Poradte jakej zdvih? 85 nebo 105

47 nepřečtených
  • JohnLee

    Uz jsem se rozhodl koupit Marzocchi MXC,ale bez ETA,a mam strach aby to do kopce moc nehoupalo,kdybych se rozhodl pro 105mm. Ale zase 105mm bude asi pohodlnejsi,tak nevim…:) Dikec za radu a uvitam darky do vaseho klubu od clenu Marzocchi…:))

    0 0
    • lubos  

      105 jednoznacne. Za nabizeny darek dekuji. Co to bude ?

      0 0
    • Otaku  

      Taky ma predni kolo vetsi tendenci se v kopci zvedat. Ja ETU pouzivam celkem casto.

      0 0
      • JohnLee  

        Fakt? Ja doufal,ze to nejak lze zminimalizovat,ETA je uz nad moje financni prostredky…

        0 0
        • gersa  

          Za nejakych 8.5k se to snad da jeste unest, nebo je to moc?

          0 0
        • enjoy  

          dneska jsem si zkousel marathon S a ETA je opruz,aby clovek musel tu vidli stlacit,tak to me fakt nebere.a to jeste tahle marathonka byla patrne uplne blbe nastavena protoze jsem ji na miste dostal bez potizi na doraz(mam 70 kilo,ted,moc jezdim),takze stlacit sla v pohode. byt ale uz uplne na srot a muset ji takhle stlacovat tak ji tak akorat nakopnu.

          0 0
          • Gumicuk  

            Myslim ze jsi nekde psal ze si pujdes vyzkouset to rb CRX, takze o te maratonce o ktere pises byla na tom CRXku? Ja jsem na nem taky jel a ta ETA mi taky prisa nejaka debilni. Puvodne jsem myslel ze to samo zajede na ten ETAzdvih ale ponekud jsem se zmilil…

            0 0
            • enjoy  

              jojo,bylo to na tom CRXku.jestli o tom chces vedet vic tak klidne:-),ale musim teda rict ze me to cely malinko zklamalo,ale to bylo asi tim ze se to kvuli strasne mekky vidli a uzkym riditkum,ke vsemu sklopenym dolu,nedalo kloudne ridit.teda alespon ja jsem si uz zvykl na vlastovky. a o ty marathonce muzu akorat rict ze je to za ty penize hruza,to jak s ni maval ten kotouc… ja teda sice nejsem zastance M,tak to ode me mozna nebudes tak brat,ale i fousac kterymu je uplne volny co je to za znacku a diva se na to jak funguje(ja teda taky) ji totalne zprudil. spis kdyz jsme videli ty foxky tam,tak to jsme vypadali jak dementi,jak jsme na to zirali. no a ted koukam ze uz toho vlastne vis vic:-),ale jeste ne vsechno:-)

              0 0
              • Gumicuk  

                No ja mam s tou foxkou problem ze mi tam tedka nebeha ten rebound- odskok, ale to jsem asi zavinil ja, kdyz jesem prehazoval ten zdvyh ze 125 na 100mm tak uvidime jak todopadne. Jinak ta M na me byla asi akorat- jsem lehci… Ale ram se mi vazne moooc libi… uz se ho nemuzu dockat :-)

                0 0
                • enjoy  

                  no ja se tam toho manika ptal jestli neni problem aby mi zmenili zdvyh tam a ze prej no problem. hele ja mam 70 kilo a sla na miste na doraz.kdyz jsem se chtel odrazit tak me to vystelilo do…skakat na tom bylo o hubu. ale jako ten ram je luxusni,akorat mi prislo ze je jakoby nejakej nizkej,ze na authoru sedim vys,pritom geometrie jsem porovnaval a zadny moc rozdil.mozna ma malinko niz stred a horni trubku,ale to je jedno stejne ho chci:-) akorat teda uz mam vyjasneny ze matnou nechci ikdyby byla jakkoli krasna,protoze uz prakticky nejde umit tak aby vypadala jako nova a taky se mi zdalo ze je to hodne nachylny na skrabance. ty sis ho teda taky zkousel?neprislo ti ze predni hayesa je peknej pruser?me pri ctyricitce vydavala zvuky jak nejakej cmelak a v jednu cvili se dokonce rozhodla ze bude permanentne skrtat,ale rozchodila to.no kazdopadne teda nebrzdila tak jak bych cekal.zadni jo,to byla kotva.

                  0 0
                  • TinkTink  

                    No tak to byla urcite nak blbe nastavena bych rek…ono testovaci kolo by nemelo mit vidlu, ktera chce prilis nastavovat podle jezdce…ne? Nevim co delal kotouc s maratonkou…s moji vidlou nic nedela (ale stara Judyna uz to ma za sebou…kotouc ji znicil…beeeee)

                    0 0
                    • enjoy  

                      no to mas samozrejme pravdu,ale kdyz si na to sedne clovek co ma 70 kilo a houpe se na tom jak na houpacce a nedejboze kdybych chtel slapat ve stoje,to pak trosku zkazi dojem z celyho kola.ale treba sla ta vidle z venku dobre nastavit,to ja nevim,nechtel jsem se jim v tom hrabat. od ty foxky si slibuju o hodne vic,precijenom oproti skarebu vypada jak tank,je to jednokorunka,ma 100mm,1,9kilo=beru:-)

                      0 0
    • JohnLee  

      Mam jeste jeden dotaz. Da se vidle nafoukat tak,aby byla poradne tvrda? jako nahrada za LO …:) takova lacina nahrada…

      0 0
    • RUMcajs  

      Jezdím M MX Comp ETA 2003 105mm.

