• newby

    Nemáte někdo zkušenosti s přepravou kola 29er uvnitř jedničkové Fabie sedan? Vejde se při sundaném předním kole kola a sklopených zadních sedačkách auta? Chci si vyzvednout kolo ze servisu, který není ve městě a musím stíhat i obchodní schůzku a nestíhám v tomhle počasí přejíždění s převlékáním.

    0 0
    • KoudakT  

      Nevejde. Musíš vyndat přední i zadní kolo. Nějakou dobu jsem to tak vozil. Je z toho pěkný bordel v kufru a jezdit s tím, že máš za sebou kolo, které prostě nejde moc dobře přikurtovat a v případě havárky ti proletí hlavou, není zrovna příjemný. O komfortu vkládání kola do kufru ani nemluvě. Doporučuju pořídit nosič na kolo.

      Mám Grand Canyon AL 5.9.

      0 0
      • newby  

        Díky za reakci, moc jsi mě nepotěšil. Tak přemýšlím, co pro mě bude težší, jestli přehodit schůzku a servis nebo to kolo rozdělávat a montovat zpátky. Škoda toho držáku, už ho kupuju přes rok.

        0 0
        • jonti  

          sundat přední a zadní kolo není vůbec problém, v pohodě to tam dáš. Pokud nejsi přímo v obleku nebo extrémně nešikovný, je to práce na pět minut.

          0 0
        • KoudakT  

          A co si hodit přes oblek nějaké staré oblečení a natáhnout rukavice? V pracovních oděvech by mohli mít i nějaké jednorázové monterky, které by sis nahodil a pak to vyslečeš a jsi v pohodě.

          Mám na mysli něco takového. dvacka už tě snad nezabije

          https://www.oopp.cz/…acovni-odevy

          0 0
      • wego1991  

        Měl sem taky Canyon 5.9 ve velikosti XL. A do jednickove Fabie (kratka) sem kolo narval a to jenom s vytazenym předním kolem. Byl to sice tetris jak hovado ale vešlo (jako by že šikma). Původně sem zkoušel ať jsou řídítka jako by u 5 dveří, ale to nešel kufr zavřít protože sem tam měl moc dlouhé řídítka (720 mm + rohy), nakonec jsem tedy musel kolo otočit – řídítka lehce vadily mezi předními sedadly, ale žádný extrém – bezpečnost samozřejmě peklo, ale jel sem jenom několik km tak jako tazatel do servisu.

        Edit: měl sem ještě z rámu vyndanou sedlovou.

        Edit 2: vidím že se mu jedna o sedan čili moje zkušenost mu je k hovnu :)

        0 0
        • jonti  

          Proč myslíš, že je bezpečnost takové peklo? Když je rám kola na podlaze kufru, velmi nízko aby to někam letělo a dáš přes to pásy nebo gumycuky na úchyty v kufru, tak mi to připadá skoro bezproblémové.

          0 0
          • wego1991  

            Měl sem řídítka svisle mezi předními sedadly a jeden roh asi 15cm vedle xichtu :D

            0 0
          • KoudakT  

            Jde o to, že sklopením sedadel neuděláš ve Fabii rovnou podlahu, ale udělá to takovou rampu, po které ti kolo pěkně zajede na hlavu. Fakt jsem tak jel jenom párkrát a podělaný jsem byl až za ušima. Zlatý nosič na střechu…

            0 0
            • wego1991  

              záleží jak to dáš.. já to nijak neupevnoval ani pásy ani gumičkama zkrátka nijak a kolo se ani nehlo a to sem jel stylem jako vždy.. asi se to ale někde šprajclo pač s tom ,,rampou'' máš pravdu

              0 0
    • Smazaný účet  

      Fabka sedan je peklo kvuli tomu malemu vlezu do kufru. Pokud nesundal obe kola, tak to rozumne neprostrcis.....

      0 0
    • DADMTB  

      Jdou u sedanu oddělat sedáky (ta zadní „lavice“)? vozil jsem kolo tak, že jsem ho dal za přední sedadla a oddělal sedák, byl na takové bodce a stačilo ho vytrhnout z pod opěradel a potom vysunout z úchytů (takový háky) no sundaný přední kolo bylo a sedák jsem dal tak aby kolo při brždění nelítalo, jo ještě sedlovka byla vysunutá …jen tedy nevím jak je to u sedanu s tou lavicí. Některá Honda asi Jazz měla tu lavici výklopnou směrem k opěradlu…tam jsem se inspiroval…

      0 0
    • wrann  

      Mám Fabku jako služební auto a občas tam kolo vozím (Scalpel 29 velikost M) . Obě kola do kufru a kolo na zadní sedadla. Vozím to tak, ale jen na krátké vzdálenost.

      0 0
    • Lord_de_Wolf  

      Mám Rapida… což je podobná mr*ka, jen lehce novější… a když sundám přední kolo, shodím zadní plato… tak cajk… 29er

      0 0
    • newby  

      tak jsem sundal obě kola a pohoda :) jen trochu zaprasená ruka od řetězu :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.