• Bravo

    Tak konečně mám na nový kolo. Výběr je velikej, a tak jsem to nakonec zúžil na pár, ale nemužu si poradně vybrat, tak už je furt jenom porovávám a skutek utek. Jezdím spíš víkendovky, žádný skoky, ale občas nějakej sjezdík taky rád. Finalisti jsou: Mongoose Meteor comp, RM Landslide 03 s V-brejkama, Ravo Sago, GT Avalanche ,05. Poradi mi někdo??

    0 0
    • mik  

      ja se taky rozhodoval, a me podminky byly steje jako vase. Vyhral to GT Avalanche 1.0 a na to moje jezdeni fakt dobre, takze GT muzu doporucit

      0 0
    • Daf  

      No nejlepsi mi prijde ten mongoose ale taky je podstatne drazsi. Mas dost sirokej cenovej rozsah. Za 36k se da koupit merida temer komplet v XTcku.

      0 0
    • Bravo  

      36k je moc, tyhle kola jsou kolem 20 000,– nad 22 už jit nemužu.

      0 0
      • Daf  

        Aha ja uz to vidim on je rozdil mezi Mongoose meteor a meteore cca 15000 :)

        0 0
        • Bravo  

          Tak jo, trochu jsem se přepsal, kolo se jmenuje Meteore Comp, ale stojí 19 990,–; Meteore Pro a Meteore Team jsou už moc drahý.

          0 0
    • Czkedar  

      Vybíral sem asi ze stejného sortimentu, ale nakonec vyhrál GT Avalanche 1.0 Disc.

      0 0
    • figur  

      Mám RM Ladslide 03 s V brake.Musím říct,že jsem odstranil veškeré komponenty Hardware (jako skoro každý),a to včetně nábojů(takže přeplétání apod.) a dále pláště.Z tohoto pohledu bych přidal a koupil verzi 04,která má tyto komponenty lepší a nenutí tě to k dalším výdajům.Kolo je hravý,lehce ovladatelný,kratší rám.Celkově spokojenost.

      0 0
      • mastihuba  

        a jak se chová v prudších sjezdech? Minulý týden sem seděl na RM a hlavová trubka se mě zdála dost na kolmo. V kombinaci s měkší vidlicí, která měla snahu se zapichnout do každýho rygolu mě to kolo připadlo vyloženě nebezpečný. Lidičky co tomu trošku rozumíte napište k tomu něco.

        0 0
        • Daf  

          Jestli ma hlavovka 71st tak je to vcelku normalni uhel pro zavodni geometrii. Je fakt za ze zaroven byvaji tyto ramy i prodlouzene. Kratkej ram s timto uhlem se muze chovat divne. Ja na RM nikdy nejel tak nevim, ale clovek si zvykne na vsechno.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            …ale na lepsi se zvyka rychlejc :)

            0 0
            • mastihuba  

              to maš bezpochyby pravdu. mě spíš de o to, když postavim moje kolo vedle toho RM tak řidítka i sedla jsou jsou stejně daleko od sebe i výška řidítek odpovídá. Rozdíl je asi ve vidlici on 80pružina já 100vzduch a změna je na světě, nebo se mýlím? Onehdá to zapichl do rygolu , kterýho sem si já ani nevšiml.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Pak jde jeste o takove veci jako uhel hlavove trubky a veci s tim souvisejici (delka predstavce, vyska/zdvih vidlice, rozvor kol).

                0 0
                • mastihuba  

                  „hlavová trubka se mě zdála dost na kolmo“ samozřejmě těch důvodů je víc a když se posčítají dohromady tak bych si zvykat nechtěl. Spíš je zajímavý že na tom kole původně jezdil stejně velkej a stejně těžkej chlap jako já. Holt asi to bude na tom zvyku.

                  0 0
        • ph  

          rm landslide 03 s diskama, vidle marzocchi exr coil mi mekka nepripada, ale mam cca 68 – 72 kg. ve sjezdech dobry, zatim jsem si nenatlouk.