      Už jsem to tady psal hodněhkrát, ale ještě jednou.

      Jeslti chceš hodně pohodlnou vidlici, tak 105mm. Bohužel ti bude v kopci a při „dupání“ hodně zobat. Tenhle problém řeší ETA, na vyšší tlak předem zapomeň, protože potom je ti 105mm na nic, když používáš např. jen 60mm (vyhozené peníze).

      105mm se dá jezdit i na menší tlak než udává výrobce a používat tak neg. zdvih – při sjezdu v zatáčce ti nebude v terénu ustřelovat přední kolo při jeho odlehčení. S vyšším tlakem u tuhle výhodu přijdeš.

      Takže bez ETAy, buď budeš jezdit houpačku, nebo nebudeš mít pohodlnou vidli.

      0 0
      • JohnLee  

        Dikec za odpoved,uz jsem se rozhodl pro MXC bez ETA,to uz je moc penez,a na to nemam.Nejak to preziju to „zobani“ do kopce…:)

        0 0
        • JohnLee  

          Ja to nafouknuti vidle myslel tak,ze kdybych nahodou jel po silnici a do kopce,tak aby to tak nehoupalo.Upustit se to da vzdycky ne? :)))

          0 0
          • fousac  

            pevna vyjde levnejc a vazi tretinu.. :)

            0 0
          • CZiko  

            to si rovnou můžeš namontovat šlauch pumpičky k vidli, pumpičku napevno k řídítkům a dycky jak budeš chtít tvrdší, tak si trochu zapumpuješ:)

            0 0
            • Jogador  

              Kde jsi todle vyhrabal?:)

              0 0
              • CZiko  

                tak se tak koukam že to datum je nějaký divný co? :))) fakt nevim jak jsem se sem dostal:)))

                0 0
              • rock  

                No co, každý den se tady doporučuje použít vyhledávání – tak to jednou konečně někdo udělal :-) …

                0 0
                • CZiko  

                  :-) no já opravdu něco hledal, ale pak jsem zapoměl že to jsou staré diskuse no:-)

                  0 0
            • JohnLee  

              Dik za radu…:))) trochu pozde ale prece. Bohuzel uz tu vidlici ani nemam…:)

              0 0
        • lubos  

          Zvedani kola .. no, extra strme stoupani, ale tam mezi 105 a 85 zas tak velkej rozdil neni. Ale ono na zvedani predniho kola ma docela vliv i ram a posed. No, pokud ale jezdis casto stoupani pres rekneme 15%, a jestli chrtis, tak nejspis bude lepsi tech 85. Ale co se tyce houpani tak s tim problem neni. Protoze pokud sedis, vidla se nema co houpat, pokud se houpe, je budto moc makka, nebo spatne slapes. A pokud jdes ze sedla, tak jestli sprintujes, tak je to jedno, 85 nebo 105, tam pomuze jedine lock-out, a to neni ani ETA, a pokud jenom slapes mimo sedla, tak se staci posunout vic dopredu, tim zatezis vidlici a prestane se houpat.

          0 0
          • vtx  

            Ja mam 105 nafouknutou dle doporucni vyrobce a zda se mi to az moc, pri jizde se ani nehne, a to ani do kopce. Zas nebere mensi nerovnosti a houpe jen pri jizude ze sedla.

            0 0
            • TOMM  

              Mam taky 105 s ETA, na mych 85 kg foukam 40 psi a po nasednuti je ponor necely 1 cm, zehli pekne, chodi kolem 8.5 cm zdvihu. Pokud jsi chrt tak 85 mm ale jestli pohodar turista tak jednoznacne 105mm. Vyhody ETY uz byly popsane, zvysenym tlakem eliminujes houpani ale zase se pripravis o pohodli a porad zastavovat a menit tlak by se mi teda urcite nechtelo. Ale jestli si vyberes vzduchovku tak ta je sama o sobe mene aktivni, no a jestli coil tak ten myslim prifoukat nelze, jedine vymena pruzin.

              0 0
            • lubos  

              No, co jsem videl u kamos, tak bral nerovnosti dobre. No vzdyt proc ne, kdyz ma negativni pruzinu. Ja bych doporucoval foukat a nastavit olej tak tak, ze pri nasednuti se ti zanori na tech cca 2cm, a pri vrhnuti se celou vahou na riditka se ti zanori na poradny zdvih, rekneme 9cm. Pokud tedy neskaces nebo podobne, ale jenom bezne jezdis. I kdyz, tady je ale neg. pruzina, nejde ji nastavit asi. Ono to brani nerovnosti a sag je moc dobra vec, kdyz jsem po asi 2 mesicich opat vyskousel svoji puvodni MXC Air oproti maratonke tak jsem mel dojem, ze je to docela rozdil.

