• Kóča Popovič

    Mám obstarožní přílbu Bell Reebok Pump. Bohužel se však hodně potím, takže po cca 20 km mám veškerý požitek z jízdy pryč. Neustálé otírání potu z očí, pot štípe, já nic nevidím (dokonce bych řekl, že způsob jízdy, kdy si co chvíli za jízdy sundávám brýle a vytírám pot z očí je pro mě víc nebezpečnější, než kdybych přílbu neměl a soustředil se jen na jízdu). Žádnou čelenku pod přílbu nedostanu. Chci si tedy koupit novou, kde má naprostou priotitu odvětrávání. Mohl by mě někdo, více se potící, poradit, co vozí na hlavě a jak je s tím spokojený.

    0 0
    • náčelník  

      Trojcípý šátek z Moiry Micro pod helmu dostaneš.

      0 0
    • kovar  

      kup si hlavne takovou prilbu aby jsi pod ni neco dostal – tenka funkcni celenka bohate staci.

      0 0
      • Pekáček  

        Jo, já si jízdu bez čelenky ani nedovedu představit. Používám přilbu Bell Alchera a s odvětráním jsem maximálně spokojenej. Přijde mi lepší než moje předchozí přilba Giro Helios.

        0 0
    • Daf  

      Nektere helmy se delaji s takovym velkym polstarkem na cele, coz neni moc dobry, protoze kdyz nasakne tak to prave tece do oci. Treba Giro je aspon u tech lepsich modelu resene tak ze je i celo castecne odvetrane. Tim nechci rict ze se nemuze stat ze ti pot nestece do oci, ale je to podle me lepsi.

      0 0
    • Žanek  

      Mrkni se na přilby Mango. Mají vycpávku vodorovně přes čelo, nestane se ti, že by ti pot ztékal do obličeje. Vyzkoušeno na kamarádovi, kterej by se potil i na severním pólu…

      0 0
      • RomanH  

        A starsi Manga mely ve predu otvory, kterymi do vnitrku fucelo. Jinak ja mam Mango Breeze a celkova spokojenost. Ale samozrejme se potis vice jak bez prilby, jen mi to uz ty roky neprijde.

        0 0
    • MARIN  

      Tuhle Bellku jsem vozil jeste zacatkem minuliho roku a pod ni jsem jeste daval (mne se tam vesla :) celenku nebo satek s Moirou. Bez celenky nebo satku to bylo ale hrozny snad vsechen pot stekal do oci. pak jsem poridil MET Anaxagore a pod tu jsem uz bral satek kdyz bylo chladnejs protoze byla tak odvetrana ze mi mrzla moje ples.

      0 0
    • Luka  

      Bud satek nebo satecko-cepicku. Moira ci coolmax, kombinace moira-bavlna je moc tepla a blbe saje mimo moirovou celenku. Ja si ted kupuju F2 cepicku, ale mam i hodne vetrajici helmu (uvex), takze se tolik nepotim, kazdopadne bez cepicky ani ranu (pot se vstreba a taky mam dlouhy vlasy a kdykoli helmu sundam a nemam satek vypadam jak carodejnice :))).

      0 0
    • lubos  

      Neumim si predstavit, ze bych jezdil bez funkcni celenky. Nebo kdyz neni celenka tak treba trojcipy satek. Pot to odvadi az dozadu. Pasiky na celo v prilbach nejsou na odvod potu. Bez satky nebo celenky to nema skutecne smysl.

      0 0
    • rasto  

      vubec nevim cim to, ale podobne problemos zazivam, kdyz jezdim bez ksiltu na prilbe (napr. kdyz mam velky batoh, tak ho sundavam). ale se ksiltem tento problem vubec neznam…

      0 0
    • ivovi  

      To znam. Kdyz jedu vpohode, tak to nevadi, kdyz se na vyjizdce chvili stoji tak vyzdimam polstarky (mam Bell Aquila), to staci, tolik se zas nepotim. Ale kdyz se honim s nekym v tempu nebo na zavodech, tak pot do oci, neprijemny… Tak sem to pred par tydny vyresil celenkou vazaci Klimatex pod helmu, obrovska investice :-), celych 64Kc, cena v podnikovy prodejne. Sem byl prekvapenej, ze celenka zustane jen lehce vlhka vubec se nemusi na konci vyjizdky nemusi zdimat. http://klimatex.horaknet.biz/section.php?…

      0 0
      • jakub  

        tak mne napada, ale to nevim jiste, neexistujou taky bryle ktery maj nahore takovou penovou vystelku a ta nepropusti pot k ocim ???

        0 0
        • lubos  

          Stejne ti pot projde skrz.

          0 0
          • jakub  

            ja mam novou cratonku a sem taky spokojenej, pot mi do oci netec (driv u TREKa to bylo mnohem horsi)

            0 0
    • senožrout  

      Vozím přilbu Cratoni Maniac. A ta větrá až do alelujá. Otvory jsou profilovaný do takových lamelek, který tam vhání vzduch. Prostě nemá chybu. Mám pocit, že míra mého pocení s toúhle helmou je stejná jako bez ní.

      0 0
    • Kóča Popovič  

      Děkuju za názory, co se tady sešly.

      0 0
      • figur  

        Mám Cratoni Tremor Tribal a větrá tak,že kolem 10 st. používám čapku Moira Duo.Jinak samozřejmě čelenku,která pot odvede a odpaří.Ta přilba je navíc extrémně lehká (cca 230 g).Sedí,že ji při jízdě nevnímám.

        0 0
    • RapMan  

      Cratoni Twister + celenka z moiry, spokojenost, i kdyz ani nekdy to nestaci a tak po 20km musim zastavit, sundat, vyzdimat, nasadit a hura dal…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.