• GTman

    Právě jsem přijel z vyjížďky a zjistil jsem že se mezi bikery rozmáhá rozhodně špatný jev a to je nezdravení. Dnes jsem se přesouval s mojim GT po pohodové polňačce. Proti mě jede biker na Cannondalu. Pěknej dres, camelbak a přilba Giro. Jak mě však zarazil, když po mém jasně slyšitelném pozdravzu se na mne jenom podíval a jel dál. Chápu, že na mne nikdo nebude mávat při prudkém sjezdu proloženém ďábelskými skoky, nebo při technickém výjezdu mezi kameny. Důvod nezdravení mi ale uniká na přehledné polňačce, kde se jede po ztvrdlé projeté hlíně. Mrzí mne, že se to stává stále častěji (dnes asi 5×). Přitom dle výstroje a kola to nebyli žádný kluci co maj kola ze supermarketu. Máme společnou zálibu, tak se zdravme. Je to příjemnější pro nás pro všechny.

    0 0
    • mawerick  

      Já teda zdravím skoro každého (asi krom malejch dětí) takže nevím čím to… Ale fakt je že mě na pozdrav taky odpoví tak 30–40% lidí:) a osobně myslím že se značkou kola to zas nemá tka moc společnýho…

      0 0
      • ydaho  

        je to důležitý, třeba s lidma na scottu se zdravíme 2 x :) jinak mám zkušenosti, že nepozdravěj spíš silničáři, když se přesunuju po asfaltu, ale výjimečně, a až od 60 let vejš :)

        0 0
        • mawerick  

          S žiletkama souhlas:) ale je fakt že tuhle jsem jel a jeden mladej žiletkář (fakt dítko tak 13 mu mohlo bejt) zdravil tak nadšeně že málem sletěl z kola;) Ale fakt bohužel je že dost lidí na drahejch kolech v super hadrech a vybavení fakt nezdraví…

          0 0
          • Vrci  

            já mám opačnou zkušenost, žiletek pozdraví víc jak polovina první a pokud zdravim já tak odpoví každej. Tohle o bahñácích říct nemohu.

            0 0
            • Radek Broz  

              ALe jedes, predpokladam, taky na ziletce – v tom je zakopanej pes.

              0 0
            • CZiko  

              no já zdravím všechny žiletky… od začátku roku mě pozdravil jenom asi jeden týpek a že nám tady těch žiletek projíždí fest, jenom dneska jsem zdravil asi 10, ale nikdo neodpověděl… nevím jestli v té kokosce vypadám jak pakoň, ale jsem vytrvalý, budu zdravit dál. Jinak tenhle týden mě nepozdravilo taky asi 6 XC chlapíků. Nevim jestli je taková nevraživost mezi žiletkama/XC/DH,dir­t,street chlapíkama. Jednou je ten koho zdravím na kole, tak je to pro mě biker, byť má silničku, nebo bika…

              0 0
              • Lišák  

                No, nevim-u nás před panelákama a u nádraží poskakují kluci na takových „dětských“ kolech. Sice sem je pozdravit nezkoušel, ale mám tušení, že by se na mě dívali tak nějak divně…

                0 0
        • capis  

          mám naprosto stejnou zkušenost,silničáři bývají dost namistrovaní, nevím porč, cyklistika je jen jedna

          0 0
          • maxtor  

            Já jsem si všiml jedné věci: před pár lety bylo zvykem, že silničkáři zdravili jen silničkáře a bikeři jen bikery. Možná to bylo tím, že silničkáři hleděli na bikery skrze prsty. V posledních letech se ale situace mění a zdraví se i navzájem, což mi připadá super. Ale je pravda, že někteří žiletkáži dupající na doraz si tě ani nevšimnou a o zdravení nemůže být ani řeč.

            0 0
    • Tomcat  

      Hele to uz tu bylo tolikrat. Tohle neres dulezity je abys mel cisty svoje svedomi.

      0 0
      • capis  

        to přeci není o svědomí, ale o slušnosti a sounáležitosti

        0 0
    • Petr_67  

      Mě nějak přestali zdravit od té doby, co jsem přesedlal na krose a to nemám žádnou plečku. Tak nevím, jestli to je tím a pro jistotu už jako první nezdravím vůbec..

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Bajkeři zdravěj míň než žiletky, ale stojí to stejnak za prd. Jedu z Prahy do Pelhřimova a ke konci si připadám jak idiot, protože většina lidí neodpoví, takže se může stát jen jedna věc a to že na to resignuju a čumim před sebe.

      0 0
      • Radek Broz  

        …jak koho, kdyz vyjizdim na kopec po asfaltu v chranicich s integralou na baglu, ziletky jen pohrdave koukaji, nezdravi temer zadna.

        0 0
        • enjoy  

          tak jak to vidim,tak je blby byt bez helmy a i s helmou moc velkou:-))

          0 0
    • Radek Broz  

      Uz je to tu zas;-) Hledej, smudlo.

      0 0
    • Palba  

      Kolikrat se me stane, ze uz sem tak vystavenej, ze cumim jen pod sebe a slapu, hlavne teda kdyz valim treba 4km hebl s velkym prevysenim. Jo za to se omlouvam, ale divej se pred sebe, co te jeste ceka :D Ale jinak se snazim zdravit poctive.

      0 0
      • SoLaX  

        He, no to mi povidej.. to sem takle jednou vystavenej vzdy po par vterinach jen zved hlavu a zkontroloval, zda je prede mnou vse ok a najednou sem se malem srazil s bikerem, ktery tam pri minulem pohledu urcite nebyl :)

        0 0
        • Luka  

          to se mi stalo se zaparkovanou felicii :))) Kouknu, dobry, kouknu podruhy a SAKRA AUTOOO!… ale dobry, ustaly jsme to obe :D

          0 0
        • jonys  

          To taky znám.Nevím,jak se na to kdo dívá,ale já jedu z kopce vždy tak,abych měl možnost ukočírovat případné setkání s protijedoucím člobrdou.Někdy potkávám bohužel takový machry,co to dolů hrnou hlava nehlava a myslí si,že ten co stoupá vidí za zatáčku,v klidu jim během setiny vyklidí tu jejich stopu a ještě jim zasalutuje! Jinak zdravím poctivě :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          jo to znám když bušim někde v hrazdě – to čumim do země skoro furt a oči zvednu jen občas :-)

          0 0
    • grizzlik  

      kdyz sem byl se skolou na Sumave pred par tydnama tak sme se s klukama uplne divili jak asi 90% bajkeru proste zdravilo, oproti Praze uplne nadhera.

