• eBUZZ

    Ahoj, nejsem zadny zavodnik, jizda na horskem kole je mym konickem a jsem rozhodnut pro porizeni SPD treter, nedokazi vsak rozhodnout zda je pro mě výhodnějši pořídit zavodni typ anebo turisticky. Jízda na kole pro mně nepředstavuje start>cíl a co nejrychleji, a jen tak nemohu vyloučit, že s tretrama neudělám pár kroků(do obchodu, navstěva zámku, jeskyně). Tím pádem bych chtěl vědět, zda bych zakoupení závodního typu nelitoval. Rozhoduju se mezi Sidi Bullet a Lake MX160

    0 0
    • Speedy  

      Na chození po zámcích a jeskyních bych si radši pořídil nějaký turistický tretry. Na tvrdym povrchu to v závodních neni zrovna ideální.

      0 0
    • Marosh  

      Blbe se chodi v obou typech. :) Ale v zavodnich (pevnejch) se jezdi lip.

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Hlavně je to dáno už názvem – závodní, turistická. Pokud nejsi výkonnostní jezdec a vejš, ale spíš hobík a rád se v tom někam projdeš, tak bych to neřešil. Turistický taky docela vydržej a jsou pohodlnější. Hlavně nejsou tak drahý.

      0 0
    • vili  

      kup si klidne ty zavodni,ale hlavne aby mely gumovou a ne plastovou podrazku.ta plastova silene klouze na cemkoli..

      0 0
    • fousac  

      mam turisticky shimana (tusim mh037) s gumovou podrazkou a nasledujici poznatky:

      • na nezavodni jezdeni v pohode staci
      • daj se nosit i jako civilni boty az na obcasne klapani kufru
      • da se v nich jezdit i na pinovejch pedalech narozdil od sportovnich s hodne tvrdou plastovou podesvi
      • pokud si doted jezdil v keckach, budou ti pripadat uzasne tuhy

      a dodam jen ze sou to moje zatim prvni tretry..

      0 0
    • Jogador  

      Já mám Lous Garnier Navigator II, a jsou spíš turistické, ale nemůžu si je vynachválit:) Na kamení neklouže, teda pokud nevkročíš na kufr, ten pak jede jak na klouzačce…:) Ještě se musíš rozhodnout jaky typ SPD pedálů, jestli zavodní nebo turistické s mřížkou, na které můžeš i obyčejnými boty¨…

      0 0
    • Petr 1  

      Já mám jak SIDI Bullet,tak i turistický SIDI Basic a jsem s tímto vybavením absolutně spokojen.Basicy používám na jaře a na podzim/jsou míň větrané a víc zateplené/,léto protančím v Bulletech.Ten pojem turistický tretry neberu příliž vážně,protože mě delší chůze v těchto botách/nevěřím v univerzálnos­t/příliž nebere.Krátký výšlap/obchod,res­taurece,atd./lze v pohodě absolvovat v tz.zavod.tretrách bez problémů.Když mám před sebou delší štrapác,nebo ukecanou vyjíždku s přítelkyní sundávám SPD pedály a obouvám normální sportovní boty.

      0 0
    • Hadilow  

      Taky jsem řešil podobný problém. Nakonec jsem se rozhodl pro Lake MX160. Mají tužší podešev než turistické modely, ale stále se v nich dá docela dobře chodit. Tím chozením, ale myslím vytlačit část kopce, nebo dojít si na zahrádku pro pivčo:-) Návštěvu jeskyně bych fakt s tím nedal, ten zámek ale v poho!!! Pro ty Lake navíc mluví i použití Vibramu, kombinace sucháčů a tkaniček a velmi dobrá cena.

