Jak se vyrovnáváte se zákazem piva na kole?

208 nepřečtených
  • Petr_67

    Pro mě je to velká tragédie, pivo (1–2 desítky) bylo nejlepší ionťák a taky se mi dobře plánovaly trasy, jel jsem třeba 50 km někam, dal zaslouženou desítku a jel zpátky. Teď se mi ani ven nechce, nemám motivaci a jezdit ve stresu, že zaplatím pokutu v ceně slušného kola? Jsem roztrpčen. Jak se na to díváte vy? V žádném případě se nezastávám "taky"cyklistů, jedoucích večer ožralých a neosvětlených. Já však své kolo dokonale ovládám i po 1 desítce a nikoho neohrožuji. Tak proč mám mít zkažené léto? :-((

    Anketa: Souhlasíte s nulovou tolerancí a vysokými pokutami?

    0 0
    • TheIF  

      Nevyrovnávám a na pivko jezdím dál.

      0 0
    • Lister  

      to je snad nějaká novinka????

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Teď sem vlítnul do knajpy, naklopil sem tam 3× 0,5l točené kofoly a únava byla ta tam. Navíc 3 půl litry koštovaly 45 kaček což je good price. BTW: Takle se chovám jen dyš jedu meziměsto. V Praze budu chlastat asi furt.

      0 0
      • TheIF  

        fuuj pít ten sladký asfalt ? Vždyť je po tom ještě větší žízeň

        0 0
    • Lister  

      hele já měl taky kdysi pocit, že své auto skvěle ovládám i ve 130 na okreskách a když jsme jednou málem skončil ve stromě tak jsem si pořádně nafackoval a opravdu hooodně se uklidnil. Promin, ale si magor, třeba jednou procitneš.

      0 0
      • Petr_67  

        Jet 130 v autě a být potenciálním vrahem je oproti poklidné jízdě 20 na kole trochu rozdíl, nemyslíš? Toto přirovnání je zcela mimo mísu.. Za 13 let, co jezdím na kole, jsem ještě nikomu neublížil. Auto je něco jiného, tam jsem pro přísný metr. Nejen na alkohol.

        0 0
        • Lister  

          nešlo o srovnávání nebezpečnosti jednotlivpého chování, ale o ten desiluzorní pocit, že je vlastně všechno pod kontrolou. O alkoholu ve spojení s kolem je tady toho dost, na můj vkus až moc, několikrát jsem se už vyjádřil, opakovat to už radši nebudu, v tomhle jsem dost nekompromisní – a policajt nejsem.

          0 0
          • JSt  

            jasne, ja treba obcas nemam kolo plne pod kontrolou ani za strizliva :)) to vsak nic nemeni na tom, ze pro me pivo ke kolu (a obecne ke sportu) proste patri

            0 0
          • kolda  

            to prirovnani trosku pokulhava. kolo a auto je trosku rozdil. jinak pochybuju o tom, ze floydi budou nahanet cyklisty s balonkem v ruce, pruser je, kdyz se nedejboze neco stane (sejme te auto apod) a nameri ti tu 1–2 desitky. to je pak problem.

            jinak s 1– pivy na kole nemam problem, v aute ale zero tolerance.

            0 0
            • jivo  

              No, nekde jsem zde na foru cetl, ze uz to mestaci provozujou.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Dřív to dělali státní. 4 x zlatý bažant = 1,3 promile.

                0 0
                • Petr_67  

                  A to se Ti stalo na kole? :-) Nepij tu dvanáctku :-)

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    No já doufám odbourávám lépe. Stalo se to kámošovi na kole a byla to skutečně dvanáctka. Teďka v TV řikali, že chytli řidičku co měla 5,3 promile.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      A tu chytili nebo už ji jen naložili a definitivně odvezli? Tohle už je fakt štěstí, že to vůbec přežije.

                      0 0
                      • Pebe  

                        tu chytili dneska, když jí včera sebrali řidičák kvůli řízení pod vlivem :-)) www.novinky.cz/…5_ugfh1.html

                        0 0
                      • kurýr na bajku  

                        Lékařsky je to otrava, to je fakt, ale řídila. BTW: eště drapli týpka co měl 15 piv a 3,5 promile a oba teď čekaj zda-li půjdou do basy. Ostatně vzhledem k tomu jak je třeba řidiče vystrašit, tak je to velmi pravděpodobné.

                        0 0
                      • Petr_67  

                        Prý se hájila tím, že exla flašku vodky.. A jiný borec prý před jízdou vypil 15 piv.. 3,5 promile. A my se tu dohadujeme o 1–2 desítkách na kole :-)

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          No jo, jenže někdo má po 15 pivech 3,5 promile. Já bych byl po 10 rychlých pivech už mrtvej, takže by mě to po 15 ani nemohli změřit.

                          0 0
                          • JSt  

                            po 10 naprudko bych byl naprosto strizlivy. predpokladam, ze bych to v zaludku neudrzel… :))

                            0 0
    • GTman  

      Zeptej se sám sebe, proč vůbec bajkuješ? Jestli si ztratil motivaci pro kolo, jen kvůli tomu, že si nemůžeš dát pivo, tak to asi s tou láskou ke kolu nebude tak vážné. Co se mne týká, tak prostě ctím zákon. Je to zakázané, tak to prostě nepiju. Piju ionťák a pivčo si dám doma po vyjížďce. ¨Jestli s tím ale máš takový problém, tak si švih naplánuj tak, že si dáš někde na zahrádce pivo a pak šup na trail do hlubšího lesa po pěšinách a mezi stromy. Tam tě jistě nikdo chytat nebude, když se tam auta nevejdou. Policajti když už tak budou asi čekat někde na kraji lesa. Desítku máš vypocenou zachvilku a pak můžeš v klidu zpátky domů. PS: Mojí sestru srazil před dvěma lety opilej cyklista na chodníku. Nebyl to žádnej biker, ale ožralej 45 letej chlap na Libertě v montérkách. Dodnes má ségra jizvu na přes celé lýtko. Takže ožralům na kole já říkám STOP !

