Zažalujme pořadatele !!!!! Porušují zákon!!!

50 nepřečtených
  • kupce

    Vystavit na internetu u jména osoby rodné číslo na veřejně přístupné stránce, takže si kdokoliv může zjistit vaše RČ, je proti zákonu o ochranně osobních ůdajú. Žádam proto všechny, kteří jsou tímto problémem dotčeni,aby se ozvali. Nebudu zde psát, který pořadatel udělal následující prohřešek, aby to nestáhl z webu. Mohu, ale říct, že se jedná o závod s účastí kolem 1000 lidí, konánný na pomezí Moravy/Beskyd. Týká se to těch co jeli předminulý ročník !!!!

    Z RČ se dá totiž o vaší osobě zjistit totálně všechno (od momentálního zaměsntá, nemocí prodělaných od narození, operací apod!!!!) je to vaše nejintimnější část dokladu!!! Proto nenechme se vydírat pořadatelem!!!!

    Hledám ostatní, kterým vadí podobné protiprávní jednání pořadatelů k podání společné žaloby, a možnému finančnímu postihu a kompenzaci zůčastněných.

    !!!!!!osatní, ti co nemáte nějaký smysluplný názor, neSPAMujte!!! nikdo na vás není zvědavý

    0 0
    • blue  

      nevim teda, jestli to je smysluplnej nazor… ale co nejdriv na to poradatele upozornit a dohodnout se, nez hned takhle drsne se zalobou a kompenzacema…

      0 0
    • vlty  

      trošku ujetý, ne? myslím že bys spíš potřeboval Chocholouška…

      0 0
    • ravo  

      A co když ostatní nejsou zase zvědaví na tebe, he?!?!

      Blue má pravdu, místo abys upozornil pořadatele, že tohle by zrovna nemusel, tak tady plašíš lidi. V tomhle státě, kde se prodale všechno už stokrát je s nějvětší pravděpodobností tvoje RČ v desítkách jiných databází sloužicích k nejrůznějším komerčním účelům. To by ti mělo vadit víc, než pořadatel maratonu…

      0 0
    • rhuman  
      • „finančnímu postihu“

      no a pak ten maraton zrusi a nebudete mit kde zavodit/jezdit, trochu uvazuj, spis bych se taky dohodl !

      0 0
    • senožrout  

      No, to se mi taky hrubě nelíbí. Ale RČ jsou i na stránkách obchodního rejstříku veřejně přístupný. A můžeš si tam najít i RČ ministra vnitra. Na co ty zákony máme, že… Prostě, víš kde seš, tak co bys nechtěl …:-).

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Čemu řikáš smysluplnej názor? Nemyslíš tim náhodou názor, kterej se ztotožní s tvojim? :-). Opačnej názor je spam? Tebe nějakej pořadatel vydírá? nebo jen uvedl RČ?

      Mimochodem myslíš si, že bez RČ se všechny údaje který si zmínil zjistit nedaj? je pravda, že jednání pořadatele asi v rozporu ze zákonem bude.

      Mimochodem, bejt tebou, žaloval bych i pořadatelel všech UCI závodů a ty, co vydávaj licence, čili svaz atd. To proto, že kód závodníka v UCI je v podstatě jeho RČ :-).

      0 0
    • Radek Broz  

      Jsem z lidi, kterym dost vadi, kdyz po me nekdo chce data, po kterymch mu nic neni (pojistovna po me kvuli zlomenine ruky chtela snad i jakou barvu slipu jsem mel v tu chvili na sobve a zda od te doby doslo ke zmene), ale tohle dost prehanis. Jestli trpis paranoidni predstavou, ze zrovna o tobe by si chtel nekdo podobny kraviny zjistovat, tak bys to mel vazne asi lecit. Jit takhle drsne proti poradatelum, ktery ve svym volnym case pripravujou zavod, na kterej te nikdo nenuti jit je dost ujety. (Asi si ani nedovedes predstavit, co je s tim prace) Ja ti radim toto: Pokud se te to tak zavazne dotyka, tak na ten zavod priste nechod, ale rozhodne se jim nemsti. BTW: Schvalne ti dam rodny cislo a ty mi zjistis kde pracuju a co jsem mel za nemoci, jo?:o)))

      0 0
    • Žanek  

      Kdyby měl v téhle republice jít k soudu každý, kdo nějak poruší zákon, tak by neměl kdo pracovat, protože by většina lidí seděla. Vážně, pokud ti to vadí tak napiš mail pořadateli, určitě stránky poopraví. Soudit se s ním, k čemu by ti to bylo?? Při délce našich soudních řízení… A prokaž mu, že ti tím, že on zveřejnil tvé rč vznikla nějaká škoda. Navíc, nikdo tě nenutil mu své rč poskytnout. Jinak můžeš napsat, jak se podle rč dostaneš do něčí zdravotní dokumentace??;