      0 0
      • jakub  

        si navic taky teda nemyslim, ze by lake mx 160 patrily zrovna mezi turisticky, ale vrele doporucuji

        0 0
        • Air  

          no, ty uz nejsou turisticky. Aspon Lake je radi jako sportovni MTB, o stupen vyssi model (a o 6–7 set drazsi) uz je urcen pro zavodni MTB. Myslim, ze ty 160ky jsou idealni pro ty, co nevi jestli to nebo to (zavodni nebo turisticke)… Taky o nich vazne uvazuju. Ale porad mi vrtaj hlavou ty Specialized… ze je vozi tolik lidi… ze mozna na te body geometry neco bude… Jinak si myslim, ze ten Vibram na podrazce skutecne dava aspon nejakou zaruku prilnavosti k podkladu. Urcite bude drzet lip nez ne-vibramova guma. Vibram ma uz totiz hafo zkusenosti z podrazek trekovych bot (nevim kolik desetileti je uz dela… ale mozna ze by Padlista to zjistil… ;)

          0 0
          • jakub  

            jediny co bych dodal k tomu vibramu, ze je to fakt drapak kterej te podrzi, ale zase se zanasi a pak to neni sranda zacavaknout zpet do SPD, ale tohle sem videl i u jinych bot, takze asi nic novyho

            0 0
          • Pá-dlista1  

            Od roku 1935 :)

            0 0
    • Volf  

      Tato problematika byla popsána v nějakým starším Velu. Úplně obecně platí, že co je dobrý na závod nemusí být dobrý na běžný používání a u treter to platí dvojnásob. Existuje kategorie sportovní a tu jsem před nějakou dobou na radu aktivního závodníka koupil / Diadora Geko / a jsem max. spokojenej. Ona ta turistická není na chození stejně žádnej zázrak a na ježdění podobně. Ale je to jen názor a počkej co budou radit ostatní. Je to přeci jen věc, která se nekupuje každý den.

      0 0
    • mastihuba  

      Já z nevědomosti koupil boty s hodně měkkou podrážkou. Ddá se vnich hrát v pohodě fotbálek nohec, běhat atd. Ale… pak sem si půjčil od kamaráda na zkoušku boty s plastovou podrážkou a na kole je to sto a jedna. Musíš si rozmyslet co v nich chceš většinu času dělat. Fotbálek sem v nich za 3 roky hrál 3× a nohec 2× Na kole sem v nich najel 15tis. km.To znamená 99,5% na kole a pak ten zbytek. Jak je roztrhám tak koupím s tuhou podrážkou. Ten rozdíl při šlapání je fakt dost velkej. Ten zámek projdeš i v těch tvrdých.

      0 0
    • Smazaný účet  

      No, ta kategorizace je ošidná. Já bych spíš poradil zajít do obchodu, obout a chodit. Pak poznáš jak je tvrdá podrážka. Při pohledu zespodu pak třeba odhadneš, jak moc ti bude vyčnívat kufr. Já sem čistokrevnej hobík, koupil jsem před rokem nejlevnější diadory (tourer tušim) a nestěžuju si. Sice moc nevětraj, ale v dobrý ponožce to ani nevnímám. V terénu se v nich chodí parádně, na dlažbě kufry cvakaj… ale to asi u všech bot…

      0 0
      • preacher  

        No mě kufry necvakají (záleží samozřejmě na značce treter a taky kufrů), ale nezávidím silničákům, ty jejich looky to je na rozbití držky:-)))

        0 0
        • Dejv  

          :-))) by jste měli vidět co házím někdy za držky,když mam s kolem a na lookach sejit dvě patra po dlažbě :-)) .Jinak ty Shimana 37 mam taky a da se v nich chodit klidně celej den,ale pak dost ubejvá podrážka.

          0 0
          • preacher  

            To je fak o hubu. Minulej rok jsem byl na pezionu Rejvíz, tak v klídku popíjíme pivíčko a najednou se přiřítí boreček na silničce a už z dálky křičí pivo pivo nebo zdechnu a ani si ho nedal, poněvadž na druhym schodku na terasu mu ujela noha a on si tak škaredě rozřízl koleno o hranu schodku, že ho musela odvézt sanitka:-(((

            0 0
            • rasto  

              :-(

              0 0
            • Vrci  

              Jo looky jsou prdel. Protože bydlim v prvnim patře a abych se dostal na ulici musím přejít dvůr dlážděnej kamenama a asi 15 metrů dlouhej průjezd, tak mám tretry stabilně v kufru auta a přezouvám se až na ulici. Šetří to kufry, tretry i moje nervy.

