• mikes

    Docela by mne zajímalo, kolik bikerů má kolo vybavené podle současné vyhlášky (například na clanky.cykloka­talog.cz/index­.php?clanek=30504). Jezdíte na dostatečně vybaveném kole i vy? měli jste někdy kvůli nedostatečné výbavě potíže?

    0 0
    • vlk  

      nesplňuji bod e,f,g,h.Problémy jsem ještě neměl.Jezdím většinou v lesích.Uvažuji o koupi těch samolepek.Ale zdá se mi to docela hovadina mět polepené kolo jak cirkusák.Vzdy? při snížené viditelnosti sebou tahám světla a ve dne jsou ty odrazky zprominutím na ho… .

      0 0
    • Smazaný účet  

      No jasně že měl. Ale jen verbální (srovnalo se to domluvou). Od té doby se hlavním silnicím vyhýbám jak čert kříži. Znám dva lidi kteří platili 500,– – za blatníky, odrazky etc., eště dle staré vyhlášky. Svoje kolo dle vyhlášky nemám, ale koupil jsem si teď reflexní samolepky a budu lepit, tak to vylepšim. Ale esli na mě přídou se šuplerou a změřej zaoblení konců brzdovejch pák, tak asi stejně budu platit… :o)) anebo mě zavřou za urážku veřejnýho činitele… :o))

      0 0
      • bikemanx  

        Moje kolo hned bylo hned po koupi komletně odstrojeno od zbytečných věcí. Mám tam jen náhradní duši, košík, pupičku, tacháč that's all jo občas zadní světlo… takže??? Mé kolo by nesmělo vůbec na veřejnou komunikaci, ale??? Jezdím si dál… musím za?ukat, že jsem zatím nebyl chycen… a znám plno lidí kteří jezdí vybaveni podobně jako já…

        0 0
    • fousac  

      no skoro predpisove… :) body E a F nesplnuju dokonale… ale na naprave se pracuje… :)

      a jeste trochu JTM (Jen Tak Mimo): nekolik lidi tu psalo, ze nejezdi za tmy a proto nevozi blikacky, protoze je to opicarna a zbytecna vaha a ja nevim co jeste… podle me je to blbost, clovek nikdy nevi co se stane a kde se zdrzi.. no a za druhy, hodne bikeru sice vozi vzadu krasnou cervenou blikacku, ale vepredu uz tak nijak jako nic… vcera kdyz sem se vecer presouval z opatova na zbraslav, potkal sem cca 5 lidi, kteri byli za sera-tmy zepredu neviditelni… osobne to povazuju za hazard..

      takze lidi, polepsete se a nalepte aspon ty reflexni folie.. :))

      0 0
      • fousac  

        jeste doplneni, muzi zakona me domlouvali jenom jednou, a to za „spolujezdce“ na nosici… :)

        0 0
    • Luka  

      Jo, celkem jo. Chybi jen odrazovy material ve vypletu, nestiham to sehnat. Ale jinak. Podle myho je dulezity videt a byt videna, takze se tim ridim, a spousta odrazovych ploch, vpredu/vzadu svetlo to pro me celkem jisti.

      0 0
      • Paja  

        I odrazka ve vypletu se da nahradit odrazovou nalepkou, coz jsem taky udelal, nez rvat takovej kram do dratu…

        0 0
        • Luka  

          No to jo, jenze ja cekam na reflexni cernou samolepici folii :)) Shani se za slushnou cenu co nejvetshi kus.. i pro kamoshe :)

          0 0
          • Paja  

            Aha a ty chces dat tu folii do vypletu? Ja mam na boku refex. folii stribrnou na zadnich vzperach a uplne vpredu na spodni ramove trubce. Zajimalo by me jak ty cerny a modry folie odrazi, mam srovnani jen s cervenou a stribrna odrazi rozhodne lip.

            0 0
            • chorvat  

              nemusi byt oranzova?

              kde ju sehnat…?

              0 0
              • Paja  

                Odrazka ma byt vpredu bila, vzadu cervena, na boku oranzova (autozlut-nevim proc zlut, kdyz oranzova?-), ale nepochopil jsem uplne, jestli odrazovy material OBDOBNYCH vlastnosti znamena i stejnou barvu. Porovnaval jsem stribrnou s cervenou a stribrna odrazela lip, tak jsem dal vsude stribrnou, nekolikrat tu uz nekdo psal, ze odrazovy material nemusi mit tu predepsanou barvu, nevim, ze zneni vyhlasky mi to neni jasne. Kazdopadne vyrobci dresu, brasnicek pod sedlo,apod. davaji vetsinou i dozadu stribrnou.