              0 0
              • vlk  

                přesně tak já mám teď na svém duke zdvih 108mm taky sag asi 2cm a to je nádherná žehlička.Do těch extra prudkých kopců si to snižuji asi o 2cm takže 8 cm zdvih se sagem asi 2 zbyde 6 a to je ok.S čistou 10 bych měl v některých místech asi problémy a to jsem původně uvažoval o zdvihu 120.Ještě že jsem skončil u těch 108.Pokud ji máte ale nastavenou na měkou pohodlnou se sagem 2 tak se docela houpe při jízdě ze sedla.Pomůže zase snížení.Co mě ale překvapilo.Nevím jestli je to tím, že soky jsem jezdil na 8cm zdvihu ale i do těch největších kopců snižuji mach o 2–3 cm a né na svých minimálních 6 -tedy zkutečných zbylých 3–4.To je to kolo pak takové jakési nezvyklé.Pokud bych kupoval marzocchi 105 tak jedině s etou měli ju kdesi na netu za 8600 což už taky jde.škoda, že systém u-turn u rockshox nemá nějaké dálkové ovládání z řidítek.

                0 0
                • RUMcajs  

                  Právě že taky jezdím nižší tlaky a mám SAG cca 2cm. Když pak ale jedu do kopce a přitahuju se vsedě k řidítkům, tak vysunuju vnitřní nohy právě o ten SAG a víc se nadřu. Proto jsem psal, že bez ETAy si člověk musí vybrat, kde se ošidí o pohodlí.

                  0 0
    • kovar  

      no ja mam 120mm MX Comp a je to jednim slovem parada.

      0 0
      • bajkr  

        plně s tebou souhlasím jezdim XC a je to bomba :o) měl se z toho strach ale uplně zbytečně 120 pohoda

        0 0
    • JohnLee  

      Tak dikec vsem za rady,uz jsem si objednal MXC bez ETA,bude me stat kolem 7000,– coz je vyborna cena…akorat pry ted neni ve skladech,takze si budu muset pockat…a pak dam vedet. Moje prvni odpruzena vidle…juchuuu­uuuuuu :o)

      0 0
      • gordi  

        No ja mam MX comp air , a to ti poviem, je to super, mam 105mm , 85 by bolo malo na nejaky ten freeride ktory jazdim , ale aj xc :-) len ja mam 56 cize ked to nafukam, na moj tlak ta vidla zajde dnu .Pricinou su tvrde neg. pruziny ktore pri mojom tlaku uz beru nieco so zdvihu… ale zato je to teraz pekna zehlicka

        0 0
      • aku  

        Hele ted si nejsem na 100% jisty ale jestli si z Ostravy a okoli tak MX comp Air (zdvih nevim) meli na Nadrazni v Jump sportu za 5800 korunacek. Ale jak se tak divam na ceny na netu tak mi to nesedi. Ale oni sou tam dost levni takze je to mozne.

        0 0
    • JohnLee  

      Ten nemeckej link vypada celkem dobre,neco je tam za paradni ceny…Jak dlouho to trva nez to sem dorazi? Nemas zkusenosti?

      0 0
      • sharkcom  

        V pátek jsem to objednal. Odpoledne to bylo poslaný. Čekám to v pondělí, ale na adresu kamaráda ve Waldsasenu. Ale do Čech toposílaj taky, akorád je poštovný 12 euro. Ale i přesto to je levnější. Nebo to zaplatit kreditkou a nemůže být problém.

        0 0
    • JohnLee  

      No ja nejdriv musim zjistit jestli tu svoji objednavku muzu zrusit,protoze tady to trva 14 dni,pry neni na sklade…a pak si to tam objednam.Tam ale pisou ze nad 100 euro je postovny zadarmo.Aspon myslim,ze to tam pisou…Co me mile prekvapilo,tak je ze to jde platit i Visa Electron (platebni karta),coz je super…

      0 0
    • metronom  

      Mel sem EXR air 03 80mm.Byla v pohode, da se na tom jezdit.Ted sem ji predelal na 100mm a je to taky v pohode.Jeste ji nemam moc otestovanou,ale vypada to ze ji snizovat uz nebudu.Ale taky nejezdim zavody jen pro pohodu s kamosama.

      0 0
    • JMT  

      cim vic tim lip, ale ackoli to zni neuveritelne tak v roce 2003 byla 85 citlivejsi nez 105 z duvodu delsich negativnich pruzin, tak si vyber…

      0 0
    • lubos  

      Pote co jsem nejakej cas jezdil na svem Giantu se 150/150 a vratil se (poskladana Merida) na zavodni full tak tech 10cm se mi zda ponekud malo :) Takze ja bych rekl, ze ani 85 ani 105 … spis 120 :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.