      0 0
      • Nimrod  

        tak to vidíš, tady v našem městě mi na pozdraf odpověděli dva, zato v praze prakticky všichni

        0 0
    • Dumbo  

      no ja poviem len tolko… nezdravim ! jedine ak ODzdravim.. inac nato kaslem… obcas sa pomylim a pozdravim :) ak dostanem odpoved som rad… ak nie tak zas nejaku dobu nezdravim, len odpovedam… (zda sa mi ze neodpovedat by bolo neslusne, no zas nieje neslusne nepozdravit cudzieho cloveka…) tak si to preberte…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Já ti to přeberu. Pozdravit je slušnost a odpovědět je povinnost.

        0 0
        • Dumbo  

          kedy ako… ak vstupim do miestnosti kde su ludia hoci aj cudzi pozdravim to je slusnost…

          ale ak niekde na ulici alebo vlese minam cyklistu nieje neslusne nepozdravit… ved ak idem nakupovat tiez nezdravim kazdeho nakupujuceho… ani chodcov atd..

          nechce sa mi otom bavit, a do hlbky to rozoberat… jak tu niekto spomenul ide len o kazdeho svedomie.. :) tak peace

          0 0
          • Bebe  

            Jezdím na kole cca 12 roků a až poslední 2 roky na biku, můžu říct, že mezi silničářema se zdraví určitě víc. Vždycky jsem byl zvyklej na to že na můj pozdrav odpovědělo 99% lidí, nezdravení se je trend poslední doby, opravdu nevím čím to je :(

            0 0
          • peky  

            Já ti to vysvětlím jinak. Když jedeš na biku tak lidi kolem sebe míjící zdravíš, protože je máš rád. Protože jsou to také bikeři a když se budeme zdravit tak se budeme mít radši a bude vše osobnější než když jedeš jak ovce a zíráš jen před sebe. Nezabučíš a čumíš a mračíš se = špatná nálada jak pro tebe tak pro ostatní, nebo mu řekneš čau úsměv a dobrá nálada která ho většinou simbolizuje. Odpověz si na jednoduchou otázku jezdíš na kole aby ses po práci odreagoval a odpočinul si, nebo jezdíš aby ses ještě víc nas…ral a vyprudil ostatní a sám sebe?

            0 0
            • Komi  

              Jak to bylo v těch Samotářích? „Kdyby lidi víc hulili, měli by se víc rádi“ ? :-D

              0 0
    • Czertbiker  

      No taky mě to už sere! Já nedělám rozdíly koho zdravym! Ale vrchol byl asi před 14 dny ve všenorech! Normálně jsme čekali na cyklobus a kolem projížděli nulovou rychlostí kluci který jeli pózovat s FR bikama dole k hospodě pod DH trať! Normálně jsme je pozdravili, oni na nás koukly a ani bůůů! Tak sme na ně srali! Vyjeli nahoru do černolic a sjeli jsme Dh trať! Chvilku skákali dole na dirtu a pak se přesunuli na kofolu do hospy! Co naše oči neviděli! Tři blbové nezdraviči seděli na zahrádce! Tak jsme je zkusili pozdravit ještě jednou! Odpověděl jen jeden ( očividně jejich vůdce a samozvaný král Dement XVI ) No začal tam na nás rozehrávat takový chytrý řeči, začal nám přeměřovat biky papírovym metrem a kritizoval kámošovo kolo! To už jsme fakt nestíhali tak jsme ho poslali slušně do ******! Pak dojedli klobásu nasedli na kolo a ten jejich guru na nás čááááuuuu s gestem, že bych mu tu ruku zlomil! Ty dva ani bůůů! Tak kamarád jen zařval důrazně čau, oni se jen otočili špitli čau a odjeli! Tak tohle jsem fakt ještě nezažil!

      0 0
      • Nimrod  

        všechno je jednou poprvý… :-)

        0 0
      • kurýr na bajku  

        To máte fakt tak příšerný kola ?

        0 0
        • Czertbiker  

          právě že ne, normál pěkný FR kolesa, ale ten debil tam začal přeměřovat zdvih vidlice a lpěl na detailech jeko že má kamarád na vidlici zdvih 168mm místo 170 a podobný blbiny! Hlavně, že přijeli zapózovat dolu pod trať, ale pak tam vůbec nejezdili! :)

          0 0
    • enjoy  

      no a co teprve ja?:-).zdravim jak to jde,jenom nekdy,kdyz uz samym zdravenim ani nemam vetsinou ruku na riditkach,tak uz na to malinko pecu.ale stejne me pozdravi jenom necela pulka..,tech kteri vedi:-),ze helma rozdilu nedela:-)

      0 0
      • Komi  

        Zas na druhou stranu to třeba nečekaj .. protože co já vím, tak většina lidí bez helmy nezdraví, hodně jich ani neodpoví ;-) Prostě a jednoduše .. kup si nějakou fešnou helmu, a lidi tě budou víc zdravit ;-) .. nebo si aspoň pořiď šátek s nakreslenou helmou (něco jako jsou ty kuchyňský zástěry se svalama) :-D

        0 0
        • enjoy  

          hm,anebo s nahou zenskou ze jo:-)

          0 0
          • Komi  

            Zatím jsem viděl jen takový, kde na sobě vždycky něco měla .. ikdyž toho bylo poskromnu :-)

            0 0
    • Nerd  

      Vždy když někoho pozdravím na kole, tak reakcí většinou je sice odpověď, ale většinou provázena udiveným výrazem. Připadá mi, že ty lidi co občas v lese dál od města potkám, by spíš čekali že je někdo přepadne než pozdraví.

