• maxtor

    Nedávno jsem já (xc + silnice) byl s partou kamarádů (všichni bez vyznání) na dovolené v Chorvatsku. Někoho napadlo, že si půjčíme kola a projedeme se po pobřeží. Byl jsem samozřejmě pro, protože už jsem měl po skoro týdnu bez kola absťák. Nicméně potom, co jsem v té půjčovně viděl, mě přešla chuť. Většina kol tak pro odrostlejší dítě, vrzající, rezavé, s téměř nefunkčními brzdami a řazením, se sjetými vzorky a vakly a vůlí snad ve všem, kde se může tahle závada objevit. Hned mě přešla chuť a odmítl jsem na takové kolo nasednout. Pochopitelně k výsměchu ostatních, kteří nechápali, co mi na těch kolech vadí, když jsou aspoň trochu pojízdné. Sedli byste na kolo, které se sotva drží pohromadě a dokázali byste si vychutnat výlet na takovém kole??

    0 0
    • Elwing  

      bez vyznání :))) no na výlet bych s tím nejela, ale pro praktické účely (nákup, hospoda) klidně.

      0 0
    • Blade  

      Jsem na tom stejne. Odmitam i do obchodu jezdit na starym kostitrasu. Radej jdu pesky :)

      0 0
      • pegas  

        hlavne ze jezdis do prace na trictvrtecni esce..a vozis si pumpu pac ti uchazi kolo…:-))))))))))))))…a prej du pesky..chacha…te nekdy vyfotim..a tady nam haze buliky na nos…ze se nestydis takhle lhat:-)))))))))))))

        0 0
        • Blade  

          Povidam do obchodu, ne 2 kilaky do TOSky…by mi upadly nohy:) BTW, kdy ty si byl naposled bajkovat?;) Nudlo? ;) Ja mam ke dnešku 4000Km :-P

          0 0
          • pegas  

            ..kazdej se neflaka jak ty..od rana do vecera jen jezdit na kole..tady ostani pracuji, delaji skolu..starajise o pritelkyne a zeny..o deti..:-))))))))

            0 0
            • Blade  

              no hlavne ze mas vymluvu :)

              0 0
              • pegas  

                ..este rekni ze nemam pravdu..zatim mas porad hafo casu…

                0 0
                • Blade  

                  ne, pravdu nemas. si myslim najdu holku abych ti ukazal ze se da stihat vsechno.. ale to uz je z tve strany obehrana pisnicka, timto koncim debatu, od ted at mluvi ciny :)

                  0 0
                  • pegas  

                    si povime za nejakou dobu…a s tou babou, no hledej smudlo hledej..

                    0 0
            • Pebe  

              pracuju, starám se o manželku a dítě a stejně mám přes 4300km :-)

              0 0
            • Marry  

              v tom to nebude ;-). Ja delam skolu, staram se o pritelkyni a mam necelejch 8000km :-)

              0 0
    • dada  

      dobro došli češki turisti u hrvatskoj..­....copyrajt kraus

      0 0
    • Pebe  

      v situaci, jak jsi jí pospal, by mi to bylo jedno

      0 0
    • kubad  

      Na nějakou krátkou projížďku po pobřeží možná.

      0 0
      • Manas  

        Nebo jeste kratsi vyjizdka do more :-)

        0 0
        • maxtor  

          Pánové, byl tam borec (asi Němec nebo Rakušák), měl nějakého Scotta v XTčku a s kamarády hráli takovou hru" rozjeli se po mole a skočili i s tím kolem do moře. Čekal jsem, jestli se objeví i druhý den. Marně. Mě stačilo, když jsem při povodních v roce 1997 jel se svou favoritkou v metrové hloubce asi 200m a pak ji nechal týden ležet. Favoritka vydržela asi 10 let, ale po jízdě v normální (sladké vodě) a týdnu už to ložiska ani řetěz nikdy nerozchodily.

          0 0
        • jizby  

          No ony u moře chytaj kola lišku i jenom z toho slanýho vzduchu. Takže se flegmatismu a rezignaci na údržbu v tý půjčovně ani moc nedivím. I když -všeho s mírou. Brzdy by měly fungovat.

          0 0
      • maxtor  

        Ještě jsem zapomněl dodat, že pokud už člověk na to kolo vylezl, a smířil se s tím, že piští, že když sedne na sedlo, tak kope koleny do řidítek, že střílí řetěz, tak s jedním jsem se prostě nesmířil. Cesta ze začátku vedla k pobřeží hodně z kopce a brzdný účinek nulový. Jsem zvyklý, že brzda na biku mě na slovo poslouchá, ale dávat si ještě pozor, abych brzdil s dostatečným předstihem abych někoho nesmetl. To už pro mě bylo fakt silné kafé. To půjdu raději pěšky.

