Čištění s prostředkem Cyklostar - zkušenosti

141 nepřečtených
  • Kóča Popovič

    Používáte někdo k čištění Vašeho kola Cyklostar? Pokud ano, co tím čistíte (řetěz, přehazovačka, … nebo pouze nemastnou špínu?) a jak jste s tím prostředkem spokojeni? Cena mně přijde zajímavá.

    0 0
    • sis  

      Ja ho pouzivam a za ty prachy je to parada. Cistim s tim skoro fsechno. Ram, kazetu, obcas retez…

      0 0
    • SELMIRA  

      Yo. Kazetu, řetěz…vanu…ruce Spokojenost.

      0 0
    • kovar  

      Co se tyka mastnoty, tak Cyklostar pokulhava za tech. benzinem. Takze C.Star pouzivam jen na nejake mechanicke docistovani sundanych rozebranych soucastek, dostatecne vzdalenych od kola- trebas kazetu (nelze ji takto vycistit dokonale, leda za pomoci nejakeho kartace), kulicky, konusy, sroubky, matky. Ale benzin je jistota, Cyklostar je fakt jen takovy trochu silnejsi prostredek na nadobi, ktery se šmírem tezce prohrava. TAkze Cyklostar jen na velmi lehkou mastnou spinu. Ale kolo s nim nešprycuju v zadnem pripade, aby nezalezl do cepu a lozisek, to da rozum.

      0 0
      • ememem  

        Co se tyka mastnoty, tak Cyklostar pokulhava za tech. benzinem.,,,,Cy­klostar je fakt jen takovy trochu silnejsi prostredek na nadobi – to bych si dovolil nesuhlasit a tvrdit pravy opak. nicmenej odkedy som sa pred par rokmi na cele cistenie vykaslal jelikoz je to zbytocna strata casu nakolko jak funkcnost tak zivotnost je pri cisteni a necisteni identicka (navyse fakt neviem naco je dobre nieco co ma byt mastne odmastovat) je mi to viac menej jedno. ale ak uz musi tak si dovolim tvrdit ze cyklostar je jedna z najlepsich aplikacii a pomer cena/vykon je proti konkurencii vyrazne lepsi.

        0 0
        • pstasek  

          Jeden konkrétní důvod:

          Když nečistíš, dostane se ti do maziva prach a písek. Ve spojení s mazivem se z něj stává docela účinná brusná pasta. Pokud nevyčistíš a jen namažeš, brusná pasta zůstává. Pro účinné mazání je třeba nejdřív vyčistit = odmastit a potom namazat čistým mazivem.

          0 0
          • jIrI___  

            Stejně tohle pečování o řetěz mu moc na životnosti nepřidá (jestli vůbec), ale zabere mraky času, takže já se o řetěz vůbec nestarám (kromě namazání když začne vrzat), protože mi to připadá zbytečné.

            0 0
            • funkatron  

              skor ako kvoli retazi by som to robil kvoli prevodnikom a kazete…to uz su ine sumy a vsehovsudy ak mi to prida na zivotnosti tychto komponentov aj ked len 2000km, aj to je cosi

              takze sa snazim cistit vzdy, ked mam pocit, ze je to moc zas*ate

              0 0
            • pstasek  

              Jenže mě vrtání v kole baví a mam to rád čisté a nablýskané :-D

              Životnost řetězu mě zase až tolik netrápí s mým nájezdem kilometrů. Víc mi vadí, když je šaltr, řetěz a pastorky obaleno ve šmíru, od kterýho mam pak zasviněný všecko. Nejezdim vždycky jen ve dresu a kolo skladuju v bytě.

              0 0
          • ememem  

            prach a piesok sa ti tam dostane aj tak a to priblizne v rovnakom mnozstve, mozno ze minimalne menej. este furt je lepsie ked je to namazane jak ked je to suche kedze suche to vytvara daleko ucinnejsiu brusnu pastu jak mastne.

            skus zobrat smirgel a smirglovat a namocit ho do oleja a smirglovat. kedy to brusi lepsie?

            0 0
            • Schoscha  

              spíš jde o to, že na mastný řetěz se chytá líp bordel než na suchý.Vo tom to je.

              Tvůj příkld se šmirglem je trochu k jinému tématu.