          0 0
        • figur  

          V prudším sjezdu s RM nemám problém,přes jsem zatím nešel.Jinak ta úvaha o úhlu hl. trubky a délce rámu mě trochu vyprovokovala – stáhnul jsem si geometrie RM,Authora a Norco.Porovnal jsem to – Authora jsem vzal jako představitele delších rámů.Zjistil jsem,že úhel hlavové trubky je 71 st. ±0,5st.Mezi tzv. delším a kratším rámem je rozdíl kolem 1cm.Já patřím mezi ty bikery,kteří by asi tyhle rozdíly vůbec nepostřehli,spíš je to o pocitu – některý rám ti padne,na jiný si budeš zvykat déle.Já jsem dříve jezdil na docela dobrém krosu,a když jsem vlezl na Ladslida,tak jsem měl problém udržet přímej směr.To byl ten přechod na kratší rám u typově jinýho kola.Dnes už mi to vůbec nepřijde.

          0 0
      • B-Tom  

        Ja mam letosniho Landslida a musim rict, ze je fakt dobrej. Vybaveni je hodne v cajku az na tu vidli (ale to je mala investice ;o) :D). Musel jsem teda vymenit riditka. Ty rovny byly hrozny a jeste budu menit plaste. 1.9" mi prijde maly a po dopadu to odnaseji rafky

        0 0
        • B-Tom  

          Jeste jednu vec. Tema riditkama se ten pocit prepadavani dopredu hodne zmirnil. Jeste casem asi vymenim predstavec, protoze je hrozne rovnej a ma 100mm, takze doufam, ze to ty geometrii taky hodne pomuze. Jinak va sjezdu zadny problemy nemam.

          0 0
          • Bravo  

            O výměně představce a řidítek taky uvažuju. A jaky sis dal?

            0 0
            • B-Tom  

              Jelikoz jsem do toho nasypal uz docela dost penez, tak jsem koupil na zkousku jen nejaky pitomy vlaskovky s 2cm zdvihem a 10° naklonem (asi za 450Kc). Predstavec jsem jeste nemenil, ale mam slibenej na pujceni, protoze za nej taky vysolis min. 800. Tak az to vyzkousim, tak ti dam vedet. Ale i tak se to hodne zmenilo. Dobrej by byl tak 80mm a o 10mm zdvizenej. Precejen to neni trialovy kolo, aby tam clovek daval nejakou 40ku.

              0 0
            • B-Tom  

              Tak jsem vymenil i ten predstavec je to zmena, jak blazem. Sehnal jsem authorackej z Agangu. Asi 75mm a zvedlej, tak o 15mm. Dneska ho jdu vyzouset na jeden sjezdik, tak uvidim, ale kdyz chci, tak to kolo pretahnu pres zadni na rovine, jak nic. Bunny s tim jdou o dost lip. Plaste jsem uz taky vymenil, ale dal jsem dozadu Michelin 2.1 XL a je slabej, tak ty oroginalni Maxxisy 1.9. Aspon teda ma vzorek, ale ty kopance do rafku moc nebere :o(((. Tak ten moc nedoporucuju. Ale je to muz soukromy nazor, mozna to nekdo vyvrati.

              0 0
              • B-Tom  

                dneska mi ty ruce po ty klavce litaj nejak divne :o)))

                0 0
    • Staenly  

      Cece ja bych ti v teto cene doporucil Treka 6500 – kolo na lepsim ramu do 20k si myslim ze nesezenes… Taky osazeni je dobry, LX/Deore, komponenty Bontrager, kola WTB…

      0 0
      • cesar  

        hmm, tak mezi trekem 6500 se taky rozhoduju. Tim druhym kolem ( o kterem jsem se ale jeste nedozvedel jestli je OK je Felt Q800)

        0 0
        • Glum  

          za stejnou cenu je i GF Tasajara, liší se od Treka 6500 prakticky jen vidlí, která by měla být ještě o něco lepší…

          0 0
    • stary_noviny  

      GT, Trekem, Mongoosem, myslím, že mezi těmi to se nespleteš.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.