokud nebude tolerance mezi pěšími i cyklisty, na dostatečné úrovni a KRNAPácká turistická lobby nepřestane fungovat, tak jsou Krkonoše pro byklisty naprosto zabitý :-(((

      0 0
      • Volf  

        Hele tady nejde jenom o ochranáře v KRNAPu ale obecně o ekoterorismus. Bohužel pokud mluví o lovu velryb, / nevíme o tom vůbec nic / tak souhlasíme, pokud mluví o laboratorních zvířatech / nevíme o tom vůbec nic / tak souhlasíme. Jak začnou chránit přírodu / nesouhlasím s žádným ochráncem ničeho / tak řveme. Já osobně tvrdím, že největším škůdcem přírody jsou ochránci přírody a lesáci, ale to tady asi nezměníme. Prostě a? si celý ty hory nabouchaj do bot. Jinak úplně stejně si myslím, že si za tuto sitoaci můžeme sami tím, že opravdu příroda nepatří všem a my tak rádi zakazujeme.

        0 0
        • Jenca  

          před pár dny jsem tam byl dokonce na snežce na biku :) sice do schodu jsme ho měli nazadech ale na druhe strane jsme kostky sjeli zastavili nas polští vojaci a upozornili že se tam na kolech nesmi tak jsme je tlačili sice nevim proč pač cesty jsou tam dost zpevnene ale tak. na asfaltech se už smí

          ale co me vrta hlavou proč tam nesmí jezdit turisti na kolech když se tam normalne před nama prohaneli stražci na čtyřkolkách podstatne težších a podstatne znečištujících prostředí jak naše kola?

          0 0
          • GrametS  

            na to existuje jednoduchý výpočet: 1× kolo = výrazně menší škoda na životním prostředí než jedna čtyřkolka, či motorka.

            ale 500 kol denně udělá VÝRAZNĚ větší škodu, než jedna čtyřkolka , i když tam projede třeba pětkrát. Krom toho lidi jsou prasata a na 100% procent se najde nějakej debil, kterejsi to bude chtít zkrátit/ztížit/ udělat zajímavější a nepojede po vyznačených cestách, což ochránce přírody asi neudělá.

            Nejsem příznivcem KRNAPu, Krkonoše mám děsně rád, chtěl bych si to projet na kole pěkně celý, ale chápu obavy ochránců přírody.. krom toho Krkonoše jsou naše jediný slušný hory. rakousko jich výrazně víc.

            0 0
            • TinkTink  

              No dovol…si myslim ze Beskydy jsou bajkersky mnohem privetivejsih hory…je tam min:

              1. lidi
              2. aut
              3. proste vseho :)
              0 0
            • dafe  

              Zkus Jeseniky a Beskydy, to je podle me oproti Krkonosum ucineny raj. Min lidi (krome par hlavnich cest), nizsi ceny vsude atp.

              0 0
            • misj  

              Krkonose nejsou jediny kde se da jezdit pekne, ja mam radsi kratsi kopce protoze to jeste udejcham ted v sobotu jsem treba mel 10km do kopce a bylo to azaz a pritom jsem vyjel jen do 600 m.n.m. Ale fakt je skoda ze se tam jezdit nesmi.

              0 0
              • misj  

                vlastne je to jedno ja si svoje prachy nakonec muzu utratit jinde…treba prave v Beskydech ne?!

                0 0
            • Bunda  

              Myslíš, že 10násobek kol nadělá větší škodu než průjezd gazíku, landroveru nebo nedej bože T815? To by musel každý bajker vážit 150kg, jet neukázněně a ještě před tím sežrat 1/2 kg čočky a hrachu, aby ty exhalace byly srovnatelný…A znáš lidi, co dělaj zásobovače a údržbáře na chalupách, co je to za typy? Že nejdůležitější je volant a pak jedu co to dá, nejraději smykem…

              0 0
              • ravo  

                Přesně tak. To, co u nás v lese po dešti udělá jeden frajer na motorce, to nedokáži, kdybych tam od rána do večera jezdil nevim kolik dnů…

                0 0
              • Pá-dlista1  

                No ono po takovejch DH zavodech, kdy se tam za jakehokoliv pocasi prozene par jezdcu to taky vypada dost divoce (rozhodne je poznat rozdil pred a po:), ale zase tech lidi par je (cca 250), kazdej si to musi dat minimalne 3×, vetsina si to da v predeslych dvou dnech tak 30× a nekteri tam jsou cely tyden pred zavodem. Vsichni jedou jednou stopou v nezpevnenem terenu i za deste a jejich pneumatiky nejsou tak setrne jako slicky turistu. Presto bych rek, ze se z toho priroda vzpamatuje celkem rychle. Treba na Jestedu pred letosnima zavodama nebylo poznat, ze loni to byla vyplenena bahenni stran.

                0 0
                • lubos  

                  Ano, z toho se priroda vzpamatuje velice rychle. Za to stopy od traktoru zustavaji i par let.

                  0 0
        • Kohout  

          Zákazy taky nemám moc v lásce, ale na druhou stranu si myslím, že to má něco do sebe. Naše hory a Krkonoše zvláš? je dost brutálně přelidněné. V létě i v zimě, a přídoda dostává pěkně zabrat. Kdyby se úlpně uvolnil vstup/vjezd všude, tak za pár let je tam zdevastované příroda, protože by se tam nahrnuly tisíce lidí a ne kažbý by chtěl jezdit jen po zpevněné cestě. Např. v Tatrách jsou po většinu roku tur. chodníky uzavřené pro všechny.

