• vasil

    nějak to všechno utichlo a nevím o co vlastně jde co se vlastně stalo, na co přišli dop.komisaři, proč by několik různých stájí řešilo nedodovolené prostředky s jedním doktorem? to mi přijde na hlavu máte někdo další info?

    0 0
    • náčelník  

      Moc toho taky nevím, tak alespoň něco: Ve Španělsku zatkli nějaký doktory, u kterých byly nalezeny dopingové prostředky a taky krevní konzervy označené krycími přezdívkami jezdců, které se podařilo rozšifrovat. Údajně existují tři úrovně podezřelých – první skupina je jasná, z dopingu je usvědčují odposlechy a záběry z bezpečnostních kamer. Druhá skupina jsou jezdci, jejichž přezdívky jsou na krevních konzervách. A třetí skupina jsou ti, jejich jména se objevují v odposleších, ale doping tyto odposlechy neprokazují.

      0 0
      • zirecek  

        Krásný to ryzý sport. Je toho už hodně… . Ale co, nejlepší prostě zobou… .

        0 0
      • náčelník  

        Ještě bych dodal, že byl taky zatčen šéf stáje Liberty Seguros (dříve Once) Manolo Saiz. Na to hlavní sponzor stáje – americká pojišťovna Liberty Seguros – odstoupil od sponzorství a do týmu vstoupili noví sponzoři z Kazachstánu (hvězda týmu Vinokurov je Kazach). Tým se teď jmenuje Astana/Wurth a TdF nejede, protože byl suspendován příliš velký počet jezdců.

        0 0
    • orca  

      Myslím že šlo hlavně o iniciativu vedení Tour o nepřipuštění „podezřelých“ . Je docela pravděpodobné že vedoucí týmů dostali nůž nakrk : buď se sami zbaví provinilců ať prokázaných či potencionálních a nebo nebudou jako celá stáj připuštěni na start . Tomu by odpovídalo i rozhodnutí stájí vyloučit ze svého středu „provinilce“ . Tomu napovídalo i to málo co prosáklo na veřejnost . Že šéfové týmů když byly seznámení s výsledky od vedení Tour a vyšetřovatelé ze španělska se rozhodlo pro stažení svých jezdců.

      Jen se obávám že je to tak velkej problém že tohle je jen špička ledovce a málo kdo bude mít odvahu do toho tnout nějak zvláště razantně …

      0 0
      • yetti  

        Vyloucili ty nejlepsi ze sveho stredu a ted se ti ve zbytku pole , protoze citi nebyvalou moznost osobniho uspechu, nadopovali jako nikdy predtim. Cyklistika nikdy nebude cistym sportem a timhle akorat udelali z TdF obrovskou frasku :-(

        0 0
    • rasto  

      nechapu dve veci:

      • proc s tim vyrukovali den pred startem!??
      • zobou vsichni sportovci, proc se vozej po cyklistech!!?? (pozor, nejsem obhajcem zobu!!)

      a do.rdele, proc dopujou? vubec by mi nevadilo, kdyby byli cisti a dorazili do cile o 5–15 minut pozdeji nez se zobem! :-/

      0 0
      • kubad  

        Zobe jeden, vyhraje, tak musí všichni. Za víc pěněz lepší zobání, Podle těch magoru si už nemůžeš dát ani pořádné kafe, to je taky dobing. Ale tohle téma bych nechal na pokoji.

        0 0
        • ydaho  

          nemůžeš si léčit rýmu, brát prášky na bolest kloubů, trenovat v horách dlouhodobě atd. atd.

          viz, kniha od Hnízdila o sportovcích potrestanejch dopingem

          0 0
          • náčelník  

            A co ti sportovci provedli tak hrozného, že jsou trestáni dopingem? :)

            0 0
            • ydaho  

              no třeba jedna házenkářka byla nachlazená… po domluvě s týmovou lékařkou!!! si vzala něco jako nasivim, což ovšem obsahuje zakázanou látku a dostala nemilosrdně 2 roky distanc!! to se mi zdá hodně ulítlý. takovejch případů je tam asi 20

              0 0
              • smallbrother  

                NO, MYSLÍM ŽE SEZNAM ZAKÁZANEJCH LÁTEK A LÉKŮ CO JE OBSAHUJOU NENÍ ŽÁDNÝ TAJEMNSTVÍ. NAZOBEŠ SE A KDYŽ TI NA TO PŘIJDOU TAK ŘEKNEŠ ŽE TO BYL NASIVIN. NEVĚŘÍM ŽE TÝMOVEJ DOKTOR BY BYL TAK HLOUPEJ. :)

                0 0
                • ydaho  

                  no právě, že jo!!! proto tady vo tom píšu… Volala tý doktorce večer a výslovně se jí ptala, jestli si to může vzít. Doktora potom svědčila dokonce u antidopingový komise a stejně to nepomohlo…

                  0 0
        • Paja  

          v podstate je to jedno, ale pokud se to od te doby nezmenilo, tak od r.2004 byl kofein (stejne jako pseudoefedrin – nektere leky na nachlazeni) vyskrtnut z listiny zakazanych latek, kazdopadne predtim to byla davka odpovidajici dost velkemu mnozstvi kavy (uz si to presne nepamatuju, ale 8–10 velmi silnych kav?).

