• sharkcom

    Chci si koupit svoje 1. SPD. Chci boty, který se mi nerozpadnou, ale nechci za ně dát příliš vysokou částku, tak kolem 1500kč + jednostranné pedály. Mám malou nohu (38) ale poměrně širokou. Dík za rady + postřehy

    0 0
    • Volf  

      Hele podle nohy budeš asi holka / jestli ne tak sorry, ale neznám kluka s 38 /. Moje žena má taky širokou nohu a nakonec skončila u Diadory. Nevím jak se jmenuje, ale je to ta turistická bota jen se šněrováním a stála cca 1900,–. No a co se týká těch jednostrannej nášlapů, tak můj názor je, že co je univerzální, tak není dobrý vůbec na nic takže buď klasicný nášlapy nebo pedál.

      0 0
      • RomanP  

        Já jsem chtěl taky ty „turistický“, aby se v nich dalo bez velkých problémů popojít a přestože mám kolo GT, skončil jsem výběr u Scott-u za 1900 a to ještě v drahým GigaSportu, takže se asi daji sehnat podobný boty líp. Zkoušel jsem Adidas a tak, ale ty mě tlačily na nárt. SPD mám na kole už sériově a taky jsou to moje první. Boty mi seděj a SPD je opravdu výhoda. Akorát jsem už asi 4× ležel na boku.

        0 0
      • sharkcom  

        Néééééééé, holka nejsem, jsem těžkej biker. Tedy vlastně lehkej a malej…

        0 0
      • sharkcom  

        Mám to vymyšlený s tina jednostranýma pedálama tak, že nechci jezdim na SPD po městě do práce, na zahradu a tak… Prostě i k tomu bike používám.

        0 0
        • Volf  

          Hele s tou holkou sorry a jinak k těm nášlapnejm pedálům. Od doby co je mám, tak jsem ještě nesednul na kolo bez nášlapů a ani si to neumím představit. To si raději hodím do batůžku boty a až dojedu tak se přezuju.

          0 0
        • ravo  

          Rozmysli si to dobře, s těma botama i pedálama. Nákup vyloženě levných bot s pravděpodobně měkkou podrážkou tě může časem mrzet, pročti si starší příspěvky. A obojetný pedály bych si taky dobře rozmyslel – vyměnit pedály je otázka chvilky.

          0 0
        • metronom  

          K naslapum 520 dostanes aji takovy plastovy pedaly co se na ne daji pridelat. Po meste muzes jezdit s timhe a na svih je vycvaknes. K botam: Ja chtel taky neco levnyho.Uvazival sem o DIADIRA cosi 2200,– nebo AXON (ted si nemuzu spomenou jak se to menuje, jsou to ty sportovni s 3 prezkama) za 2000. A vzal sem axony a su celkem spokojenej. Taky sou moje prvni. A neco na konec:Jestlis predtim jezdil s holejma pedalama tak s prechodem nebudes mit vaznejsi problem. Pujcil sem je brachovy co leta jeydi s klipsnama a vysekal se hnedkaj na dvore.

          0 0
          • goro  

            me by zajimalo, jak se daji ty plastovy nasady sundat? drzej tam jak pribity, kde mam co povolit? diky

            0 0
            • blue  

              vydloubni je ze zammku sroubovakem, jsou jenom nacvaknuty jako kufry

              0 0
              • martt  

                ja som tie odrazky teda pri vycvaknuti zdemoloval. Makka umela hmota vobec nejde vycvaknut tak jednoducho ako kovovy kufor.

                0 0
    • x-mass  

      Hlavne ne ADIDAS!!! (podle par verohodnych recenzy) – Po pul roce se pekne znici a polamou. Jsou z prilis mekeho matrialu (podrazka). Ja jsem si koupil Pearl Izumi – Vagabond. Mam je 1/4 roku a pohoda.

      0 0
      • Žanek  

        Nevím, v jaký věrohodný „recenzy“ ses to dočetl, ale já vozím třetí sezonu Adidas El Moro II a kdybych je umyl(což se mi moc nechce) tak jsou jako nový. Rozhodně je nešetřím, mají za sebou tak 12 tis km. Když je srovnám s botama na silničku – Sidi Iron(nebo jak se jmenujou, mají tři suchý zipy) tak rozdíl v tuhosti podrážky není nijak dramatický;

        0 0
      • lubos  

        Asi jak ktere. El Moro2 urcite ne. Ale maji makkou podrazku tak nema co praskat.