          0 0
          • ravo  

            Přelidněnost bude lépe řešit zákazem porodů, než zákazem vjezdu cyklistů:-)))

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ledaze by do Krnapu jezdili smisene cyklisticke pelotony za ucelem poceti. A kdyz se zakaze porod i potrat, to pak ty gravidni prasknou?

              0 0
        • Radek Broz  

          Naprosto souhlasim, az na ty lesaky. Par let jsem v lese brigadnicil, tak do toho celkem vidim – oni se rozhodne nesnazej lesu skodit, ale to, co se tam musi udelat vetsinou setrneji udelat nejde. Kdyz se tahaj klady, tak se holt nekde udela buldozerem cesta, ale vzhledem k velikosti lesu (i u nas jsou to obrovsky plochy, kdyz to clovek nesleduje jen z cest na okrajich) je to dost zanedbatelny. O to vic se ale pozastavuju nad tim, kdyz nekomu vadi stopa od biku nekde v zatacce.

          0 0
    • Radek Broz  

      Nevsiml jsem si tohohle threadu a zalozil vlastni:

      „Vcera jsem videl ve zpravach (myslim, ze na n@ve – sel jsem kolem TV, nejsem si jistej, co to bylo za kanal) prispevek o tom, jak strazci ochrany prirody (nebo jak se to jmenuje) pokutuji cyklisty v Krkonosskem narodnim parku. Souhlasim s tim, ze v 1. zone NP by se rozhodne nemelo jezdit mimo cesty, ale ta zprava me dost prekvapila v tom, ze to byly cca 2m siroky sotolinovy ci dokonce asfaltovy cesty se zakazem vjezdu cyklistu (normalni dopravni znaceni, ktere jsem i ja ochoten respektovat a ne zadna home-made cedule, kterou si tam muze umistit kdekdo). Argumentovali tim, ze ti cykliste (v zaberech sami cykloturiste) nici prirodu. Me by teda jizda po takovych cestach nelakala, ale ptam se: "cim tu asfaltku nici? Proc ji tedy nenici i pesaci?“ Taky by me zajimalo, jestli je zminena straz ozbrojena, pripadne jake mate zkusenosti s prachanim pred ni;-) Kdyz vidim vasi toleranci napr. k motorkam, tak cekam reakce typu „patri jim to, nemajtam co delat“, ale stejne by me zajimalo, co si o tom myslite."

      0 0
      • BH  

        myslim si, ze problem je v tom, ze ta asfaltka je urcena pro pesaky a tudiz v pripade, ze tam budou „valit“ cykliste , je na srazku cyklistu s pesakem zadelano. Ovsem ta reportaz hovorila o niceni prirody cyklisty a to je hodne pritazene za vlasy. Moje zkusenost je takova, ze i po masovych zavodech MTB nebylo v lese po nekolika tydnech absolutne nic poznat, zatimco s dusledky tezby a pohybu lesnich mechasmu si priroda poradi jen obtizne. kazdy z nas si asi nejdnou od plic zanadaval na blbe lesaky, kteri totalne znicili oblibenou lesni cestu, ci pesinu. stejne tak vidime co dokazi v lese natropit kopyta koni, coz je take nyni hodne rozsireny zpusob pohybu po lese. No a co me dokaze vytocit doruda jsou motorkari a offroad cars, to je pak hruza. Na ty si vsak ochranci prirody netroufnou, neb by dostali pres dr… Ovsem budoucnost MTB neni ruzova, prijde vice omezeni a restrikci, ono zase co delat s „bikerem“, který skuteně jezdí po lese cestou necestou,likviduje vse co mu prijde pod kolo, hlavne kdyz je adneralin. Je to o toleranci a te se nam nedostava nikde (viz.nase silnice), tak co muzeme cekat od prosteho lidu na kole v lese, ze?

        0 0
        • Radek Broz  

          S tou jednorazovou masovou akci se priroda vyporada mnohem lip nez se soustavnym jezdenim byt mensiho poctu bikeru, ale fakt menadzvihlo, kdyz tvrdili, ze ty bikeri nicej prirodu na tech asfaltkach. Pesaci si muzou za nehody sami – kdyz jdou tlusty vyletnici roztazeny pres celou cestu a neuhejbaj ani, kdyz z dalkky videj nekoho prijizdet, tak je to jejich problem. Ja teda taky jezdim „cestou necestou“, ale na mistech, kde to muze bejt kazdymu jedno. V tom NP by treba meli tohle hlidat, ale ne davat pokutu nekomu, kdo jede po asfaltce.

          0 0
          • Mamutt  

            K té masové akci: když se jel u nás v Lípě ten maraton, valili po lesních cestách, kde jsem denně se psem (a i během závodu jsem se byl alespoň mrknout). Lidí bylo dost. Ten okruh se jel navíc TŘIKRÁT!!! A ještě do toho pršelo. Dva dny po závodě jsem trasu poznal je podle pár zapomenutých fáborků, dokonce i rozmoklé jílové úseky už vypadaly netknuté.

            0 0
            • Radek Broz  

              Vzdyt to rikam – s masovou akci se priroda vyporada velice dobre.

