• pikaso.o

    Ahoj, všem,

    chystám se pořídit 29tku (hard) za cenu do 20 tisíc. Jsem laik, takže vybírám podle toho, co mi namluvili známí:

    • přehazovačka, přesmykač, řazení – Deore nebo vyšší
    • dát si pozor na vidilici vzhledem k mé váze 100kg

    Hledáním v eshopech jsem narazil na to, že pokud nechci překročit hranici 20 000 Kč, budu se muset spokojit s přehazovačkou Acera Alivio nebo Altus.

    Zatím jedinou vyjímku jsem našel CUBE ACID 29 2013.

    Dá mi někdo nějaký tip?

    Díky!

    0 0
    • pOne  

      http://www.sport-bilek.cz/…/ltd-29–2013

      Lehce pres, ale za tu cenu OK. Jezdim to kolo rok, jsem spokojen.

      0 0
      • scalar  

        A jak jsi spokojený s těma Acera brzdama? Co jsme viděl, tak výkon nic moc a páčky v terénu hlasitě klepou, jsou jenom v nějaké plastové kulise.

        0 0
        • Azmir  

          Já myslel že je na kola taky osazuješ, tak o nich něco víš. Jinak jak už jsem psal jinde, v mém okolí je jedzí dost lidí, nikdo s nima nemá vůbec žádný problém, brzdí si myslím úplně v pohodě, ale je pravda že nikdo z těch co je jezdí nemají 100 kilo a podobně.

          0 0
          • scalar  

            Na kola je dávám minimálně, spíš na nějaké levnější crossy nebo na dětská. Používám M445/446, vypadají skoro stejně, možná si je pleteš.

            0 0
          • scalar  

            Na kola je dávám minimálně, spíš na nějaké levnější crossy nebo na dětská. Používám M445/446, vypadají skoro stejně, možná si je pleteš.

            0 0
            • Azmir  

              Co vím, tak 395 jsou právě jenom přeoznačené 445/446 nebo se pletu? Myslím že rozdíl mezi nima je nula nula nic, kamarád měl předtím právě ty 446 pak mu kolo ukradli a ted má 395 a nevidím rozdíl.

              0 0
              • scalar  

                Pleteš, rozdíl vidět ani tak není, vypadají stejně, ale uložení páky je jiné, i výkonem se mi zdají 445/446 lepší, asi tam bude něco jiného i ve třmenu.

                0 0
        • maajkee  

          Zas tak bych to nedramatizoval, sice ty páky fakt trochu klepou, ale když se odvzdušněj a vepředu se použije 180mm kotouč, tak brzděj fakt solidně, na to kolik stojej.

          Jinak jsem zjistil, že všechny shimana z výroby co příjdou, brzděj hůř, než když pak člověk pokrátí hadice a odvzdušní. Nevímn jak to dělaj na tyhle sérivoý kola, jestli už při výrobě používaj kratší hadice. Ale příjde mi to i na seriových kolech, že nebrzděj tak jak by mohly.

          0 0
        • pOne  

          Brzdy jsou v poho. Trochu jsem jeden cas laboroval s vycentrovanim trmenu. Ted to mam tak, ze po sjezdu (kdy brzdim) mi parkrat cinkne kotouc o desticky, po par metrech to prestane. Jinak zatim problem nebyl. Zase je to kolo za slusnej peniz, tak nemuze covek cekat zazraky na vsech frontach.

          Jedinej problem jsem mel s lokoutem u vidle. Nechodil, jak bych si predstavoval. Reklamoval jsem to, vymenili mi vnitrek vidle a je to lepsi. Neni to takovej beton, na jakej jsem byl zvyklej u Epiconu. Asi se sichrujou proti poskozeni, kdyz si ho covek zapomene zamklej, nebo nevim …

          0 0
    • Bafoon  

      scalar, maajkee, hnoj,… – napiš jim o kalkulaci…

      0 0
    • tomfree  

      Nevím jestli jsem v tom sám,ale 29er které váží 13kg nepovažuji za šťastné řešení,volil bych menší kola,kde se tak neprojeví vyšší váha,menší tuhost při téhle ceně.

      0 0
      • Azmir  

        13kg je na 29ku v téhle ceně celkem normální váha, 12kg jsou až tak okoo ceny 35 tis. ted mluvím hlavně o sérivokách samozřejmě.

        0 0
      • b58  

        Zajímavé kolečko za tu cenu: http://www.mojekolo.cz/…ace-229–2012

        0 0
        • nitraq  

          …pravil b58, prodavač v mojekolo.cz. Za 19 tisíc xcr a alivio?

