• hanz

    Protože se mi na mojeho krosového miláčka čím dál víc práší a víc už najezdím na dh, rozhodl jsem se ho střelit. Nechci se ale připravit o možnost kratšího výletu (cca 30km), tak se koukám po nějakém fr do 50 až 60tis, ale stejně si nemůžu vybrat. Doporučte pls něco aby to skouslo nějakej ten polet a abych já na tom skousnul nějakej ten výlet. Dík. Hanz

    0 0
    • Sethi  

      mrkni na norco – http://www.norcobikes.cz/bikes04.php?… ja mam norco fluid 3, ma asi 15kg ale ted jsem na nem behem dvou dnu najezdil 150km ztuho asi 80km v horskym terenu. Do kopce to da zabrat, ale jinak se to da. A fluid 2 je kolem 53000,– a bude snad i lehci. Jo a pri slapani vsede nehoupe, nebo aspon ne znatelne.(na rovine)

      0 0
    • Pavlos  

      Ja bych bral GT i-drive 1.0

      0 0
    • TinkTink  

      Co takhle Giant? Takovy VTcko…to by mohlo byt labuzo :)

      0 0
    • Radek Broz  

      RB Monster FR? Kamos to ted ma a tech 30 km se na tom dojet da.

      0 0
    • visby  

      co takto giant AC? ten lacnejsi by sa mal zmestit do ceny… pripadne kona coiler/stinky…

      0 0
    • Tomcat  

      Odpověď i po tolika letech je stejná… Norco

      0 0
    • pepino  

      Já teda nevim, dvojnásobek najedu na Sasquotchi, kámoš vychvíst jezdí 80–90 na Six 3, tady tušim Zlatka či kdo psal o výletech přes 100km na 17kg kole…

      0 0
      • pepino  

        Teda ale nadávam, to zas jo.

        0 0
      • MlokCZ  

        Od dlouhých výletů na pořádném kole jsou tu jiní jako třeba TheIF, mrkni mu do profilu.

        0 0
    • kolobrnda  

      toto si myslim staci nez ty ropuchy tezky :-) www.zamo.cz/…g_lp-314.jpg

      0 0
    • kesu  

      ja bych zkusil spesla SX trail.Otazka je,jestli s FSR na tomdle zdvihu pude nekam dojet:(

      0 0
    • Mr.Duck  

      A hle, nevim jak sem se k tomuhle threadu dostal, ale když už sem tu tak se zeptám, keš sice nemám, ale příští sezónu bych snad rád pořídil něco jetýho, a čim víc jezdim, tim víc docházim k názoru že by to chtělo něco do FR, ale aby to v rámci možností i něco ujelo.

      Do oka mě padly tyhle, jestli je to kravina tak mi prašťte:-)

      Specialized Enduro

      Kona Dawg(možná Stinky?)

      GT Sanction nebo Force

      Víc si teď nevzpomínám, ale snažim se zorientovat ať vim na co šetřit, to pak de hned líp :-)

      0 0
      • kali222  

        i vy archeologove.…

        na spec enduro zapomen pokud mas rad svoje prachy. je to jen AM

        0 0
      • gazman  

        Tohle nejsou kola na FR jsou to endura.Myslím ale že než váha je pro jezdivost důležitá možnost vysunout sedlo dost vysoko a s tím souvisejíci celková geo kola.Na tom treku co mám zajedu bez problémů 50 km z toho 30 v terénu s výjezdem na 500 výškových metrů kopec.Stačí jedna 36z placka.To co nevyjedu na ní to vyjdu pěšky skoro stejně rychle jako na kašpárka se trápící borci a ještě se vydýchám a podívám co se děje v lese:-)

        0 0
        • Mr.Duck  

          No že sou to endura je mě jasný, holt hledám jakejsi kompromis, abych s tim třeba moh do bikeparku (až se naučim jezdit:P), ale taky se s tim projel třeba na točný, tudíž vyjel semtam i ten kopec (spíš z nutnosti než že bych si uphill extra prožíval), ta Kona Stinky sem měl za to, že je na FR stvořená, ale netvrdim že tomu extra rozumim, teď to jezdim/skáču na XC hardtailu a taky to de :-)

          No ale jestli endura ne, tak si rád nechám poradit, já mám trochu strach že na čistě FR kole bych k těm sjezdum holt nedojel, když sou třeba 20km daleko. Ale nikdy se mna FR kole neseděl, možná žvatlám nesmysly. Ty endura se mě celkově dost líběj, ale chtěl bych aby mě ve sjezdu víc omezovaly moje mizerný schopnosti než bajk, jestli sou na to nevhodný, tak se holt budu muset rozhlížet dál.