      0 0
      • Splinter  

        Já to vnímám spíš opačně.. V blízkosti města nezdraví nikdo, ale čím víc je člověk „v lese“ tím víc lidí zdraví…

        0 0
    • orca  

      A kde bereš tu autoritu že zrovna tebe by měl někdo zdravit ???

      A proč dělíš lidi na kole na Tesco-kolisty a druhé ??? Co tě opravňuje si myslet že jsi IN ??

      Dle mého dneska je už cyklistů obecně tolik že by se člověk uzdravil .. prostě buď pozdraví a nebo nepozdraví .. No a co…

      0 0
      • Pivomil  

        Presne tak,bud pozdravi nebo ne, tyto „starosti“ o zdraveni nebo nezdravni bych vazne chtel mit..

        0 0
    • SoLaX  

      Me myslim zacli zdravit az kdyz sem zacal jezdiv ve dresu a gatich.. Asi sem zacal pusobit duveryhodneji :))) Jinak to sme jednou takle vysnoreny jeli s mym 13letym brachou a cestou nas pozdravili snad vsichni protijedouci bikeri, ktery sme potkali a to me pak doma dostala bratrova otazka „Hele, odkud se kluci s vsema tema cyklistama znaj?“ :-D

      0 0
      • PjSky  

        dres dela hodne.. asi nekde tam konci turisti a zacinaji cyklisti, ono dat za hard 1400 jen pro to, ze dobre vetra je pocin nadsence..? co ho mam [a stal min] tak se muzu usalutovat…

        kdyz sme u zdraveni, proc zakladatel threadu nesel do army? tam by si uzil!

        0 0
        • pepek  

          Tak teď mám zase splín, jezdím zásadně v tričku, neboť jsem zjistil, že včechny dresy jsou špatně ušitý: jsou vepředu vypouklé :-) To znamená, že už mě nikdo neodpoví na pozdrav?

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Já sem ochotnej do zimních hadrů na kolo investovat i 10 kolíků, ale dres mi taktéž neimponuje.

            0 0
            • pepek  

              Tak, tak, zimě je třeba zamezit za každou cenu, v létě stačí nepotivka + tričko. Jsem rád, že jsme aspoň dva.

              0 0
              • Kovak  

                já bych na sebe dress také nevzal, leda nějakej bez nápisů

                0 0
          • SoLaX  

            To urcite ne, uz to bylo receno nekolikrat, ze dres urcite neurcuje kvalitu jezdce, ale mam pocit, ze kdyz se nekdo navlekne do dresu, harapesek, helmy a spdcek, tak vypada, ze tu cyklistiku bere trochu vazneji a i muj pozdrav pochopi, protoze to neni nekdo, co jede na cyklostezku kazdou nedeli jen s pocitem co uzasneho dela pro sve zdravi.. Myslel sem to spis tak, ze v dresu sem zdraven urcite casteji, nez v triku. Jinak ale na pozdrav odpovidam kazdemu, at jede v cemkoli a na cemkoli..

            0 0
    • black.horse  

      Podle mě je fajn, když se cyklisti zdravěj, taky zdravím skoro každýho bez rozdílů toho na čem jedou(je fakt, že některé „turistické“ typy vynechávám), někdy slovně, někdy mávnu rukou, když sem utahanej tak jen pokývnu hlavou, no a když mám náladu, tak hulákám nazdar už 200m dopředu:-)… to že třeba někdo přehlédne, když na něj utahanej v kopci pokývnu pochopím, ale když mě jasně vidí a tváří se jak kakabus, to nasere… a odtud pramení moje velmi častá „antipatie“ k žiletkářům. Hlavně ti, jak já říkám odchovanci taliánského stylu(i když tento svůj soukromý boj už neprožívám tolik jako dřív, vaděj mi stále), namyšlenci s nosama nahoru… čím větší mají ambice, tím méně mají slušnosti…což mi i řada lidí jež se mezi podobnými pohybovala potvrdila.

      0 0
    • Nerd  

      Zajímalo by mě JAKÝM POZDRAVEM ZDRAVÍTE ? Je škoda že cyklisti nemají nějaký „svůj“ pozdrav, třeba jako vodáci. Když jedeš vodu a na někoho zahalekáš „…ahóój…“ a on ti odpoví „…dobrý den…“, tak hned víš na čem jsi :-) Vymyslete někdo cyklistickej pozdrav :-)

      0 0
      • Petr_67  

        Vzduch v duši :-)

        0 0
      • kurýr na bajku  

        „smrt baníku“ by byl pěknej pozdrav

        0 0
      • Páník  

        mno ja vetsinou zdravim cau nebo ahoj,na vetsi dalku zvednu jen ruku…asi bych nic jinyho nevymejslel…kdyz jsem kdysi chodil do skauta zdravili jsme se „nazdar“,no a pak si nekdo vymyslel,ze lepsi bude zdravit se „dobry lov“…to sme na ulici byli trosku za blbecky:)

        0 0
        • kurýr na bajku  

          To kdybys viděl jakej máme pozdrav my… Minule sem tak zdravil, že sem málem spadnul z kola ;-)

          0 0
          • Nerd  

            …tak povídej.. přeháněj.. máváš rukama nad hlavou do čtverce a nohama kroužíš v protisměrných kružnicích :-) ??

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Levou rukou řídíš a pravou dáš hřbetem na čelo (u toho řveš: A HO !), pak ji dáš za hlavu a máváš s ní přičemž řveš: A JAAA !, načež vrátíš ruku na čelo a mečíš jako koza (pokud možno co nejhlasitěji), pak dáš ruku zase za hlavu a jak s ní máváš tak řveš kykyryký. To se ale musí vidět.