              0 0
            • TinkTink  

              Jo…to mi pripomina, ze ted byly zruseny dva zavody XC ligy tady ve Zline kvuli tomu, ze by byli ruseni hnizdici ptaci…

              Jinak je tu jakysi povoleni to delat tady v lesich…takze kdyz se snazi, tak to jde…a to se cast trati obvykle vytyci jen tak v cistem lese kudy nikdo pred tim nesel (je to pravda, protoze jedinou cestu tam vzdycky musime vyjet my…)…takze se mi asi nikdo divit nemuze, kdyz tez nechapu tento zakaz jezdeni po ASFALTCE…k cemu tam ten ASFALT jinak je?? Je to v…pip…

              0 0
              • Radek Broz  

                jj, s ptakama to bude horsi a horsi. Ambrozkuv ekoterorismus je desnej. EU nam tu chce udelat ptaci rezervace uplne vsude (Musi jich byt nejake procento uzemi, tak proc to nenarvat do novych clenskych statu, ze?) Takze se nikam nebude moci, abychom ptacky nerusili, rybarum vyzobou kormorani vsechny ryby…

                0 0
                • Volf  

                  Však se taky podívej kdo se většinou angažuje v podobných organizacích. Já je osobně považuju za sekty a úlpně stejně bych k nim i přistupoval, protože v nich vidím velké nebezpečí do budoucna. Je tam vždycky stejný model. Jeden vůdce, který se obklopí tlupou zneuznaných nebo jinak zamindrákovaných lidí a začnou prudit ve jménu skvělý věci. A jsou úplně proti všemu. Koukni třeba na obchvat Plzně. Já přez Plzeň dost často jezdil a tomu kdo byl proti obchvatu bych dal pár facek. Bohužel jsou to lidi, kteří nepochopili, že se nemůžeme vrátit do středověku, svítit loučí a jezdit na koni nebo chodit pěšky. A když se podíváme do minulosti težko se lidi někdy chovali ,,ekologicky,,.

                  0 0
                  • cabbage  

                    nechapu co to má společnýho s ekologama- ty se v KRNAPu a pod. nevyskytují a proto to tam tak vypadá(kácení, spousat výstavby atd…). ekologie je věda a ekolog je vědec a to si neple? s aktivisty!!! pokud si neuvědomuješ ani tohle tak seš „člověk“ kvůli kterým nesmíme v krnapu ani na silnici. nevim co ti vadí na ministerstvu pro životní prostředí- ale podle mě by mělo mít víc ekologů a právo veta ve všech oblastech činosti vlády. obchvat plzně je dobrá věc ale elektronický mítný pro nakladaky ještě lepší. ekologie neni návrat do středověku, ale efektiní využívání a nahrazování zdrojů, nových technologií a financí- a to naší zemi hoooooooooodně chy­bí.

                    0 0
                    • Volf  

                      Pokud mluvíš se mnou tak já jsem psal o aktivistech a ne o ekolozích. A taky jsem netvrdil, že ekologie je návrat do středověku. To mají za cíl právě ti aktivisté, které já považuji za sekty. Jinak se velmi bavím tím, jak pořád existuje skupina lidí, která má touhu ovládat a nařizovat jiným. Osobně si myslím, že podle svého selského rozumu se chovám dostatečně ekologicky a rozhodně nepotřebuju, aby mi nějaký santusácký magor z televize plamenně vyhrožoval zánikem světa nebo nějakou další globální katastrofou ve chvíli kdy se třeba rozhodneme zastřelit přemnoženýho kormorána. Osobně považuji lidi, kterým je víc na srdci laboratorní myš než člověk za potenciálně nebezpečné a snad by bylo lepší je izolovat od společnosti.

                      0 0
                • kovar  

                  hm, co mas proti ptakum? Nejaky te posral?

                  0 0
                  • cabbage  

                    ?

                    0 0
                    • kovar  

                      cabbage: to nebyl dotaz na tebe.

                      0 0
                      • rider  

                        Příroda je hezká věc.. Ale zdá se mi, že kdyby po horách místo pěšky jezdili všichni na kole, ve stejným časovým období by tam mohlo projet mnohem víc lidí. A třeba by tam pak ani nebyli dlouho, takže se mi zdá, že by příroda ušetřila. Je ale fakt, že na cestu pro pěší se kolo nehodí. Pokud tedy nejede 50 kou s integrálkou a krunýřem :o)

                        0 0
                • Honzin  

                  Zrejme mluvis o soustave NATURA 2000. Takze tahle soustava bude s velkou pravdepodobnosti kopirovat vetsiu soucasnych chranenych uzemi, ktera uz u nas existujou. Takze plosne to bude ± stejne jako do ted. Rozdil bude v tom, ze to bude rizene z Bruselu coz ma kupodivu i nektere vyrazne vyhody – napr. to bude vicemene nezavisle na komunalnich politicich, kteri si v soucasnosti prosadi co se jim zamane. NATURE 2000 tleskam, ma svoje chyby ale tech prinosu je vic. Pokud jde o rybare a kormorany, tak to je to samy jako myslivci a zver, jenom s tim rozdilem ze nam bikerum nevadi, protoze po vode nejezdime. Teda zatim. Pokud je podle tebe tohle „ekoterorismus“, tak ja osobne tenhle „ekoterorismus“ vi­tam.

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    AD Natura: Ty uzemi nejsou jeste uplne odsouhlaseny a co jsem videl nektery mapy, tak by to krylo skoro vsechno;-)

                    Veskera narizeni o ochrane prirody se bezprostredne dotykaji lidi, co v tech uzemich ci jejich blizkosti ziji, takze si nemyslim, ze by o tehle vecech dokazal lip rozhodovat nekdo z Bruselu, nez komunalni politik. To by bylo na delsi debatu… Prave obce by do tehle veci mely mit co kecat.