      0 0
      • Petr_67  

        Ale o těch ožralých cyklistech přece píšu, že se jich v žádném případě nezastávám. A to důrazně! Mi jde o něco jiného, o nemožnost občerstvení na vyjížďce a mám na mysli sportovní cyklisty, ne dědky, báby s nůšemi a dělníky v montérkách..

        0 0
        • Nimrod  

          respektuj zákon, kecáním vo tom, jak to půlku lidí sere je celkem zbytečný, protože s tim nic neuděláš

          0 0
        • kurýr na bajku  

          Nehádej se s nima. Tady je každej tak děsně správnej, že je mi z nich zle. Vejde v platnost naprosto debilní zákon a oni ho budou ještě obhajovat.

          0 0
          • Lister  

            není bez chyby – imho je jich tam dost, ale základ je podle mě slušný – bodový systém se mi líbí. Ne že bych jezdil 100% přepisově, ale za posledních 5 let jsem neplatil, tak mě to netrápí a pokud to některé zklidní, v lepším případě zbaví řidičáku, tak jenom dobře. Obrovský prostor pro korupci je věc jiná, ale tam je to hlavně o lidech to zákon nevyřeší.

            0 0
            • TheIF  

              A za všechno můžou rudá prasata :-)))) radekhulan.cz/i­tem/nejen-komuniste-jsou-prasata

              0 0
            • jivo  

              No, mas pravdu, ze novej zakon je vcelku dobra myslenka a taky jsem uz asi 5 let neplatil zadnou pokutu. Ale to, co oni schvalili, ty chyby, nesmyslan pravidal, ty nesmyslne sankce a moznost kontroly od naprostych tupcu. Takze jedina moznost neni ho rychle predelat, ale rychle zrusit a nahradit novym. Pokud umis jezdit a znas pravidla, tak se treba poradne podivej na jizdu na kruhaci. Nadnes jsem to na diskusi nakole a po par prispevku se tam uznalo, ze se vlastne na kruhaci neda jezdit. Dal jsem zvedavej, az se najednou zhorsi pocasi a tvoje deti budou nuceny v nejakym hroznym slejvaku bezet domu, soused/kamarad je nevezme, protoze nema sedacku, ale nejakej pitomec (kterej se stejne vzdy najde) ty je sejme, protoze je neuvidi. Zatim deti nemam, a az budu, tak jako prvni bude koupni autesadecky a asi i bezpecnejsiho auta. Ale povinne pouzivani detskych ssedacek vsude je KRAVINA, ktera bude mit za nasledek zbytecnou smrt ne tech deti, co maji nezodpovedne rodice, ale tech, co budou vychovany v tom, ze nesmeji bez sedacky jet. Pokecej si o tom s nejaky rozumnym instruktorem autoskoly nebo nejakym rozumenjsim profikem. Pokud mas rozum, nebudes se stavit divit.

              0 0
              • Lister  

                jo máš pravdu s kruháčem to je *******, to nechápu jak tam mohli napsat, sice můžou trdit, že na všech kruháčích budou příslušné značky, ale kdo ti už zajistí, že si ji nějaký vtipálek neodnese domů a v tu chvíli si v hájí, protože musíš dát přednost tomu co na kruháč vjíždí, ale jak to máš sakra vědět, že on tam tu značku nemá – no prostě bordel :)

                0 0
                • rock  

                  a všech kruháčích budou příslušné značky, ale kdo ti už zajistí, že si ji nějaký vtipálek neodnese domů

                  Lidi, nepanikařte. Vždyť tohle bys mohl říct o každičké značené křižovatce … a jezdíš po nich a žiješ …

                  0 0
      • kurýr na bajku  

        To bys nám za chvíli mohl tvrdit, že nekradeš, protože ctíš zákon. Jinak by si snad krad, nebo co ? BTW: říká ti něco kombinovaná závislost ?

        0 0
      • orca  

        Teda popravdě takhle uvědomělou odpověď jsem dlouho nečetl „ctím zákon“ hmmm nevím jestli se mám smát a nebo plakat…

        0 0
    • blackbelt  

      Nemusim chlastat abych si užil švih. Nechlastej a nediv se tomu, že se to nesmí. Chlast ke kolu nepatří.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Jistě ! Nezakážem ten chlast úplně ?

        0 0
      • Jarous1  

        Sorry, ale jedno pivo během vyjížďky, ještě k tomu v současných vedrech, mně ani nikomu jinému na kole určitě neublíží… Za chvíli je to vypocené… Možná se jen pro jistotu nějakou dobu nevyskytovat na silnici…

        A jestli chceš nazývat „chlastem“ i jedno pivo po nedělní polední mastné kachničce, tak jsi asi trochu divný… Protože na tohle se asi nic jiného, kromě vína, nedá pít…

        0 0
        • Vrci  

          Promiň, jak okolní teplota ovlivňuje odbourání alkolu v krvi? Jak venkovní teplota ovlivňuje rychlost metabolismu obecně?

          0 0
          • Lister  

            větší vedro – organismus má co dělat sám se sebou, nestíhá, takže odbourává pomaleji – ale to asi slyšet nechtěl :)

            0 0
            • Vrci  

              mě to nevadí, já jsem pro nulovou toleranci u všech řidičů. Ale čekal jsem něco v tom duchu, že ve vyšší teplotě se rychleji odpařuje, že se alkohol vypotí nebo nějaký jiný nesmysl.

