• Orbis

    Co říkáte na Jagwire bovdeny má to cenu kupovat. když stojí 400 Kč metr nebo ne. Vím, že když Jagwire bovdeny, tak i Jagwire lanka, aby to v nich fungovalo!!

    Díky

    0 0
    • Jenca  

      400kč metr to nevim ja kupoval v smichoff bike kde to prodavaj po 10cm a nastřihaj ti to podle toho jak potřebuješ a ja mam takovej dojem že jsem neco kolem 500 daval za komplet bovdeny na cele kolo a to bylo určite vic jak jeden metr.

      jinak funkce oproti starejm nevim jestli je lepší abych pravdu řekl moc v tom rozdíl nevidím akorat to že jsou daleko tužší a blbe se ohybaj :)

      tot mé postřehy

      0 0
      • sharkcom  

        Jagwire mám a je to akorád tahání peněz. Zkusil jsem ho rozebrat a musím se smát. Vnitřek žádnej teflon, kevlar je akorád stříbrná nit, která se akorád po prodření pláště vytelí a nemá nic společného z pevností, spíš ozdoba. Možná jsou trochu tvrdší dráty, z kterých je to navinuté, to? vše. Určitě od nich nečekej nějaké zlepšení funkce, např. brzd, nebo řazení. Dej historii, už se to tu probíralo

        0 0
        • lubos  

          Urcite je to Jagwire ? To co popisujes vypada jako ta nepovedena nahrazka co davala Merida. Vypadalo to jako Jagwire, ale melo to napis IKE :) Jinak ja mel Jagwire, a vydrzelo to. Ted mam obdobne .. Avid. A mam taky podelne pevne bowdeny za nejakych 50/metr a jsou stejne asi. Az na to, ze ty konce plaste kolem dratu se vic droli. Ale myslim, ze nema smysl kupovat tak drahe bowdeny. Ten teflon skutecne tam asi neni. Nevim jestli to maj na stitku napsany, ale jestli ano, tak se divim, ze je jeste nikdo nezaloval za lez.

          0 0
          • sharkcom  

            Jo, Luboši, to víš že je to jagwire, je to na nich přeci napsaný a byly na biku od výroby.

            0 0
          • Air  

            pokud vim, tak jsi na ne docela nadaval v jedne z davnejsich diskusi, ne? www.ltokar.net/…e_detail.jpg

            Ja totiz ted taky uvazuju o nejakych lepsich bowdenech a lankach, ale pristi rok jdu asi do kotoucu, takze nechci za tohle vyhodit litr (s lankama).

            Maj teda smysl kevlarovy bowdeny? Nebo jsou spis dulezity kvalitni lanka? P.S. Chci to na brzdy, pro zvyseni ucinku, lepsi davkovatelnosti

            0 0
            • sharkcom  

              Podívej, ten kevlar je tam jenom jako reklama !!! Je to omotaný takovým stříbrným provázkem. To má být ten kevlar. Opravdu to nemá z pevností nic společného. Pevnost záleží pouze ta tvrdosti tech drátů, z kterých to je spletené. Maslím, že pokud použiješ obyč. bovden shimano, nepoznáš rozdíl, pouze jakwire vypalá lépe…

              0 0
            • lubos  

              JJ, nadaval jsem. Problem je v tom, ze jsem myslel, ze je to jagwire. Jenomze oni to nejsou Jagwire, ale prave IKE! A jsem vul, pretoze jsem si to nevsiml. Proto jsem se schvalne ptal sharcoma. Jestli on ma presne tenhle bowden co je na tom obrazku, tak to neni jagwire.

              Davkovatelnost tim nezlepsis, zvyseni ucinku bych rekl ze tez asi moc ne. Lanka ano, kvalitni huste kroucenej nerez bych doporucil. A cena asi 50max za jedno.

              0 0
              • lubos  

                Tak, a mirne jsem to upravil :)

                0 0
              • Air  

                fajn, lanko koupim novy… bowdeny teda asi necham ty stary (nevypadaj nejak moc zasrany)… mam takovej pocit, ze to dost propruzuje a tim padem se to i hur davkuje, je to takovy houbovity… A nebudou ty Ike delany klasicky licence u Jagwire (k tomu vzhledu – treba je to jiny typ nebo Ikeackum prodali starsi technologii). Se pak divim, ze to lidi zerou a skacou na to – treba bowdeny na 2 brzdy za 800,– (treba Avid), to je docela sila… kdyz to prirovnas k cene brzdy a taky kdyz se to zasere a musis to vymenit

                0 0
                • lubos  

                  No, mne se bowden nezasira. ak menit ho nemusim. Taky jsou tam pribaleny ty sosakoidne koncovky s trubickou (ted myslim tu sadu na razeni). Ale stejne je to prodrazeny az hruza. Tak normalni cenu na tuhle sadu bych to videl na 200 :) Jinak Avid je obecne prodrazenej. Treba nahradni koncovka, nebo gumenna trubicka, ted nevim presne stoji asi 100, nebo 120 :( Kdyz mas ale kroucenej bowden, tak si kup primej, hodne tvrdej, co se prodava na metry, tak asi 40–50 korun za metr. A vyskousej. Melo by to byt lepsi. Ale zas ne SRAM, ten jsem videl tez prodavat na metry a stoji asi pres 100 korun za metr. Imho dost zbytecny peniz.

                  0 0
                  • Air  

                    diky moc za rady s avidem souhlas – je obecne dost predrazenej, ale zas je dobrej (nejlepsi mechanika i hydraulika na trhu v soucasnosti)… Jeste dotaz – mam koupit to lanko a bowden s teflonem? Koupim asi bez, ten Clarks, snad to v Ostrave sezenu.. dik ty bowdeny si koupim i na razeni, protoze me sere to deleni na horni ramove trubce (zbytecne se tamtudy dostava bordel, nevim kdo to vymyslel, snad vyrobci lanek a bowdenu :)

                    0 0
                    • Jenca  

                      jestli ti je o to zanašeni tak jagwire dělá takove specialni koncovky bovdenu jsou nekolikrat odtěsněné a fakt bych řekl že tam se dostane špina jen zažrana v lanku a to ješte bych řek že neprojde přes to druhe tesneni ale cena jednoho asi 20kč myslím že se to ale vyplatí zainvestovat pak je to fakt neprostupne (myslím si nemam je ale chystam se koupit)

                      0 0
                      • pali  

                        Væera som zhodil jagw. z biku,doslúžili neboli zlé hlavne nepružili mal som ich na radení a predtým aj na brzdách.Teraz som dal tenké na radenie od shimana SP SIS.. je to fakt obrovský rozdiel asi vedia čo robia.

                        0 0
                    • Mamut  

                      Nechapem, vyhodis aspon 200 penazi za bowdeny a potom este ides riesit ako to utesnit? Daj tam cely bowden v kuse (ku saltru, smykac ma silnu pruzinu a utiahne aj zasraty bowden) a vyjde ta to na polovicu a mozes s tym jazdit snehom , bahnom kolko chces a budu ako nove. Som zivy svedok.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.