          0 0
          • 159753  

            běžte už do ****** s komentáři, kdo kde dělá apod..jako by to, že pracuje v branži měla být nevýhoda..?!?!­..chlápek co založil vlákno..chtěl pomoct, chtěl..odpověděl mu na to prodavač z mojekolo.cz a co? má stejné právo odpovědět jako kdokoli jiný..taky v každém vlákně píšete, napiš stavitelům, tak v čem je rozdíl?

            osobně si myslím, že odkazované kolo je za 19000 v pohodě a mít jej na krámě, doporučil bych jej taky..a to pracuji v konkurenčním obchodě a s Lapierrem nepřijdu nikterak do styku..

            0 0
            • maajkee  

              On psal, ale že to kolo je za 19 tisíc zajímavé. Čím je zajímavé? Zajímavé je tak akorát podprůměrnou výbavou. A ani není hezký :)

              0 0
            • nitraq  

              Milý pane, vás si po vaší jízdě ve fotících vláknech vůbec nevážím. Odkaz na stavitele je naprosto relevantní, protože většinou, možná až téměř vždy, je jejich nabídka lepší a vyváženejší než ta, kterou původně zvažoval zakladatel vlákna. Pokud se tedy nebavíme o testovačkách a téměř nejetých bazarovkách, tam může být situace jiná. A co se týče práce v oboru, to není nevýhoda, jen to naznačuje určitou míru neobjektivity, která může hraničit s reklamou. A co se týče reklamy, desatero jste četl?

              0 0
              • 159753  

                mé jízdě ve fotícéch vláknech? psal jsem tam určitě něco já? nějak si na to nevzpomínám..

                0 0
                • nitraq  

                  Přijmi mou omluvu, onen uživatel z fotících vláken byl 416550, což je taky jen shluk šesti čísel, proto jsem se spletl. Má ale velmi podobný styl vyjadřování, proto mi to přišlo jako jeden a tentýž uživatel. Nicméně zbytek příspěvku zůstává nezměněn.

                  0 0
            • Vilém  

              Jestli ti prijde normalni, ze sem tento clovek posila pouze na kseft v kterem je zainteresovan, bez toho, aby toto jasne priznal, tak pak se rozciluj.

              Me to prijde jako prachobycejna vychcanost.

              Jo a jinak, nepostujes ty pro zmenu cykloworld, nebo si to s nekym pletu?

              0 0
              • 159753  

                ano postuju, ale to právě nechápu, to každý, kdo má co dočinění s cyklistikou musí začínat svou zprávu ůjsem helmut opravář komínů" a pak teprve napsat svůj názor..

                přece to, že makám v obchodě a to, že mu tady dám odkaz na nějaké kolo, pokud věřím, že by mohlo být součásti jeho výběru, protože má nějaké kvality..nemůže z principu věci vadit..protože jsem to myslel třeba dobře..

                a myslím si, že to samé uživatel b58..

                a když se oháníte reklamou, tak jaký je rozdíl mezi reklamou na cyklistický obchod oproti reklamě na „stavitele“, který na to má živnosťák? ať už jeden nebo druhý případ je to obchod..

                a popravdě dlouhou dobu jsem sem nic nepsal od založení (až poslední dobou sem házím Norca, ptže máme poslední kusy a světe div se myslím si, že je to dobrá nabídka) a co tu koukám na rady, tak je to vždy stejné..napiš tomu a tomu..tak zaprvé je to reklama a za druhé bych se i nedivil, kdyby placená..to nikomu ale divné nepřijde..že tu dá ale někdo názor proti zajetým kolejím, tak je svině obchodník, který se z ostatních, chudáčků, snaží servat všechnu kůži..

                jako vzpamatujte se..!

                0 0
                • maajkee  

                  co tu koukám na rady, tak je to vždy stejné..napiš tomu a tomu..tak zaprvé je to reklama a za druhé bych se i nedivil, kdyby placená

                  Ano, všichni kdo stavěj kola, tak se topěj v prachách a platěj tady členům BF měsíčně desátky ze svého výdělku a ty jim za to dělají reklamu :D

                  Ty jsi fakt komik.

                  Jestli nevidíš rozdíl v tom, když projedce značky X sem dává odkazy na kola značky X ze svého obchodu a mezi tím, když někdo kdo nemá se stavitelem nic společnýho ho doporučí, tak jsi fakt trotl :)

                  0 0
                  • 159753  

                    urážení by nám šlo, to jo..:) zkusíme toho oba nechat..

                    podle mě je to na stejné bazí, ptže já NEJSEM majitel obchodu, tzn nemám z toho postnutíí nic stejně tak jako ten, co doporučuje stavitele..