        0 0
    • Peslezedirou  

      Sranda jsou ankety, vetšinou jsou mi celkem ukradený, ale vždycky mi to nedá abych někam kliknul :o))

      0 0
    • Daf  

      Asi bych jel, ale nebavi me jezdit na cizych kolech.

      0 0
    • cabbage  

      jak kde a jak na čem. jedou sem jezdil v klánovickym na favoritu kterýmu urezlo za jízdy několik drátů a stejně to byla zábava.

      0 0
    • gobike  

      Prosimte to chvilku na vraku by jsi mohl vydrzet, dyt by jste urcite dlouho nejezdili a byt v takovy situaci ja, tak bych vzpominal na stary casy a furt se jen usmival jak to bylo hrozny:)

      0 0
      • pepek  

        Ne, ty kola jsem tam jednou před 3 lety viděl a opravdu by to nešlo. Půjčovala to tam jakási česká společnost u kempu. Kolo ze supermarketu za (tehdy) max:2000 kč půjčovali za 500 za den. Sedlovka dole a zarezlá, nešla vysunout, páčky ještě nahoře (SIS?) prostě radši pěšky. A to jsem měl taky absťák a objevil jsem tam dokonce čerstvě vyznačenou trasu pro XC závod (Bylo to asi 600 po pobřeží za Makarskou, klouzavé kameny a sráz asi 15 m kolmo dolů (byly tam i sítě). Představil jsem si to tam s tím kolem a raději jsem si to obešel pěšky.

        0 0
        • maxtor  

          Tak to je přesně ono. Já jsem byl v Baško Polje. Pár km od Makarské. Taky to v kempu půjčovala nějaká česká firma. Konečně někdo, kdé ví, o čem mluvím.

          0 0
    • myscho  

      biky z pozicovien su hrozne,ale viac mi vadilo,ze by som mal ist bez prilby…

      BTW:v Grecku maju v pozicovniach iba tuto znacku,ale sem sa nedovazaju
      www.idealbikes.net/

      0 0
    • Pavlis  

      Celkem by se mozna i hodilo mit k tomuhle threadu vyplneny vek v profilu :)

      0 0
    • emkaa  

      To ja byl loni v Mexiku a po trech tydnech se tam vyskytla kolem Copper Canyonu sance si zajezdit, ale ty kola. To byla fakt hruza, nejaky stary strepy znacky VooDoo se vsim zatuhlym a kdysi odpruzenou, ted uz totalne zatuhlou vidli. Tak jsem premital, jestli mi to stoji za to a pak jsme zakopli o pujcovnu, kde pan dokonce umel anglicky a navic tam mel docela slusny scotty a treky. Prehazovalo to, brzdilo to, vidle pruzila, proste se na tom dalo turisticky v pohode pojezdit. I prilby, pumpicku a lepeni jsme nafasovali. To vam byla krasa. A ani to nebylo drahy.

      0 0
    • Smazaný účet  

      tak jsem odhlasoval, ze bych se dlouho rozmyslel. musim ale rict, ze se mi preste to samy stalo v cervnu taky v chorvatsku. ze pry pesky je vsechno daleko a na dlouho, ze si pujcime kola. kdyz sem tam ty kola videl stal, poprvy me prebehl mraz po zadech, po nasednuti me polil studenej pot a po stopadedesati ujetych metrech sem jim to kolo vratil. vsichni se me ptali jako prco to delam a at netrham partu, ale kdyz ja sem se na tom kole strasne bal, ono totiz vubec nebrzdilo. a to sem radsi ani neradil. mym ostatnim dovolenkovym souputnikum sem pripadal, jak blazen (nikdo z nich na kole normalne nejezdi-pozn.autora) :D

      0 0
    • MlokCZ  

      Já bych taky určitě na tom nejele. Nic bych z takové vyjížďky neměl.

      Dokážu si představit se projet na výrazně horším kole než mám, ale hodně věcí by mě vadila na kole s půjčovny.

      Jsem zvyklý na svojí geometrii, gripy, řídítka, sedlo + nastavení (tzn. přesná výška sedla, předozadní posun sedla). Tohle jsou věci na který si dlouho zvykám a už jsem nalezl pro mě ideální stav, takže pokud všechny tyhle věci naruším, tak vyjížďka stojí za prd.

      Proto jezdím výhradně na svojich kolech a normálně si na delší úsek nevyměňuji kola ani na vyzkoušení s kamarády. To maximálně na krátký kousek když se jedná o zajímavé kolo, který bych chtěl zkusit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.