              Zkus si třeba nastříkat jednu ruku olejem na řetěz a druhou nech suchou.potom sáhni na prašnou cestu a podívej se, která na které ruce je víc bordelu. :-)

              0 0
              • PjSky  

                tak zalezi cim mazes… pokud mas treba suchy teflon spray tak se na to nelepi vubec nic, ale je taky pekne mastny (rozumej drahy). Bohuzel sem ho uz dlouho nevidel.

                Pak jsou teflony jake pouzivma treba ja (Finish Line) ktere jsou rekl bych polosuche.

                Nekdo maze WDckem a to jeste jde, nekdo olejem na motorky a pod a to se za…re za chvilku a je po legraci.

                0 0
              • o.1  

                Zvnutra ten bordel stejne nedostanes ani kefkou ani prackou na retaz (jedine ze by si roznitoval a vycistil kazdy clanok :-) ). A vrstva bordelu zmiesana s olejom na povrchu retaze prave tvori ochrannu vrstvu aby sa dovnutra nedostaval dalsi bordel. Takze pokial to neni fakt humus, alebo sa nezhorsuje radenie, tak je to lepsie nechat tak.

                0 0
          • ZuzicK  

            Bydlím v oblasti, kde je všude písek kterej ti do kola zaleze všude. Naše zkušenosti jsou takové, že neumývaný řetěz vydrží minimálně 2× tolik, ale proč, to nechápu :-) Dříve pěkně kartáček a nějaký sajrajt, zabralo to pokaždý tak půl hodiny, výdrž řetězu tak 600–800km. Teď to jenom projedu hadrem, nastříknu WDčko když spěchám nebo to máznu, projedu znovu hadrem a řetěz dá minimálně 1500km.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Tak pokud je olej dost hustý a řetěz neumýváš, tak ten černý hnus, co se na řetězu mimo třecí plochy vytvoří, dost dobře drží tvar a brání tak průniku bordelu dovnitř. Navenek to vypadá hnusně, ale je to v podstatě velmi účinné těsnění. Nevýhoda je vzhled a nepatrně horší funkce řazení. Druhá šetrná možnost je používat nelepivé mazivo, třeba GT85. Řetěz je sice pořád čistý a nelepivý, ale nevýhodou je, že se musí mazat často. Já dávám přednost čistému řetězu a mažu GT85. GT85 navíc výborně funguje v mrazech. Pak je samostatná kategorie mazačů a vařičú řetězů, kdy tito tragédové používají nejroztodivnější maziva a technologické metody čistění a mazání a jimž řetěz vydrží méně času, než co mu věnují údržbou.

              0 0
              • ZuzicK  

                Často mažeme narychlo, takže řetěz dostává dost GTčka (pardon předtim jsem se sekla s WDčkem, ten dostává jen občas), takže černý humus tam je, ale není to tak hrozný ;-)

                0 0
              • ememem  

                moja rec, do puntiku.

                0 0
              • o.1  

                To GTcko som si kupil na zaklade tychto diskusii – ale nevydrzi to skoro nic, nechavam ho aj zaschnut aj tak mi to vacsinou nevydrzi ani 1 vyjazd. Tak som sa zas vratil k osvedcenemu motorovemu oleju – je prakticky zadarmo, a vydrzi prijatelne dlho, retaz je sice cernejsia, ale mazat kazdych 30km sa mi nechce.

                0 0
            • PjSky  

              btw nedostava se pisek do ramu a neskripe na stredech a sedlovce? me se to ted deje a je to tragedie, budu to muse cely rozebrat. nechapu proc v ramech jsou diry…

              0 0
              • Ricci  

                Diery su tam kvoli vode,aby mala kam odtekat a samozrejme niekde su aj technologickou nutnostou…

                0 0
              • ZuzicK  

                čoveče ani ne

                0 0
        • ptth  

          No nevím jak na kole, ale na motorce tech. benzín je smrt řetězu a jiných gumových částí…

          0 0
      • windguru  

        Ahoj,

        mě doporučili, když jsem si cyklo star v bikeshopu kupoval, že tím můžu čistit vše a mj.klouby čepy zadního odpružení atd…jak to tedy je? Jaký problém může CS způsobit v ložiscích atd? díky

        0 0
    • bikerGT  

      Celkem spokojenost. Při čištění řetězu v pračce dost pění, takže to chce potom vojet nekolikrát vodou.

