• oskus

    Stále mě bolí za krkem mezi lopatkami změnil jsem posed na kole i kšillt jsem sundal z přilby a nic čím to může být? Dík

    0 0
    • kubajs mtb  

      no mně tohle dělá občas batoh a kši lt z helmy už sem taky sundal :o)

      0 0
    • Balrog  

      Taky občas ke konci vyjížďky už sem tam jedu se svěšenou hlavou.

      0 0
    • tjuren  

      Za krkem? Mezi lopatkami? To už není krk. Ale i tak se na to nedá odpovědět, můžeš mít ortopedickou vadu pateře, nebo to může být jen malá trénovanost. Jezdíš silnici zalehlej nebo cross skoro napřímenej? Asi bude nejlepší to spíš probrat s odborníkem než s bike forem.

      0 0
      • bikaf  

        Myslím, že to je moc dlouhej XC posed, při delších vyjížďkách to taky cítím. Jenže z napřímenýho posedu zas bolí v kříži, tak si vyber :o)

        0 0
    • jonys  

      Těžko takhle z fleku něco radit.Posiluješ?Dě­láš strečink?Pokud ne,tak začni,tím nic nezkazíš a možná svůj problém vyřešíš.

      0 0
    • Lister  

      dlouhej posed a nemusíš mít ruce ani moc nízko, zkus kratší představec

      0 0
      • jobekr  

        Tak bolest za krkem až k mezi lopatkám mívám taky, ale nejspíš je to z toho, jak se na tom kole sedí, pže asi každej kdo jezdí silnice tak má docela vysoko sedačku, takže sedí a je dost prohnutej v zádech takže hlavu musí mít nahoru, aby viděl rovně. Holt se s tímhle musí asi každý smířit :)

        0 0
    • dancing dog  

      bolest za krkem- možná máš infarkt! Zkus intervenčního kardiologa anebo možná měkkčí vidli…

      0 0
    • kesu  

      hele bejt tebou zkusim zajit za ortopedem aby se ti na to podival ale pocitej s tim ze ti stejnak moc nepomuze spis ti rekne at chodis plavat:)

      0 0
    • nobody  

      mám podobný problém, asi mám zánět šlachy na krku, bolí mě to už pořád, jsem na chvíli u PC nebo mám prcka na ramenou a do večera se bolesti nezbavím. Nevíte o nějaký masti, kterou použít na zánět šlach? K doktorovi se mi moc nechce a nemám čas, ale pokud se to nezlepší do konce měsíce, zajdu si.

      0 0
    • nika  

      Taky me na kole boliva za krekem, vetsinou se to da prezit, ale po 40–50km uz je to fakt sila, pak se na tom kole kroutim jak zizala, ale zlepseni stejne zadny:-(

      0 0
    • vasil  

      mě pomohlo toto : posilování zad a břicha, povolené ruce a uvolněná horní polovina těla během jízdy a pak naježděné km :-)

      0 0
      • lizar  

        To vážně má takový důsledek, že když je na přilbě kšilt tak se člověk u toho hrbý. Já zatím jezdím s ním a moc lidí co ho mají jsem nevyděl to je pravda :(.

        0 0
        • MlokCZ  

          Ten kšilt jak kdy. Pokud máš více vzpřímený posez a kšilt ti nevadí ve výhledu, tak je to úplně fuk, že ho tam máš. Pokud ale jezdíš hodně dlouhý posez s řídítky nízko a musíš pak kvůli kšiltu hlavu naklánět ještě víc, tak to vadit může. No a taky záleží jak je u který helmy uchycený ten kšilt.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Taky jsem vozil kšilt a bolelo mě. Koupil jsem novou helmu, sundal kšilt a krk už necítím… ;))

            0 0
    • MlokCZ  

      Tak záleží, kde tě to teda opravdu bolí. Pokud za krkem (což není mezi lopatkami), tak to bývá často z moc nataženého posezu (a nebo spíš ještě kvůli řídítkám moc nízko). Já měl problémy s bolením za krkem skoro celý život, protože mám krátký trup i ruce a potřebuju proto kratší rámy a výše řídítka než ostatní stejně vysocí. Jenže takový rámy dříve moc nebyly, takže jsem vlastně vozil pořád moc dlouhý kolo s moc nízko položenými řídítky. Když jsem byl menší, tak to byl takový extrém, že jsem na jedné týdenní akci na kolech (měl jsem favorita), musel otočit berany směrem nahoru, jak moc mě bolelo za krkem.