                    0 0
                    • Honzin  

                      odsouhlaseny ty uzemi jeste fakt nejsou (coz me docela mrzi), ale taky nejsou nikde oficialne k videni, dokonce ani neoficialne, takze nevim co jsi to vlastne videl. Ja pracuju v zivotnim prostredi a konkretniho porad nevim vic nez to, ze se udelalo mapovani. Zmapovany bylo skoro cely uzemi republiky, takze jsi mozna videl tohle. Pokud jde o ty lidi co tam ziji, tak ti tu krajinu taky vetsinou nejvic zdevastujou. Dneska je bohuzel doba, ze kdyz prijde investor ze chce nekde neco postavit a ma dost penez tak mu jdou mistni politici na ruku a odbory zivotniho prosredi a spol? – ty prece spadaji pod starostu, takze na zadnej velkej odpor to neni, ikdyby cirou nahodou chteli. Proste je u nas hroznej bordel (nejen v tomhle) a trocha „nadhledu“ Bruselu nam neuskodi. Jo a jeste jedna vec – ochrana prirody je verejnym zajmu (i kdyz to spousta lidi porad nechape) a tak logicky musi omezovat prava soukromniku a obcanu, jenomze v Cechach mame mekke a derave zakony a hlavne demokracii, ktera v dusledku znamena ze si kazdej (kdo ma penize) dela co chce. Mas ale recht ze to je na poradne dlouhou debatu (a hodne alkoholu). Jestli chces, tak se ozvi na mejl, at tu nezasvinime nase biky politikou :-).

                      P.S. pokud jde o KRNAP, tak si taky myslim ze je blbost zakazovat vjezd cyklistum na zpevnene cesty a argumentovat ochrannou prirody.

                      0 0
                      • Karlos009  

                        „a tak logicky musi omezovat prava soukromniku a obcanu, jenomze v Cechach mame mekke a derave zakony a hlavne demokracii, ktera v dusledku znamena ze si kazdej (kdo ma penize) dela co chce.“ Tak to je typický pohled ouřady, který ví přece všechno nejlíp. Já vím, tobě se dobře omezuje, když žiješ někde ve městě, jsi placený státem a máš své jisté. Ale zkus žít někde na vsi, ovaládané Správou národního parku, která ti nedovolí osadit střešní okna (aby neoslňovaly letící ptáky), jinou krytinu než bobrovku, přikáže ti jak má vypadat tvůj plot a jakou barvu mám mít fasáda tvého domu, atd. atd. Pokutuje tě pokud pálíš posečenou trávu (na hromadě) a s chutí ti zastřelí psa pokud se jen trochu vzdálí od domu. A nedej bože, aby jsi chtěl v ochraném pásmu NP podnikat nebo něco pěstovat! Ty věci jsem si nevymyslel, jsou to smutné zkušenosti moje a mojich blízkých. Chraň nás pánbůh, aby se takoví jako ty u nás ještě rozmnožili. :-(

                        0 0
                        • Honzin  

                          Mrzí mě že jsem tě naštval, ale já jsem se nezastával našeho státu ani našich úředníků (nejsem ouřada a nemám žádné výkonné pravomoce (možná řekneš bohudík :)), já jsem se zastával NATURY 2000. Než začneš něco vykřikovat, tak si nejdřív o té NATUŘE něco přečti, a? víš o čem mluvíš (třeba na http://www.natura2000.cz/). Hlavní důvod omezování soukromníků kvůli ochraně přírody je podle mě následující – když ti zakážou postavit tovární halu na rašeliništi, tak si jí postavíš jinde nebo jindy, ale to rašeliniště nikam nepřesuneš a když ho zničíš, tak už ho nikdy nikdo nedá do kupy. Proto jsem pro ochranu přírody a pro NATURU. V NATUŘE je totiž na nic úplatek místostarostovi, tam je proste NATURA takže víceméně konečná ale pokud prokážeš že tvoje řešení je jediné možné a správné, tak se vyjímka Bruselu samozřejmě získat dá. Pokud jde o tom omezování, tak to pálení trávy taky nechápu, ale třeba psa pobíhajícíhoi zjevně volně bez dohledu po lese, no to se na mě nezlob, ale to je těžká nezodpovědnost majitele (že jich takových znám hodně). Pokud jde o podnikání, tak chápu že ti nepovolí v první zóně postavit továrnu, ty ne? Pochybuju ale, že tě budou omezovat pokud si budeš chtít otevřít třeba krám se smíšeným zbožím. Navíc až si o problematice nastuduješ víc, tak zjistíš že dalším problémem ochrany přírody (OP) u nás bylo to, že neexitoval nějaký systém kompenzací soukromníkům za to, že jsou omezováni ve svých právech, což je samozřejmě špatně! To se se vstupem do EU změnilo a ministertvo zemědělství i ŽP už vypsaly několik programů, ve kterých si lze o finanční odporu požádat.

                          Pokud jde o ploty, fasády, okna, střešní krytiny a tak dále, tak to by podle mě mělo vždy podléhat schválení nějakého stavebního úřadu (ikdyž tam ty referentky jsou většinou echt úřednice a nerozumí tomu) ale hlavně nějakého architekta, protože to co se dneska staví, to jsou fakt hrůzy. Nejdřív jsme stavěli paneláky, pak jsme je zavrhli a dneska stavíme další paneláky jenom naležato. Podívej se třeba na ty satelitní městečka vznikající kolem větších měst. Konkrétně třeba náš soused dokázal z krásný vily z 30. let minulýho století udělat změnou fasády na hladkou a bílou a výměnou oken za panelákový perfektní panelák – a? žije demokracie.