      0 0
    • blue  

      cyklostar by mel byt ekologicky odbouratelnej… to je myslim dost podstatny plus… v panelaku sem casto nevedel, co s pouzitym benzinem, u tohodle nemusis resit vyliti treba do vany…

      0 0
      • Jenda  

        benzin je pohoda ten rychle vyprcha horsi je nafta – ale na sidlisti venujes mene prizpusobivym spoluobcanum a oni si s nim uz nejak poradi:-)))))))) jo cyklostar nepouzivam – nevidim duvod porad nejak kolo lestit a retez peru jen obcas radsi v nafte nebo vyjetym oleji z vidle:-)

        0 0
        • blue  

          taky necistim porad, ale obcas je dobry nektery veci rozebrat a vycistit

          0 0
          • pali  

            používam na komponenty + re?az spokojnos? je dobré ,že je eko.

            0 0
    • Uža  

      Pouzivam a jsem nim spokojen. Koupil jsem si dalsi baleni.

      0 0
    • henkok  

      Cyklostar používám už nějáký rok. Dost dobře odmaš?uje a čistí, používám ho na celé kolo. Dobré je kuopit náhradní litrové balení a použít starší rozprašovač.

      0 0
    • RomanH  

      Cyklostar jsem pouzival a uz nebudu.

      Kazetu i retez lepe ocistim hadrem a steteckem – na to je stejne Cyklostar slaby. Navic po ocisteni Cyklostarem, oplachuti a namazani se retez chova podivne – vse OK a najednou (treba po 50-ti Km) zacne piskat. A zjistil jsem, ze taky pekne lepta – mel jsem doma 2 roky stary originalni rozprasovac s cyklostarem a najednou mi jej misty rozleptal a cyklostar zasral celou policku. Perfekne ale cisti rafky – po aplikaci na spalky a rafky a naslednem oplachnuti brzdy brzily jak vztekly.

      0 0
      • JJ  

        Ja sem koupil v prodejne s motorovyma pilama cistic, je to uplne stejny jako cyklostar, ale koncentrovanejsi a za polovicni cenu:) A prodavac mi rek, ze si to mam prelit do nakyho skla, ze plastovou lahev to brzy rozlepta. Jinak obcas cyklostar uspesne pouzivam na sundanou kazetu

        0 0
      • PjSky  

        Cyklo Star udejne obsahuje jen detergenty (asi krapet ostrejsi), zadny lih/benzin. Obsahuje take inhibitory koroze.

        Cim si pak mazal retez? Ja vyprasil kazetu, kazde kolecko zvlast, pekne to slezlo dolu.

        Neni to silna ziravina: neni tak znaceny, namocil sem do toho ruce a az na dokonale odmasteni kuze ani nezbledla. Mozna pouzivaji spatny plast. Chemikalie nechavas stat na policce? :) Chemikalie mas skladovat v odolnem kontejneru, dokonce i ty domaci (staci maly box). Zvlast kdybys mel doma deti. Pak je dobry mit na boxu jeste zamek :))

        (coz delam od te doby, co mi kyselina fosforecna prozrala krabici a lino v kychyni, aniz by opustila lahev (ta vypada neporusene, asi nejak pronika primo lahvi, jde o nejaky plast)

        0 0
    • celestyn  

      Pozor. Doporucuji to neprehanet, podarilo se mi prilisnou peclivosti vymyt veskery tuk z orechu. Skutecne silny prostredek, na retez do mycky dobry.

      0 0
    • Chiron  

      Měl bych takový dotaz, neexistuje náhodou víc Cyklostarů od více výrobců? Potřebuju koupit nový a narazil sem na to, že na každém eshopu je jiný obrázek a popis více méně stejný.

      Konkrétně http://www.kupkolo.cz/…ar_2426.html

      a http://www.bikesport.cz/…iginal,_1387

      Doma mám v neoriginálním rozprašovači, co mi kdysi odlil kámoš, takže nevím jak původní vypadal. Díky

      0 0
    • BigKarel2  

      Používám, a jsem spokojen.

      0 0
    • marapara  

      Cyklostar používám ke spokojenosti už hodně let. Většinou tedy s kombinací s wapkou. Nastříkám pastorky, převodníky, řetěz a než dojedu 2.5 km v wapce, všechna stará mastota a bordel krásně povolí. Pak stačí opláchnout a sjede to dolů jak nic.

