jak rozdelat zadni naboj author ??

32 nepřečtených
  • Pi†el

    Mam zlomenou osu v naboji author, tak jsem se pustil do jeho rozebrani. sundal jsem z leve strany tesneni a vykouklo na me lozisko, zadny naznak niceho co by se dalo sroubovat nebo jeste vytahnout. Na druhe strane jsem sundal tesneni a naky matky. Potom vnejsi stranu orechu. A ted nevim jak dal. Osa vytahnout nejde ani jednim smerem.

    V historii jsem potrebnou radu nenasel.

    predem diky za rady.

    0 0
    • kubad  

      Autor neznám, ale většinou jsou osy u ložiskových nábojů ze dvou částí a vzájemě zašroubované do sebe. Dutá osa + osazený šroub. Zkontroluj oba konce jestli nemájí otvor pro imbusák a zkus povolit.

      0 0
    • Vilém  

      Ten orech jsi nemusel rozdelavat.Staci sundat koncovky z obou stran naby a pak vyklepnout osu i s jednim loziskem ven.Orech potom povolis zevnitr naby.V Tvem pripade staci klepnout na ten ulomenej konec osy a vyjede Ti ven leve lozisko,ktere potom sundas z osy.

      0 0
      • Pi†el  

        Parada. To jsem chtel slyset. Skousel jsem do toho trochu klepnout kladivem, ale nechtel jsem do toho moc busit, kdyz sem si nebyl jistej, abych to neskurvil.

        diky za radu

        0 0
        • Vilém  

          Hlavne do toho nemlat kladivem.Pouzij gumovou palicku,nebo kladivem pres nejakej spalik tvrdyho dreva.

          0 0
    • Mamut  

      Sachs mal maboje na priemysloch s osou, ktore bol v strede rozsirena, aby ked sa vyklepne (zadna sla iba na 1 stranu), tak vylezie spolu s nou jedno lozisko. Druhe sa potom z dnuka vyklepne.

      0 0
    • kubad  

      A hlavně doplň výsledek – ať se poučíme. :-))

      0 0
      • Pi†el  

        tak mam tu pro vas ten vysledek… bylo opravdu potreba to vyklepnout. Hlavou to moc neslo, tak jsem si vzal tu gumovou palicku, busim, busim a porad nic, tak jsem pouzil hodne hrube sily.. a hle… lozisko vylitlo, odrazilo se od zdi a spadlo na zem..

        0 0
      • Mamut  

        Tak dnes som ho rozoberal aj ja, pretoze orech chodil trocha nasucho. Postup: Povolit cerva na pravej prachovke. Vytiahnut prachovky (lavu iba silou vytiahnut). Vylupnut gumove prachovky z oboch stran. Vyklepnut osu spolu s lavym loziskom DOLAVA. Osa je v strede rozsirena a neprejde doprava. Potom vyklepnut zdnuka prave lozisko. Po tomto vyzera naboj skoro ako normalny Shimano naboj po vytiahnuti osy, konusov a guliciek. Iba tie loziskove drahy su hranate. Orech rozobera normalne, klucom na 2 zarezy (prip. srubovakom). Ma OPACNY zavit. V orechu su aj podlozky na vymedzenie vole. Po dvoch rokoch som ich tam este stale musel nechat vsetky. Orech ma 3 praporky a zo strany od spic je dost dobre utresneny. Ak chce niekto stiahnut cely orech, tak vo vnutri naboja je inbus, asi obvykla 10-ka. Naspat opacnym postupom.

        Cely naboj ma v ruke nezanedbatelne trenie, ktore je ale sposobene tesneniami. Takze nieco za nieco. Po tom co som v nom dnu videl, mi za tie prachy pride ako dobry kauf.

        0 0
        • Vilém  

          Dobre.To mnoha lidem pomuze,kdyz nechteji,nebo se neciti na badani.Jeste dodatek ze prvni verze mely jen dva praporky.

          0 0
          • Mamut  

            Mam ho dost dlho. Uz skoro 3 roky. Ale netvrdim, ze v nejakych este starsich nie su 2 praporky.

            0 0
        • VencaV1  

          Parada, uz se tesim jak ho zkurvim az se v nem budu hrabat. :)

          0 0
        • delfyn  

          já mám 99 na Včka a tam žádnej imbus na povolení prachovek není, jakej je tady postup? Rozebíral jste je taky někdo, na fotkách kotoučových authorů je červík jasně vidět

          0 0
          • delfyn  

            nikdo jste ho nerozdělával?