          0 0
          • kesu  

            kona stinky je cistokrevnej FR ale je dost těžká (rám má s tlumákem přes 5kg) a navíc je nízká takže abys natáhl nohy budeš potřebovat dlouhatánskou sedlovku.Jinak chodí slušne a je fakt dost tuhá do krutu.

            Pokud chces FR tak od speslu vem SXtrail a ne enduro,GT rozhodne neni FR to je spis AM.Urcite si taky mužes vybrat od norca.Popřípadě novej Scott Voltage FR bude v poho..Je toho opravdu hodne ..

            0 0
            • Mr.Duck  

              No, koukám tak pro orientaci na bazary, a SX trail je tam o poznání dražší, ale kdo ví jak to bude až budou lóve.

              Jedna věc mi ale neni uplně jasná. Když se podivám na kola na sjezd třeba u spešlu, jaký sou hlavní rozdíly mezi Demo, Big Hit a SX trail? To demo mi přijde takový robustnější, ale mezi zbylejma dvěma moc rozdílu nevidim, stejně tak třeba GT Sanction a Force, tak v tom mám hokej. Nechci se ptát moc blbě, ale rád mám přehled :-)

              0 0
          • gazman  

            Jo jo stinkina by šla a dá se na ní pojet slušná štreka známý jí má.Dolekopcom jezdí jak hověz aj luftem lítá dosti a smraďoch drží v pohodě.Navíc lágry do přepákování nejsou žádné atypické mrchy.Takže za pár kč prakticky kdekoliv k dostání.

            0 0
            • fousek  

              No ujet se da cokoliv na cemkoliv, je to jen otazka casu a zrovna Stinky neni jezdivy kolo ani nahodou. Ja sem mel podobnej stroj, kterej byl i kapku jezdivejsi, ale tyhle kola jsou pro lidi co se min boji a pro ty co maj za barakem Lanovku. Jinak se najde fura lepsich kol, ktery jedou, maj o 4 kg min a odpruzeni funguje stejne ne-li lepe.

              0 0
              • gazman  

                Ano někdo je schopen ujet někdo ne,já psal o tom z čím mám zkušenosti.Že existuje fůra lepších kol je jistě pravda ale když nenapíšeš jakých a pokud nemáš vlastní zkušenosti pouze žvásty z prospektů nebo podobných dis.fór tak je to jen plácnutí do vody.

                0 0
                • fousek  

                  No na Stinkyne jsem mel moznost jet a neprislo mi ze by chodila lip nez muj Bighit a to ReignX co mam ted funguje jeste lip nez Bighit a je o ty 4kg lehci a oproti tem tankum jede jak raketa. Ja bych zkusil to IH, sice sem ho nejel, ale proste by me hodne lakal. Takova sazka na jistotu je Nomad, uzasne tuhej, lehkej a tema 160mm, ktery tam fakt jsou bych se nebal ani bikeparku. Jediny kde by ztracel by bylo cisty DH, ale to se v Cechach moc nevyskytuje a ne kazdej na to ma (ja napriklad ne)

                  0 0
                  • gazman  

                    No nomád je fakticky docela univerzál,ale pokud s ním chceš park,nebo DH a vážíš kolem 90 kg tak už myslím nejde mít ho postavený na 14,5–15 kg.Mám dojem že kdybys ho v takovém setupu proháněl často v parku tak by pošly některé věci v pizdu dost rychle.Možná se mýlím a snese to víc než se mi zdá,ale zjišťovat to nechci:-/Na některých dropech mi chodil po dorazech a to už jsem měl tlumák i vidli nafouknutou jak prase a ráfky na „DH“ tratích už to nedávaly. Takže na váhu postavený nomad na hory, a do parku a na tratě nějaký větší stroj.Co takový LP Froggy,nebo Intense uzzi to bych chtěl prubnout.

                    0 0
                    • fousek  

                      S tim se da souhlasit, akorat bych rek, ze kdyz se kolu dava nazrat tak se sype jakykoliv, nebo aspon me se sypali a sypou pod rukama vsechny kola co sem mel (kola, vidle, loziska v nabojich, o prehazkach ani nemluvim) ramy mi pripadaj ze snesou daleko vic nez zbytek veci.

