• maba

    Niekedy mám pocit, že mám pri posede váhu dos? na rukách a odkedy ma od pádov bolia zápastia, tak je to ešte horšie.. :), aj takú trochu neistotu v ovládani.Vzdi­alenos? a výška sedla je v poriadku. Chcem to rieši? vlastovkami s 2,5 cm zdvihom a vačšou šírkou.Pomože to ? A ako je to s tými doporučenými 2–5 cm o ktoré má by? sedlo vyššie ako riadidla? U mna je to takých 10 cm.

    0 0
    • Marine  

      Taky by mohlo trochu pomoct si naklonit sedlo trochu dozadu…pak se budes o ruce opirat trochu min…

      0 0
    • ravo  

      Může to pomoct, ale musíš to vyzkoušet, tady žádné jednoznačné pravidlo neplatí. Stejně tak může pomoct laborování se sedlem. Posed musí vyhovovat tobě a né nějakým doporučeným centimetrům…

      0 0
    • ravo  

      Taky může být problém v tom, když máš řidítka hodně zahnutá k sobě. Alespoň mne to vadilo dost, pokud jde o zápěstí, takže teď mám rovná řidítka opravdu co nejrovnější:-)

      0 0
    • wroum  

      kdo ma dlouhy nohy muze sedet klidne i tech 10 pripadne i vic cm nad riditkama. jestli te boli zapesti tak to muze byt nevhodnym tvarem riditek nebo dlouhym predstavcem (pak maz totiz dost vahu na riditkach a drzi to hlavne zapesti ktere pri kazdem otresu dostane) z kratkyho by te bolely zada. zkus trochu laborovat s predstavcem a riditkama. zkus treba kratsi predstavec a vlastovky

      0 0
    • jihra  

      Každý je zvyklý sedět jinak, ale když mi někdy borec přiveze do opravy kolo, na kterém má sedlo třeba o 10–15 cm výše než řídítka, tak nechápu, jak na tom může jezdit (jedině, že by jezdil furt do kopce). Jsou to většinou lidi, kteří jsou vysocí (nebo mají extra dlouhé nphy) a mají malý rám. Takže v prvé řadě je třeba posoudit velikost rámu. Dále bych si dál trošku výše řídítka. Tu ale nastává problém, že kola mají už v obchodě hodně uřízlý krk vidlice, pod představcem už většinou není žádná posložka (nebo maximálně jedna) a řídítka jsou dost nízko (pokud teda jde o řizení A-HEAD). Podle mne by se měly kola prodávat tak, že se krk vidlice nechá delší, člověk si zkusí, jak vysoko by si měl dát řídítka, aby se mu dobře jezdilo, a pak se teprve krk uřízne (třeba při garanční prohlídce, a? neztratím záruku, kdybych si to řezal sám). Pokud má někdo klasický představec vražený uvnitř krku vidlice, tak ten se dá zvýšit nebo snížit dle potřeby, případně se dá vyměnit za vyšší – tu problém není.

      0 0
      • zirecek  

        cca o 20cm, jsem onen „vysoký“ Ale nestěžuju si, dobře se na tom chrtí a dupe…

        0 0
        • mastihuba  

          já sem byl s tím malým rámem:))) když sem si pak pořídil větší, tak sem se nestačil divit jak může být na kole hezky.

          0 0
        • McBlacky  

          jsem měl do nedávna taky skoro 20cm, pak jsem zalomil v představci šroub :-( a dal si místo rovnýho 35 stupnovej, takže už to není takovej metal, ale chrtí se na tom fakt dobře. Jenom ten pocit v prudkejch sjezdech to kazí…

          0 0
      • maba  

        No, z toho malého ramu mam najviac obavu. Je to celkom realne: 19"(rozmery uz neviem) a moja výška 187 cm. Všetkym vďaka za rady !

        0 0
    • chorvat  

      riadidla = ředidla ?

      0 0
    • Volf  

      Nechci tvrdit, že to tak je, ale někde jsem četl, že ve výši sedla sportovní ježdění, nad výší sedla turistické ježdění a pod výškou sedla závodní. Já mám řidítka pod sedlem něco kolem 3 cm. Těch 10 si myslím, že je docela butal. Jinak i tady platí, že co je dobrý na závody nemusí být dobrý na normální ježdění.

      0 0
    • Caryfuk  

      Ja mam riditka o 15 cm vys nez sedlo a je to super. Vsem vrele doporucuji.:-)

      0 0
    • vlk  

      já mám stejně vysoho řidítka jak sedlo.Na silnici nebo do kopce někdy snižuji vidlu a pak pám výš sedlo než řidítka.Zápěstí bolívají se špatného nastavení řidítek.Já mám klasiky.Ty jsou trohu prohlé.Prohnutí mám spíše smsměrem k ramenám.Brácha to má spíše k sedlu.na jeho kole bycvh opravdu jezdit nemoh.Z toho mě bolí ruce.takže asi to bude,tak, že každému vyhovuje něco jiného.Aleu řidítek se to dá také nastavit u klas řidítek.

      0 0
    • BB  

      bolest zapesti odstranis lehonkym zvednutim spice sedla, staci o milimetr a je to znat. Jinak k vysce sedla a riditek pro normalni jezdeni, ne pro zavody, bych doporucoval riditka co nejvyse, ale jenom tak, aby se nezvedalo predni kolo pri vyjezdech. A to zalezi jednak na tom, co jezdis a na vlastnostech ramu. Na stejnych kopcich jsem mel u HT riditka 10 cm pod sedlem a zvedalo se mi predni kolo a na fullu mam riditka stejne vysoko a predni kolo se nezveda. Nyni je to mnohem pohodlnejsi a kolo se ve sjezdu lepe ovlada.

      0 0
    • TinkTink  

      pomoct to samozrejme muze…nemas tam nejakyho podobnyho bajka, kterym by jsi si to mohl zkusit?

      Ja to mam ted takto – www.tink.wz.cz/…00_0536.html vic bych neunes…musel jsem si to zvednout kvuli zadum…(mel jsem obraceny predstavec…a to pak po 20km me bolely zada jak pr**e) :))

      0 0
      • zirecek  

        Já ze zádama problém nemám. Ale zase mám hrozně zmáčklé břicho, takže po celodenním švihu jak mě otlačují kra?ase, tak už z toho mám halušky a je mi šoufl…

        0 0
    • Radek Broz  

      Ja mam sedlo o cca 10 sm nize nez riitka :o)

      0 0
      • Dumbo  

        na FR bajku mam pod urovnou riaditiek mozno v rovnakej vyske neviem presne na XC bajku mam vysie no neviem to vyjadrit v cm

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.