      Pokud chceš silnější ******, tak Arva je hodně silný odmašťovač, bohužel taky ne moc ekologický. I když tuším se dělá i ArvaK a ta by měla být šetrnější. Pokud ale jedu na wapku, což je skoro vždycky, tak Cyklostar stačí bohatě.

      0 0
    • LRRTM1  

      Cyklostar používám a jsem spokojenej. Sežere skoro každou špínu. Řetěz v něm peru taky. Když ho nevyčistí napoprvé, tak napodruhé určitě.

      A malá poznámka pro ty, kteří si stěžují na pěnivost: Existuje i verze se sníženou pěnivostí. Právě třeba do praček.

      PS: doporučuju na mytí motoru. Funguje sqěle ;-)

      0 0
    • pstasek  

      Používám na všechno na kole. Výhoda, že nesmrdí a dá se lejt do odpadu. Čistím pravidelně, takže šmír nedostane šanci se usadit. Řetěz v pračce a kazetu pomocí kartáče. Neberu si servítky ani s kotoučema a třmenama. Nastříkat, spláchnout a jiné odmašťování nikdy nebylo třeba.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kola myju jednou za rok, nepouzivam:)

      0 0
    • Duppy123456789  

      Je dobrý tak před opravou třeba výměnou pastorků kazety do umejt. Ale na naprostý veleštění neni. K tomu používám Power clean od motorexu, sice dražší ale 100% jistota :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Cyklostar leptá barvu na rámu.Na řetěz a kazetu používám petrolej.

        0 0
        • beranek666  

          cyklostár neleptá nic. nelži!

          0 0
          • Smazaný účet  

            Je vidět že s tím nemáš žádné skušenosti.

            0 0
            • Vilém  

              Tak to nejak rozved. Treba co to bylo za lak, co ti to udelalo, pripadne foto by nebylo na skodu. S cyklostarem jsem se toho nacistil taky docela dost, ale ze by leptal lak jsem si nikdy nevsiml.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Lak byl normálni, zdřejmě nitro. Po nastříkání a následovném čištění rámu hadrem, byl hadr od modré barvy. Podotýkám že Cyklostar jsem mněl v rozstřikovači.

                0 0
                • Vilém  

                  Stale nevim cemu rikas normalni lak. Bylo to na kole od vyroby? Nebo nejaky prelakovany ram?

                  Podle popisu mi to spis prijde jako spatny lak, nez agresivni cyklostar.

                  0 0
                  • RUSH  

                    Já bych to úplně nevylučoval. U rámu nevím, ale např. černá řidítka (AL) apod. mohou ztratit lesk (matnou). Zřejmě záleží na typu barvy.

                    0 0
        • Internaut  

          Je to pravda. Cyklostar skladuju jen v keramické lahvi a dávkuju pipetou. Já už mám letos osmý lak na kole. Naposled jsem to natřel temperkama a to zatím drží.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Teda ojetou kazetu, kterou hodim do krabice s vetesi, by mne myt nenapadlo. To si radeji vezmu rukavice, kdyz uz se nechci umazat.

        0 0
    • Miramar  

      Vytáhnu tohle téma,mám takový dotaz:Až do teď sem měl kolo na véčkách a kazetu a řetěz sem čistil,tak že sem je namatlal štětcem Arvou a nechal působit a potom takovou lahví s dírama spláchnul a docela to cákalo.

      No a teď mám kolo s kotoučema,tak se chci zeptat jestli se nemůže stát že se mi tímto způsobem dostane na zadní kotouč mastnota.

      0 0
      • Smazaný účet  

        pračka zas není taková položka…

        0 0
        • Miramar  

          Pračkou neumyju kazetu…

          0 0
          • pepek  

            Proč umývat kazetu?

            0 0
          • Smazaný účet  

            Kazeta stačí nasucho speciálním kartáčkem,

            nebo vydělat zadní kolo, pruhem látky projet mezery mezi pastorky, při správném grifu se ti kazeta bude sama otáčet.

            Tímto způsobem se bude lesknout jak psí kule…

            0 0
            • Miramar  

              No tak nechci se hádat,ale podle mých zkušeností,když je ta kazeta fakt už hodně zas***ná,tak suchých hadrem není šance to pořádně umýt.

