• vojta

    Chci si koupit prvni naslapy a porad se nemuzu rozhodnout, jestli klasiku (M520), nebo Time ATAC. Puvodne jsem uvazoval o Time (neb se mi kolena asi msti za hrichy mladi a jak nesnasim doktory, uz jsem se objednal k ortopedovi) ale nekde jsem zaslechl, ze se z nich hure vystupuje (coz by pro mne, jako SPD zacatecnika, bylo neprijemne) a ze ta axialni a uhlova vule taky neni nic moc (u uhlove se musi prokonavat odpor pruziny …). Takze jake … ? Dik.

    0 0
    • TinkTink  

      Hele…kamarad presel ze systemu SPD na TIME a nemuze si to vynachvalit – ma jedno koleno pekne v haji a timdle si prej hodne polepsil…to vystupovani pravda myslim neni…akorat si stezoval trosku na nastupovani…jo…a na Specialized Sport MTN musel kvuli temto pedalum rezat podrazku…ehm :)

      0 0
      • vojta  

        Nevis, kde je koupil? Ve Zline jsem obvolal vsechny cykloprodejny a nikde je nevedou. Stejne tak jsem je neobjevil ani v i-shopech, ktere znam.

        0 0
    • PePu  

      Neco malo zkusenosti s Time jsem napsal tady http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… Porad ladim polohu kufru a nemuzu se s nimi szit. To s uhlovou vuli je pravda – par stupnu je to volne a pak uz tlacis proti pruzine (a z toho boli kolena – aspon me). Zatim mam tedy spis negativni pocity (i kdyz ted nedokazu posoudit, zda je to kvuli pedalum nebo tretram Spec. Comp). A navic mi ortoped doporucil prestat jezdit na kole!!!!!

      0 0
    • JirkA  

      No, ja mam ted nove 520ky a prave me u nich prekvapila ta velka stranova (uhlova?) vule. Nicmene, minuly rok me dost bolely kolena, kdyz jsem jezdil MTB Look, ktere byly bez vule.Ted zatim ty problemy nemam.(Timto dekuju te kurve, ktera mi ukradla kolo i s naslapama a tim me zbavila bolesti kolen.:))

      0 0
      • metronom  

        Ta vule mi naopak vyhovuje. Mam takovej jinej problemek. Nekdy kdyz jedu a potrebuju preskocit trebe panket, tak mi prava noha vyleti z pedalu. Citim, ze kdyz sou oba nastaveny stejne (pocet otacek) tak je prava volnejsi. Sou to moje prvni pedaly takze si jeste netroufam davat tam vetsi silu. Stava se vam to taky?

        0 0
        • McBlacky  

          mě zase lítá levá, a to jak z authorů, tak z 505… nevim ale jestli to nebude už ocvakanym kufrem

          0 0
          • kovar  

            nejspis podvedome tu nohu co vyletava natocis do strany. druhou ne.

            0 0
            • Paja  

              Anebo jeste k tomu jsou ruzne nastaveny kufry a ten co vypadava potrebuje mensi vytoceni na vycvaknuti.

              0 0
              • metronom  

                To je mozna mozny.Ale nastavoval jsem to podle suplery.Takze si myslim ze asi ne.A kufry ojezdeny nejsou, pac je mam asi tyden.

                0 0
      • vtt  

        :))

        0 0
    • RomanH  

      Time Atac mam uz treti sezonu, nemenil bych (pred tim Ritchey V3 Comp). Vastupuje se znich uplne lehce, spise mi na prvni vyjizdce prisel horsi nastup. Jinak jsou ale fakt dost dobry.

      0 0
    • Daf  

      Ja driv jezdil Time a ted mam Sh. M540. Time jsou fakt dobry. Hur se z nich vystupuje protoze pedal vypina pod vetsim uhlem nez u SPD. Ja jsem Time vymenil za SPD protoze mi po trech letech zmekly ty pruziny a pri zaberu jsem citil ze je noha v pedalu volne a pri zaberu mi popojizdi dopredu. Pokud ale mas problem s koleny tak jdi jednoznacne do Time a nic neres.

      0 0
      • vojta  

        Nevis, jaky je rozdil v uhlu vypnuti u Time a M520(M540)? WWW stranky Time jsou nejak dlouho v rekonstrukci.