                          Jsem se do toho nějak zamotal, takže doporučuju si nejdřív nastudovat a pak mít chytré poznámky.

                          0 0
                          • Volf  

                            Nic není úplně černobílý. Dáváš jako příklad rašeliniště a továrnu. Ono mít rašeliniště je sice krásný, ale ta továrna může dát praci a tím i jídlo třeba 500 lidem a jejich rodinám. Myslíš, že pro ně je to rašeliniště důleřitější než obživa. Já si totiž myslím, že silně podceňujeme schpnosti přírody, když máme pořád touhy ji ,, chránit ,,. U všech ekoteroristů je až úsměvné, jak pár jedinců dokáže terorizovat mimo parlamentní demokracii většinovou společnost. Pokud chceš cokoliv jiného změnit, tak musíš založit politickou stranu, vymyslet a začít uplatňovat program, který zaujme, a snad se jednou dostaneš do parlamentu a budeš mít možnost snad něco změnit, pokud budou ostatní souhlasit. U ekoteroristů stačí zahalit se do zájmu přírody a nikdo s nima nehne.

                            0 0
                            • kovar  

                              boze to jsou kecy

                              0 0
                            • aku  

                              termiti vpred!!

                              0 0
                            • Honzin  

                              „příklad rašeliniště a továrnu“ – já jsem jenom napsal, že továrna se může postavit jinde nebo jindy. Co je na tom špatně? Ekoterorista si myslím že nejsem – všimni si, že těm kteří se vážou ke stromům a podobně chybí většinou i základní ekologické znalosti. Ty já, díky bohu a škole, mám a ke stromům jsem se nikdy nevázal. Ozdravné schopnosti zdravé přírody (člověkem neovlivněného ekosystému) nepodceňuju – jsou opravdu mocné. Ale mi nežijeme ve zdravé přírodě! Řekni mi, kde u nás v republice je příroda neovlivněná člověkem? Nikde. Pokud jde o tu politiku, tak na to už jsem taky přišel, ale taky jsem přišel na to, že na to abych se dostal do vrcholné politiky prostě nemám (ani žaludek). Tak radši jenom tak poštěkávám od počítače :-).

                              0 0
                              • Volf  

                                Pokud jsi pochopil, že tě nazývám ekoteroristou tak sorry, to jsem blbě napsal. Spíš to byla reakce na to jak funguje lobování v týto republice. S tou továrnou máš pravdu za předpokladu, že ji postavíš o pár km dál. Pokud to bude úplně jinde asi nevyřešíš chleba těch lidí kolem toho rašeliniště. A odstěhovat se u nás za prací jinam to je naprostá fikce.

                                0 0
                              • dedek55  

                                hele Honzine..myslím si že do ekoteroristy nemáš daleko…ty si myslíš že ve škole se dá něco takovýho „naučit“ ???? tohle vysvětluj těm sedlákům kteří o tý vaší ekologii vědí ouplnej prd natož že existuje…a celá staletí je jejich počínání a konání víc ekologičtější než si vy mladí „ekologové“ vůbec dovedete za těma katedrama předsavit… a jen valí oči co si zase ta banda ekologů na ně vymyslí… třeba to že dveře od chlíva musí být natřený nazeleno… (protože šéf mistní bandy ekologů má zelenýho NISSANA , tak aby to ladilo).. a pokud to nesplní tak se postaraj o to že nedostane od státu žádnou úlevu..

                                0 0
                                • Honzin  

                                  „a celá staletí je jejich počínání a konání víc ekologičtější…“ no to je, promiň, pěkná blbost. Kdyby ti sedláci opravdu hospodařili celá nepřerušená staletí, tak by to bylo o něčem jiným, ale dneska naprostá většina zemědělský půdy je obdělávaná velkoplošně – rodné širé lány. To už nemá s předválečným zemědělstvím (ani zemědělstvím u našich západních sousedů) žádnou spojitost. To je totiž další problém dneška, oni (zemědělci) mají spočítáno kolik stojí jedna otáčka traktoru, ale už jim nedochází že ty velký lány znamenají i velkou větrnou a vodní erozi a že tuhle erozi žádným hnojením dlouhodobě nenahradí. To je skoro styl hospodaření v deštným pralese – vyklučím les, dva roky pěstuju a pak vyklučím další les, jenom to u nás bude trvat dýl, ale zato pak nebu co dalšího klučit! Vy jste nikdy neslyšeli o teorii trvale udržitelnýho rozvoje? A nebo, viděl jsi první díl filmu MATRIX? tam agent Smith přirovnal lidstvo k virům – množí a všechno sežerou a když vyčerpají všechny zdroje vychcípají. Ekoterorista Smith! Šéfa místní bandy ekologů neznám a jakýho má nissana nevím, ale pokud je pravda to co píšeš, tak si myslím že je ten šéf blbej.

                                  Tak a tím končím, protože tahle debata s kolama fakt nesouvisí a tedy sem nepatří. Pokud někdo chcete, tam máte kontakt na moje ICQ i na mejl, rád tam s Váma budu diskutovat dál.

                                  .

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Teď jsi trefil hlavičku na hřebíček. Až všechno sežerem tak vychcípem. Tomu se říká samoregulace a funguje na celým světě u všech živočichů. Velký zemědělský plochy máme, protože nás přibývá a všichni chceme žrát. Prostě je potřeba se smířit s tím, že naše pouhá přítomnost ničí životní prostředí a je to tak správně. Až to dojde na únosnou mez,zeměkoule si sama poradí bez nás. A teorie udržilelnýho rozvoje by musela počítat s regulací porodnosti, s regulací počtu lidí a potom by fungovala. Jinak je to pouze pokryteckej blábol, nebo se bude muset doplnit o osidlování okolních planet.