              0 0
              • SoLaX  

                :-D :-D :-D :-D U tohohle se teda valim smichy, jen co si to ctu.. Videt to nazivo, to by moje branice asi neprezila.. Ale to „A HO !“ zni docela dobre a je to kratky, treba by se to ujalo :-)

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Popravdě se nejvíc ujalo „A JAAA“, protože se to řve s takovým chrapotem ála METALICA, což na druhou stranu způsobuje, že se to holkám špatně vyslovuje. Takle se nezdravíme všichni, ale jen tvrdý jádro jako je: PUMPIČKA, ZNÁMKA PUNKU, BLBÁ KRÁVA, JÁ, FILIP a ještě pár vyvolených.

                  0 0
              • Lump83  

                Tak to doufám, že tě co nejdřív potkám :-)

                0 0
      • Vrci  

        tě špic a formálnější dobrý bovden, pro písemnou komunikaci slunce do špic

        0 0
      • PjSky  

        vzduch v dusi? zkus to zakricet :D pripomina mi to „do tanku v tank!“ co treba „biku zdar“ a „nazdar“ jako sokoli?

        0 0
      • chupas  

        a co treba: „reba, pico“ :D :D :D

        0 0
        • cabbage  

          LOL, ale proč ne;)

          0 0
        • Marika88  

          Heh, už se slyším!

          0 0
        • v3d  

          Tak teď sem se pár minut dusil smíchem!! To na mě někdo zařvat na kole, tak z něj stopro sletim:o))

          0 0
        • brble  

          no moc dobrý:-) ovšem nevim jak na to budou koukat děvčata,aby se třebas neurazily:-)

          0 0
      • Blabas  

        Já zdravim mávnutím rukou, když předjíždím, tak řeknu ahoj. Zkušenosti jak milý, kdy mě zdravěj typy, do kterých bych to něřek. Třeba postarší žiletky na extra drahym kole a to dřív, než to stihnu já, ale dlouhodobá zkušenost je, že bikeři odpovídají na pozdrav ochotněji, silničáři mnohdy ne. Podotýkám, že jezdikm na biku. Nic proti silničkám, ale za ty roky, co se s nima stýkám, tak mám dojem, že pro ty ortodoxní občas nejsem dost cyklista. Což neznamená, že všichni DH chlapci na Komárce mě jako XC hocha pozdraví. Ani náhodou. Zdravim pořád, třaba jen proto, aby jim to došlo. A odpověď potěší.

        0 0
    • Marika88  

      Ja mam spis dobre zkusenosti, v terenu zdravim kazdeho bikera, mimo teren jen ty, kteri vypadaji, ze by mohli odpovedet. A vetsina i odpovi…

      0 0
    • Lister  

      no na to že to bude jedno z tvojich prvních témat, ne li první....... :o) Trošku pohledej, je toho dost. Jinak já zdravím, sice většinou nic neřvu, ale decentě zvednu ruku z gripu :o) v prudkých sjezdech se snažím aspoň kývnout hlavou, většina lidí odpoví.

      0 0
    • kovar  

      cyklistů je jak much, Cunndodalista asi už byl otrávený z neustálého halekání kohosi na něho.

      0 0
      • PjSky  

        vetsinou si na kole rovnam myslenky, takze prehledonout neci pozdrav neni problem… a fakt ze sobota pri ceste na Karlstejn je o uzdraveni se xmrti. Nekdy me protijedouci cykl. tak prekvapi, ze i neodpovim :O a nekdy nemam dech ani pipnout navic. Poctive aspon mavam rukou, ale nekdy si toho ten druhy taky nemusi vsimnout… a vlastne me to ani nebavi, nejsem kolem ziv, jenom rad jezdim. abych rekl pravdu, jizdy beru jako chvilky „samoty“ kdy konecne nejsem ani na mobilu, ani v kravate :) a vsichni jsou mi ukradeni [no asi tak do prvniho defektu…?] coz neznamena ze bych ostatni cyklisty nejak umyslne a zapskle prehlizel…

        0 0
    • B0B0  

      Rozvoj cyklistiky priniesol so sebou aj množstvo ľudí bez výchovy. Mne už prestáva vadiť, že bikeri neodzdravia a nevšímavo jazdia ďalej, ale vytáčajú ma „trúby“ ktoré pozdravím a oni len dementne civia s otvorenou tlamou, ktože ich to zdraví a oni ho ani nepoznajú. :-)

      Inak pomer žiletkári/horákisti zhruba rovnaký. A je jedno či som bol na horáku alebo žiletke.

      0 0
    • JJ  

      Vcera jsem se vratil z nekolikadenniho bajkovani v Polsku a Polaci zdravi uplne vsichni. Po prejezdu zpatky k nam zdravi z Cechu tak kazdej patej:(

      0 0
    • St1c  

      tak dneska uz sa prelial pohar trpezlivosti:D Po dnesku uz asi prestanem zdravit vsetkych zavodnych cyklistov a ziletkarov asi tiez. Na dnesnom svihu som stretol hadam cez stovku cyklistov. Kazdy traktorista(MTB) mi odzdravil aj ked niektorym to evidentne robilo problemy, ale ziletkar mi neodzdravil ani jeden. Navyse ked som nevedel presne kde sa nachadzam a ako mam ist dalej tak som stretol dvoch cyklistov zo Zeleziarni Podbrezova(za­vodaci:D) a ti nielen ze neodzravili ale mladsi ani radsej vobec neopdpovedal a jeho trener(alebo otec?) odpovedal na moje otazky ohladom smeru velmi velmi ztazka. Neviem preco su taki namysleni. Ked som ich stretol navyse v kopci , v pohodicke som si s nimi udrzoval tempo(starsi to nakoniec aj tak nezvladol a zaostal, a na mladeho som zvesela stacil ale nechcel som uz provokovat obiehanim:d) Takze nemaju byt ani na co namysleni.Len preto ze oni maju ziletky za sto litrov a je „len“ MTB za 20 tak by mohli aspon pokecat ked uz ideme tym istym smerom. Som jednoducho znechuteny z toho ako sa vytraca pekny zvyk odzdravit.

