• blue.sun

    Plánujeme s mou láskou dítě, ale nechceme se přitom vzdát potěšení z výletů na kole. Párkrát jsem koukal na různé typy vozíků za kolo. Máte s nimi někdo zkušenosti? Jak se změní ovládání kola, na co si dát pozor při jízdě, případně kolik takový vozík snese na polních cestách?

    0 0
    • HonzaV  

      Vozim 20ti mesicni decko ve voziku Croozer 737 od firmy 2+2 (10tis.), zatim s tim mam najeto asi 200km. Prcek je v tom v pohode, drnca to primerene. Musi se slapat pekne frekvencne, jinak to pres pruzinu na oji razuje do kola. Do prudsich zatacek to chce trochu najizdet, pokud je na ceste dira, tak ji bajkem projedu a voziku se vejde mezi kola. Jak se vyhnu, schyta to vozik. Dam na nej v budoucnu siroky gumy, ted tam jsou cca 1,5´´ a pak se vydam trochu do terenu. Brzdim veckama sram 5.0, bohate to staci. vyrobce doporucuje max. rychlost 25km/h.

      0 0
      • MartinXC  

        Taky uvažuju o tlustším obutí na vozík – máš něco vybrané (dezén, rozměr) ? Dík.

        0 0
    • munro  

      Jenom doplním, co už tu bylo v minulých měsících dost diskutovaný (tím doporučuju použít vyhledávání). Rychlost 25 km/hod je fakt hraniční pro dobrou, nehrbolatou lesní cestu (na asfaltu se dá z kopce víc). Většinou se musí jet pomalejc a to ne kvůli tomu, že bys to neutáhl, ale abys nevytřásl dítě. Čili vozík snese hodně, ale děcka asi míň. Sám vozím dvě holky, z toho jedna je pětiměsíční mimino ( jezdí ve speciální sedačce, kterou jsem ještě radši „odpružil“ umístěním na polonafouklý cvičební balónek a starou duši). Duše radši vozit dost podhuštěný. Jinak je celá souprava dost obratná a dá se s tím leckde vytočit. Problém může být v tom, že pasažéry vohazuješ blátem ze zadního kola – je tam sice sí?ka, ale po každý jízdě je vytáhneme dost zaprášený. Máme dvoumístnýho Croozera. Vypadá odolně, ale kamarád teď udělal zkušenost, že zespodu není nepromokavej, takže bacha na broudání se ve vysoký trávě..

      0 0
    • kolombo  

      Ještě je tu jeden problém. Vyhláška zakazuje přepravu osob na vlecích a toto nepochybně vlek je. Bylo to v Motorevue a Radiožurnálu a zdá se, že je to pravda. Jen nemůžu na webu motozurnal.cen­trum.cz najít ten odkaz.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.