• jecnak

    Chtel bych se zeptat, jestli je krome ceny nejaky vetsi rozdil mezi temi dvema osmickovymi kazetami. Ma smysl davat skoro dvojnasobny prachy za totez? Jak je to s zivotnosti. Ja na tech SRAMech nalitam tak 6k km a (3 retezy) a pak vyhazuju nebo davam na zimaka na dojeti.

    0 0
    • kovar  

      Znatelny rozdil je v tuhosti. A to dost znatelny. No mozna se vyplati si priplatit vyssi bocni tuhost velkych pastorku XT kazety. NAstesti nebo bohuzel toto dilema nemam, protoze potrebuju kazetu minimalne 11–32. XT 8 se da jen v 11–28 (odpociva mi v supliku), takze zbyvaji jen plechárny od Sram, SUntour, Sunrejs. Co se tyka zivotnosti , tak zivotnost te XT jsem poradne neproveril, nebod jsem ji predcasne odstavil, quli tomu malemu poctu zubu. Mohu jen rici, ze zivotnost ma vetsi – i po 4000Km na XT novy retez neskakal. Na Sramu jo.

      0 0
    • Martin Sk.  

      Já řeším ten samý problém. Zatím jezdím na shimanu, ale nechce se mi měnit kazetu co 2000 km. Nevím hodně kámošů mi radilo, že sram vydrží dýl. I profíci! Na druhé straně když jsem si ji pořídil, řazení nebylo to, co na shimanu.(Řazení mám shimano). Nakonec jezdím zase shimano.

      0 0
      • Palo TT  

        Ja mam SRAM 5.0 11–32. Nemam dojem, ze by bola lepsia ako SHIMANO z STX sady, ktoru som mal predtym. Ale 2krat horsia asi tiez nebude. Jej nevyhoda je, ze male prevody su moc nahusto 11,12… a velke moc nariedko 21–26–32 Za podobnu cenu ako SRAM sa da zohnat aj SHIMANO ale je to len 11–30 (tusim je to zo sady ALIVIO). Kazeta XT tiez existuje aj v 11–30. Ja som od kamosa kupil mierne jazdene XTR 12–32. 11tku pastorok aj tak nepouzivam.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.