              0 0
              • VencaV1  

                A nebyla by rovnou lepsi prohibice? Dej si EPO a hod se do klidu. :)

                0 0
                • Vrci  

                  Já klidnej jsem, to pivaře vyvádí z míry skutečnost, že vzrostla výše trestu, za jejich přestupky.

                  Prohibice ne. Zdražilo by se víno, koňak, metaxa. Ale byl bych pro USA model, zvláštní obchody a vstup pouze pro plnoleté.

                  0 0
                  • JSt  

                    prohibice neni zdrazeni ;)))

                    0 0
                    • Vrci  

                      Ale je, buď pro něj musel do ciziny nebo na černý trh, který by nebyl levnější.

                      0 0
                      • JSt  

                        ale to bys porusoval zakon a to prece nechces ;)

                        0 0
                        • Vrci  

                          vzhledem k členství v EU by mohl být zakázán prodej v ČR ale ne dovoz – volný pohyb zboží, takže bych ho neporušoval

                          0 0
              • Lišák  

                Je fakt, že pokud nepiješ pivo (jak ses přiznal), ale víno, tak je fakt, že je lepší jet na bonaqu… Já taky na kole nepiju kořalku (třeba k zelené má víno množstvím alkoholu docela blízko).

                0 0
    • Marika88  

      Já sice pivo nepiju, ale toto mi připadá jako špatný zákon. Kolikrát vidím skupinku bajkerů co jedou ze švihu, staví se někde na zahrádce a každý si tam to pivo dá. Na tom nevidím vůbec nic špatného. Myslím, že takoví lidé znají míru a neopijí se. Je to společenská událost…

      0 0
      • Jarous1  

        Přesně, normální člověk se přeci nejede na kole opít… Nehledě na to, že po jednom pivu se asi málokdo opije. A jestli ano, tak si ho nemá při vyjížďce dávat…

        Tahle část nových pravidel je podle mne nedomyšlená…

        0 0
      • yetti  

        Presne, vzdyt to je na te cyklistice to nejkrasnejsi si dat v pulce svihu zaslouzene pivko s prateli v nejake pekne hospudce na zahradce. A kazdy tim ohrozuje maximalne sebe. Jeste jsem neslysel o tom, ze by cyklista po pive na svihu zpusobil nejakou vaznou nehodu.

        0 0
        • Lister  

          vzdyt to je na te cyklistice to nejkrasnejsi si dat v pulce svihu zaslouzene pivko

          tohle je fakt smutný :o(

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Nejkrásnější je po prvních 200 kilácích si napálit do žíly lehčí povzbuzovák a dát si dalších 200. To je opravdová radost z pohybu :-P

            0 0
          • yetti  

            Je videt, ze nevis o cem mluvim.

            0 0
            • Lister  

              to máš pravdu vůbec si nerozumíme – pro mě nejkrásnější na kole je vyjed pořádný kopec, rozhlédnoput se z nádherného výhledu, pokořit technický sjezd, předhánět se s kámošem ve sjezdu, pořvávat na sebe a hecovat se, pokecat a podržet se ve výjezdu, objevit nový úžesný singletrack..­.....pivo k tomu nepotřebuju, novíc pivo čepují tam kde se pohybují masy lidí, většinou turisti, kterí o těch opravdových tratích nemají páru a tomu já se vyhýbám.

              0 0
              • yetti  

                A prave to co jsi popsal je nejlepsi probrat v kllidku v nejake zahradni restauraci a pivo klidne muzes nahradit necim jinym, ale bohuzel nikdo zatim nic lepsiho co by se prodavalo v kazde hospode nevymyslel. Je to jak uz tady nekdo napsal, je to spis spolecenska udalost :-)

                0 0
              • martt  

                nam teraz na najvacsom kopci nad Bratislavou postavili maringotku v ktorej sa capuje pivo. Zakaznici su tusim iba cyklisti :-) . Tiez si vacsinou jedno dam.

                0 0
                • djano  

                  Doplnam : pivo a kofolu. A zakaznici su aj pesi turisti. Alkohol na bicykli nepozivam 6 rokov (po jazde dam aj 6 piv), kofolu nepijem. Sortiment jedla : parky alebo klobasa.

                  0 0
                  • martt  

                    spionsky pohlad na cyklistov na luke ale prezradi, ze kofola tam nie je prave hitom :-)

                    0 0
                    • djano  

                      To ano. Ved piju „to najlepsie, co doma mame“. Ale vzhladom na uroven spominaneho zariadenia je dost drahe (co mi je celkom jedno).

                      0 0
                      • kurýr na bajku  

                        Pokud myslíš „Zlatýho bažanta“, tak toho považujem za nejlepší i v Praze ;-)

                        0 0
                        • djano  

                          Myslim. Doma pijem iba ten a Budvar. V Prahe Krusovice. (myslim teraz lahvace)

                          0 0
              • ota  

                to pivo si fakt nedávej,ty písmenka by se ti pomotaly ještě víc :-) jinak,opravdu bych nevymloval cyklistům to pivo po švihu-nedovedu si představit,jak se desetičlenná skupina rozjíždí po vyjížďce domů do okruhu např.10 km,aby to pak probrali v civilním oblečení za 2 hodiny.bývá to tak,že se prostě skončí v oblíbené hospodě,odkud to všichni mají fakt blízko domů a riziko je minimální.říkám to s vědomím,že se něco může semlít i na sto metrech. to,že se lidi těší na to,až si na závěr u piva zdělí zážitky,nezmění asi nic.

