• fish

    zdravim, mam taky mensi problem. stale(zhruba v 500km intervaloch)sa mi uvolnuje hlavove zlozenie a uz neviem co s tym. ide o to, ze tam nemam bezny „stupel“ co je iba z hora, ale mam dvojdielne(jedna cast sa da z dola a druha-velmi dlhy srob to dotiahne) a nejak sa to stale uvolnuje a uz neviem co s tym-mam to na fox vanilla 125rlc

    0 0
    • ihik  

      Mám to samé hlavové složení na silničce. Také se mi povolilo (asi po 1500 km). Nepovoluje se ale ten šroub, který drží představec k vidlici, ale horní matice, která tlačí na horní misku zalisovanou do rámu. Bohužel ti asi neporadím, co s tím. Jedině pořádně dotáhnout. Jsou tam nahoře 2 matice, které se utahují (horní jistí spodní proti povolování). Asi bych zkusil udělat na spodní matici nějakou „poznámku“, abys zjistil, jestli cestuje nebo ne. Existují různé tmely a pasty, které by měly zabránit povolování.

      0 0
    • Žanek  

      Pokud je to klasické závitové řízení, tak to se ti bude povolovat pořád… Pomocí spodní matky vymezíš vůli a potom proti ní kontra utáhneš pojistnou matku(horní). Potřebuješ na to 2 klíče, obvykle 32 a 36. Ten šroub, který prochází představcem do sloupku vidlice nemá na vůli vliv, jenom fixuje představec(pomocí kónusu nebo hrušky) v sloupku vidlice.

      0 0
    • kovar  

      dotahni vic predstavec. Ten se proste NESMI posunovat, jiny duvod povolovani nevidim. HS nedrzi pohromade ten bazmek uvnitr sloupku, ale PREDSTAVEC. JAko jsou i jine duvody povolovani, ale ty by byly fatalni.

      0 0
      • MARIN  

        Taky bych to videl v malo dotazenem predstavci. Tim bazmekem misto jezka musis vymezit vuli a pak poradne dotahnout predstavec, ktery to vlastne potom vsechno drzi. Zkus jeste odmastit sloupek vidlice a vnitrek predstavce. Zkontroluj taky jestli mas spravne dlouhy sloupek vidlice – kdyz nasadis predstavec a pripadne podlozky a mas vymezenou vuli v hl.slozeni mela by byt hrana sloupku ccc 1,5–3mm pod horni hranou predstavce.

        0 0
    • fish  

      je to a-head zlozenie a predstavec je dotiahnuty tak nafest, ze ked som ho minule chcel dat dole, tak srob sa povolil az po par peknych zapraskaniac, takze predstavec to nebude,ten som aj ja skusal pritahovat ako prvy

      0 0
      • kovar  

        takze predstavec se neposunuje? Zkontroluj, zda nemas nedolisovane misky a konusovy krouzek na sloupku u korunky vidlice, zkontroluj, zda, nedej boze, se neposunuje sloupek vidle v korunce. Zkontroluj zda konec sloupku nelicuje s koncem predstavce – NESMI – jinak to nedotahnes, slupek musi byt nejake ty milimetry utopeny v predstavci.Pokud je vse toto O.K. tak PORADNE dotahni HS, az to bude pri otaceni riditek drhnout, tim by to melo sednout (napr konicky jistici krouzek nahore), pak povol, aby se HS lehce otacelo a melo by to byt v poradku.

        0 0
        • martt  

          A ja Ti este pridam, to co som Ti poslal aj cez extremebike:

          Mozno je problem v usadeni hlavoveho zlozenia v rame alebo na vidle (rovnobeznost lozisiek). Kedysi bolo dobrym zvykom zafrezovat dosadacie plochy na rame aj na vidli. Dnes to mnohi nerobia, ked som nechal montovat novu vidlu v Kaktuse, kukali na mna ako na nejaky zjav, ze co to vlastne chcem. Takze Danielka to nema zafrezovane a zatial to funguje. Ak tam nemas IHS, tak to vie prefrezovat Ivan Majek, ma obchod v Ruzinove. Mozno uz ma aj frezku na IHS, neviem.

          Detaily su na parktoolovskom webe

          Takto sa ma pripravit vidla http://www.parktool.com/…rkmill.shtml

          a takto ram http://www.parktool.com/…adface.shtml

          ak sa to nespravi, tak hlavove zlozenie sa casto uvolnuje a velmi rychlo ide do kyticiek.

          0 0
      • fish  

        mam klasicky ahead a stlpik vidli je nizsie ako predstavec. ked to nastavim dotiahnem tak to funguje, len po nejakej dobe sa to zase povoli. uvidime. vyskusam, co ste napisali a snad uz sem nebudem musiet pisat… dik

        0 0
    • MARIN  

      Tešd me napadlo mas klasicky A-head nebo integrovany (IHS) ?

      0 0
    • McBlacky  

      mě se tohle stávalo taky, ale mam takové divné a-head složení. Po zhruba 6ti dotaženích to už ted drží na fest (asi 1200km), proste si to muselo sednout… nevim čim to bylo, překvapilo mě to, ale už to neřešim :-)

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.