                0 0
                • blue.sun  

                  Barva může být libovolná, protože v důsledku je od samolepky odražený světlo stejně bílý, a? máš modrou nebo bílou. Jen ty modré „svítí“ méně a hodí se tak opravdu jen do kol nebo na pedály, kde má být normálně oranžová…

                  0 0
            • Luka  

              Odrazi to docela v pohode… hlavne ze si videt. A to ze ti kola zari jak rusky kolo na vystavishti, to je vec druha. Ja si to u policajtu okecam. Ale ted cekam stale na dodani.

              0 0
            • blue.sun  

              Barva nálepky trochu vždycky mění odrazný vlastnosti, ale můžu tě uklidnit – černá odráží velmi dobře. Ve dne to nejde poznat, ale přes noc tě auta nepřehlédnout… Mám odzkoušeno na sobě.

              0 0
    • Paja  

      Splnuju, protoze jsem kolo a helmu polepil reflexnima nalepkama, krom toho mam reflexni materialy na nekterych hadrach. Myslim, ze bezpecnost ma prednost pred estetikou, ikdyz by nebylo spatne mit ram cely reflexni, tak jak jsou treba cerny nebo modry reflexni napeky Exu, otazka je kolik by takova barva stala…

      0 0
      • Paja  

        A jeste reflexni spice, to uz by bylo uplny Las Vegas:)

        0 0
        • jihra  

          Řekl bych, že by neměl být problém samolepky „namotat“ na špice – alespoň na pár špic. Některé samolepky jsou dost tenké a určitě by na špicích držely.

          0 0
      • Davig  

        daj se ty reflexky köpit v normálním vobchodě? Diks jo, a jak to drží, neodlepuje se to?

        0 0
        • Paja  

          Koupit se daji od EXU, ale za par nalepek cca 10×10cm chteji kolem 50Kc. Jinak se daji sehnat odrezky levne nebo zadarmo tam kde s tim neco polepuji – graficka studia, tiskarny,… Ja je tam mam zhruba rok a drzi dobre (nesmis ji samozrejme o neco sedrit)

          0 0
          • mastihuba  

            přesně tak. řekl jsem jedné známé a? mi donese nějaký odřezek a ve finále jsem polepil kola celé rodině.

            0 0
            • vlk  

              not ož to já takové známé nemám.dal jsem za 2 sady nálepek asi 100 kč.Mám stříbrné a černé.takže stříbrné půjdou na ráfky a česné na sedlovku krček vidlice a na pedály-to vše mám v černé barvě.Takže tam normální člověk ty nálepky ani skoro neuvidí.A reflexní to bude,takže policajti mohou jít někam.Akorát té 100 kč je mi líto,ale z druhé strany když si zase vezmu jak jsou drahé blatníky,tak je to přiměřená cena.

              0 0
              • mastihuba  

                Nutno dotat, že to je bajkera a dělá si pořádek v na pracovním stole takže pro nepolepený kolo má velký pochopení. Mě se celkem trefila do barvy nálepek od výrobce, tak se to tam skoro ztatí.

                0 0
    • m-k-1  

      Kolo polepovat nebudu. Pokud se přes den s „orgánem“ nedomluvím, budu holt platit. Když jedu za tmy (do nebo z práce) Tak mám v batohu 2 blikačky. Nejsem sebevrah a lehce je uvezu.

      0 0
      • bajker  

        Myslím že s orgánem se dá domluvit, když člověk není drzí a je kajícný, tak je to jen domluva.:o) Zadní blikač vozín stale jen na závody sundávám a přední beru jen když předpokládám pozdní návrat.

        0 0
      • Davo  

        Kromě odrazek mám kolo vybavené podle vyhlášky. Světla-blikačky samozřejmě nasazuju pouze za tmy a snížené viditelnosti. Kdo občas jezdí za tmy a šera autem a má se apoň trochu rád, blikačky určitě používá. Jo, kamarád má taky kolo vybavené podle vyhlášky, ale přesto plati pokutu za to, že za jízdy telefonoval…

        0 0
        • Davo  

          S tím autem jsem to myslel tak, že pokud někdo v autě potkal na silnici neosvětlené kolo, určitě z něho nebyl nadšený.