      Později s větším výběrem rámů a když jsem se víc začal zabývat geometrií kola jsem začal pořizovat kratší rámy a snažil se dát výše řídítka (kratší rám problém nebyl, ale zvednou řídítka ano, když byly pevné nebo nízkozdvihové vidlice + ahead a ještě nebyly vlaštovky, to jsem to musel řešit příšernými představci se sklonem 45st. a pod.). Až jsem se na posledním kole, co teď mám dopracoval k pro mě ideálnímu posezu, úchop řídítek mám teď jen asi o 5mm níže než sedlo + kratší rám. A jak je vidět na fotce v profilu, pořád je to poměrně sportovní posez a nejsem extra narovnaný. A teď už mě nebolí za krkem vůbec, ani při 6h+ vyjížďkách. A ještě dodám, že v mém případě byl větší problém ne délka posezu, ale nízko řídítka. Přílišné zkrácení posezu s řídítky nízko oproti sedlu nic neřeší, to jsem pak jen měl ruce moc podsebou (což neřešilo, že jsem moc ohnutý a jen to je zcela debilní do sjezdů).

      Zkus sem hodit fotku, jak sedíš na kole, ať je vidět, jaký ten posez teď máš.

      0 0
      • MlokCZ  

        A pokud to je mezi lopatkami, tak to budou spíš problémy co psal vasil a zaměřil bych se na to posilování a uvolnění při jízdě.

        0 0
    • George.999  

      Nechce se mi zakládat nové vlákno a tak využiji tohle prastaré.

      Když jsem se dnes ráno probudil, snažil jsem se otočit a v tu chvíli mi jakoby vystřelila neskutečná křeč na levé straně krku. Do teď nemohu pořádně otočit hlavou doleva. Strašne to bolí, jako bych tam měl skřížený sval, či co. Ráno jsem si dával na krk horký termofor a pak ješte horkou koupel, moc to ale nepomohlo. O to horší je, že mám příští týden konečně volno a naplánováno několik tras, hned zítra 60 Km. Bojim se ale, aby se to ještě nezhoršilo. Navíc jezdit s takovou bolestí asi nebude moc velký zažitek, spíš to vidim na slušnou torturu. Stačilo, když jsem jel dnes do práce a to je jen 7 Km. Na krku sice nosim tunel, ale přeci jen už je celkem dost zima. Ví někdo jak se rychle a účinně zbavit této bolesti? Díky za rady.

      0 0
      • Smazaný účet  

        V tomto pripade bych doporucil navstevu fizioterapeuta-pokud mas neco skripnuteho, tak by ti to to mohl povolit. Druhe rychle reseni je tzv. francouzska metoda, ktera spatrila svetlo sveta 11.4.1792:)

        0 0
      • jIrI___  

        Tohle se mi občas stává když se probudím v nějaké atypické poloze po draku. Pomáhá mi to masírovat koňskou mastí, za pár dní mi bolest vždycky ustoupila. O nějaké rychlejší metodě budou vědět asi jen doktoři.

        0 0
        • Smazaný účet  

          …jeden se obcas divi v jake poloze to spal no:)

          0 0
          • George.999  

            No kdybych se včera nalil a ráno se probral na podlaze, tak bych se ani nedivil. Ale divný je, že včera jsem šel spát jako vždy do postele a v sobě jsem měl jen dva bráníky. :-)

            0 0
        • George.999  

          Zatim se nezdá, že by to povolovalo, už mám v sobě druhý ibalgin 400, abych to alespoň trochu zmírnil. Vidim to tak, že místo zítřeší vyjížďky, zajdu do lékárny a zkusim se optat po nějaké té masti, jak píšeš. Ale doufám, že nejpozději do středy budu v cajku.

          0 0
    • pelhrimov  

      To, že se tady v 27 příspěvcích řeší posed na kole a štítek na helmě neznamená, že ty problémy jsou způsobeny jízdou na kole, při ní se to může jenom projevit. Klidně to můžeš mít z nějakého dlouhodobého statické zatížení, ze zaměstnání, z dlouhého vysedávání u počítače, … Taky si uvědom, že Ti je 40, to není posměch já jsem na tom ještě hůře, prostě se nám to již sčítá. Problémy se sezením za PC, v práci řeším tak, že dělám každou chvíli kliky a vznosy (nebo jak se těm opačným klikům říká), když to nedělám, tak pak mne dost bolí mezi lopatkami, když se chci na kole podívat za sebe.

      0 0
    • Meluzina  

      předloni jsem tím trpěla docela dost, až do křečí okolních svalů, pomohla důkladná rehabilitace a místo jógy posilovna, i když jsem tomu moc nevěřila, chodila jsem plavat, jógu a semtam masáž, po výměně jóga – posilovna je prostě po bolesti, důvod mi není znám, ale je mi to celkem jedno:-)

      0 0
    • Loner  

      věk

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.