      0 0
      • kupce  

        v propozicích většiny závodů je: pořadatel se zavazuje dle znění zákona o ochraně osobních údajů, že vaše osobní informace neposkytne 3.osobě.

        rč? si děláš srandu, to ti s flaškou slivovice zjistí kerejkoliv doktor v této repulbice co je zač kdo a komplet jeho chorobopis :-)

        0 0
        • widlicka  

          Cisty paranoik… take rodne cislo ti je uplne na hovno, kto by stym co robil neviem. Maximalne ti tak moze niekto koho nepoznas doniest darcek na narodeniny:)

          0 0
          • Žanek  

            Třeba pětkový BMW na leasing. Auto sice v životě neuvidíš, ale splácet ho budou ještě tvoje vnoučata :o))

            0 0
            • widlicka  

              tak k tomu líííízingu ti treba este minimalne obciansky preukaz a potvrdenie od zamestnavatela a rucitelov, takze az take jednoduche to nieje.

              0 0
              • Lensik  

                Složite taky ne, pokud prijdes na matriku, ze se Ti pri zivelne pohrome znicily doklady, mas rodne cislo, dostanes novy. S tim si zajdes pro novou obcanku a ridicak, no a k tomu BMW si nakoupis jeste par veci, pokud mel dotycny zivnost

                0 0
                • wroum  

                  a kdo splaci auto za tebe? :-)

                  0 0
                  • Lensik  

                    Pssssssst ;c)

                    0 0
                    • wroum  

                      jo jo sorry ja zapomel… (8-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Jo a na úřadě tvojí fotku nemaj, že jo.

                        0 0
                        • Lensik  

                          Na rodnej list je nepotrebujes, a pokud si nechas zarust hubu, tak neni co resit, stejne by mne prekvypilo, kdyby porovnavaly stary fotky s novyma, pokud si je nechas udelat u 3 fotografu, urcite tve vlasy budou mit pokazde jiny odstin

                          0 0
        • Žanek  

          Přes doktora?? Tak to ani rč nepotřebuješ… Já myslel oficiálně, jak bych se mohl třeba já přes své rč dostat ke svojí dokumentaci. Nevím, jestli žaloba něco vyřeší, ale pokud ti to za to stojí, zřejmě seš v právu;

          0 0
    • widlicka  

      hopla…mala to byt reakcia na ten hlavny prispevok :-)

      0 0
    • MODRAK  

      Ses normalni? Mozna by sis mel omejvat prirozeni vlaznou vodou, to prej pomaha :-)))

      Jasne ze se rodny cisla nemaj zverejnovat a asi se tim v tomhle pripade porusuje zakon. Nicmene je to smesny, tvoje rodny cislo si stejne zjisti kde kdo a k nicemu mu nebude. Pokud se cejtis poskozenej, tak se u poradatele ohrad a jiste zjedna napravu. Pripadne ho zazaluj, na to mas samozrejme pravo. Ale dej si pozor at sam nespadnes do prusvihu. Pac te nikdo nevydira, takze poradatel pokud by byl stejna citlivka jako ty, mohl by se timto tvym prispevkem citit poskozen a podat na tebe zalobu na ochranu osobnosti. Nemluve o tom, ze poradatelu zavodu by sis mel vazit a ne tu na ne rozpoutavat stvanici. Taky mas zrejme dost mlhavou predstavu o tom, co je spam a zejmena co je smysluplny nazor. Zrejme akorat ten tvuj, co? Spis to ale vypada, ze tu nejak nikdo neni zvedavej na tebe. Z toho si ale nic nedelej, to bude jiste jen tim, ze jsme vsichni blbci, akorat ty ses letadlo :-)

      0 0
      • Dumbo  

        nerad sa miesam do toho pocom ma vobec nic nieje ale aj tak…

        preco ho zalovat ? jednoducho tam napis mail a povedz mu ze nech zo svojej stranky zmaze rodne cisla a to je vsetko… mali by ste byt radi ze niekto vobec zavody organizuje a nie ich este zalovat… Hlavne tu na Slovensku mame dost malo zavodou nieze by bolo malo marathonou ja narazam na ZJAZD za sezonu 4 kola SP v zjazde ved to je na prd… aspon si myslim, chcelo by to aspon jeden do mesiaca :-) a to niesom zavodnik ale hobby jazdec zatial.....

        0 0
    • Maara  

      Žaloba nemá charakter petičního práva, může ji podat i jednotlivec !!! Jestli se cejtíš poškozenej, do toho!!! Nemusíš na to přemlouvat ostatní!!! Jestliže tak dokonale znáš zákony, jak tady tvrdíš, určitě víš jak se žaloba podává !!! Jinak přestaň otravovat kecama, který nikoho nezajímaj !!! Nejradši mám křiklouny, který ze všeho nejvíc křičí zpoza rohu a hledaj někoho za koho se můžou schovat, ale když dojde k náhradě škody stojí první v řadě !!!

