29" hardtail - Radon Race vs Grand Canyon vs Kellys Gate

8 nepřečtených
  • Martin398

    Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu při výběru hardtailu kolem 30 tisíc (na univerzální hobby ježdění – silnice / polňačky / les).

    Mám ve finálním hledáčku tahle tři kola:

    1. Radon ZR Race 6.0 http://www.radon-bikes.de/…-race-29-60/
    2. Grand Canyon AL SL 7.0 https://www.canyon.com/…-sl-7-0.html
    3. Kellys Gate 90 https://www.kellysbike.com/…90-29-p53489

      resp. dostupná 2017 verze: http://www.bikeranch.cz/…ate-90-2017/

    Radon a Kellys jsou teď ve slevě. Radon mi přijde, že má i přes nejnižší cenu nejlepší komponenty a nejlehčí rám, ale zase nemá remote ovládání vidlice a chápu-li správně tak ani pevnou osu na kolech (vzadu ji myslím nemá ani ten Canyon). Moc se v tom nevyznám, tak uvítám jakoukoliv radu / názor. Vidíte ve vybavení nějaký důležitý rozdíl? Jaké kolo byste si vybrali vy a proč?

    Zároveň chci poprosit, pokud už někdo kola těhle řad máte, můžete mi napsat jaké velikosti a na jakou postavu. Já mám 100kg, 192cm, ale relativně krátké nohy (88cm v rozkroku), takže jsem někde mezi 20" a 22" (Radon), L a XL (Canyon) a M a L (Kellys).

    Předem díky.

    Anketa: Jaký hardtail?

    15x
    54%
    0 0
    • Martin398  

      Tak Kellys Gate 90 uz bohuzel v L neni, nicmene za jenom o trochu vic je tam ve sleve carbon Kellys Stage 50? Ma nekdo s timhle kolem zkusennost? Diky moc.

      0 0
      • grafik  

        Je to dobrý bike. Mám ho hlavně na závody a spokojenost. Prostor pro upgrade je, za sebe tedy doporučuji. Rám je tuhý a za pedálem jde solidně. Hmotnostně jsem na tom, ale někde jinde než ty.

        Sám bych nevěřil romu, žu budu uvažovat i o karbonové silničce od stejné značky.

        0 0
        • Lachtis  

          Souhlas, mam sice jen hlinu a gate 50, ale to kolo je za ty prachy fajn. Upgradem zapletenych kol jsem si ho udelal jako druhy zavodni bike. A taky bych klidne od Kellyse koupil dalsi bike.

          Urcite koupi tazatel neprohloupi.

          0 0
          • BikeClubKovacek  

            Urcite Kellys byt tady se i ja zeptam…Koupil jsem Hackera 70 2017 a vsechno super az na nejtezsi prevod,ktery si myslim ze by mohl byt jeste tezsi…do kopce to jede krasne,ale k tomu dotazu…Mam 193 cm ,takze jsem koupil ram vel.L coz je dle stranek Kellys do 196cm…u Sterby to same kolo pri ramu L pisou ,ze to je jen 175–185 !! Predpokladam,ze vyrobce to ma spravne,ale nechapu proc me zacnou po nejake dobe bolet zada,ramena atd…posed nastaveny mam dobre az na riditka,ktere nejdou zdvihnout coz bude asi problem ? Myslite,ze ma smysl si to nechat nekde seridit ,abch mel jistotu,ze vic pro pohodli udelat neslo.?

            0 0
            • grafik  

              Jak uvádí Štěrba velikost L od 175cm se mi zrovna od Kellys nezdá, podle mě je ideální minimum tak 181 s přihlédnutím k parametru standover.

              Bolest ramen a zad nemusí-může souviset s posedem. Sám musíš poznat jak se ti na kole sedí a pokud cítíš, že potřebuješ řidítka nahoru, řešení si obvykle musíš najít sám nebo se poptat zkušenějších cyklistů v blízkém okolí, tak aby posoudili tvůj posed. Nepíšeš ani kolik na kole najedeš a jak často jezdíš, záda mě bolí taky, ale po cca 5ti hodinách v sedle to je asi normální : ) Chceš-li odborně nastavený posed existují placené služby. Zde najdeš spoustu informací, viz reakce od Mlok, ale je to čtení na dlouho.

              0 0
              • Lachtis  

                Přesně, rámy Kellyse jsou o číslo větší než má většina jiných značek. Tedy třeba L u Kellyse odpovídá M u většiny ostatních výrobců.

                Co se týče posedu a bolesti zad. Jo, tohle je alchymie a musíš laborovat. Zkusit nastavit jinak výšku sedla, předozadní pozici sedla, náklon sedla. Výšku řídítek, jejich případné natočení atd. Placené BG fity mohou být fajn, sám jsem to kdysi podstoupil, ale stejně jsem si to pak následně překopal k obrazu svému – stoprocentní to není a já už bych za to ty prachy nevyhodil.

                Kdysi mě taky bolely záda, a to zejména proto, že jsem po delší době začal konečně něco dělat. Tudíž jsem měl všechny svaly, a to nejen nohy, ochablé a to i zádové, břišní a i střed děla. Proto je dobré začít nejen jezdit, ale i cvičit ostatní svaly v těle – ruce, záda, břicho… Když si nastavíš ideálně, pro svou postavu, posed a budeš mít i trénované ostatní svalstvo, které při jízdě dostává taky za uši, tak by problémy měly odeznít.

                0 0
    • ArmaniMan  

      Ahoj. Chci vas poprosit o radu. Máte někdo Radona ve velikosti 16"? Chci pritelkyni koupit ZR Race 29 a nejsem si jist velikostí. Na stránkách bike-discountu mi kalkulacka ukazuje velikost 18". Psal jim i dotaz a taktéž mi sdělili 18" (moc to neřeší a řídí se jen rozměrem nohy). Jeden prodejce, který ma ale s koly zkusenost mi zase radil jit radeji do 16".

      Prý jsou ramy vzhledem k úhlum trubek větší a pro zenskou by to nemuselo byt dobre. Nyni jezdi na Specialized Rockopper 29 ve velikosti 17,5. Rozměry: výška 172cm a delka nohy pd rozkroku 81cm. Předem díky za rady.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.