• -Alan-

    Jezdíte někdo Maxxis Ranchero ve verzi s kevlarovou patkou? Zajímalo by mě jejich chování při průjezdu bahnitou pasáží a případně zkušenost s přejezdem kořenů (vydrbaný smrkový mokrý). Předpokládám ho jako zadní plášť (vzorkem mi dopředu ani moc nesedí). Má to být vcelku rychlá guma, jak se tu píše, a jsou lidi, co ji mají rádi. Rád bych si doplnil sadu k své druhé „tlusté“ gumě a uvítal bych tento rychlý vzorek. Jenže se bojím chování při průjezdech rozbahněnou cestou/rozjetou loukou nebo v rozmočeném stoupání (jílu stačí trochu zmoknout, že). Bude mít rozumný záběr a nebude cestovat ze strany na stranu? U těch kořenu mi jde spíš o to, zda nějak výrazně nevybočuje neklidem při přejezdu. Jinak mám pocit, že na tomhle povrchu na HT stejně každý plášť plave na stranu (zvlášť když se k tomu zabere). Ekonomicky se mi zdá 590,– za kevlar, 62a směs a 120TPI docela slušný. Jinak se mi líbily i některé Michelin pneu (Wildgripper Comp S), Continental Vapor a slabost mám i pro Geaxy, ale cenově to lítá trochu vejš. A to se mi teď moc nechce.

    0 0
    • -Alan-  

      Nikdo neví, nejezdí? Nebo jsem se blbě zeptal?

      0 0
      • miťo  

        Jezdím ho. Vzadu je třeba Schwalbe RR rychlejší, ale taky rychleji ubývá a snáze se bodne. V bahně jsem byl zatím spokojený, jen se trochu ucpává, ale to je normální u univerzálů. Myslím že za ty prachy je to solidní guma. Jo-na Rancherech vpředu i vzadu jsem jel vloni GT maraton na bahně a nějaký velký problémy s nima nebyly (jediný problém byl zapomenutý čip v autě :)). Rozhodně drží lépe než Pythony.

        0 0
      • Splinter  

        Stejně jako napsal Miťo…

        0 0
        • -Alan-  

          Zeptám se i tady: mluvíme o skladacích? Jak jsem psal dole, tak jsem právě zjistil, že vlastně nevím, jakou verzi skládacího pláště u nás prodávají, anžto mají být dvě. Místo toho u nás existuje drátová verze, kterou Maxxis nepřiznává. Ostatně pro větší bordel oni nepřiznávají ani existenci Tomahawk pláště a ten jsem dnes našel i v kevlaru. Jinak díky borci za info. Vcelku mi to potvrdilo, že ty pláště pudou, když člověk vezme v potaz jejich předpoklady. Pythony jsem nejezdil a znám je tady z fóra, RR má kamarád (drátovky) a nanoraptor taky nemám. U nanoraptoru se bojím zalepení toho drobného vzorku ještě víc než u Ranchera. Navíc mám ExiWolf a moc mi ten plášť k srdci nepřirostl. Kromě Ranchera uvažuju ještě o Geax Arrojo příp. Continental Vapor. Úvahy o bahně mě sice přivedly i ke Geax Argo nebo Hutchinson Spider, ale asi do toho nepudu. Zatím jsem na žádném maratonu nezažil vetšinu trasy v bahně a se svýma nohama nevím, jestli bych je slušně „odvalil“ po pevném povrchu. Zajímavý soupeř Ranchera tak zůstane asi Geax Arrojo, u kterého některé weby zmiňují „Použití – excelentní do těžkého terénu, nehodí se silnici“ a v recenzích uživatelů na mtbr.com si všichni chválí, jak je rychlej a dobře frčí na asfaltu. Ani randál nedělá, což by mohlo být náznakem nízkého odporu. Ve srovnání s Rancherem ale ten vzorek tak rychlý nevypadá.

          A jak jednou koupím blbě, už se toho nezbavím. Kamarád závodník je chrt a navíc pláště má :-( , asi bych je musel věnovat na charitu ;-) Tenhle způsob by ani nebyl ekonomický :-o, takže děkuju za pomoc v rozhodování.

          0 0
    • Peslezedirou  

      Jezdím je nějaký pátek a můžu říct, že je to i přes počáteční nedůvěru dobrý plášt i na přední kolo. Jedniný co mi vadí je hmotnost, ale zase díky tomu jsem s nima zatím neměl defekt cca 1000km. Vzorek jak psal Miťo moc neubývá a najedeš na něm docela dost. V mokru je v uvozovkách dobrej, dal bych mu za tři :o) Docela dost se střední běhoun ucpává ale pokud není vyloženě mordor bahno tak se sním dá v pohodě jet. O proti pythonu jede v blátě líp a na mokrých kořenech překvapivě tolik neklouže. Srovnávám s ostatníma XC vzorkama na sucho, python, nanoraptor atd. Osobně až zničím Ranchero tak jdu zas do Pythonů, protože k nim mám citový vztah :o) Ranchero pokud kouknu na cenu a užitný vlastnosti tak je to super plášť.

      0 0
      • Peslezedirou  

        Ještě dodatek valivý odpor celkem slušný +/- jako nanoraptor, jede rychle, ale akcelerace je z důvodu hmotnosti trochu pomalejší.

        0 0
        • -Alan-  

          A tu hmotnost jsi uvažoval pro kevlarovou verzi? Aha, a teď koukám, že vlastně jsou u Maxxisu dvě verze Ranchera a obě označeny jako skládací. U nás teda jsou teda taky dvě, ale jedna z nich je s drátem nebo to tak vypadá. A teď babo raď, jestli je ta skládačka s 70a nebo 62a. Sám bych volil měkčí, protože pláště střídám a životnost u mě nebude ten hlavní problém. A určitě by líp seděl. Budu se muset podívat na netu, jestli se u nás prodávají i ty verze eXception.

          0 0
          • Peslezedirou  

            Čoveče tak to ti neřeknu, doma se kouknu a zítra písnu, myslím snad 62a? Vozím kevlar a cena byla 590 Kč.

            0 0
            • -Alan-  

              ta cena sedí a akorát na jednom šopu jsem viděl okolo 800Kč. To jsem si říkal, jak jsou drazí prevíti a ani možná měli fakt tu nejlepší verzi.

              0 0
              • Pebe  

                62a jsou eXCeption series(maj to napsaný na boku) a stojí 990,– 70a jsou obyč kevlary a stojí těch 590,– potom jsou ještě drátový verze za 390,–

                0 0
                • -Alan-  

                  Ano, tak to je. Za těch 990 už jsou cenově srovnatelné se značkama, které se mi původně zdály dražší. Zázraky se nedějí.

                  0 0
                  • Pebe  

                    docela zajímavá nabídka Minotaur 380 www.bikestore.cz/…/katalog.asp?…

                    0 0
                    • -Alan-  

                      Včera jsem na ně koukal na netu. Na živo jsem je myslím viděl obutý na nějaký Meridě u nás v krámu. Ten vzorek je poměrně řídký a plášť ultra lehký. Bojím se, že by stejně jak u Flyweigtu bylo hodně defektů. Ostatně tyhle vzorky má i moje oblíbená firma Geax a taky jsou u nás blbě k sehnání. Navíc myslím, že je přestali dělat a jsou už jen staré (myslím, že to byl typ Grido).

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse