• MF

    Zdravim. Rad by som na vukend vybehol pojazdit nieco na Povazskom Inovci. Vedeli by ste doporucit dajake trasy, alebo zas naopak kam sa vonkoncom nemam vyberat. Diky. CAU

    0 0
    • mars  

      Moja oblubena trasa je vyjst po rozbitej asfaltke z Trencianskeho Jastrabia na vrchol Inovca (1042 m.n.m) pri vysielac a potom po turistickom chodniku zozjazdovat do Selca (najskor cervena TZ, potom zelena TZ). Niekto to mal tusim zjazdene z Piestan po cervenej, co je vlastne hrebenovka – tiez moze byt fajn – ide sa aj cez Pansku javorinu, ktora je najvyssim bodom na na Extremebike maratone na Duchonke. Povazsky inovec mas na turistickej mape c. 130 vojenskeho kartografickeho ustavu v Harmanci.

      0 0
    • Palo TT  

      Mapa c. 130 je zaklad. Vsetky tur. znacky su vpohode zjazdne. Neodporucam akurat modru na useku Hubina – Gonove Lazy (okolo Skalky bola dost zarastena) a zelena na useku Krahulcie vrchy – Vytoky (moc trialove). Niektore znacky je dobre ist len jednym smerom – strme stupania, ale to vycitas z mapy, alebo vytlacis (napr. zelena Inovec – Selec).

      Moje oblubene su: Cela cervena hrebenovka (najma usek Sedlo pod Skalinami – Havran)(oba smery). modra Kalnica – Panska javorina (oba smery) modra Piestany – Havran (oba smery) modra Bezovec – Tematin – Luka

      Hrebenovka sa da vpohode ist od Mnichovej Lehoty az do Hlohovca. Zvykne sa obchadzat len Marhat zvaznicou zo zapadu a na useku pri Prelacine (Panska Javorina) byvaju na chodnik popadane stromy. Dalej sa da jazdit po zvazniciach a lesnych certach, ktorych je tu naozaj vela, ale treba to trochu poznat. V mape su zakreslene dost presne. Chodime sem dost casto, ak sa chces niekedy pridat, posli maila.

      0 0
      • MF  

        Dakujem. Inovec zatial poznam len ako turista. Hreben som neraz presiel, len si uz moc nepamatam ci to bolo zjazdne na bajku. Nepoznam ani tie pristupove cesty na hreben. Jednu co si opisal (modra na Tematin) ma zaujala uz dovanejsie. Asi ju pojdem v sobotu skusit. Mapu samozrejme mam. Teraz len dufat, ze bude pekne, aby som sa netrepal z BAnadarmo

        0 0
        • Palo TT  

          Pod Tematinom je to dost strme, ale na Temetin sa da dostat pekne aj z Hradku (Lesna cyklocesta je aj v mape). Mozes skusit aj z Noveho Mesta do Kalnice a po modrej na hreben. Pekna trasa.

          0 0
      • MF  

        Tak som to bol skusit. Dali sme si trasu Luka-Temetin-Bezovec-po cervenej do sedla (keby som si pamatal akeho a po modrej dole). No, netvrdim, ze to bolo zle, ale miestami sa o zjazdnosti nedalo ani hovorit.

        0 0
        • Palo TT  

          Zeby slaba kondicka? :) Ja som odporucal smer Bezovec – Tematin – Luka , ten sa da viacej vychutnat.

          0 0
          • MF  

            Tak netvrdim, ze tento rok mam uplne super kondicku, ale mam skor na mysli technicky nezvladnutelne pasaze :) Cast okolo Skalin bola fakt nad moje sily. Je to tam priserne zarastene. Mozno na jar alebo jesen by to slo. Inak vyslap na Tematin bol super aj cesta na Bezovec. Hreben je ale dost zarasteny. Nabuduce by som chcel vyskusat tu Pansku Javorinu. To ale asi bude riadny zahul. Pozeram ze je tam prevysenie zo sedla pod Skalinami vyse 350m Musim ale uznat, ze vyhlady a luky boli paradne.

            0 0
            • Palo TT  

              Smer Sedlo pod Skalinami → Panska Javorina po znacke je hooodne strmy = tlacenie. Da sa to obist po vrstevnici z vychodu (napojis sa modru znacku z Kalnice kusok pod hrebenom).