      0 0
    • MatyxCZ  

      Mám s tím podobné obtíže. Sice se to výrazně zlepšilo, když jsem bavlněné tričko a plátěné kraťasy nahradil dresem a mtb šortkami, ale jen o něco. Není to ani tolik o tom, že by se bikeři nezdravili, ono když je pozdravím první, tak to málokdo ignoruje. Spíš mám problém s tím, že dost velká většina z nich prostě kouká jak tele na nový vrata a hádám přemýšlí, odkud mě asi mohou znát, když je zdravím. Asi je to tím, že je cyklistika aktuálně v kurzu, lidi asi přestalo bavit šlapat na rotopedech v posilovně a dostali se k penězům na slušnou výbavu, ovšem tím to také končí :o(

      0 0
    • Palba  

      Tak tohle auditko sem povazoval za prehnany, ale opak je pravdou. Dnes razim v terenu a nemam lepeni ani pumpu… rikam si, no nic, tak du pesky dom a po ceste na nejakyho bikera ci silnicku urcite narazim. Dom to bylo nastesti jen 13km. Jooo potkam asi 4 silnicky a 7 bikeru, ale myslite ze me nekdo aspon pozdravil, nebo nabidl pomoc?? kulovy, dokonce me dorazila reakce jednoho boriska s holcinou, ten dokonce obracel hlavu na druhou stranu, jako ze me nevidi. Sak ja si te najdu ty barbare na amuletovi a kez se ti ten amulet zlomi co nejdrive :D:D (sranda) Ale sel jsem to asi 2 a pul hodiny v tom nejvetsim horku… jeste ze po ceste byla otevrena jedna hospudka, kde me dali studene vody do lahve.

      0 0
      • peky  

        To je přesně vono lidi sou sviňsky zahleděný jen do sebe. Čumí jinam aby tě nemusel pozdravit a náhodou si po něm něco nechtěl. A pak si drze nalepí sámošku vedle značky, aby byl IN.

        0 0
        • tomoun  

          Někde fakt nejde zdravit.Třeba Jizerky o hezkém víkendu.Tam mám pocit že zdraví i ti kteří vytáhli kolo až těď v červenci

          0 0
        • chupas  

          nadruhou stranu, videl jsem uz hodnekrat v televizi, nekdo podal pomocnou ruku a malem prisel o zivot (nebo i prisel). jsou to vyjimky a pichlej bajker urcite neni masovej vrah, ale myslim, ze „to“ ovlivnuje vsechny lidi a ti se pak radsi divaji jinam a tak podobne.

          0 0
          • martt  

            Ja sam pomoc neponukam, teda ak niekto nelezi v kaluzi krvi. Ak sa ma niekto ale spyta (poprosi o pomoc), tak ak mozem pomozem.

            Takze ak niekto potrebuje pomoc, netreba len cakat na kraji, ci sa niekto ponukne ale je treba sa opytat!

            0 0
    • Francek  

      Co su to ZILETKY :-)

      0 0
    • lOlA  

      v patek jsem potkal tak dvacet cyklistu a ani jeden nepozdravil…

      0 0
      • Manas  

        Si nemel ridit autobus.

        0 0
      • enjoy  

        vetsinou zdravim prvni… a jsem vzdycky slusne vyrizenej z toho,kdyz nekdo pozdravi prvni me:-)). tak jestli si se netvaril jakobys tam nebyl:-)

        0 0
    • wroum  

      kdybych byl z nejaky ****** kde potkam bikera jednou za den tak klidne slezu a uklonim se, ale v Praze bych mel za chvily jeden grip min opotrebovanej, protoze bych porad maval. navic mi to prijde divny zdravit cizi lidi jen proto ze jezdej taky na kole. kdyz jedu autem tak taky na okolni ridice nemavam a nikomu to divny neprijde. navic je prdel pozorovat jaka sorta te zdravi podle toho na jakym kole jedes.

      0 0
    • mnagos  

      jsem bahnak a vidim to tak 50–50 a vyholenci totalne 0000000000

      0 0
      • Luka  

        vyholenci:00000 ............takze mawerick te nezdravi ?? ;D

        0 0
    • kovar  

      protože se mi nechce furt zdravit neznámé cyklisty, kteří navíc většínou vypadají jak www.bike-forum.cz/…big/2187.jpg . Ale když mě někdo pozdraví, tak odpovím, pokud zrovna nejsem myšlenkami někde na druhém konci vesmíru.

      0 0
    • Jarous1  

      Ono je to asi dáno koncentrací kol ve městech a jejich přilehlém okolí. Čím větší množství, tím více bychom pak museli po cestě zdravit. A ruku na srdce, asi nikdo z nás nepozdraví 100% protijedoucích… Já např. nezdravím ty „takycyklisty“ bez helmy ;-) Se žiletkami mám horší zkušenosti jen v okolí Prahy, tady snad nepozdraví a ani neodpoví na pozdrav nikdo z nich… Před měsícem jsme se ale s jednou cyklopartou vyskytovali na Novopacku a když jsme náhodou potkali silničáře, tak většina z nich už z dálky radostně hulákala Ahóóóój !!! Takže je to asi i v lidech a podle mne hlavně v tom kde kdo bydlí. Městští jsou v tomhle asi nejhorší…

      0 0
      • Zlatka  

        Já např. nezdravím ty „takycyklisty“ bez helmy ;-)

        Tak to abych si jí konečně koupila a občas mi pak i někdo odpoví na mé mávání…:D

        0 0
        • Jarous1  

          ;-) Jsem se asi špatně vyjádřil, když mne někdo z nich pozdraví, tak samozřejmě odpovídám, když to zrovna jde. Jen je nezdravím jako první… Nepředpokládám totiž, že když neví na co je helma, že by i věděli něco o zdravení se mezi cyklisty…;-)