          0 0
    • RomanH  

      Nesplnuji body e,f,h – neprijde mi nutne mit na sobe/kole reflexni polepy za nesnizene viditelnosti. Reflexni materialy mam na zadni casti ramu kola (ale tak 2× 4*2cm), z boku na pedalech TIME, presky na tretrach Diadora Chilli, malinke nasivky na Camelu a pruh pres vestu. Za snizene viditelnosti vozim zadni blikacku, nekdy i predni.

      0 0
    • vlk  

      ještě tak koukám , co asi znamená"odrazový materiál stejných vlastností" to jako, že ty odrayové nálepky mají mít barvu stejnou jako příslušné odrazky nebo co.někteří tu píší, že mají černé odrazové nálepky, ale to by jim to asi pak ti policajti neuznali ne?

      0 0
      • Pavlos  

        Musis mit odrazove plochy ale barva nevadi(muzes mit jakou chces)

        0 0
        • chorvat  

          a kde s na to prisel, je to nekde oficialne napsany?

          0 0
        • vlk  

          to si právě říkám, jestli stejné vlastnosti neznamená stejné barvy.

          0 0
          • fousac  

            to bych nerek… rozhodujici bude plocha a takovy veci jako jak, kolik a jakym smerem to odrazi… dyk ani na obleceni nemas na zadech cerveny a na botach oranzovy „odrazky“ a presto jsou v poradku, pokud maj dostatecnou plochu…

            0 0
          • MARIN  

            k cemu asi bude v noci barva kdys to stejne odrazi bilou ?

            0 0
    • Jenda  

      nesplnuju bod B vzdycky ty zaslepky z riditek nekde ztratim, pak nejaky samolepky reflexni mam ale ted na novym ramu moc jeste ne, polepil jsem s nima i draty, reflexni plochy na botach, akze temer splnuju. Obecne bych ale videl velky pokrok ze uz nejsou povinny blatniky kryt retezu a podobny ptakoviny, to neslo splnit ani pri nejlepsi vuli:-)

      0 0
      • vlk  

        No ty řidítka jak kdy.Po pádech mám někdy ta záslepky zaraženy dovnitř.

        0 0
    • Volf  

      Nemám a nikdy mít nebudu. Vozím pouze blikačku vzadu a kupuju oblečení s reflexníma prvkama. Celý se mě to zdá pouze nafouknutá bublina, protože normální policajt tě ve dne nezastaví, pokud se na kole nemotáš nebo neprovádíš nějaký do nebe volající hovadiny. Takže shrnutí nikdy jsem neměl problém s policajtem protože za tmy nejezdím, pokud jedu po silnici tak jedu při pravém okraji vozovky a pokud nás jede víc tak za sebou, takže jim nedávám důvod mě zastavit.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Definuj pojem normální policajt a jejich procento v Policii ČR, prosím. Kamaráda zastavil sice „normální“ policajt, domluvil mu a chtěl ho už pustit, ale najednou se z auta vybatolil jakýsi tlustý nervní „nenormální“ policajt a bylo – nekompromisně. BTW původně ho zastavili prý proto že překročil rychlost v obci…

        0 0
        • Volf  

          Hm asi se opravdu těžko definuje normální policajt. Já měl asi štěstí, že jsem jel vždycky kolem normálních poldů, kteří neměli zájem prudit / většinou vopruzují, když mě zastaví v autě /. Je fakt, že kdo chce psa bít, klacek si vždycky najde.

          0 0
          • emiil  

            Přihodím zážitek z nejmenovaného (projistotu) moravského okresního města. Zkoušel jsem si jedny takový docela veselý schody. No a dole stála hlídka měš?áků. Tak mě zastavili a zapsali číslo kola a tak.. No pak mě domluvili, že bych to jako po chodníku v pěší zóně neměl a nakonec mě poprosili (!!!) jestli bych to nemohl dát ještě jednou, že by si to vyfotili… ;-))

            0 0
            • fousac  

              a pak te meli vyfocenyho a meli dukazni material a dali ti o to vetsi pokutu… :)

              0 0
    • fagot  

      Hoši,hoši,hoši,ho­ši.Někdy se to VELO vyplatí přečíst.Jako teď třeba to poslední.Biku Zdar a povinné výbavě zvláš?!

      0 0
    •  

      no opět body e,f,g,h jelikož tak to kolo vypadalo od prodejce… Jezdim v lese, a občas se dopravuju přes nefrekventované silnice, zatim no problem. klep klep

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.