                    co takhle na to zkusit koukat, že třeba prodávám značku X..tzn ji docela pravděpodobně i jezdím..a pokud neprodávám naprostý šrot, tak jsem s tím i spokojený..a tím pádem to mohu i doporučit..proto podle mě „prodejci“ zde hážou svá kola..ptže o nich ví nejvíce, věří jim atd..nevím, proč se tu s tím dělá takový humbuk..a zrovna mojekolo, které má v nabídce trilion značek může být i téměř objektivní (vím, že Lapierre je jedna z jejich hlavních značek)..

                    ve zkratce..ten člověk nenutí nikomu nic ke koupi..pouze doporučuje, co je dle jeho názoru oka s požadavkem..je to na zakladateli, jestli to bere nebo ne..tečka

                    0 0
                    • Azmir  

                      No jelikož tu ten šrot většinou doporučíš, tak z toho vyplývá, že ten šrot asi i jezdíš :)

                      0 0
                      • 159753  

                        no, myslím, že pánovi bude vzhledem k tomu, že shání něco do 20ti k ničemu, když mu sem hodím kolo, co mám já :)

                        0 0
                • Vilém  

                  Mam na to proste jiny nazor. V ksefte jsem delal a nikdy by me nenapadlo sem postovat neco z jeho sortimentu. Uz jen kvuli desateru a ze by mi to prislo jako krapet vtirave.

                  0 0
              • 159753  

                ano postuju, ale to právě nechápu, to každý, kdo má co dočinění s cyklistikou musí začínat svou zprávu ůjsem helmut opravář komínů" a pak teprve napsat svůj názor..

                přece to, že makám v obchodě a to, že mu tady dám odkaz na nějaké kolo, pokud věřím, že by mohlo být součásti jeho výběru, protože má nějaké kvality..nemůže z principu věci vadit..protože jsem to myslel třeba dobře..

                a myslím si, že to samé uživatel b58..

                a když se oháníte reklamou, tak jaký je rozdíl mezi reklamou na cyklistický obchod oproti reklamě na „stavitele“, který na to má živnosťák? ať už jeden nebo druhý případ je to obchod..

                a popravdě dlouhou dobu jsem sem nic nepsal od založení (až poslední dobou sem házím Norca, ptže máme poslední kusy a světe div se myslím si, že je to dobrá nabídka) a co tu koukám na rady, tak je to vždy stejné..napiš tomu a tomu..tak zaprvé je to reklama a za druhé bych se i nedivil, kdyby placená..to nikomu ale divné nepřijde..že tu dá ale někdo názor proti zajetým kolejím, tak je svině obchodník, který se z ostatních, chudáčků, snaží servat všechnu kůži..

                jako vzpamatujte se..!

                0 0
                • scalar  

                  Vnímej prosím tento rozdíl. Pokud někdo je stavitelem kol a napíše, hele stavím kola nebo někdo napíše, hele on staví kola, tak si zákazník může doporučení přebrat a nahlížet na něj s jistým podezdřením z podjatosti.

                  Ty nebo kolega z mojekolo dáte jen odkaz na určité kolo bez informace, že jste prodejcem. To tazateli bere možnost nahlížet na doporučení jako na zainteresované, s možností podjatosti.

                  Tedy, pokud napíšeš, pracuji v Cykloworldu a máme tu zajímavé kolo, které mohu doporučit, tak ani nepípnu.

                  0 0
                  • 159753  

                    ok, ode dneška tak budu psát..

                    každopádně pořád si myslím, že jelikož webové stránky obsahují název prodejce, je to fuk..ale beru toto jako kompromis a když sem budu dávat kolo, napíšu to touto větou..trochu se ale bojím, že mi pak lidé budou nadávat za reklamu..přitom si myslím, že většinou chci těm lidem spíše něco nabídnout, ptže mám dost přátel v cykloobchodech a nikdo nedělá za provizi..

                    0 0
                    • scalar  

                      Je to tak lepší, nevím, jestli si registroval aférku s Polygonem. Založili si tady kvantum nicků (často podobně anonymně vypadajících, jako ten Tvůj nebo b58) a z nich vehementně doporučovali svoje kola. Nakonec se to logicky obrátilo proti nim.

                      0 0
        • maajkee  

          A co že je na něm zajímavýho? :)

          0 0
        • Azmir  

          Rozumně vybavené kolo, ale tak za cenu o 3 tis menší by se o něm dalo uvažovat.

          0 0
    • dzaneks  

      Zdravím, prodávám tohle kolo:

      http://www.trek-bikes.cz/x-caliber/p-134 ve velikosti ´23. Jeté 40 km, koupeno srpen 2013..absolutně žádné oděrky, prostě jako nové. Jo a plus pedály Crankbrothers Egg Beater 2.

      Cenu bych viděl lehce nad 20 tis., vím že píšeš do 20…ale kolo je to pěkné :-) .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.