          0 0
          • orca  

            zase ta spropadená selekce já mám něco co ty nemáš tak ty jsi out a já in …

            0 0
    • Elwing  

      Občas řvu nahlas čau na skupinky bajkerů a mávám ale občas jdu na bajka protože mě lidi serou a tak se na ně nehodlám ani kouknout natož zdravit

      0 0
    • Manas  

      Zalezi jak moc jsem prositej. Zacatek svihu zdravim jeste vesele, pak docela smutne – po serpentynkach skoro nezdravim, cestou z kopce nemam cas a cestou zpatky uz zase vesele protoze uz to mam za sebou :-)

      Jinak spis tak zvednu prsty levy ruky, pokyvu hlavou nebo reknu „ahoj“. Na masine to bylo jednodussi – stacilo spustit levou ruku lehce z riditek :-)

      0 0
    • Páník  

      Tak dneska jsem jel trasu Benesov-Nova Zivohost (Slapy) po turisticky cerveny a potkal jsem dva pesaky…oba na me uz z dalky halekali „ahoj“.Cestou zpet jsem potkal asi 10 cyklistu…poz­dravil akorat kluk v triku a kratasech,kteryho bych asi normalne nepozdravil ja.

      0 0
      • Miour  

        Pražáci jsou prostě Pražáci…:-)) To mě nikdo nevymluví, maj vyjímky ve všem, ne jen na kole…kdyby nezdravili – no což.., ale oni neví ani co jsou blinkry.. :-// Omlouvám se tímto také všem ostatním správným Pražákům, abych neházel všechny do jedné hromady.

        0 0
        • VencaV1  

          A ty ses zase krupan z moravy a to mi taky nikdo nevymluvi a ti vasi svatecni ridici, jsou mnohem nebezpecnejsi. :)

          0 0
        • v3d  

          Já sem z Prahy a sem z toho naopak tak zblblej, ze pak blikam jak ***** na každý okresce

          0 0
        • wroum  

          omlouva te jen to, ze jsi z Asie.

          0 0
    • pos3k  

      jako bumerang… si pocti :-) btw: proc se tohle resi stale v cervenci?

      www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… ürl:www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      0 0
      • cabbage  

        // btw: proc se tohle resi stale v cervenci? // protože „letňáci“ vytahnou ze stodol „biky“ a je jim divný, že je nikdo nezdraví, když jim čouhá sláma z treter;o)

        0 0
    • VencaV1  

      Ja treba zdravim jenom kanondejlisty a nevim proc bych mel zdravit nekoho, jenom kvuli tomu, ze jede zrovna taky na kole? Na pozdrav samozrejme ze slusnosti odpovim.

      0 0
      • Radek Broz  

        To jako fakt?

        0 0
        • wroum  

          to chapu spis nez zdravit kazdyho slapala. Majitele Saabu se taky zdravej…

          0 0
          • Radek Broz  

            Tak kazdyho slapala rozhodne ne – az od urcityho levelu… Na mistech, kde jezdim ja, ji zas tak moc nepotkam a treba na klinovci je to neco uplne jinyho – tam je vetsinou znas. Zdravit cannondalisty mi prijde hooodne ulitli.

            0 0
            • wroum  

              az od urcityho levelu- a proc by ten „level“ nemoh zacinat tim ze ten clovek jede na konkretni znacce kola? mas jenom jiny pravidla vyberu. nic vic.

              0 0
      • blackbelt  

        To je docela drsný. To jste jako něco víc než bikeři jedoucí na Treku, GT, Giantu nebo Scottu? Já zdravím všechny bikery kteří vypadají, že je to trochu bere a odzdravuji naprosto všechny i babky s nůší.

        0 0
        • wroum  

          co je na tom drsnyho? kdyz jedes na Joku a chces zdravit jenom lidi na Joku, tak je to taky drsny? me fakt prijde dementni porad nekoho zdravit, me sou ti lidi uplne volny, vzdyt je neznam a uz nikdy je asi neuvidim a dokazu zit s pocitem, ze sem nepozdravil ciziho cloveka. ale pokud nekdo chce zdravit jenom nekoho, kdo je mu blizsi nez ty ostatni anonymni davy slapalu, tak proc by to nevyselektoval treba podle znacky kola, nebo klidne podle barvy tricka/dresu. kdysi tady nekdo psal ze nezdravi kolare bez helmy a nekdo psal ze zdravi jen lidi v dresu, silnicari nezdravej bajkery a obracene, freestylisti serou na vsechny…sou to jen ruzny pravidla vyberu.

          0 0
        • VencaV1  

          Nevim, jestli je to drsny, ale nemam rad kdyz nekoho pozdravim a on mi neodpovi. Takze nezdravim a jenom pripadne odpovidam. Kdyz jednou za mesic potkam nekoho na masove rozsirenem Cannondejlu tak ho klidne pozdravim i prvni, protoze je velice pravdepodobne ze mi odpovi. :) A abych rek pravdu, tak mi cizi cyklisti nejsou o moc blizsi nez treba ty babky s nusi. :)

          0 0
    • mara53  

      zdravení neřeším – já zdravím a ostatní ať si to přeberou sami, spíš mě sere tady u nás, že se dost často jezdí v protisměru, nebo čtyři borci si jedou v protisměru jako v balíku a ještě čuměj jak bulici a neuhnou se – ty pozdravím a ještě dodám že by se mohli uráčit se uhnout – já kvůli blbcům na podle nich lepších kolech nebudu chodit pěšky,né – to snad NE – odjakživa se je zdí vpravo a to platí i na cestách v lese !!