                0 0
    • filipes  

      Zajimavy je, ze chodec je tez ucastnik silnicniho provozu a muze se motat po silnicy zlity jako doga…cyklista na silnici nikoho nesejme, muze zpusobit dopravni nehodu presne jako ozrala. BTW, alkohol na kole zakazany neni. Staci chlastat nekde, odkud muzes jet terenem a vystrizlivet ;-)

      0 0
      • Vrci  

        BTW, alkohol na kole zakazany neni. Staci chlastat nekde, odkud muzes jet terenem a vystrizlivet ;-)

        0 0
    • pajasimi  

      pivo nepiju, nechutná mi, takže je mi jedno že je zákaz pití piva na bajku:)

      0 0
    • jivo  

      Na takovou kravinu se da rict jen jedno:

      17% všech automobilových nehod je způsobeno opilými řidiči. To svědči o tom, že 83% všech automobilových nehod je zapříčiněno střízlivými řidiči. TO JE STRAŠNÉ!!! Proč ta střízlivá hovada nezmiznou ze silnic?

      Me by ten zakon nevadil, pokud by to kontroloval nekdo inteligentni a ne nejakej pritroublej a zakomplexovanej MPik. NEjhorsi je prej srazka s blbcem, takze jim musime vyhejbat.

      0 0
      • filipes  

        Clověče, doufam že se s tebou nesrazim ;-) Čim méně smyslu má příspěvek, tím musí být hrubší, aby to vyznělo?

        0 0
      • Karlos009  

        Jo to je úplně přesný, nějakej závistivej policejni ***** (a znám jich plno) zjistí, že mám nový auto, vyčíhne si mě na kole na polňačce ze hospodou a protože je to účelová komunikace, zebere mi za jedno pivo řidičák a dá 25tis. pokutu. V rukou takové policie jako je ta v ČR je tento zákon prostě *******. :-(

        0 0
        • enjoy  

          co mas za auto?:-)

          0 0
          • Karlos009  

            žádnej velkej bourák, napsal jsem prvně, „zjistí, že mu šukám manželku“, s ohledem na přítomné dámy jsem to pak ale přepsal na „nové auto“ :-)

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Takže to GTR pro tebe nemá zas tak velkej význam… :-P

              0 0
            • Jarous1  

              Nechci se vám do toho moc míchat, ale když Tě cajti chytnou na kole, tak se to řidičáku netýká… Ani bodů… Už to bylo na různých webech několikrát vysvětleno… Ufff

              0 0
              • Petr_67  

                Ale můžeš za 1 pivo dostat obrovskou pokutu stejně jako v autě, i když nemůžeš nikoho ohrozit. Teda pokud se po 1 desítce zřejmě zrovna nekácíš, jako třeba nejmenovaný člověk v této diskuzi, který je tak zásadně proti :-/

                0 0
                • Lister  

                  Kdyby ses rozčiloval v případě, že bych alkohol na kole podporoval tak to bych pochopil, ale že ti je proti srsti, že mi to vadí, tak to nějak nechápu. Klidně si dělej co chceš, ale nechtěl po ostatních, aby ti to schalovali

                  0 0
                  • Petr_67  

                    Však mi to taky většina schvaluje :-) Ne, existuje meze, kterou soudný člověk má a tu nepřekročí. Pivo je ideální cyklistický nápoj, zvláště na delších štrekách. Chlastat ve vedru teplý ionťák a v hospodě kolu, fuj!

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Není ideální. Zažene žízeň jen pocitově, ve skutečnosti dehydratuje.

                      0 0
                      • cabbage  

                        "Zažene žízeň jen pocitově " mě dehydruje i pocitově…

                        0 0
                        • Petr_67  

                          No tak na mě to asi neplatí, protože po jedné desítce zaženu žízeň perfektně a mohu jet další porci km příjemně osvěžený. 1 desítka rozhodně nedehydruje. Dvanáctku bych si na kole nedal, tam jsem ochoten věřit, že negativní účinky alkoholu převažují.

                          0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Tam jde jaxi o to, že to pivo je třeba vypít, nikoliv vylít na stůl ;-) Pak tě pocitově rehydratuje.

                          0 0
      • enjoy  

        tobe by snad vadilo kdyby ubylo 17 procent nehod? hele a ty jako predem,kdyz te zastavej,pred­pokladas ze to je nejakej pritroublej a zakomplexovanej policajt?:-).jo tak to bych to snima asi taky nemel lehky:-)

        0 0
        • JSt  

          ono i tech 17% je zavadejici. pokud je ridic, ktery pozil ucastnikem nehody, je bran automaticky jako vinik bez ohledu na to jestli za to objektivne mohl…

          0 0
        • jivo  

          Bohuzel u MPiku jo. Mam najete neco kolem 2 milionu km (autem, na kole jen par tisic). Za celou dobu a x stovek kontrol jsem potkal pouze jednu hlidku rozumnejch MPiku a dve hlidky priblbejch statnich. To, ze zaplatim policajtum primerenou pokutu neznamena, ze bych je hazel do blbcu. Treba MPikum jsem platil pokutu jen jednou, a to za parkovani na zakazu pri povodnich. Moje parkoviste bylo asi 1m pod vodou. To je prej ale muj problem. A nikdy jsem nemel sebemenci problem ani s BAG (coz je v nemecku pro ridice nejobavanejsi slozka). Takze pokud potkam MP, bohuzel predpokldam setkani s tou nejvetsi spodinou naseho naroda.

          0 0
    • RUMcajs  

      Me ten zakon tak moc nevadi, pac posledne jsem dojel do hospody strizlivej a vracel se z ni v takovem stavu, ze jsem kolo musel tlacit :-)

      0 0
    • idi  

      hmmm..tak tohle opravdu neresim,behem vyjizdky si jedno dve pivka budu davat furtr a zakoncim to vzdycky trema plznickama na zahradce,myslim ze se nesmi brat vsechno moc vazne :) a sorry listre ale pivko fakt k bajku patri,pac ne vsichni jsme chrti.