              Já sem se ale neptal jak tu kazetu umýt,ale jestli při tom mém zbůsobu nehrozí že se mi umastí kotouč,ale napadlo mě že ho vlastně pro jistotu můžu něčím zakrýt..hadrem nebo tak něco…

              0 0
            • Paja  

              Proc vyndavat kolo?

              0 0
              • Smazaný účet  

                je to pohodlnější, ale je fakt, že u kotoučů je lepší kolo nevyndávat…

                0 0
                • Paja  

                  No, kotouce nemam, ale prijde mi to jako uplne zbytecnej ukon…

                  0 0
      • Smazaný účet  

        Mastnota na kotouci je zlo…pracka jeste vetsi. na kazetu se vykvajzni, max to podrbej sroubovakem.

        0 0
    • jest_cz  

      Jezdil jsem MucOff a Motorex. Od chvíle, co jsem poznal Cyklostar, tak jedině jeho. Účinnost i cena obvzlášť u 5L kanďáku super!! Můžu jenom doporučit.

      0 0
    • king-bike  

      jen ta nejlepsi :)

      0 0
    • RUSH  

      Cyklostar jsem používal a stále používám. Jen jsem změnil názor, na co patří a na co ne.

      Pokud například vrže sedlovka, vy vše rozděláte a vyčistíte za pomoci Cyklostaru a pak znovu namažete tam, kde to uznáte za vhodné, nemusíte být úspěšní. Cyklostar totiž pronikne skoro všude a styčné plochy mohou začít vydávat zvuky zase jinde. Na sedlovku se mi svědčil např. petrolej – vyčistí a lehouce zanechá mastné – zvuky končí.

      Cyklostar použiju např. na skrvny na rámu,dále lehce nastříkám na hadřík a otřu jím řetěz, pokud čistím kazetu (mimo kolo)-rozložím a štětcem namočeným v Cyklostaru vyčistím.

      Zásadne ale nestříkám v co největších dávkých na kolo při mytí, protože to si pak zadělám na problém se zvuky ani nevím odkud.

      0 0
    • d  

      Pro zajímavost, jen porovnání s alternativou od FORCE mnohem účinější než Force, takže se ho spotřebuje znatelně méně. Force jde, ale proti Cyklostar (EverStar) nic moc.

      0 0
    • Marek K1  

      Dá sa Cyklostar použiť aj na rámy s anodizovaným povrchom ako má napr. Cube? Nepoškodzuje to povrch rámu? Pýtal som sa na to výrobcu, ale nevedeli mi dať 100 % odpoveď.

      0 0
      • Vilém  

        A rafky ti nekdy sezral, nebo poskodil?

        0 0
        • Marek K1  

          Predtým som ho používal na bike s klasickým lakom a na všetky časti bicykla, všetko bez problémov.

          0 0
          • borda  

            No vidis, tak co resis?

            0 0
          • Vilém  

            …no a vetsina komponentu na biku je eloxovanych.

            Takze bych z toho strach nemel.

            0 0
            • pepek  

              on má rám anodizovaný. . . .

              0 0
            • jIrI___  

              Kdesi jsem tu tuším viděl fotku, jak někomu se po použití cyklostaru někomu udělaly na řidítkách mapy.

              0 0
      • Slavoš  

        Dá se v klidu použít,rám mě to doposud nesežralo,ale myl jsem ho za rok 2×.

        :-)

        0 0
    • Brenekv3b  

      Ředíte cyklostar vodou nebo nalejete rovnou neředěný do odstřikovače a mejete?

      0 0
      • Smazaný účet  

        co rika navod?

        0 0
        • Brenekv3b  

          No o ředění sem tam nic nepíše. POuze ve složení že je voda a taky že po nanašení se prostředěk smývá vodou.

          0 0
      • Gabbo  

        Ja cyklostar nepouzivam jako sprej, ale z litroveho baleni vzdy trochu naleju do kyblu s teplou vodou a cele kolo ocistim takovym tim kartacem s rukojeti co se pouziva na myti nadobi.. timhle se dostanu temer vsude a vycistim i kazetu a zaschle vetsi mnozstvi blata. Pote vse sjedu jeste cistou vodou a mam hotovo..