              0 0
              • Palo TT  

                Chybicka sa stala. Ta vrstevnica ide zapadne od hrebena. Inak usek pri Prelacine uz nie je taky zahadzany stromami ako byval. Da sa takmer cely prejst v sedle.

                0 0
                • MF  

                  Tak to rad pocujem. Tak ked zas bude trosku casu, tak skusime vylet v tejto casti. Dik.

                  0 0
    • Ozzous  

      Ahoj, dotaz na Palo TT, plánujeme tuto trasu:

      http://www.bike-forum.cz/…m/35643.html

      bude to průjezdné a který směr doporučuješ? Ze severu na jih nebo naopak?

      0 0
    • zbartos  

      Protože asi ne každý sleduje současně cvrkot na B-F i na https://www.mtbiker.sk/…-t26322.html , dám info o jedné MTB trase (začátek, konec a kousek ve vsi Nová Lehota je po asfaltu) v Povážskom Inovci i sem.

      Jel jsem ji s manželkou, takže je certifikovaná i pro fyzicky zdatné ženy 50–60 let na fullu 120/112 (v úseku sedlo Kostolný vrch – Gonove Lazy se full velmi hodil, koleje od odvozních aut na dříví tam totiž zpevnili volně sypaným štěrkem)… Jde o trasu Modrová – Bezovec – sedlo pod Skalinami – Nová Lehota – sedlo Kostolný vrch – Gonove Lazy – Modrová, (31,8 km/ +900 m, 3:11 čistý čas).

      Více na http://zbartos.rajce.idnes.cz/…._29.4.2018/ .

      0 0
    • veteran  

      Jakou doporučíte trasu pro silničku někde z jižní Moravy na Povážský Inovec. Tam a zpět cca 150 km, ideálně co nejmenší provoz.

      0 0
      • peter3531  

        neviem odkiaľ presne chceš ísť, tu máš napr úsek z Myjavy na Bezovec (cca 10km výšlap, bez možnosti pokračovania po ceste ďalej). Máš tam pekný úsek Višňové – Čachtice popod hrad s min. premávkou.

        0 0
      • Dizie  

        Ja jazdievam Brno ↔ Hlohovec, nejak takto .

        0 0
        • orm  

          offtopic: Jak zvladas tu cestu do Hlohovce pres Leopoldov? To je za me nejhorsi usek, tedy po useku Hlohovec-Nitra, ale to se da objet. Porad premyslim jak jet jinudy, ale pres ten Vah se nedostanes.

          0 0
          • Dizie  

            Plánujem to tak, aby som tento úsek išiel v menej exponovaných hodinách a ideálne cez víkend. Započul som nejaké šumy, že sa pripravuje cyklotrasa HC->Leopoldov so separátnym mostom cez Váh.

            0 0
            • orm  

              To by bylo super. Tam je to vzdy mega stresujici. Jeste pak jak se prejede dalnice. Nic proti slovakum, ale na silnici se tam necitim uplne bezpecne :-).

              0 0
              • Dizie  

                Súhlas, oproti j. morave alebo krasu to je divoký Balkán a miestami až Kaukaz :).

                0 0
    • MarekG  

      Už třikrát sem byl pojezdit P. Inovec a naposled sem si řekl, že se už nevrátím. Jezdím od obecního úřadu T. J. a celý hřeben včetně Javoriny, jednou i s Tematínem a dvakrát i s Marhátem. Zpět se pak vracím jižním úpatím. Jednou sem ale zaslechl že až vzadu od Marhátu do Piešťan sou hezké trejly..... Je to tak? Máte to tam někdo projeté a nahrané?

      0 0
      • Singlespeed  

        Jel jsem kdysi z Hlohovce celý hřeben až do Trenčína. Ale bylo to v době, kdy se ještě trailům říkalo pěšiny a GPS bylo v plenkách. Pamatuju si, že některé úseky byly opravdu velmi úzké a zarostlé, sotva jsem se tam s 56 cm řídítky vešel a podrápaný od bujné vegetace jsem byl až hrůza :-).

        1 0
        • bessinka  

          Jo jo. Mám také podobné vzpomínky na ježdění po Inovci z té doby. Mapa, pannenská příroda a neustále přenášení kola přes trouchnivějící kmeny a nesjízdná skaliska. Člověk celý den nikoho nepotkal, natož kolo. O bikeparku Kálnica se nikomu ani nesnilo. Vyjížděl jsem od příbuzných z Piešťan. Foto: Velká Javorina a okolí.