                      No tak tyhle kola bych chtel taky vyzkouset.

                      0 0
            • Scurf  

              Mám stinkinu osobně a jezdím na ni nejčastěji DH prostě cokoliv, o totální hardcory a dá se to .. ale vyjedu si sní na kteroukoliv horu sám a projedu i hřebenovku .. a to mám po operaci kolene :) takže fyzička nic moc a váží mi 19,5kg s dvoukorunou :)

              Je to o tom, jaký dáš do toho život :) když chceš jde vše :) .. hlavně pocit je důležitý, když víš že nahoru se třeba budeš trápit ale dolu jsi král:)

              0 0
      • De.Fly  

        kategorie „enduro“ se mi kdysi libila,takze jsem si jedno odolnejsi kolo poridil, kup na h*. do kopce to nejede jak je to tezky,akorat me to otravilo a v bikeparku to nestiha, takze jedno lehky xc a pak poradnej FR stroj…

        0 0
        • kloubik  

          Zrovna řeším něco podobnýho – jestli se zbavovat Blura LT a koupit „univerzální“ enduro kolem 160–170 mm jak na XC vyjíždky, tak na bikepark.

          Ale čím víc o tom přemýšlím, souhlasím s tím cos napsal. Blura si asi nechám a přes zimu zkusím sehnat něco solidnějšího v bazaru čistě do bikeparku.

          0 0
          • kali222  

            rozhodne 2 kola

            0 0
            • kloubik  

              Narazil jsem teď na tenhle rám, Iron Horse 7point, 180 mm zdvih, a fakt hodně o tom začínám uvažovat. Jsem v USA, takže bych neměl ani žádný dodatečný náklady s dopravou, clem a dph.

              Nikdy jsem nic nestavěl, takže nemám zkušenosti ani představu, ale mám zafixováno, že postavit kolo vyjde vždycky poměrně dráž než koupit komplet. Koukám, že Ty teď stavíš nový kolo, za kolik zhruba by se to kolo dalo komplet dostavět, aby to bylo funkční, ale přitom s ohledem na cenu. Klidně bych sem tam koupil i něco jetýho na eBay.

              BTW, neměl by někdo zkušenosti nebo reference na tenhle rám a jestli tam cena je opravdu tak dobrá jak se zdá?

              0 0
              • kali222  

                tak to ja nevim, jestli ti budu neco platny. ja na ceny vyslovene vyckavam, nebo zahranici :)…ale pokud by to clovek mel stavet aktualne…

                predpokladam, ze by sel vystourat nekde totem/boxer(tady by 2koruna uz jiste sla) do ± 16–18000,–

                kliky mezi 2–2,5 (sundany XT, nebo nove slx)

                brzdy treba ted oro k24 za slusnych 3,5? Xt za 4? bezny fungujici brzdy

                prehazku mas na sc take XT tak znova do litru?

                razeni to same…

                levna redukcni hlava, v pripade 2korunky aspon litr,nebo sehnat prave levnejsi vidlici na 1,5" krk :)

                litr kazeta

                napinak od 1–3

                kokpit a zaplety jsou hodne individualni. shaman predstavec za 300,– nebo treba thomson za 1800,–(jasne jsou drazsi ja ty firmy tak neznam)

                naby obyc- nejake oem, nebo hope/chrisking. to jsou moc velke rozdily

                ke stavbam jsou tu povolanejsi

                podle me je lepsi stavet a vybrat si, nebo mit neco jeteho a snizit si cenu. nemyslim si, ze by to melo znamenat automaticky neco spatneho.

                0 0
          • Mr.Duck  

            No což o to, já dospěl k názoru že XC kolo si asi nechám, min. na ježdění do práce, se svlečnou a podobně. Ale pořád bych nechtěl bejt vázanej na bikepark nebo tlačit každej kopec abych ho pak moh druhou stranou sjet, a co teprv dojet ke vzdálenějšímu sjezdu.

            Proto sem koukal spíš do kategorie EN/AM (z toho sem jelen, jeden řiká že AM je víc k FR, druhej že EN je víc k FR, tak jak:O), zkrátka aby to k tomu sjezdu bylo schopný ňák dojet i do kopce, ale abych to v bikeparku nezlomil(nebo nezlomil sebe) na prvnim dropu.