          0 0
      • yetti  

        Myslim, ze kdyby nezobali, tak by jim ani tech 15 minut nestacilo. Asi pred 5ti roky jsem byl u sportovni doktorky na vysetreni a ve vedlejsi mistnosti lezel na lehatku kluk co tehdy jezdil na urovni republiky a pekne mu to teklo z kapacky do zily a doktorka mu rikala: „Kdy jedes? V sobotu? Tak prijd jeste v patek“ Samozrejme to asi nebyl zadnej doping jenom „obycejna“ nitrozilni vyziva, ale ani to predce neni v poradku. Takze, kdyz ani amateri nejezdi na to co jim nadelila priroda, na co potom jedou profici?

        0 0
        • orca  

          Ono by asi bylo tou správnou otázkou co je přesná definice dopingu . Jednak co je legální a co morální . Teoreticky by jsme se mohli dostat až na parketu že jakýkoliv nepřirozený příjem potravy je out , jakákoliv potravina s chemickýma přísadama je out .
          To bychom se ale asi vrátily do dob Říma a pěstovali bychom si odděleně „gladiátory-cyklisty“ kteří by jedli pod dozorem a kolektovně jednotnou stravu a jezdily by splečně .

          0 0
      • ydaho  

        kdyby byli čistý, tak to nedojedou vůbec… !! podívej se na profil dnešní etapy a zkus si předtavit, jaký to asi je závodit 3 tejdny, z toho 2 x v horách a mezitim se někdy i letecky přesunovat na start etap… prostě se zobalo, zobe a bude… no a ??

        0 0
        • kankrlicek  

          Ale stejný profily se jezdily i na začátku TdF, ale zase když vidíš pana účetního :), tak možná, že se zobalo už od začátku :)

          0 0
          • Thidney  

            určitě se zobalo od začátku a když nezobali tak třeaba v 1906, doufám, si 3 jezdci zkrátili etapu tím, že jeli vlakem .-)

            0 0
          • ydaho  

            jenže se mrkni, na jaký se to jelo průměrný rychlosti…

            0 0
    • Vrci  

      ze začátku se mluvilo o tom, že na seznamu sjou i fotbalisté, tenisté a atleti. Co se stalo s nima?

      0 0
      • ydaho  

        je tam Nadal…

        0 0
        • Vrci  

          jo o tom vim, ale z trávníku ho vyhnal až Federer

          0 0
          • ydaho  

            viděl si v nopvinách porovnání svalový hmoty na rukách a nohách Nadala cca před rokem a teď ?? budto je chlapec skrytej kulturistickej talent, nebo zobe :)

            0 0
      • filipes  

        Zobou, ale snobacky svazy na to kaslou. Udajne prave cyklistika a atletika jsou „nejznamejsi“ dopingova odvetvi prave kvuli solidnim kontrolam. Predstav si, ze by vyloucili treba pulku nejakyho top muzstva na MS fotbalu – nastavat fanousky a udelat ohromny financni propad si nikdo nedovoli.

        0 0
        • kubad  

          O to si myslím až tak nejde, fotbalista může být nazobaný jak chce a pokud nemá techniku a hlavu, tak mu to moc nepomůže. Né že bys na kole hlavu nepotřeboval – na přilbu určitě.Cyklistika je v tomto ohledu extrémní. Zkus denně jet na doraz 6 hodin a 4-týdny v kuse!!! A hlavně se podívej na ty vychrtliny co na Tour jezdí ani gram váhy navíc – tak jak mají regenerovat.

          0 0
          • Vrci  

            je pravda, že chozením a klusem se moc fotbalista neunaví, ale nějaká fyzička je stejně třeba. A když vidim jak jsou po hodině tý dřiny urvaný, tak rozumim, že si musí pomoci.

            0 0
          • filipes  

            do fóčusu vůbec nedělam, ale kromě technickych hvězd tam bude hafo dříčů, co za ně běhaj. Navíc musí zkloubit vytrvalost a sílu, nechat i při vytravalostních treninkách dost svalové hmoty na přetlačovanou, atd. Se mrkni jak jsou svalnaty, to behanim po hristi nedohonej… rekl bych ze zejmena dobry okyslicovani ty jejich nadbytecny svalovy hmoty se jim sakra hodi ;-)

            0 0
    • orca  

      další perlička sport.idnes.cz/bas­so-chce-prokazat-nevinu-pomoci-dna-dwv-/sporty.asp?c=A060713_­123057_sporty_ot tak nevím co si mám myslet buď je to fšechno jen totální bublina a novináři z nás dělají blce .. nebo to fakt nechápu – stále nerozumím tomu jak se může hledět na obviněného rovnou jako na vinného – kde je presunkce nevinny ??

      0 0
      • error  

        viděl bych to na ty novináře, napsat že bude pracovat na prokázání údajné neviny, to už je docela silný kafe tak moc si hrajou se slovíčky až se do toho sami zamotávaj

        0 0
      • BigDog  

        No to má jeden zásadní cíl. Když se ukáže, že u jedné krevní konzervy „sedí“ DNA s tou Bassovou, rozjedou v Itálii patřičný novinářský kruhy kampaň, kde se rozvinou teorie od spiknutí, až po „nechtěný“ omyl ve Španělsku. Základ na kterém totiž budou stavět, bude ten, že by přece Basso s chladnou hlavou nedával vzorky DNA, když by věděl, že má v laboratoři ty „svoje“ krevní srágory.

        0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.