          1 0
        • MarekG  

          Tak už pár let je červená trasa skvěle průjezdná. Tedy od Inovce po Marhát. Je to sice náročné ale moc krásné.

          0 0
      • peter3531  

        Jazdím tam často, a keďže posledné roky je tam oficiálna cyklotrasa, cez sezónu býva úsek Marhát – Havran vpohode prejazdný. Sú tam pekné singláče. Lepšie je ísť z Marháta smerom na Havran a potom na 2. križovatke so zelenou TZ odbočiť doprava na Striebornicu a napojiť sa na pekné traily. Alebo kúsok ďalej smerom na Havran a na žltej odbočiš doprava na lyžiarsku lúku Ahoj, kde sú tiež pekné traily. Najdeš ich aj na trailforks.

        0 0
    • ufoncz  

      Ve čtvrtek bychom rádi přejeli Považský Inovec z vlakovýho nádraží v Trenčíně do Piešťan. Nástřel trasy mám zatím takto:

      https://mapy.cz/s/lorabogoke

      Kopce na hranici vyjetelnosti nevadí, kousky tlačení taky ne, šutry a kořeny především dolekopcom vítány. Akorát to tlačení aby nebylo nekonečný, nebo zbytečný opičí dráhy přes polomy. Ještě prodírání se cestama zarostlýma náletem a ostružinama by bylo fajn omezit – kvůli tomu není potřeba se vydávat odsud do slovenských hor :-)

      1. na tu Chatu Inovec od Mnich. Lehoty (Jarky) se to dá jedině tou nekonečnou zpevněnou cestou, nebo to jde i po červené TZ, případně na ni pak přejet po neznačené přes Klačkovu vyhlídku třeba?
      2. Na Inovec od chaty je to jetelný po turistické TZ, nebo zase radši objíždět po zpevněné cyklotrase?
      3. Zajížďka na Tematín s návratem na hřeben asi při tom přejezdu do Piešťan nedává smysl, že?
      4. Ten sjezd do Piešťan trasovat takto, nebo úplně jinak? Variant se na mapě nabízí spousta, ale…

      Díky za reakce.

      0 0
      • Tuplak  

        Ad. 1. – Kdysi dávno před více než 10 lety jsme to po té červené zkoušeli a matně si pamatuji, že jsme tam dost tlačili. Bylo to místy dost prudké a od té doby jezdím již jen po silnici.

        Ad. 2. – Jo jetelné to je, samo je to prudší než po silnici, ale není to moc dlouhý úsek.

        1 0
      • sorak  

        Nevim zda pomuze, ale Trail Hunter delal nejakou bike-packing vyjizdku v cervnu, video i s odkazem na trasu tu:

        https://www.youtube.com/watch?…

        Spali na Tematine a za me teda ty zabery z trasy jsou vic jak nejaky popis :)

        0 0
        • ufoncz  

          Vím o tom, ale použitelný to pro mě úplně není :-)

          1 0
      • quoll  

        Ad. 1. – Po cervenej TZ sa to da, ale zalezi, ako ste na tom fyzicky. Su tam tri prudke useky. Prvy hned na zaciatku, ten celkom ide. Druhy cca v tretine, strmsi a dlhsi, ten uz da zabrat dost. Treti treba tlacit, su tam kamene, ale je to len 50m.

        Ad 2. – To snad po TZ hore nikto nechodi, tu odporucam to urcite zobrat po ceste.

        Este by som navrhol dve zmeny a to obchvat Soblahova a inu cestu z Mnichovej Lehoty do Jarkov.

        1 0
      • orm  

        Mam to celkem najete od Bezovce po Piestany. Schodou okolnosti jsem to jel minuly tyden, viz. strava :-). Pokud ti mohu poradit, drz se cyklotras. Turisticke v drtive vetsine pripadu nejsou sjizdne na kolo a budes tlacit. To neni jak v CR. Na Marhat si zajet, je to fakt pekna vyhlidka, ale pak se vrat zpet na cyklotrasu. Ta cervena (bod 13) je pro kolo nesjizdna a budes tlacit nekolik km jako ja minuly tyden. To fakt nechces. Co se tyka sjezdu do Piestan, tak u 18 mas hned trail s nazvem Vinterov Trail (co je to zac lze dohledat na youtube), pripadne to muzes kousek protahnout a je tam bike park Ahoj, kde mas take nekolik trailu na sjezd do Piestan. O vikendu tam jezdi vlek. Krome toho Marhatu, je to co jsi naplanoval od Bezovce ok. Je to sjizdne, asi jen na 2 mistech budes prenaset strom.