      0 0
      • Lister  

        to mě neznáš, kdybys mě znal, tak bys věděl, že jsem všechno jen ne chrt, nebo tys viděl chrta vepředu s širokýma vlajdama a 120mm vidlicí :o)

        0 0
        • idi  

          no tak to budes asi moc silnej chrt :) ale ne,jen proste u me to pivko k tomu kolu patri,je to takova odmena za tu drinu :)

          0 0
          • Lister  

            vidíš každý se odměnuje jinak pro mě je odměny ta tuna vaplavených endorfinů, tohle by alkohol jenom zkazil. Ale každý ať so odměnuje jak chce, když je zvyklej a dá si jednu desítku ať si ji dá, je to vlastně jeho věc, já bych ležel pod stolem.

            0 0
    • DX3,5  

      Na to stačí tři slova: na zákon seru…výstižný ne???

      0 0
      • Veeteck  

        Tak vzhledem k tvymu veku ti ten zakon stejne muze bejt pase, jeste rok :D

        0 0
    • EpO  

      todle fakt řešíš? Já bych dneska těch 5 hodin bez dvou pivek fakt asi neustál…

      0 0
    • pened  

      neresim, proste si behem svihu to 1–2 dam.

      0 0
    • cabbage  

      to je blbá anketa, páč kofolu považuju za stejnej humáč jako pivo a s nulovou toleraní na kole nesouhlasim…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Tak to bys mi asi záviděl ;-). Dostal sem karton ISOFRUITu a když ho piješ s vodkou tak ráno nemás vůbec kocovinu. heč… :-)

        0 0
    • enjoy  

      ono to s tim teda moc nesouvisi..,ale normalne jsem se pristihl,ze se vic bojim vjizdet do jednosmerek:-O.nejak na me ten novej zakon udelal dojem. ale jinak samozrejme jezdim porad svoje.

      0 0
      • Vrci  

        možná si pamatuješ, jak se v obcích zavedla 50 místo 60. Asi tak měsíc se 50 jezdilo. Mám obavy, že kázeň a strach z bodů nebude trvat déle.

        0 0
        • enjoy  

          to si myslim taky. ale co jsem videl hned prvni den,ze ty hovadka motorkarsky snad hned od prvniho cervence zacali jezdit jak dobytci:-)

          0 0
          • gobike  

            No unas to bylo prave naopak, 1. cervence sem asi poprve videl jet motorkare na silnejsich masinach 50km/h ve meste:)

            0 0
            • gobike  

              Ale mozna to bylo tim, ze ve stejne ulici pred dvema tydny jel typek na motorce 170km/h a prevratil skodovku na strechu- 2 mrtvi.

              0 0
    • morlo  

      Uz to bylo uzakoneny drive, ale ted bohuzel existuje nejpis prikaz shora, aby se zamerili i na cyklisty… podle ruznych vyzkumu (zvlast dobre si pamatuju ten s ridici patrovych autobusu v Londyne) jedno pivo opravdu negativne neovlivni schopnost ridit, rychlost reakci a ani rozhodovaci schopnosti, v rade zemi je do X promile dovoleno sednout za volant (ale v pripade nehody te poradne vomastej – a tak to ma bejt), v dobe, kdy jsem byl na Aljasce, bylo povoleno 0,8 promile za volantem, a to uz je slusna naladicka… jsem proti alkoholu za volantem, ale pro jedno pivo (tzn. do 0,2 – 0,3 promile) bych tu toleranci ponechal bez jakehokoliv postihu. To, co se deje momentalne, je cista buzerace a vubec se mi to nelibi. Nechapu, proc mam ja odnaset tvrdy represe (byt preventivni) za ty, kvuli kterym byl zakon takhle tvrde nastaven, nesouhlasim s tim jak na kole, tak v aute (a to jsem ze 15 let rizeni dostal jedinou pokutu na 4 proudovce na Slovensku, kdy jsem se cca pred 8 lety snazil rozjet do kopce slusne nalozenou stodvacu :D, pod kopcem mi namerili 81 km/h na 60). Nehlede na to je soucasny dopravni znaceni nastaveny na urcitou toleranci a pocita s tim, ze se tu na to leta sralo (coz je samozrejme blbe, ale tahle prudka zmena je taky blbe)… Momentalne na silnicich vidim dva typy lidi: ty, co jedou striktne podle predpisu a ty, co na to totalne serou, coz v kojnecnym dusledku znamena vetsi rychlostni rozdily. Howgh.

      0 0
      • enjoy  

        fajn.ale tady jsi v cesku!:-)). ne vazne..,to tady takhle proste nemuze fungovat.jsem si naprosto jistej ze cechacek si rekne „kolik ze to muzu?jo aha,jedno pivko.. tak to me dve nezabijou ze ne,pepo.“ a pak to jeste potvrdej tretim.nakonec se budou chlubit,jak dodrzujou zakon o primereny mire alhoholu za volantem.

        0 0
        • morlo  

          Nj, tady jsem v Cechach, mas recht, tady jsme papezstejsi nez papez… nechapu, proc se aspon nekdy nemuzeme inspirovat z mist, kde to funguje… ale na druhou stranu zase u koryt mame preci chytry kluky, ktery to vsechno vymysleji z fleku lip, nez nejaky blbeckove, ktery to leta ladili.

          0 0
          • enjoy  

            ty bys presvedcil i severni korejce ze delaj blbosti:-). ja bych precijenom radeji nebyl tak slepy a rozlisoval narody.co funguje jinde,nemusi fungovat tady.