            Každej tip uvítám, zkusim co pude a třeba se na tom projet, času mám dost, tak vás tady s tim můžu otravovat dokud nebudu mít jasno :P

            0 0
            • De.Fly  

              Giant reign X,aspon teda 09 by odpovidal,nebo monster od RB

              ja kdyz jedu na xc,tak to z kopce nehrotim a jedu „slusne“ a kdyz se navliknu do chranicu a integralky tak jsem pripravenej na to,ze jdu jezdit z kopce dolu a ze se bude tlacit…

              0 0
              • Mr.Duck  

                No vida, ten reign x vypadá sakra pěkně, ten sem ani nezmerčil. A X2 moc nestojí ani novej(myslim že moc přes 30 si moct dovolit nebudu :-( ).

                Na Monstera sem koukal taky, jenom nevim jestli spíš AM nebo EN, koukal sem na ně a usoudil že bych to nezkazil ani jednim ne? I když něco mě táhlo víc k Monster AM.

                0 0
              • Mr.Duck  

                Tak sem se trochu porozhlídnul po webu, počet pár recenzí, a myslim žes mi to vybral :-) Teign X se mi začíná sakra líbit, teď jenom ho někde vyzkoušet a sehnat lóve :-) Leč RB bych vyzkoušel taky, ale jestli to Maestro u Giantu funguje tak úžasně jak všude píšou, tak by to na cestu do kopce nebo někam dál mohla bejt celkem výhoda oproti Monsterum.

                0 0
                • fousek  

                  No novy Xko asi moc lidi z B-F nezkouselo a ani jeste asi nebude v cechach

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    Myslim 09, ale ta 10 vypadá eště líp(váha řek bych skoro jak muj HT:P), ale nedělám si iluze že bych na to měl dřív než bude 2010 ve slevě nebo na bazarech :-|

                    0 0
                    • fousek  

                      No jestli se chces svezt na starsim Xku tak ja ho mam, takze muzes priject do Jinec, nejaky teren kde se da vyuzit zdvih se tu taky najde:-)

                      0 0
                      • Mr.Duck  

                        Díky, mám teď fofr kuli škole a shánění trochy peněz(=práce :), ale jak bude víc času tak se ozvu :-)

                        0 0
                • kloubik  

                  Zhruba před 2 týdny jsem se na novým X-ku svezl v bikeparku, sice jen 2 jízdy dolů, ale kolo se mi hodně líbilo, super mi sedlo, možná jediná připomínka – přišlo mi, že až dost snadno využívá zdvih…žádný dropy, spíš hodně kamenitý prudký sjezdky a sem tam se přes něco lehce přehoupnout a gumička tlumiče byla téměř na dorazu…na druhou stranu je otázkou, jak mi servisák nafoukal tlumič a já neměl pumpičku na úpravu. Navíc DHX má nastavitelný bottom out, takže to asi nebude až takovej problém. Jestli je možný se svézt už i v Čechách netuším, já se svezl v USA, kde by během pár týdnů měli začít naskladňovat do obchodů podle toho co jsem se s lidma od Giantu na té převáděčce bavil. Jinak vyzvihovali, že došlo k poměrně velkému snížení hmotnosti, ale ten build co jsem zkoušel mi zas super lehkej nepřišel. Na druhou stranu nebylo to X0, byla tam hydraulická sedlovka a přesedl jsem na něj z 12 kilovýho kola, po druhej jízdě už mi to nepřišlo tak strašný.

                  0 0
                  • fousek  

                    Reign je dolela linearni, to je znama vec, ale ja v tom spatruju spis vyhodu. Pokud si nesel na doraz tak je vse spravne. (Spis me docela stvou kola, ktery chodej i v bordelu do pulky zdvihu a na nevydarenejch dopadech jdou dokonce az na 3/4 zdvihu, to je podle me spatne) Ono oproti Blurovy moc lehcich a jedoucich celoper moc neni, takze bych rek ze by ti pripadal tezkej i X0

                    0 0
      • mr.antik  

        Dawg je skoro XC :-)

        0 0
    • madcat  

      Ten Dawg fakt asi ne, i když tomu teď dali až 150 mm zdvih, tak je to furt spíš takovej allmountain bike (když už teda musíme škatulkovat). Kouknul bych se spíš na Coilaira, když už Kona – ten by to co chceš mohl zvládat celkem v klidu… anebo ta Stinky, ale ta už je fakt dost těžká..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.