        0 0
        • Daf  

          Time vypina podle nastaveni kufru bud 13 nebo 17st. starsi modely 15 a 20st. Jinak stranovou vuli maji Time zhruba stejnou jako shimano myslim 5st. Rozdil je v tom ze shimano vycvakne hned jakmile prekonas stranovou vuli kdezto Time az pri tech 13 nebo 17st. Tam vlastne tlacis po prekonani stranove vule do pruziny ale vypne to az na tech 13st coz ma asi nastaveno vetsina, protoze tech 17 uz je fakt dost.

          0 0
          • Volf  

            Možná to bude trochu mimo mísu, ale žena má na kole 515 a já když to porovnám se svejma VP tak z těch 515 se dost divně vystupuje, protože ten stranový úhel je výrazně větší než u těch VP a já bych měl dost velkej problém si zvyknout.

            0 0
            • Daf  

              No jestli jsi zkousel zaslapnou do shiman s jinejma nez original kuframa tak se vzdycky vystupuje nejak divne. Jestli ne, tak to by jsi mel asi s Time problemy. Ale zvyknout se na to da.

              0 0
              • Volf  

                No tak to doplním. Pokud si na svý tretry nasadím shimaňácký kufry a svezu se na manželčině kole tak ty 515 potřebují výrazně víc vytočit nohu než moje VP a ten rozdíl je tak velkej že je pro mě až nepříjemnej.

                0 0
                • Daf  

                  No je to mozny, ale nejakej zasadni rozdil by tam byt nemel. Ono treba jeste docela dost zalezi jak mas kufr nakloneny do strany. Kdyz ho das rovnobezne s podelnou osou podrazky, tak se muze zdat ze vystupujes pod velkym uhlem. Ja mam kufry natoceny tak, abych mohl slapat trochu do V a tim mam i vystup podstatne jednodussi a rychlejsi. U tech Shiman je treba s tim kufrem trochu laborovat s Time je to podstatne jednodussi.

                  0 0
                  • Volf  

                    Pokud myslíš do V to, že jsou paty směrem k rámu tak tak to mám nastavený taky.

                    0 0
            • P.B.  

              Tak tady muzu poskytnout svou zkusenost, protoze oboji mam. Tak hlavne VP maji dost malou moznost vytaceni pedalu, u 515 je ten uhel vetsi, coz me vyhovuje. Oboje vypinaji po prekonani toho uhlu, tzn. ze u Sh. 515 je potreba tu nohu opravdu vytocit vic. To se tyka pouziti kufru, kufry VP do pedalu Sh. nejdou vubec, kufry Sh. do VP jdou v pohode a podle me funguji stejne jako s orig. VP kufry. Jeste jedna vec, nezjistoval jsem to, ciste subjektivne mi pripada, ze u VP cim vic dotahnes silu potrebnou pro vystoupeni, tim mensi maji stranovy uhel, kdezto u Sh. se muze utahovat a uhel je stejny. Jestli je to jinak, poucte me.

              0 0
              • McBlacky  

                tohle si myslim u autorů A02 taky, když je dotáhnu tak, že sotva zacvaknu, tak se stranová vůle zmenší. U 505 je to jedno, jak to dotáhnu a pořád je vůle stejná. Příště už žádný experimenty a nový pedály budou shi, asi 520.

                0 0
    • Roman  

      Teď jsem 3 měsíce jezdil nové, krásné, šedočerné wellgo WPD 823 – levý pedál chytl trochu vakl a začal skřípat. Dnes jsem dones dom šlehače, tak jsem zvědav na rozdíl… Jo a kdyby někdo měl přebytečný levý WPD, tak sem s ním, nebo naopak, kdyby někdo chtěl pravý WPD, tak ho má u mě.

      0 0
    • nachti  

      Time jezdím druhým rokem, jsou to moje první nášlapy, ale maximální spokojenost. Kluci na SPD pořád něco přitahují a povolují a tady není co – dva dráty – pohoda – o starost míň. A nastupování a vystupování? Žádný problém. Po měsíci ježdění a několika komických situacích po zastavení biku se s tím naprosto sžiješ. Určitě bych neměnil.

      0 0
      • nachti  

        Ještě jedna informace. Tady jsem minulý týden kupoval kufry TIME do druhých bot. http://www.velco.cz/inshop/

        0 0
      • Thorn  

        Do bodky suhlasim – mam 3 roky TIME ATAC na silnicke aj MTB, jedine pedale, ktore som skusal – ale zato nevidim jediny dovod (okrem ceny), ktory by hovoril proti nim.

        0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.