            0 0
        • JSt  

          ano, v chorvatsku maji takovou zkusenost…

          0 0
    • MatyxCZ  

      Myslím, že poměr odpovědí v anketě odpovídá. Prostě většina z nás si dá při švihu či kratším kochacím výletu (na extra dlouhých trasách už pak těžknou nohy) s radostí pivečko. A na tom nic nezmění ani zákon, ani policie, ani moralisti. Takže vlastně není co řešit, může nás to štvát, ale z principu s tím nic neuděláme. Holt když už pivko při švihu, tak někde kde se MP neočekává, nebo být připraven pořádně dupnout do pedálů a zmizet za horizontem (mnou preferovaná varinta ;o).

      0 0
    • rock  

      i>Jak se vyrovnáváte se zákazem piva na kole?

      Nepiju ho. Jak prosté, drahý Watsone …

      0 0
    • mawerick  

      A zamyslel se už někdo nad tím co se stane až se nějakej chytrák v uniformě postaví někam k Pigimu?;) :D Protože tam by obral asi všechny…

      0 0
      • Jarous1  

        Trubičky jsou drahé, to by vyplácal příděl na celý rok během jednoho dne ;-)))

        0 0
        • mawerick  

          Já myslím že ne e;) Protože to by mu strach z přesili nedovolil;) :D

          0 0
    • RomanH  

      Nejak to neresim. Pokud se jdu do hospody „zhulakat“, tak tam nejedu na kole, ale jdu pesky. Na kole, kdyz mam chut, tak si klidne 1–2 piva dam. Mam tolik rozumu, abych vedel, kolik snesu, a pokud by me nahodou chytli hnedka po poziti (po delsi jizde to stejne rychle vyprcha), budu trvat na krevnim odberu. Do te doby to snad vyprcha.

      0 0
      • Petr_67  

        To je taky možnost, existuje taky tzv. fyziologická hladina alkoholu v krvi, tak asi 0,2, tak bych to asi taky zkoušel na ten odběr krve. Než tě tam dovezou, tak to vyprchá. Ale co s kolem, to ho nechají na ulici s tím, že si pro něj pak příjdu? :-) A co jak mě chytnou 80 km od baráku a zakážou řídit, dojdu pěšky? Ach jo, kdyby aspoň čepovali povinně Birell v hospodách.. Lahvový je humus a mívaj ho telý blee :-/

        0 0
        • Petr_67  

          teplý

          0 0
        • Lister  

          tak plahočit se někam 50km s tím, že absolutním vrcholem mého snažení má být na konci dobře vychlazená desítka a pak zjistit, že tam mají jen lahvový, no to tedy musí být zažitek, se ti nedivím, že seš tak rozhořčenej :o(

          0 0
          • Petr_67  

            Tos mě nepochopil, já psal, že teplý lahvový mají Birel=nealkoholické pivo, tudíž se nedá pít. Já si ale po těch 50 km vždycky hospůdku s orosenou desítkou najdu, to neměj obavy :-)A pak jedu jak pokropený živou vodou a užívám si :-)

            0 0
          • Jarous1  

            Ty to jako „nepivař“ nemůžeš nikdy pochopit…;-) To je to samé jako vysvětlovat důvody 100km výletu na kole někomu, kdo je rád, že přežije jízdu 10km… Proč to tedy děláme ? Protože nás to baví, a chutná nám… A nikdo tady za celou dobu nepsal o tom, že by se jel na kole opíjet… Už Ti tady mnoho lidí včetně mne napsalo, že za celou vyjížďku vypijí max. 2–3 piva, a ještě k tomu ne na jedno posezení… Cestou se to dá pěkně vydejchat… A když ne během vyjížďky, tak třeba 1–2 těsně před dojezdem domů… Já např. mám hospu se zahrádkou 500m od domova… A nemusím přitom pak ani jet po silnici abych se dostal domů… Ty to porád bereš podle sebe, že když Ty se kácíš po jednom pivu, tak ostatní musí být nutně také opilí… Ale není to pravda, každý z nás ještě bez následků snese jiné množství alkoholu. Pak ovšem záleží na soudnosti jednotlivce, jestli si na to dá pozor nebo ne… Mně na tomto zákoně vadí jen ta zbytečná přísnost a exemplárnost pokuty… To samé s „účelovou komunikací“, v případě „potřeby“ to totiž může být cokoliv… A na široko daleko opuštěné polňačce aby mne kvůli jednomu napůl vyprchanému pivku sejmul nějaký moc aktivní policajt, tak to se mi tedy opravdu nelíbí…

            0 0
            • Lister  

              Vysvětli pojem „nepivař“ – jestli dvě tři piva večer s kámošema jsou málo tak jsemnepivař :o) Pivo mi chutná, i když jsem spíš vinař to je pravda. Já nechci nikoho přesvědčit tzv „na pravou víru“ ať si klindě každý dá jednu dvě desítky ale musí být připravený nést následky a navzekat se, že to prostě takhle nejde a že je to hovadina. Dále je blbost tvrdit, že ho to nijak neovlivnuje, to není možný, a je to dokázaný, již malé množství alkoholu spomaluje už tak dost pomaelé lidské reakce, to se nedá okecat, to je fakt. Jen je tedy pravda, že si to 90% lidí prostě nepřizná. Mě prostě vadí hlášky typu dám si desítku a jedu jak z praku a nic se mnou není – to není pravda, jednak tě to ovlivní, jednak zpracování alkoholu je pro organismus zatěžující, takže to výkon snižuje – pocit „rychlých nohou“ je hlavně psychyckého opojného charakteru.

              0 0
              • Jarous1  

                Možná že se mi tedy pomotaly nicky, někdo tu totiž dříve psal, že mu pivo nechutná. Takže kdyžtak sorry…

                Já jsem tu ale nepsal, že mne to vůbec neovlivňuje. To klidně přiznám, i po jednom pivu jsem ze začátku chvíli trochu zpomalený… Po chvilce jízdy, tak 10 minut se ale všechno vrací do normálu, alespoň pocitově… V tomto se s Tebou nebudu přít.