        Obecna pravidla pro planovani tras na SK. Drzet se cyklotras. Na SK, zvlast v horach, neni cyklotrasa totez co u nas. Je to opravdu trasa pro MTB. Vyhnout se turistickym trasam, protoze na 90% je to jen pro pesi.

        1 0
        • orm  

          Jeste jedna rada. Vem si dost vody. Od Bezovce po Piestany neni moznost vodu doplnit.

          0 0
        • ufoncz  

          Díky, díky. Ten Marhát rád vyřeším k příjemnému zážitku v už skoro závěru trasy :-). Podle mapy (vrstevnice, absence skal) i podle heatmapy Stravy (lidi se po červené v aktivitě typu Ride pohybují) v posledním roce pohybují. Na Trailforks píšou už v červencu kopřivy a popadaný stromy, takže to je ten důvod?

          Nabízí se tam totiž víc alternativ, jak jet jinak:

          1. tak jak jsi to psal (vrátit se zas)
          2. k rotundě Sv. Juraja a pak vyjet na Trhovičnú lúku – https://mapy.cz/s/cukuvulava
          3. z Marhátu to vzít naprudko dolů po neznačené na tu cyklotrasu – https://mapy.cz/s/jogoranege nebo podle heatmap trochu více ježděno takto https://mapy.cz/s/korufagule

          Ad Winterov trail – jestli je to pěšina s nějakýma menšíma skalkama nahoře, jak vidím na nějakým videu na YT, tak by to bylo super. Já to vynechal, protože mapy.cz to vedou jako zpevněnou cestu („lesní silnici“).

          Ale těch zakončení do Piešťan je tam veliká konkurence. Jestli je ještě lepší to protáhnout ke Svinskýmu vrchu a spustit e tama přes nějakou tu lajnu „Ahoj“, tak klidně. Musíme vybrat ale jedno a ideálně tak, ať do Piešťan dojedeme s rohlíkem od ucha k uchu ;-)

          0 0
          • orm  

            Tak treba to budou lidi jako ja, kteri si nenechali poradit a sli to zkusit, neni nad vlastni zazitek. Na zacatku kopce mne pesak rikal, at to radsi objedu, ze budu tlacit. Mel pravdu. Krome 20m z jednoho sjezdu, jsem tlacil a nesl kolo na zadech. Muj ride tam uvidis, ale to neznamena, ze jsem to jel :-).

            Ja jsem to sel v opacnem smeru nez jak to chces jet (jit) ty. Je to vice z kopce, tak to muze byt jetelnejsi. Zaroven jsi na kole zdatnejsi nez ja, jak technicky, tak fyzicky. Za me tam bylo hodne kopriv, hodne prenaseni a rozsekl jsem si tam o jeden strom nohu, ale pres to paleni kopriv jsem to nevnimal :-). Neni to porad do kopce nebo z kopce, ikdyz to tak podle mapy muze vypadat, jde to pres asi 2 vrcholy. Jsou tam celkem prudke stojky. Jednu skalu jsem mel problem vynest kolo nahoru.

            Ja bych volil jako alternativu https://en.mapy.cz/s/mohucemehu, 2. jsem nejel a 3. bych se podival zda to nekdy nekdo jel. Je to 150m na 500m. Asi bych se toho bal. Pokud budete mit jeste dost sil, tak 2. vypada nejlepe.

            Tezko ti poradit. Winterov trail jsem nejel, ale z videa vypada super a rozhodne to nevypada jako zpevnena cesta :-). Obecne jsem si vsiml, ze mapy.cz na sk ukazuji dost neoficialnich trailu. Zrejme je duvod, ze berou data z openstreetmaps.

            Ahoj, je fajn, ale je to kratke. Pokud nechytnete tu lanovku a nepojezdite vicekrat, tak bych jel radsi Winterov trail.

            1 0
            • orm  

              Koukal jsem se na video na trailforks a tam to nevypada tak hrozne a vidim tam, ze je tam i neoficialni cast, ktera vede mimo cervenou trasu. Muj pohled bude zkreslenej tim ze jsem to sel v opacnem smeru. Dolu bych to na zaklade toho videa asi take zkusil :-).