        0 0
      • Gabbo  

        Ja cyklostar nepouzivam jako sprej, ale z litroveho baleni vzdy trochu naleju do kyblu s teplou vodou a cele kolo ocistim takovym tim kartacem s rukojeti co se pouziva na myti nadobi.. timhle se dostanu temer vsude a vycistim i kazetu a zaschle vetsi mnozstvi blata. Pote vse sjedu jeste cistou vodou a mam hotovo..

        0 0
    • potkan80  

      je možný cyklostar na karbonový rám … doposavaď sem tím klasický rám čistil ale teď sem pořídil karbon …

      0 0
    • Johny_r  

      Když mluvíte o cyklostaru, máte na mysli tohle:

      https://www.cyklostar.cz/

      nebo tohle?

      https://www.muziker.cz/…-star-500-ml

      A má někdo případně zkušenosti s oběma? Liší se to nějak?

      0 0
      • petrx  

        Zelený jsem měl předtím, ten černý (carbon) mám teď. Rozdíl vidím hlavně v tom zelený bohatě pění, ten černý skoro vůbec, jinak čistící schopnosti jsou podobné.

        0 0
        • kycis  

          Potrebuje ten jejich origo rozprasovac, s nim to dela krasnou penu.

          0 0
          • petrx  

            To je možný, jsem černý nalil do rozprašovače, co zbyl po tom zeleným.

            0 0
            • Smazaný účet  

              :DD Já taky, bo jsem koupil dobře dvoulitrovku, až vyčerpám asi se budu dívat po tom zeleným ale je to asi jen o ceně, fungují ± stejně.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Jediný rozdíl který jsem zaregistroval bylo, že ten BikeWorkX byl zelený a voněl mi, jinak fungovaly oba přibližně stejně snad jen ten zelený více pěnil a ta pěna na kole lépe držela. Nastříkat, pošudlat štětcem/houbou a opláchnout, žádná věda. Jo a ten zelený byl cítit v místnosti s umytým kolem i další dny :-)

        0 0
        • Johny_r  

          Díky. Mám teď černý carbon a myje fajn, ale objevil jsem, že jich je víc, tak mě zajímalo, jestli se to nějak liší. To, že ten černej nevoní (nebo ne tolik) považuju za zásadní výhodu. Pokud jde o pěnu, tak ten černej má trysku, na kterou se buď dá mřížka nebo ne a podle toho to pění/nepění.

          0 0
          • petrx  

            Ten černý a zelený jsou hlavně jiné firmy i ten název je docela matoucí,ani nevím jestli to mají nějak ošéfovaný z hlediska právního.

            0 0
            • designer  

              Cyklostar zcela určitě vyrábí pouze jedna firma :)

              0 0
            • novas752  

              Oboje to jsou výrobky stejné firmy, jen s jinou obchodní značkou – Bikeworks a Nacházel Cyklostar.

              0 0
    • Bartak  

      Ahoj, včera jsem prvně umyl celé kolo cyklostarem ( nástřik rozprašovačem , po té opláchnutí hadicí) dnes jsem si všimnul že nohy vidlice jsou komplet flekaté jakoby vyžraná barva. Neměl někdo podobný problém? Popřípadě nějaký nápad čím zkusit rozleštit? Zajímavé je že tam kde dříve byla samolepka , tam je lak naprosto v pořádku.

      Díky všem.

      0 0
      • kycis  

        Nohy vnitrni nebo vnejsi? Kazdopadne s cyklostarem (pouzivam Carbon) nemam problem, kolo od bahna se umyje mnohem snaz nez jenom vodou.

        0 0
        • Bartak  

          Vnější, no právě že všude jsem četl že to ničemu nevadí a teď čumím jak puk. Jinak rám a všechno ostatní bez vady.

          Taky mám verzi carbon.

          0 0
          • BikerM  

            Nemas foto? S cyklostarem se mi neco takoveho nikdy nestalo..

            0 0
      • jIrI___  

        Máš na vidlici matný nebo lesklý lak? Na matném jsem měl stejný problém, nezáleželo jestli jsem kolo umyl cyklostarem nebo vodou s jarem…

        0 0
      • marco  

        Cyklostar ten obyčejný to u matných laků dělá. Používám od výrobce doporučený Muc-Off. Druhému lakovanému kolu cyklostar carbon nevadí.

        0 0
      • gerrard  

        Mne to udelalo jednou. Kolo bylo na slunku a cyklostar tam byl dlouho. Kdyz to delam rychle, tak nikdy nebyl problem.