                Jen se tu snažím vyjádřit svůj nesouhlas s takto nastavenými pravidly. Nikdo z nás sice zatím neví jak to vypadá v praxi, jestli těch 15000 je možno dostat už jenom za to, že mi něco naměřili i mimo silnici, takže možná zbytečně plašíme… Ale tak jak je to napsáno, tak mi to opravdu připadá jak hon na čarodějnice, padni komu padni… Že si někde mimo silnici a cyklostezku vlastní blbostí kvůli alkoholu někde rozbiji čumák je jenom moje věc…

                0 0
              • kurýr na bajku  

                Já lezu vožralej na kolo a bojim se aby mne moje nohy nepředběhly, tak nevim jak je to s pocitem rychlých nohou :-P BTW: pivař asi nejsi, dyš nevidíš rozdíl mezi točeným a lahvovým.

                0 0
              • jivo  

                Nekde jsem cetl, ze delali jeste za komancu testy s pivem a ruznym alkoholem u ridicu. Muzi, zeny, profici. neprofici, pivo, vino tvrde na par dnu. Nikdo z nich nebyl abstinet. VSICHNI po jednom pivu meli lepsi reakce apod. Proste se vice snazili. Pak to slo pomalu asi tak, jak se predpoklada. Ale nekdo mel porad dobre reflexy do dost velke hladiny alkoholu. Ale mam dojem, ze u tech 0,8 uz kazdej delal chyby. Ale nikde jsem to nenasel. Mam doje, ze to byl SvetMotoru. Takze by me zajimalo, kde je prokazany, ze i mala hladina alkoholu spomaluje reakce. Ale nezapomen, ze odpovednej clovek s tim pocita. O te vykonosti byh take pomlcel. Nevim, jak bych jel nasucho nebo se zalepenou pusou litrama sladkejch limonad nebo buhvi ceho.

                0 0
            • pened  

              tak nejak :-). Je to totez jako kdyz si v zime na lyzich vyslapnu na kopec, tam si krome polivky s chuti dam i 1 kousek a nekdo by mne tvrdil, ze to delam pro to pivo nebo jsem nekomu po tom pivu nebezpecny. Je to hodne ucelove a nesmyslne zjednoduseni. Ale mne by vazne zajimala jedna vec. Jak se tyto super postihy dotknou nasich velevazenych poslancu s jejich nekonecnou imunitou vuci vsemu a vsem. Je jednoduche „tem dole“ zatnout tipec odhlasovanim prakticky cehokoli a v pripade vlastni chyby o sobe nechat rozhodovat spolukolegy poslance jestli mne vydaji nebo ne (jakoze vetsinou ne, nebot vytvareji precedens).

              0 0
        • jivo  

          Nechat kolo na ulici ? Teds pokud ho budu moct nekam privazat a ten mestak me pisemne zaruci, ze za nej ruci (stejen bych uz potreboval nove). Nebo at me tam dovezou s kolem, ale ne v kufru. To ho odrou. At si sezeneou neco na prevoz kol. Nebo muzu jet domu a tam si me vyzvednou. No, nez me tam dostanou, tak ty 2–3 pivka uz davno v tele mit nebudu. Vic jsem jich jeste na kole nedal. Teda predpokadam, ze jedno – dve mam po 20 –30km po slapani pryc.

          0 0
          • Vrci  

            Proč si myslíš, že fyzická námaha urychluje metabolismus nebo funkci jater a ledvin? Ty 2–3 pivka máš pryč stejně rychle jako bys ležel na kanapi.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Jak je možné, že s pomocí iontového nápoje odbouráváš lépe ? (ne, že by to mělo souvislost s tvou otázkou)

              0 0
            • Petr_67  

              Není pravda, že odbouráváš stejně, jako bys ležel. Fyzická námaha výrazně zrychluje metabolismus a tím pádem i odbourávání. Nechce se mi teď hledat nějaké odkazy, ale myslím, že to zde přítomnému obecenstvu je známo jako fakt. Není desítka v posteli jako desítka na kole! Což je štěstí :-)

              0 0
              • Radek Broz  

                Myslim, ze fakt pravdu nemas – nekde jsem cetl, ze nazor „to vybeham“ je nesmysl… a ja to rozhodne nepocituju.

                0 0
              • kámen úrazu1  

                Jo. Proto se díky >i> výrazně zrychlenýmu metabolismu můžeš před švihem v klidu přecpat a nebude Ti dlouho blbě, vždyť to přece rychleji strávíš.

                Máš to dobře zařízený. Nemluvě o tom, že Ti vlastně nehrozí dehydratace. Stačí jen pravidelně pít a nemusí Tě zajmat, že tlustý střevo vstřebá při fyzický námaze tak 1/2 až 3/4l vody maximálně, tj. méně než v klidu. Tobě se přeci metabolismus při sportování zrychluje, takže Ti nemusí vadit, že vypotíš víc než získáš pitím – pocení má taky svoje hranice, od kterých neplatí, že při ještě větší námaze se ještě víc potíš – takže Ti stačí zrychlit, metabolismus se Ti taky ještě víc zrychlí a Ty můžeš v klidu nahradit veškerý ztráty pocením vodou, aniž by ses z toho po.ral. Fakt to máš dobrý. Škoda jen, že ostatní to mají jinak.

                PS: Stačí to takhle? Nebo to mám dovádět do ještě větších absurdit? Pokud nevěříš mně, k čmeuž samozřejmě nemáš nejmenší důvod :-), zkus s pročíst něco o metabolismu v učebnici fyziologie.