              0 0
              • ufoncz  

                Asi bych tam ve čtvrtek ten minibajkparčík taky neriskoval. Takže už mám dilema jen mezi trailem Striebornica a tím Winterem. Oboje vypadá z videa jako dobrá volba. Třeba ještě někdo přijde toto dilema rozseknout.

                Zatím tu tedy mám už snad vybroušenější verzi 3: https://mapy.cz/s/bogupapasu

                0 0
                • orm  

                  Trasa vypada dobre. Zavidim ti, ze se na Inovec nakonec dostanes drive nez ja. Pristi rok to zkusim tak jak ty, tj. vlakem do Trencina a pak po cervene do Hlohovce. Bude to min narocne a z Inovce pak pravazne klesas a dost veci bude vice jetelnych. Pak poreferuj, jestli tam jsou nejake zaludnosti a cemu se vyhnout.

                  Co se tyka trasy, tak tam vidim par drobnosti. Na zacatku, konec covid trailu, je tam natrasovany divne, mimo cestu. Na 18km, v obci Jarky, by asi bylo lepsi, podle mapy, jet po cervene a zelene nez jak to mas ty po zlute a pak kousek po hlavni. V Piestanech se ten koupelnovy most da prejet a nemusi tam jet po tom hlavnim moste, kde je velky provoz.

                  1 0
                  • ufoncz  

                    Covid trail opravím, tam jsem mapy.cz nepohlídal :-).

                    V té usedlosti Jarky to mám myslím podle rady o trochu výše – možná je to takto lepší, netuším.

                    Most je v plánu, jak píšeš, jen mě tam mapy.cz nechcou dovolit plánovat. Já pak prefinální GPX stejně ještě proženu Komootem.

                    0 0
                    • orm  

                      Ja myslel toto: https://en.mapy.cz/s/bezujovuke. Ten zbytek tak jak to planoval quoll. Prislo mne to tak lepsi, ale treba ma nejaky duvod proc jet pres hlavni silnici.

                      0 0
                      • quoll  

                        Jediny dovod bol neprenasat bajky cez kolaje, ale ist to vsetko v sedle :) Jasne, ten usek po hlavnej nie je ziadna vyhra, kedze tadial jazdia kamiony a tak, ale je to len cca 150m.

                        0 0
                        • ufoncz  

                          Ten tranzit z Trenčína až po stoupání na Inovec po silničce, co tam vede, mě nadchl. Pěkný, jezdivý, místy singl, místy prostě jen pěkná cesta, skoro pořád po vrstevnici – na rozjetí ideál. I ten Covid trail byl nakonec zajímavější, než jsme čekali.

                          Ten trail odpojující se z ČTZ při sjezdu z Marhátul byl opravdu super. Skočky akorát do turistiky. Červená TZ i po tom vysekání místy hodně zavřená těma kopřivama, ale věřím, že na jaře je to tam úplná nádhera. Pokračování pod cyklotrasou jsme vzdali, tam to vypadalo zanedbaně. A kus plotu (celý panel) v tom trailu někdo dal pryč. Tak snad z toho nebude problém.

                          Závěrečná Striebornica taky pecka, navíc ve zlaté hodince. To nejhezčí na fotkách není – tam člověk jel a vychutnával. Úplně nejkrásnější úsek za mě teda v přírodní rezervaci Prielačina. Tlačit bylo potřeba jen do sedla pod Panskou Javorinou a kousek předtím krátce na nějakou skalku. V Piešťanech pak jen přes ten kolonádový most a maličkej kousek v parku (kde jsme díky tomu aspoň zapadli do dobré cukrárny).

                          Chata pod Inovcem a penzion Bezovec jsou občerstvení na strategicky správných místech na trase, ale na polívku, resp. halušky v druhým případě jsme čekali strašně dlouho (oboje pak dobrý v chuti).

                          https://www.strava.com/…s/9937950295

                          3 0
                  • ufoncz  

                    Tak Winterov trail vyměním za Striebornicu a budu doufat…

                    Podle domorodců, co mi odepsali na MTBiker, je Winterov neprůjezdný: https://www.mtbiker.sk/…1975218.html

                    1 0
      • Paja  

        Pěkně to natrasuj a my si to pak někdy taky projedeme ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.