      0 0
      • orca  

        nevím jak u tebe ale u mne v lese platí že každej si volí svojí stopu…

        0 0
        • v3d  

          Tys to rek, tak to plati? Sry, ale kdyz se dva mijej na lesni ceste (doufám, že je řeč o cestě), tak mi taky přijde přirozený jet vpravo a když je na mý straně bahno/šutr/veverka, tak si přibrzdim a počkám

          0 0
    • Petr 1  

      Dělám ve špitále a tam je hra na zdravení doslova sportem. Na odděleních se potkávám s davem sester,které mě později pozdraví a to můžu vyletět z kůže,že jsem nepozdravil jako první.Nemám rád když žena je ve zdravení jako první, takže se snažím to napravit intuicí.Kde zjistím náznak pozdravu tak tam vypálím jako první.Na kole to řeším tím samým způsobem,úspěšnost celkem dobrá.Když mi druhá strana neodpoví na pozdrav,zlobím se jen a jen na svůj odhad. Druhá strana ať si řeší své buranství,závis­t,nevědomost,­.. sama

      0 0
    • Petr 1  

      Dělám ve špitále a tam je hra na zdravení doslova sportem. Na odděleních se potkávám s davem sester,které mě později pozdraví a to můžu vyletět z kůže,že jsem nepozdravil jako první.Nemám rád když žena je ve zdravení jako první, takže se snažím to napravit intuicí.Kde zjistím náznak pozdravu tak tam vypálím jako první.Na kole to řeším tím samým způsobem,úspěšnost celkem dobrá.Když mi druhá strana neodpoví na pozdrav,zlobím se jen a jen na svůj odhad. Druhá strana ať si řeší své buranství,závis­t,nevědomost,­.. sama

      0 0
    • wertigo  

      na nekterych rusnejsich cestach nezdravim to bych nedelal nic jineho. v lese na klidne trase zdravim kazdeho kdo tam jede a vypada aspon trsku jako cyklista. tuhle jsem potkal 2× skupinku lidi pod lysou, kratasy, tricka, zenske snad i namalovane. zkusil jsem pozdravit cuceli na me jak z jara… tak jsem toho nechal.

      0 0
      • kubad  

        Taky se snažím, ve městě sem rezignoval, to bych mohl jet zrovna s rukama nad hlavou, o víkendech v lese, cykloturisti většinou neodpoví, ti co jezdí v pohodě.

        0 0
    • Lance  

      vetsinou zdravim jen kdyz me nekdo pozdravi jako prvni, jinak je mi to u ......

      0 0
    • UCHI  

      Je fakt že zdravím jen bikery s helmou na hlavě, nevím proč.. Ale jak to tady tak čtu tak se určitě polepším.Zajímavý je že v zimě pozdraví každý, ale jak se v létě vyrojí ty mraky kolařů všeho druhu tak je se zdravením ámen.

      0 0
    • Manas  

      Vcera tlacim na Tocny sjezdaka do kopce, integrala povesena na riditkach a zdravim naky XCckare. A co myslite, odpovedeli? Prdlajz :-)

      0 0
      • wroum  

        tak tak, skatulkovani a pretvarka je to. ****** preventivne vsem :-)

        0 0
      • SoLaX  

        Ja bych se asi na to pozdraveni ani nezmoh, protoze kdyz vidim krasnyho sjezdaka, tak slintam zbytek svihu a z tech lidi, co na tom provadej vsechny ty psi kusy mam hroznej respekt, takze bych spis stal s otevrenou hubou asi stejne jako by me oslovila nejaka ukrutne krasna blondynka :)))))).. Ale ne, na odpoved bych se nakonec asi zmoh..

        0 0
    • Fana.A  

      Zdravím každýho kdo má na hlavě škopek, ale když mě žiletkář vyfakuje tak na ně kácím. Taky se mě ještě nestalo,aby mě silničkář pozdravil první.

      0 0
    • Maara  

      No zkus to ale vzít taky z druhý strany, už dávno jsou pryč doby kdy se všichni cyklisti v rámci regionu znali, dneska má kolo skoro každej, ale hlavně čím dál tím víc lidí používá kolo jako sportovní prostředek, ne jenom jako přesun k rybníku. Tím chci říct, že jestliže je cyklistika nejmasovější sport, postrádá to tu komorní atmosféru, která tu kdysi byla. Proč se potom nikdo nepohoršuje, že se nezdraví navzájem všichni řidiči? Nebo všichni chodci, nebo třeba všichni návštěvníci hypermarketu? Já osobně na kole jenom pohnu rukou v zápěstí a tím to pro mě končí, eventuelně když ten druhej hlasitě pozdraví, odpovím aby mu to nebylo líto.

      0 0
    • Luka  

      AHOJ!

      0 0
    • Krys  

      Nevedel som, ze sa bikeri zdravia. Som zas o nieco mudrejsi. Vcera som si povedal, ze sa pozdravim kazdemu, koho uvidim na biku. Vysledok bol dost frustrujuci. Napriek tomu, ze mi mnoho ludi odzdravilo, tych niekolko pohrdavych pohladov stacilo na pokazenie nalady. Dokonca jeden typek, ked som sa na neho pozrel, prudko odvratil hlavu, akoze ma nevidi. Uzasne. Mozno bol nesmely, kto vie.