      0 0
    • RomanH  

      Jsi, s prominutim, vul.

      Delam programatora v komercni firme, ktera se zabyva telemarketingem a vubec vecmi okolo, ale takhle to opravdu nefunguje. Samotne rodne cislo je Ti bez dokladu na nic, ma byt nahrazeno nejakym vygenerovanym ID, pres ktere Te ale samozrejme budou moci identifikovat taky. RC o tobe akorat navic udava vek a pohlavi. A RC jsi uz uverejnil na tolika mistech, ze kvuli nejakemu vypisu navic se z toho nestrili.

      0 0
      • jakub  

        taktez bych urcite zrovna nezaloval. pravdou je, ze to neni moc dobry, fakt tyhle cisla jsou zneuzitelny, apis bych jej na to jen upozornil.

        0 0
    • Beeda  

      Me se to take rozhodne nelibi, nicmene s tim pocitam, a kdyz uvadim RC do prihlasky, tak jenom datum narozeni sedi, ostatni je spatne. Jo dobra databaze RC + bydliste je na na NOVE, schvalne kdo se tam najde, ze by z toho bylo neco na nase bajky :-))) http://www.novaauthorcup.cz B.

      0 0
    • Luka  

      Cest. Taky si nemyslim ze rovnou zazalovat nekoho je to pravy orechovy, ale na druhou stranu to, co tu rikate o tom, ze rodne cislo je kazdymu na nic, tak to se sakra pletete. Chlapci, nahledli jste nekdy do databaze socialky? Divili byste se, co tam o vas vshechno neni napsany (vyhledava se podle RC). Od udaju o bydlisti, stavu, manzelce, detech, nemocenskych po zamestavatele, vas presny plat, vshechny vase dane a prispevky, cislo obcanky, pasu a div ne cislo vashich bot. Lidicky, dat flashku spish slecne na socialce nez doktorovi, to je teprv zlaty dul na informace. Btw. nedavno jsem nekde slyshela ze jedna telemarketingova firma ziskala odnekud kopii tyhle databaze. To je zradlo… :))

      0 0
      • RomanH  

        A Ty mas jako k te DB pristup, jo ? Pokud se totiz k takove DB dostanes, tak si ty RC (a vubec vsechny udaje okolo) odtud stejne vytahnes. To vse je jen humbuk okolo.

        0 0
        • RomanH  

          Navic – RC jako takove si muzes snadno odvodit z data narozeni + ani ne 10 na 4, protoze to jeste musi splnovat Modulo. Pro nejaky podvod je Ti jedno, jake RC si vyberes. A k nejakem „teoretickemu“ vyberu pro marketingove akce (aby byly uspesne a financne zajimave) potrebujes vice nez jen datum narozeni.

          0 0
        • Luka  

          Nemam k ni pristup (nejak nemam dushi podvodnika a nelaka me sbirat informace), jen se mi podarilo divat se pres rameno nashi socialni pracovnici, a to co bylo u meho jmena vshechno napsany, to bylo uzasny. Zarazilo me ze tam bylo i moje cislo mobilu :) Zeptejte se ucetni ve vashi firme, urcite se taky nekdy cihla koutkem oka do kompa na socce a ta vam to potvrdi :)

          0 0
          • RomanH  

            Jasne, jenze urednici bude zajimat plat souseda, sefa, nebo spolouzaku, ale ne maratonce z Nova Cupu. A ta si navic urcite muze vyhledavat i podle prijmeni a bydliste.

            0 0
      • vlty  

        no daně asi na sociálce neevidou ale jinak je to pravda. Rodné číslo ovšem uvádíš na desítkách dalších místech takže bych se toho nějak neděsil. Pokud si o tobě chce někdo zjisti nějaké info tak to zjistí i bez tvýho RČ.

        0 0
        • Luka  

          Hm.. co je potom „socialni dan“?? Hmm.. ze bych platila 8% z platu nekomu jinymu nez socialce??? Hmmm.. to jsou veci..

          0 0
          • vlty  

            holka holka, to je normální odovod na sociální zabezpečení a ne žádná daň, ale pokud těch 8% z platu nazýváš daň tak máš pravdu :-) hmm

            0 0
            • Luka  

              chlapce chlapce. Pro me je vshechno co davam tem shmejdum dan. ale ano, mash pravdu, spravne se to jmenuje „Pojistne“… to mash fuk, databazi maji peknou, to se jim musi nechat :)

              0 0
              • vlty  

                tak máme oba pravdu hurá :-) je to fakt, že sociálka má nejlepší databázi ze všech státních ouřadů, ale ví jen to, co jim o tobě napíše na přihlášce tvůj zaměstnavatel, nebo co jim sama o sobě napíšeš při nějaký žádosti o nějaký soc. dávky.