            0 0
            • Vilém  

              Tam se prachovka jen stahne z osy.Ma vnejsi i vnitrni Okrouzek,pritom je v ose drazka,do ktere pak okrouzek zapadne,tak je potreba prekonat trosku odpor.

              0 0
              • delfyn  

                ok díky já nevěděl jakou silou na to zapůsobit:)

                0 0
                • mara53  

                  jj, jen byl Vilém rychlejší než já, sundávám to takovým dřevěným udělátkem = do ostra nabroušený dřívko od nanuka, :) a funguje a když křupne tak houby zle ..

                  0 0
                  • delfyn  

                    jakou máš zkušenost s ořechem? Je OK? kolik na nich máš najeto?

                    0 0
                    • mara53  

                      zatím cca. 4k km a úplně v pořádku, ale je fakt, že to rozdělávám i v sezoně po nějaké extra bahnité/šťavnaté projížďce – jsem asi trochu ulítlej, ale pokud nemá ten akorátní zvuk, prostě demontuju a mažu a jezdím a mažu a jezdím, podložky mám zatím všechny jak to bylo z výroby … takže zatím spokojenost, a pořizuju je zrovna i manželce -budu je naplétat na Remerxy Eagle tak uvidíme …

                      0 0
                      • delfyn  

                        no já budu montovat na Mavic 317 a dráty 1,8 sapim, jen zvažuju jestli dát al niple, tady od toho odrazujou že to zatuhne, ale když by se tam při vyplétání dalo trošku vazelíny tak by to mělo být snad Ok

                        0 0
                        • mara53  

                          alu niple kvuli barve nebo vaze ?? asi ta vazelina je OK ale o hliniku se to vi vseobecne, ze srusta s protikusem materialu – takze zrovna na niple bych taky vahal ..

                          0 0
                          • delfyn  

                            no nevím nakonec půjdu asi do klasickejch ale není nazajímavá celková váha toho páru co jsem popsal cca 1800g, navíc 1,8mm jsou pevnější než revolutiony 2–1,5 a comptetitiony 1,8–1,6

                            0 0
                        • Vilém  

                          Tu vazelinu jsem jednou zkousel a pak se mi zase povoloval vyplet.Na prednim kole,kde je pravdepodobnost centrovani mala,mam Al niple bez problemu, vzadu jsem je casem vyhodil, protoze to srustalo a pri centrovani jsem je trhal.

                          0 0
                        • K2  

                          Podobnou sestavu vozím na předním kole a šel bych znova do AL niplů. Mi to drží a centrování pouze jednou po zajetí. Jedná se o jedno z nejlevnějších odlehčení kola. Přinejhorším po nějakém centrolvání jich pár vyměníš.

                          0 0
                      • delfyn  

                        tak jsem ho rozmontoval a super, je docela pěkně udělanej, všechno lehoučký, ještě k arturovi zubatkovej vořech a super, nechápu jak můžou udělat zadní náboj kterej váží kolem 200g,je to asi za cenu Al ořechu, který tolik nevydrží a kazeta do něj zasekává šrámy, já jezdím 850, kde nedrží pastorky tolik po kupě, to bych asi zničil hned.

                        0 0
                        • mara53  

                          šup sem s fotkama kompletní rozborky – taková fota se tady cení … A je ořech/ložisko OK.. ??

                          0 0
    • sportovni_biker  

      potřebuji poradit, protože nábojům rozumím asi jako ženským :-))......takže vůbec. Ale vzadu se mi před 3 dny hrozně ztlumil cvrček, téměř do neslyšitelné podoby. V servise mi říkali, že je to OK a že se to stává. Tak dobré, jezdím dál. Ale teď, když jsem mazal řetěz a roztočím kolo, tak je pořád slyšet takové nepravidelné chroustání a myslím, že to vytahaný řetěz nedělá (druhý zoubek na měrce) a kladky taktéž ne, nýbrž při volnoběhu to dělá též. Takže něco v náboji…nevím jak to popsat, prostě chroustání, jak kdyby ložiska. Je na tom najeto 2000 a byla proveden v 1000 km kontrola a vše OK. Možná to dělá od koupi, akorát to nebylo přes cvrček slyšet, ale na to bych nevsázel. Tak nevím, jestli s tím mám zajít.

      0 0
      • mosquito  

        ze neslysis cvrk v tom nevidim zadnou vadu, ale to chroustani delaji treba rozpadly konusy .. povolit, omrknout hladkost tech konusu a ty odrbany vymenit a poradne vypucovat at tam nemas ty zbytky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.