                                    0 0
                                    • Honzin  

                                      sorry ale musím reagovat ikdyž jsem slíbil že toho nechám:

                                      1. to jsi mě tak nějak nepochopil – velký zemědělský plochy máme proto, že jsem v 50. letech rozorávali meze, kolektivizovali a ničili ty zemědělce, kteří hospodařili po staletí daleko ekologičtěji … viz výše. V západní evropě nejsou širé lány a jak si žijou?
                                      2. teorii udržitelnýho rozvoje sepsal v roce 1972 nějakej americkej profesor Meadows a je to o tom, že civilizace se musí rozvíjet jinak zahyne, ale pokud se bude rozvíjet příliš tak zahyne taky. Ta teorie je světově uznávaná, nejenom českýma ekoteroristama. Jo a jak vlastně víš že ta teorie nepočítá s osidlováním dalších planet – tys jí snad čet?
                                      3. „Až to dojde na únosnou mez, zeměkoule si sama poradí bez nás.“ tak s tím naprosto souhlasím!
                                      0 0
                                      • Volf  

                                        S tím čtením. Většinou se snažím diskutovat o věcech kde mám alespoň min. encyklopedické znalosti. Jinak s těma mezema máš pravdu. To zavinila hlavně kolektivizace v 50 letech. Jinak meze rozhodně neznamenají, že je obděláváno a zemědělsky využíváno míň plochy, jen poskytují alespoň min. prostor pro zvěř. A že si zeměkoule pomůže, to jsme se shodli oba. Každý přemnožení nad únosnou mez, je tvrdě regulováno a proč by lidé měli být vyjímkou. Jinak nemá cenu se hádat, stejně to nevyřešíme.

                                        0 0
                                  • dedek55  

                                    o))))) Honzine..hele nic ve zlým…o))) ale ekologové se dneska říděj matrixem ?..o)))))))) ale jo máš pravdu trochu jsme odbočili… jen se mi to zdá celý postavený na hlavu…hele co jsi slyšel o tom že amerikáni udělali 15ti letej výzkum a vyčlenili dvě stejný lokality (ekologicky stejný)..jednu vyčlenili jen pro pěšáky a tu druhou pro bikery ?..je to s podivem ale museli přiznat že bikeři napáchali daleko mín' škod něž ti druzí..nevíš o tom něco plíz ?.vyšlo něco o tom ve VELU ale nic moc..asi se to tají nebo co..o))

                                    0 0
                              • Radek Broz  

                                Je otazka, co je zrovna vetsi zajem. Stavet tovarnu na raselinisti je dost extremni priklad;-) ALe treba blokovat stavbu obchvatu Plzne, kde se dusi destitisice lidi proto, ze na miste obchvatu treba zije nejakej broucek, je blbost. Taky mi vadi, ze se moc neresi zasadni problemy, jako znecistovani ovzdusi/vody nekterymi podniky, odpady, dopad dopravy atd., ale kazdej radsi sikanuje jednotlivce jezdiciho na biku po asfaltce, protoze je to proste jednodussi.

                                0 0
                                • kovar  

                                  vidíš to poněkud černobíle, ono s tím obchvatem to bylo trochu úplně jinak, připomínář mi novináře popisované Markem Twainem:-)

                                  0 0
                                • Honzin  

                                  no ja myslim ze se obecne shodujeme, jenom s tim obchvatem Plzne to bylo fakt „trochu“ slozitejsi.

                                  0 0
                          • Smazaný účet  

                            K tomu od Honzina: Pokud jde o ploty, fasády, okna, střešní krytiny a tak dále, tak to by podle mě mělo vždy podléhat schválení nějakého stavebního úřadu (ikdyž tam ty referentky jsou většinou echt úřednice a nerozumí tomu) ale hlavně nějakého architekta, protože to co se dneska staví, to jsou fakt hrůzy… To podléhá schválení nejen stavebnímu úřadu, ale v některých územích také právě architektům a spoustě dalších (chráněná území, památkové rezervace etc.). A to je problém. Jsem stavař, ač zatím bez praxe, moje mamka je projektantka. Takže příklad: Ve vsi na okraji středohoří se musela hádat s jistou architektkou o tom, jestli střecha bude mít sklon 35° nebo 40°. Aby to „odpovídalo charakteru typické severečoské vesnice“ (citace). Bohajeho, co to je??? Typická severočeská ves je splácanina všeho možnýho, nic takovýho neexistuje. A nešlo o žádný podnikatelský baroko, klasickej menší patrovej domek se šikmou střechou. Bohužel, ačkoli investorka se nasrala a odvolávala se až na ministerstvo, neprošlo to (pochybuji že se tím vůbec někdo taky zabýval). Na druhou stranu je možné ve středohoří vesele těžit kámen (srovnávat kopce se zemí) i stavět dálnici. Ale střechu o 5° plošší ti nedovolí. A moh bych udat eště další příklady. Já chápu dobrý úmysl kontrolovat to co se bude stavět za hrůzy, to musí bejt, ale chybí kontrola té kontroly. Je to trochu zvláštní demokracie, jak jsi zmínil, dost o penězích. Doufám že se to někdy změní. :o((

                            0 0
                            • Volf  

                              Typická jakákoliv vesnice je totální kravina. Pouze to ukazuje jaká byla v tý době móda, nebo jakej byl v tá době náhled na to co je hezkej barák. A jsem přesvědčenej, že pokud by se třeba Petr Parléř dostal do dnešní doby, asi by taky stavěl v jiným stylu než je gotika. Pro nejrůznější památkáře je totiž toto strašně špatně pochopitelný. Každý archtekt a stavitel se snaží využít toho co mu mohou poskytnout technologie a materiály dostupné v té dané době, proto existují stavební slohy a i to vysmívané podnikatelské baroko prostě o něčem vypovídá a je obrazem určité doby a myslím si, že jednou bude tak i hodnoceno.