              0 0
        • Smazaný účet  

          no mě na schodech a na kostkách a tak, kde čouhá nějaká hrana tak o to cvakaj… a že maj ty boty vzorek…

          0 0
    • preacher  

      Mán Northwave Hydrogen a jsem maximálně spokojen. Podrážka tvrdá, ale chodit se v nich dá uplně v pohodě. Poslední dobou: hrad Český Šternberg, vojenská pevnost Josefov, Kuks, zámek a zámecký park Lednice, všechno prohlídky delší než 1 hodinu a bez problémů. Osobně bych volil sportovní tretry s tuhou podrážkou. (za dobrou cenu mají Specialized SPT MTN-R. Kolega je má a je také nadmíru spokojený.

      0 0
    • Peor  

      Myslím, že kompromisné riešenia sú v tomto prípade nevhodné. Tretry sú určené na jazdenie, nie na chodenie. Kúp si športové tretry, v ktorých sa Ti bude dobre jazdi? a keď očakávaš, že budeš potrebova? dlhšie chodi?, ber si so sebou tenisky, alebo sandále atď. Inak, zrejme takmer každých športových MTB tretrách sa dá nejaký čas chodi?, takže do obchodu, krčmy a pod. nebudeš ma? problém chodi? aj v nich.

      0 0
    • fish  

      ale northwave hydrogen a ostatne s rovnakou podrzkou si nekupuj.tretry su genialne, ale podrazka sa po 2–3rokoch zacne odlepovat.stalo sa to mne a este dalsim trom ludom(viac ludi s tou podrazkou nepoznam) co mali ten typ podrazky,ja som ich nesetril, ale jedna baba ich dost setrila a odisli jej skor ako mne.ale ine NW su v pohode

      0 0
    • K2  

      Používám turistické Specialized Rockhooper a jsem s nima spokojený. Na jeskyň i na zámek v pohodě, fotbal asi těžko, i když sjou měkčí než závodní, tak přece jen mají uvnitř plastovou výztuhu. Když Začalo mi do nich zatíkat okolo kufru (pokud jsem s něma chodil po vodě, nebo sněhu), uvloněný lepený spoj (po záruční době)- opravna obuvi to však vyřešila. Vejde se mi do nich i treková ponožka, takže v nich jezdím celoročně a návleky nepoužívám – dlouhé vyjížďky v třeskutých mrazech vynechávám. Info: www.specialized.cz (včetně doporučených MOC:))

      0 0
    • Jenda  

      tako doporucuju spis sportovni az zavodni ale hlavne pokud si budes kupovat nakonec turistiku kup si pedaly s ohradkou jinak se z toho zcvoknes skutecne vhodna kombinace tretra pedal dela hodne

      0 0
      • eBUZZ  

        Proč bych se měl z toho jinak „zcvoknout“

        0 0
        • Air  

          kdyz budes mit mekci tretry, mel bys mit aspon vetsi oporu v plose pedalu. Kdyby sis koupil Eggbeatery od Crankbrothers a k tomu nejaky mekky cyklokecky tak by ses asi fakt zcvoknul. Silene by to tlacilo, velky unik slapaci sily a ty tretry bys za chvili taky znicil (nadmernym ohybanim podrazky). Kdyz mekky tretry, tak urco pedaly s ohradkou. To jsou taky turisticky pedaly vetsinou (pokud uz zrovna nejsou na freeride apod.). Takze rozhodne radsi turisticke pedaly a sportovni az zavodni tretry nez naopak!

          0 0
          • Jenda  

            no to neni taky tak uplne pravda protoze nektery zavodni tretry maj tak nestastne delanou podrazku ze se s nima zase temer nenacvaknes na ten turistickej pedal ale problem mekka tretra a malej pedal jsi popsal presne:-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.