        0 0
      • yorg  

        Proč cyklostar na celé kolo? To bylo celé kolo mastné?

        I když výrobce píše, že je to i na rámy, tak by mě nenapadlo to na rám cíleně dávat.

        0 0
        • Bartak  

          Moc často celé kolo nemyji, tak jsem chtěl udělat větší očistu. Několikrát jsem četl názory lidí že tím jednou za čas umyjí celé kolo a ničemu to nevadí. Bohužel, znova bych to neudělal.

          0 0
          • gerrard  

            Uz jsem ti to psal vyš, jak dlouho nechals ten cyklostar pusobit? Nebyl tam zbytecne dlouho? Myt cele kolo cyklostarem je normalni. Delam to tak uz spoustu let a zatim byl problem jen jednou.

            0 0
            • Bartak  

              No právě že nastříkal a do 5 minut začal oplachovat , jinak bych to asi taky přisoudil tomu.

              0 0
              • gerrard  

                Aha to ja nastrikam. Hned posmrdlam stetkou a pak hned oplachnu. Kolo delam na 2× az na 3×, podle toho jak je spinave. A na ramu je asi tak kolem 2 min vic asi ne.

                0 0
            • yorg  

              Otázkou je, co je a není normální. Cyklostar především rozkládá mastnotu. A že bych ji měl na celém kole, jsem si zatím nikdy nevšiml.

              0 0
              • gerrard  

                Tak pomaha myt cele kolo, nejenom mastnotu. K velke pokojenosti pouzivam na cele kolo. Ale myju teda pokazda spinave ne ciste.

                0 0
              • jIrI___  

                Mimo mastnoty je cyklostar rovněž skvělý na zaschlé slimáky :)

                0 0
                • yorg  

                  Dobré vědět. Až budu mít na kole v některém z příštích životů zaschlého slimáka, tak vím, čím ho sundám. :-)

                  0 0
                • Ascaso  

                  Potvrzuji.

                  I na psí exkrementy, zbytky hmyzu po přepravě kola na střeše…

                  Taky tím beru celá kola, matný, lesklý rámy… Žádný stopy nezanechává

                  0 0
                  • pavelmisar  

                    Já taky ale zeleným Cyklostarem. Teď jsem poprvé kupoval ten černý Carbon ten je teda taky v pohodě jo?

                    0 0
      • Slavik  

        A zkoušel jsi ty fleky znova umýt?

        Normálně myju celé kolo cyklostarem a občas tam fleky jsou, kde jsem to špatně opláchl…

        0 0
      • Bartak  

        Foto díla.

        0 0
        • BikerM  

          Co to takhle prejet mastnym hadrem a pak vytrit do sucha? Asi jedine co me napada.. Ale aby to lak jeste vic neodnesl. :/

          0 0
          • Bartak  

            Také mě napadlo, ale to je až moc krátkodobé řešení. Zkusím jemnou lešťenku a černým pigmentem, jestli by to nešlo nějak rozleštit. Pak už asi jenom nechat přelakovat.

            0 0
        • gerrard  

          To vypada fakt hnusne. :(

          0 0
        • tomxxx  

          Kamarádovi to udělalo na matném rámu. Vylestil jsem to bikeworkx cyklo shine starem.

          0 0
        • phixion  

          Podobně dopadla po umytí cyklostarem na slunci RockShox 30, co má na kole přítelkyně – na spodních nohou se objevily mapy od stékajícího cyklostaru. Po zaleštění silikonovým olejem jsou méně viditelné, ale to nepovažuji za řešení.

          Mně to vyžralo korunku na Fox 32 (je taková zvláštně hrubá oproti původnímu stavu) a kolegovi korunku i matně černé spodní nohy na Fox 34, jsou skoro až světle šedé.

          Za mě Cyklostar už nikdy víc.

          0 0
      • novas752  

        Měl, na staré RockShox Dart 2 mi to taky udělalo matnou šedivou. Od té doby cyklostar nepoužívám. Třeba MucOff to nedělá.

        Můžeš to opticky opravit nějakou leštěnkou/sili­konovym sprejem, ale vydrží to do prvního mytí.

        0 0
    • milan.v  

      Tak který přesně je ten problémový na matných površích?

      A pak podpoř české výrobce… :o/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.