                              0 0
                              • Honzin  

                                typicka vesnice neni az takova kravina, protoze ty baraky maj casto spostu spolecnejch prvku, typickejch pro danou oblast, ale nejsem architekt tak se o to nechci hadat. Severoceskou vesnici neznam, ale treba ty jihocesky jsou docela vyhlaseny. I v Plzni jsou nektery navsi pamatkove chraneny a je to jenom dobre, az tam jednou vyroste nejakej panelakovej obraz svy doby, tak to bude na zbliti.

                                Kazdej odbornik ve svym oboru je vetsinou extremista, kdyby byl jeden rozumnej, tak by razem museli bejt rozumni i ti z ostatnich oboru (pamatkari, dopravaci, ekologove, architekti, vodari,…) nebo toho rozumnyho (kompromisniho) prevalcovat.

                                Myslim si ze pamatkova ochrana ma smysl a kupodivu se nechrani jenom stary baraky, ale treba v Plzni se uvazuje o pamatkove ochrane baraku fy. Hannah, ktera byla postavena (teda zgruntu zrekonstruovana a dostavena) asi vloni. Proste se chrani to hezky, to co ma hodnotu, myslenku a nejakou kvalitu. Pokud jde o podnikatelske baroko, tak to opravdu bude jednou obrazem doby a toho, jak jsme (nekteri) prudce zbohatli a zblbli :) To se asi nikdy pamatkove chranit nebude.

                                0 0
              • kovar  

                v tej nasi ODS-socansko-komoušske spolecnosti je to tak, ze je postihovan a buzerovan ten, kdo je slusnejsi a ohleduplnejsi. V onom lese ve Zline zakazou XC zavody, a pri tom tam kazdou noc hulakaji a rvou u ohnicku ozrali vyrostci, coz uz je v pohode, ze jo, nebot ty se nikomu nechce honit.

                0 0
    • dedek55  

      hmmm tady jde spíš o to aby se vlk nažral a koza zwostala celá.....ochrana životního prostředí spočívá v rukou lidí kteří na to koukaj tak že když něco „zakážou“ tak to ochran'ují…a nic jinýho nedělaj.. ti co přírodu doopravdy devastují a ničí mají dost peněz a prostředků aby se z toho vyvlíkli..nebo jim zacpali hubu penězma… co se týče toho že bikeři tam nesmí kvůli pěšákům s tím taky nesouhlasím…co jsem zažil v jiných státech , třeba holandsko , tam se motaj všichni najednou a nikomu to nevadí..tady jde jen o absolutní netoleranci což je spešl česká vlastnost

      problém vidím v tom že tu u nás není žádná organizace třeba jako kanadská IMBA která by hájila zájmy volně jezdících..a dokud tady nebude..budou si ti samozvaní rádoby wochránci dělat s bikerama co budou chtít..

      na druhou stranu nutno říct že u nás existují lokality kde ekologové fungujou tak jak maj..vůbec jim nevadí nějací bikeři ba naopak jsem se od některých dověděl že bikeři napáchají mnohem méně škod nežli pěšáci.....ne­buzerujou..a staraj se o přírodu…snad to ani nejsou češi..o))))))

      jinak pokud to takhle u nás půjde dál tak ten kdo si sedne na kolo bude automaticky wywrhel na kterým si smlsne i hajzlbába na hlavním nádraží… ale zas nutnu říct..ještě po nás nestřílej tak je to dobrý........

      0 0
    • Eila  

      no a hlavne mam pocit ze vsude na horach vcetne krnapu jsou krome duchodcu a nejmensich deti jen cyklsti…

      0 0
    • wochomurka  

      Tak sem asi pred 4 lety jel po asfaltu na vyrovku a asi kilometr za ceduli zakaz vjezdu cyklistu zastavil nejakej umolousanej krnapak, ze pry znecistuju prirodu a piskanim brzd plasim zver a rozryvam stezky(zajimalo by me jak dlouho bych tam musel jezdit abych asfalce neco udelal :)). Ze mi da 2000 pokuty a najednou se ze zatacky vyritilo pet nemcu na kroskach randal jak prase a jentak sem stacil uskocit. Tak sem se zeptal krnapaka co tu delaj oni a on ze sou z vyrovky, ze je to vporadku protoze maj zaplaceny povolenky. V tu chvili sem mel chut tomu krnapakovy jednu vypalit protoze me zacinal strhavat z kola. Nastesti sem ho jen odstrcil a sproste sem ho poslal do p…e.Nestal mi za to. Od te doby jsem v krkonosich nebyl a ani nepojedu. Kdyz tak jenom se vyradit na krosce kdyz si zaplatim povolenku. Pokud chtej cykloturisty vyhnat z krkonosich tak u me se jim to podarilo. Zlaty orlicky hory.

