Čim nafoukat Marzocchi EXR Pro?

15 nepřečtených
  • ivaneck

    Všude je záplava pumpiček na tlumiče, které umí 300–400 psíků, ale já jich na svou váhovou kategorii (80kg) upotřebím 42–52. Víte někdo o pumpičce na menší tlaky, s jemnějším rozsahem, kterou nafoukám Marzošku? Všude mi tvrdí, že nic takového neexistuje :(

    Pozn.: Pro ty, kdo neznají tuto vidli, obě nohy jsou vzduchové, proto je chci nafoukat stejně.

    0 0
    • yetti  

      Je to problem. Mam tu samou vidli a jedina nizkotlaka pumpa je origo Marzocchi a ta je draha jako svina. tak jsem koupil obycejne Beto za nejakych 550Kc a je to uplne na h… Je to docela problem nafoukat, tak aby to chodilo jak chci. P.S. jak ti ta vidle chodi? Ta moje ma silenou vuli ve svislim smeru. Proste ji trva skoro centimetr nez zacne zabirat, tak by me zajimalo jestli je to normal, protoze Bartonicek mi tvrdil ze je to normalni.

      0 0
    • wertigo  

      bych se vyprdnul na drahou pumpu. kdyz jsem mel novou vidli tak jsem nad tim premyslel, ale postupem casu jsme dosel k tomuto:

      • foukal jsem to dupistem co mam na kole + nasada
      • foukal jsem dle pocitu, proste stouchnu do kazde nohy 5–7×, popr. upustim
      • dal jsem tam pruziny a 2 roky nefoukam vubec :-)
      0 0
      • yetti  

        Muzu se zeptat jaky pruziny? A byl velkej problem to predelat?

        0 0
        • wertigo  

          mam M EXR Air, takze neco jineho nez je presne tahle vidle. u me to byla otazka jen vyroby pruzin na zakazku a vlozeni dovnitr, nic vic.

          0 0
    • wroum  

      nemusis je foukat stejne, ty vidli to je jedno :-)

      pritelka tuhle vidli ma a ja ji foukam normalni pumpickou na tlumic, nekdy normalni pumpickou na kola a jednou sem ji foukal i kompresorem na benzince. jo a foukame jen jednu nohu a to pravou.

      0 0
      • ivaneck  

        No, já myslel, že když nebudou obě stejně, tak se bude při pružení kroutit, není to logické? Normální pumpičkou nevím jak, ten ventil je zapuštěnej, jedině pumpičku se šlaufkem a to mi zase všechno uteče, když to našroubuju, podle mě je ten speciální ventil potřeba.

        0 0
        • wroum  

          utece jen vzduch z toho slaufku. na moji pumpe na tlumic je v podstate taky normalni slaufek a zadnej specialni ventil. a i kdyby ti to trochu uteklo z vidle, tak se taky prece nic nedeje. ridit se podle cisel je v tomhle pripade IMHO zbytecny, jestli to mas spravne nafoukany poznas jizdou a ne cislem a kdybys mermomoci chtel cisla, tak i kdyby to uslo, tak to ujde pokazdy stejne. ale ono to fakt ujde jen z toho slaufku :-)

          a treba takovej Black ma v jedny noze jenom tlumeni a v druhy jenom pruzeni a zadnej problem. ta sila, ktera by teoreticky mela tu vidli deformovat pri nestejnym nafoukani noh je tak mala oproti silam co pusobej pri jizde, ze nema podle me cenu to resit. navic by se ta vidle musela kroutit v korunce, coz mi prijde hodne nepravdepodobny.

          jinak to je asi nejhorsi vidle co kdy M vpustila na trh.

          0 0
          • yetti  

            Jestli je tohle nejhorsi vidle co kdy Marzocchi vypustilo na trh, tak bych chtel zkusit kteroukoliv jinou, protoze tahle vidle zehlila nadherne 5000km bez servisu. Ted ma nejakej problem, pac ma, jak jsem psal vyse vuli ve smeru propruzeni. Tak doufam, ze se to povede opravit, protoze jinak jsem s ni spokojenej.

            0 0
            • wroum  

              je to ta nejhorsi olejem tlumena M. nastavit ji aby fungovala na maly nerovnosti nebo aspon stredni a pritom nesla hned na doraz proste v tovarnim nastaveni nejde. jinak pruzi a tlumi. myslim ze by vyrazne pomohlo vlozeni pruzin/y a vzduchem jen doladit. pak by to melo fungovat vyrazne lepe. mel sem tri ruzne sady pruzin z M vidlic s timhle zdvihem a prumerem nohou, ale ani jedny nesly pouzit, protoze vnitrni noha je v miste nalisovani do korunky o neco zesilena a pruzina se nevleze :-/ dostal sem i radu abych zkusil pruzinu do vzduchovky, ale k tomu sem se este nedokopal :-). a moje kriticke hodnoceni tohodle kousku se tyka pouze funkce a moznosti nastaveni a verim ze ta vidle vydrzi hodne pres 10 tisic, ale ja bych to nevydrzel.

              0 0
        • kovar  

          pokud ti uteče při i odšroubování vzduch z vidle , je dlouhý trn ventilku, anebo trn ve šlauchu, ale nic se neděje, stačí vložit do šlauchu další malý O-kroužek. Takhle jsem vyřešil svou Gyio pumpu a nic neutíká.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.