                0 0
                • Luka  

                  Hm, to jo.. ale zamestnavatel kazdy te musi nahlasit a maji bajecnou schopnost tam mit i veci jako vojenskou sluzbu a vshechny zamestnani. No, konec debat , je to mimo cyklo. Ale kdyz uz u tech databazi – financak na tom taky neni shpatne :))

                  0 0
                  • vlty  

                    Finančák ví prd, teda pokud se nepřiznáváš :-)

                    0 0
        • ravo  

          Evidujou. A je jedno, jestli jseš živonstník, zaměstnanenc nebo něco jiného. Jako živnostník samozřejně musíš uvést sociálce všechny své příjmy aby bylo jasné, jestli platíš správně soc. pojistné, jako zaměstnanec se o to nestráš, dělá to za tebe zaměstnavatel. Ty jen podepisuješ příslušný formulář u tebe v práci…

          0 0
    • bajker  

      Spolkni prášek!!! Nebo tě lištím převodníkem po čuni. Nějakej komplex ne? Asi na to nemáš abys jezdil mtb až do cíle, protože tohle může napadnout jen slaboduchého blba. Je mi tě líto. :o(

      0 0
    • Bobo  

      Dost mi to připomíná slabomyslný američany, kteří si úzkostlivě hlídají, jestli náhodou někdo nedejbože neporušuje nějaký právo na jejich soukromí a následkem toho si v USA a okolí každej bojí i prdnout, aby ho někdo za něco nezažaloval. Aneb, jak praví klasik, umlátí se tam vlastní svobodou. To je taky jedna možnost, hnát to k soudu. Díky tomu se pak ale asi všichni vykašlou na nějaký pořádání čehokoliv, protože aby s vyplazeným jazykem a nervama v kýblu půl roku dopředu organizovali nějaký závody a nějakej dege se pak kvůli nějaké kravině po nich vozil, to teda fakt nikdo nemá zapotřebí. Věř mi, že vím, o čem mluvím.

      0 0
      • vlk  

        USA a svoboda.No to by ses divil.Co si tam policajti mohou dovolit to teda o lidských právech a svobodě není.Jen tak pro zajímavost znám američana, který emigroval do čech protože se mu tu zdá že máme větší svobodu.Je to učitel.

        0 0
        • Bobo  

          Měl jsem na mysli, že tam můžeš jít k soudu třeba za to, když řekneš nějaké babě jánevím např. že jí to sluší nebo nějakou podobnou kravinu. Ale to je na úplně jinou debatu. Američany já zkrátka nechápu, asi tak jako nechápu toho člověka, co chce odškodnění a prachy za to, že se jeho RČ objevilo ve startovce nebo výsledkovce. Podle mě je to stupidní. Já všechny sporty, který dělám, dělám pro potěšení a pro srandu a nějaký žaloby se mi s tím teda neslučujou. Ale je to jeho volba, když mu to udělá dobře, a? se klidně soudí. Jen se k němu určitě nepřidám.

          0 0
          • enjoy  

            no podle me to silne prehani,ale ma i pravdu.kdyz tvoje udaje zatim nikdo nezneuzil tak to nemuzes videt jinak nez to zatim vidis.ale v dnesni dobe uz tohle rozhodne neni utopie.jeden prumerne inteligentni cracker by dokazal udelat takovej bordel ze bysme se vsichni po…,takze na tohle taky neni od veci upozornit.ale jak rikam,prehani to.

            0 0
            • Bobo  

              Tohle všechno beru, ale myslím, že na místě by bylo spíš to těm pořadatelům normálně v klidu říct. Což už tady zaznělo x krát.

              0 0
      • wroum  

        vis proc v usa kazdej kazdyho zaluje? neni to slabomyslnosti (i kdyz to neni uplne vylouceno). v usa totiz plati soudy pravnici toho kdo prohraje a pravnici toho kdo vyhraje dostanou celkem slusnou cast toho co vysoudi, takze je to boj pravniku.toho kdo si spor vymysli to nestoji nic. z toho vyplyva ze tam muzes zazalovat treba sousedovic psa kdyz najdes pravnika kterej do toho pude.

        u nas takovyhle soud proseres ani nevis jak, bude to trvat a ve finale este zaplatis soudni vylohy. takze bez radsi na zmrzlinu

        0 0
    • Lensik  

      Jo a co se maratonu tyce, pokud se nekdo boji o ochranu svých osobních údajů, necht tam napise spatne cislo za lomitkem, nikdo si to overovet nebude, jen ho musi stejne napsat i na slozenku, aby spravne priradili platbu

      0 0
      • Lensik  

        A sorry uz to tu nekdo napsal, ja jen preskocil jeho prispevek

        0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.