      0 0
      • Otaku  

        Uff, to jako kdyz si zaplatis tak tam muzes jezdit na motorce? A za kolo pokuta 2000? Kdo to vymyslel?, komu mam jit urazit hlavu?

        0 0
        • cabbage  

          českej úředník a eura z německa :-(

          0 0
        • peky  

          to je jasný přece nějak živý bejt musej. Maj to nahnat na povolenkách nebo na pokutách!!!!! TADY TO NENÍ O NĚJAKÉ OCHRANĚ TO JE KAŽDÉMU JASNÝ ŽE OCHRANA NEHRAJE ROLY. SOU TO JENOM PRACHY MOC A BUZERACE.

          0 0
        • wochomurka  

          Pokud vim tak kdyz ma chata ktera je treba v prvnim ochranem pasmu parkoviste a ma na nej nakoupeny povolenky muze jet do zakazu kdokoli kdo je na ty chate ubytovany. Je jedno jestli prijel velkym autem malym nebo treba na motorce. Da se poridit i casova povolenka. Proste se jen rekne kam jedes a oni ti ji vypisou. Pred asi temi 4 az 5 lety stala jednodenni povolenka asi kolem 100kc. Takze abyste se nedivili ze krkonose a hlavne ochrana pasma, sou plna autaku ktera tam nemaj co delat a po bikerech se hazej klacky. A to sem se jeste nerozpovidal co se deje v krkonosich v zime kdyz si tam jezdej zaradit bouchaci na 150konovejch sneznejch skutrech. A me pak nekdo bude peskovat za to ze nicim asfalt.

          0 0
          • lubos  

            Za 100Cz bych si povolenku koupil a jezdil bych tam celej den porad tem krnapakum na ocich a opruzoval s povolenim, ktreak bych jej pouzil na leganli posilani do ******. Pripadne bych se nechal az strhnout s bajku pak na nej vytahnul povoleni.

            0 0
      • Radek Broz  

        Jezdis tak rychle, ze trhas asfalt;-)

        0 0
      • lubos  

        Dva tydny zpatky jsem byl ve velke Fatre. Ochranari nas nechteli pustit na hreben Krizna. Jinak byli velice fajn, stezovali si na motorky co nedokazi zastavit, vojaky, co tam rozryvaji cestu, ponevaz tam maji zakladnu. Ale co bylo super, ze kdyz jsem tam byli, dosla tam rodinka s detmi na dzipu ! Ochranar temer chytnul infarkt :o) Vylezlo z nich, ze maji povoleni na lov zveri v Narodnim Parku a byl s nima ten onej zelenej panak !!!!! Ovsemze, na jizdu tim autem moc povoleni nemeli, no ale snad se nebudou drapat ten pulkilometr pesi, ze ano. Jinak, doscela jsem se s ochranarem bavili, pry ma byt nejaka cyklostezka kdesi po hrebeni, nebo co. Ze neni problem jezdit, pokud to neni zrovna tenhle hodne citlivy hreben , nebo specialni rezervace.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hmmm, fatra, nebude to mít někde na webu? Byl jsem tam v létě pěšo i v zimě na lyže a tak bych někdy eště zkusil kolo… abych věděl co se dá…

          0 0
          • lubos  

            No podla toho co vravel, tak ze problemovy usek, kam nechcu aby chodili ini ako pesiaci (motorky ale vraj nemaju sancu) je hreben .. Krizna a dalej. Zbytok ze vcelku ok, pokial to nie je uzka cesticka urcena pre pesiakov. A ako som si vyskusal, take cesticky ani ma moc nebaviac. Su neprijemne na jazdenie (mne). Zato zjazd na Turecku, ci ako sa to vola, stoji za to. I ked nie je velmi dlhy. A tiez okruh od Korytnice nahor pod hrebenom a potom dalej po cervenej, a po cykloceste. Je to normalne znacena cyklocesta, ale nadherne plna korenov a sutrov. Kto by tam siel na krosovom bajku, rovno ho moze hodit do nejakej priekopy :o) Na plne uzitie si tej cesty to chce 130/100 zdvih, a najlepsie asi pruzinu , alebo nieco podobne :o)

            0 0
    • zemehranol  

      V Krnapu za ježdění po asfaltu člověk vyfásne pokutu a tohle nikomu kur** nevadí???

      http://sport.idnes.cz/lyzovani.asp?…

      Příklad hodnej následování. Návod, jak s endurem za čtvrt mega vyjet do lesa, stát se středem zájmů médií a být velkým hrdinou. A? žijou „pokročilí bikeři“.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        s krizkem po funuse :)

        0 0
      • lubos  

        neskutecne.

        0 0
        • Gatier  

          Tak aj niektory akrobaticky lyziary su pekne vypatlani. Ale pise to krasne. Ako sa aspon na chvilu stal sucastou prirody :-) Ked trafil ten suter… Este tak hlavou, nech tam zhnije. To bude symbioza!

          0 0
      • Mamutt  

        Hlavně věta „co by dělal někdo jiný v lese..“

        0 0
        • MARIN  

          Na svych strankach se k tomu vyjadril:

          (16.07.2004-Habib): Ahoj Aleši, nemohl jsem si odpustit otazku, tenhle článek si opravdu napsal?: http://sport.idnes.cz/lyzovani.asp?… Odpověď: Vazeny pane Faltus, 99 % vsech clanku v novinach pise nekdo jiny a Vas to nechaji autorizovat. Ja jsem tento v uvozovkach clanek v prime reci nemel ani moznost autorizovat. Tim padem Vam odpovidam na Vasi otazku jestli jsem to psal. Ales.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.