      0 0
      • Manas  

        Laska na prvni pohled – to preci taky uhybas ocima :-)

        0 0
      • Luka  

        ja mela vcera 100% uspesnost pri ceste z prace se zdravenim. Bud me zdravili predem a z dalky, nebo vehementne odpovidali. Kousek od baraku jsem minula cykloturistu, kteryho jsem teda nepozdravila, ani on me, ale jak jsem ho minula, tak se tak prudce po me podival, ze malem slitnul… a kousek dal jsem zjistila proc :))) Mela jsem pujceny Habibuv dres s dost dlouhym zipem, a ten jsem nejak mela velmi efektivne rozepnut, …jeste ze vozim moiraprsenku :))))))

        0 0
        • Krys  

          Tak tam je chyba. Ale mne by moiraprsenka asi nepomohla. :)))

          0 0
    • elbi  

      Vypadá to že se blýská na lepší časy, bikeři zdraví i když jsou v ošemetné situaci. :-)

      0 0
    • stréc od piva  

      hoj :)

      0 0
    • SELMIRA  

      á…to je hrozně závažný problém na který neni snadné nalézt jednoznačnou odpověď :o)

      dyž mam dobrou náladu, tak zdravim z kola i pěšáky Většinou odpovídaj. :o)

      Nikoho nezdravim proto, aby pozdravil on mě. Třeba nemá právě zdravící náladu. To se může stát. :o)

      0 0
    • radek16  

      mno, tak třeba v Brně mě pozdraví celkem dost cyklistu. neříkám že všichni, ale natož že je to město mě přijde že dost…

      0 0
    • Honas  

      Zdravim každého, je to slušnost! Člověka to nezabije .. respektive .. spíš potěší! Teda alespoň mne! Je to o lidech… opět …:(

      0 0
      • wroum  

        slusnost je pozdravit kdyz nekam prijdu, potkam nekoho koho znam. Ale zdravit kazdyho kasparka na kole neni slusnost ale totalni otrava. kdyz jdes po praze pesky tak taky nezdravis kazdyho pesaka…

        0 0
        • enjoy  

          jeden by rekl..:-).ale nic:-))

          0 0
        • kudlanka32  

          heh bacha tady to je samej andel…tohle je hodne nebezpecny nazor:)

          0 0
          • thiel  

            :-)

            ja tiez nezdravim uplne kazdeho koho na bajku stretnem.. :-)

            podobna situacia je v tatrach. tam tiez keby mal clovek v nizsich vyskach zdravit kazdeho, tak si mozem pozdrav dat rovno vytetovat na celo. najlepsie je ked clovek s nutkanim zdravit okoloiducich stretne v lese autobus dochodcov ktori sa kazdy svojim tempom motaju po chodniku. su roztruseni asi na pol kilometra. prvych som sice este tak nejak automaticky zdravil, ale velmi rychlo ma to prestalo bavit.. ;-)

            0 0
    • miki  

      Já zdravím jen ty co mají helmu.To je můj postoj k takycyklistům co jezděj na kole bez helmy.Dvakrát mi podobnej cyklista zkazil vyjíždku když jsem ho musel ošetřovat a volat pomoc protože neměl helmu a padl na hlavu a byl v šoku.Už to tu někdo psal kdo neví že na kole potřebuje helmu neví že se cyklisti zdraví.

      0 0
    • Ho  

      Já mám tu zkušenost, že když mám na sobě dres, nejlépe s hodně nápisy, tak mi bikeři na pozdav odpovídají. Stačí si ale vzít cyklo-šortky a jednobarevný dres a už je to jiná. Už to není dostatečně Eilitní pro pozdravení „profíků“.

      0 0
      • Jaroslávek  

        Souhlasím s Mikim. Včera na vyjížďce jsem si říkal, že třeba se mnou jako už téměř dědkem nechtějí mít ti mladší nic společného, ale bylo to tak na půl potkal jsem jich asi 10. Pestré dresy nejsou pravidlem pro /ne/ zdravení. Někteří se tváří jako velcí závodníci a nepozdraví, ale snažím se být nad věcí, možná jako mladý jsem nebyl jiný.

        0 0
    • mosquito  

      zdravim ty co maji skopek, aspon nejaky naznak cykloobleceni, kolo vypadajici ze se na nem jezdi i dal nez pres mesto do prace a spis az za mestem .. ale jak kdy zalezi na situaci

      ted jen zdravite i pri predjizdeni ?! ja si teda spis jen s humorem rypnu proc se dotycny nebo spis dotycna tak flaka (vim ze holka me z toho kola nesunda kdyz ji nastvu) :))

      0 0
    • Hejdik  

      Zdravím všechny, zdravím rád, biker je můj kamarád:-)

      0 0
    • thiel  

      ked je niekto pako je jedno co ma oblecene alebo na com sa prave vezie. taketo nezdraviace individua mi nestoja za akekolvek rozculovanie. rozdelovanie ludi podla oblecenia alebo bajku na tych ktorym sa pozdravim a ktorym nie je na urovni prveho stupna zakladnej skoly pre momentalne zaostalych.

      0 0
    • Zerocool  

      Zdravím, kdo neodpoví, myslím si o něm svoje…

      0 0
    • kudlanka32  

      hahaaa…to je zas tema, hlavne tech otazniku.....

      jako zda-li pozdravim nebo ne je jen na moji uvaze, a taky musim toho dotycnyho videt…kdyz me nekdo nepozdravi tak se nad tim nepozastavuju a nechapu jak z toho nekdo muze mit takovej problem…

      jinak solidaritu mezi cyklistama sem jednou zazil, kdyz me v cernosicich trapil dav pomalu lezoucich opruzujicich prekazek (ne trapil, lync to byl…srazeni s kola za poruseni prikazu vest kolo)…za tu dobu tam projelo tolik cyklistu a ani jeden nic nerekl, vsichni cumeli jak telata a kdyz se priblizili delali ze nevidej.....takze esli me nekdo pozdravi nebo ne je mi fakt u ******…:)

      0 0
      • PjSky  

        uplynulo trochu casu takze: je mi to jedno. zdravim rad, sem tam pozdravim i nebikery, uz je to jak na te vojne, frcka-salut. v cernosicich si neslezl z kola u chaticek? dobre ti tak. sem tam to chodej i pesi policajti od statni tak si to pak vysvetluj. ja sice neslezu, ale jedu tam VZDYCKY krokem, lidi si tam natahuji hadice, sedej s prutem, psi a deti tam pobihaji.. nevidim v tom problem BYT OHLEDUPLNY k ostatnim. [kdyz me to sere tak to pak odslapu v kopci a je klid]

        0 0
    • Trance  

      No, co se me tyce, zdravim lidi, co jezdi v prilbach…zbytek mi za ten pozdrav nestoji

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.