        0 0
    • vicko  

      Mam taky prvni SPD (Shimana M520) a tretry jsem koupil v Bikeranchi na Palacaku…maj tam zlevneny Diadory Aspide cca na 1600…podle me dobra koupe… zatim spokojenost :)

      0 0
    • tlatlos  

      Jo muzu potvrdit Diadory Aspid jsou skvely tretry za ty prachy tezkou sezenes neco lepsiho, a co se tyce SPD tak bych sel do BBB Click and Go tez k sehnani v bikeranchi.

      0 0
    • Vondy  

      ja jsem si nedavno koupil Adidas Pingora za 1390 v Adidasu faktory outlet na Zahradnim meste, nohu mam taky sirsi, zatim najeto cca 250 km a v pohode. Diadory jsem taky zkousel, ale byly mi uzky. Jinak mam Adidas Garda 5 let a teprve ted zacinaji odchazet. A Adidas dela i pulcisla, coz nekteri jini vyrobci ne.

      0 0
    • Vondy  

      ja jsem si nedavno koupil Adidas Pingora za 1390 v Adidasu faktory outlet na Zahradnim meste, nohu mam taky sirsi, zatim najeto cca 250 km a v pohode. Diadory jsem taky zkousel, ale byly mi uzky. Jinak mam Adidas Garda 5 let a teprve ted zacinaji odchazet. A Adidas dela i pulcisla, coz nekteri jini vyrobci ne.

      0 0
      • dalimil  

        včera jsme tam koupily ženě Adidas tretry,ceny tam mají neuvěřitelný.

        0 0
    • Mamut  

      Siroku spicku maju asi jedine Specialized. Adidas, sid a Northwave su vylozene uzke, ostatne podobne.

      Pockaj si na zlavy na jesen. Napr. BikeExpert (ak si z Prahy) na Karlaku mava slusne zlavy. Ale dobre si rozmysli ci chces nieco drahsie ako 50Kc kupir tam. Byvaju tam strasne problemy s reklamaciami. Na tomto fore je svedkov asi bohuzial dost.

      0 0
      • Uža  

        Jestli chces levne boty a moc nespechas, tak vazne pockej na podzimni vyprodeje. Co se tyce mekkosti nebo tuhosti podesve, musis sam vedet, jestli uprednostnujes vykon, nebo jestli v nich chces vic chodit. Jestli jsi „lehka vaha“ a nejezdis silove, tak by eventualni mekci podesev nemusela vadit. Sam mam docela „vostry“ Northwave a pujcil jsem si na vyzkouseni freeridovy botky teze znacky a (mozna protoze mam 60 kg) zadnej velkej rozdil v tuhosti jsem na SPD nepocitil. Snad jen v tech freeridovejch se lip chodilo. Tak stastnou ruku nebo spis nohu? pri vyberu. Mimochodem, nosim boty 38 – 39:-)

        0 0
    • m-k-1  

      V Cykloservisu č. 11 je recenze na Lake za 1600.

      0 0
    • Paja  

      S tou sirokou nohou to chce zkouset, ja muzu doporucit turisticky shimana MO20-civilni vzhled, cena cca 1600Kc, podrazka je hodne tuha, ale rekl bych ze mozna nebudou dost siroke. Velmi dobre vypadaji Lake MX101-na turisticky tretry podrazka velmi tvrda,vibram, cena dobra vyzkousej… Pokus se sehnat v ramci financnich moznosti co nejtvrdsi, padnouci boty, s tvrdou podrazkou se chodi urcite lip nez jezdi s mekkou.

      0 0
    • sprinter  

      Mam tretry LAKE MX 101 a jsou fakt skvele.Myslim,ze i velikost 38 se dela.Jsou uzasne pevne i pohodlne.Jedine doporucuji.

      0 0
      • Tas  

        Videl jsem MX101cky na fotkach a v reneczich, oboje vypada dobre. ted jen, kde je v Praze sezenu v 41. velikosti, nevite prosim nekdo?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.