                0 0
                • Petr_67  

                  Snad nechceš taky popřít, že při zvýšené fyzické námaze se zrychluje/zvý­razňuje spalování cukrů, tuků a koneckonců i toho alkoholu? Nechci se teď rozepisovat o metabolismu, nejsem doktor, ale myslel jsem, že to s tím souvisí. Asi si o tom fakt něco přečtu, abych neplácal nesmysly. Možná si jen pletu pojmy metabolismus/spa­lování.

                  0 0
                  • Manas  

                    Jelikoz se alkohol stepi na cukry tak mas pravdu.

                    0 0
                    • Manas  

                      Konkretne: Alkohol obsahuje cukry, které organismus okamžitě využije jako zdroj energie.

                      Dokud je do těla přiváděna energie prostřednictvím alkoholu, nedochází k spalování tuků.

                      Všechna jídla, která si dopřejete k alkoholu, nejsou využita jako okamžitý zdroj energie, nýbrž jsou přeměněna na tuk a uložena podle vašich genetických predispozic do tukových zásob na břiše, bocích, stehnech.

                      0 0
                  • MARIN  

                    Piste si co chcete ale konkretne me druhy den po parbe/opici/oz­rani/… vzdycky nejvic pomuze jizda na kole klidnym tempem aspon 1h, kdyz se k tomu nedokopu trpim vetsinou cely den kdezto z vyjizdky se uz vracim v pohode

                    0 0
    • kurýr na bajku  

      Pokud jsi si jistý, že na kole nadýcháš víc jak 0,8 promile, pak je lepší odmítnout jak dýchání tak krev. Sice pravděpodobně vyplázneš 50klacků, ale za to tě nezavřou.

      0 0
      • Petr_67  

        Kolik tak můžu nadýchat po 2 desítkách? Nezkoušel jste to někdo? Doufám, že do 0,8

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Asi tak 0.9 :-P Normální zbytkáč ;-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Ne, to je moc. Mám tu staženej excelovskej soubor, kde jsou vytvořeny výpočty přibližného odbourávání alkoholu v krvi (běžně na netu ke stažení). A dříve jsem to i ověřoval z dalších zdrojů a přibližně to souhlasilo.

            No a 2 desítky vypité najednou (téměř okamžitě) pro jedince 70kg těžkého dají 0,51 promile alkoholovou špičku v krvi a ta se dostaví po cca 1 hodině po vypití těch piv. Pokud to piješ pomalu a to druhý až za delší dobu, bude ta špička nižší.

            Takže v reálu se přes 0,8 těžko může někdo dostat (maximálně tak někdo hrozně lehkej a s hodně podprůměrným odbouráváním alkoholo a ještě by muset ty 2 desítky dát na ex).

            0 0
            • MlokCZ  

              Na tu hranici 0,8 se průměrný jedinec (průměrný v odbourávání alkoholu) s váhou 70kg akorát tak dostane po 3 na ex vypitých průměrných desítkách. Samozřejmě na to má vliv i co je to za pivo (různý desítky maj dost velký rozptyl alkoholu, klidně o 3% do 6%).

              Když ty 3 desítky bude pít hodinu a více, tak už se dostane jen na cca 0,6.

              Vše je samozřejmě přibližné a záleží na kokrétním jedinci, ale pro orientaci dobrý.

              0 0
              • cabbage  

                ono jde o to kolik nadýcháš, a to neni vždy tolik kolik máš v krvi, pokuď si vypláchneš ústa herbadentem můžeš nějakou dobu nadýchat třeba 0,5 a v krvi mít 0,00…

                0 0
                • Vrci  

                  proto se tomu říká orientační dechová zkouška a po ní bývalo právo na zopakování po 20 min (nevim jestli stále platí) a odběr krve.

                  0 0
      • kurýr na bajku  

        Naproti tomu stimulace amfetaminy je jasně prokázana, tak nechápu proč nezlegalizujou amfetaminy a alkohol nezakážou ;-)

        0 0
    • L4coste  

      Kdyby to udělali jednoduše, 0–0,4 Bez postihu 0,4–0,7 treba 500,– pokuta 0,7+ uz vetsi pokuty.(u cyklis­tů!) tak by všichni byli spokojení.(Kromě těch co se na kole jedou ožrat) btw. jedno 0,5 pivko 10' na prumerneho cloveka nema temer zadny vliv. respektive má, ale nerozeznatelny od normalniho stavu. da se to poznat jen dychanim/odberem krve.. Ale beztak nevim co tu resite. :-)

      0 0
    • orca  

      Zákaz piva na kole ???

      tak za 1 tenhle zákon platí od nepaměti
      a za 2 na kole jsem si vždy dal pivo a nadále si dávám … a nehodlám přestat

      a tahle šou okolo předpisů je mi k smíchu … kdo se nenaučil jezdit ohleduplně se to nenaučí NIKDY represí …

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Jenže tenkrát tě to nestálo ani basu ani 50 kousků. O TOM JE TA ŠOU !

        0 0
        • orca  

          až to bude prvního stát tak o tom dáme řač – zatím je to jen v rovině „bu-bu-bu“ … Nakonec není tolik polišů aby to tak pečlivě zkoumali a pokud nepojedeš vyloženě jako prase tak tě nestopnou – spočti si kolikrát tě stopli na kole polišové .

          0 0
          • Pebe  

            mě už jednou jo, dokonce s majákama, když jsem jel na Albertově doprava na červenou, nikde nic nejelo, nechtěl jsem zastavovat…stálo mě to 100,– :-))

            0 0
    • Mike 21  

      Dávejte si na mě bacha,jsem hnusný ožrala jezdící po okolí Beskyd co si dá na celodenním švihu i třeba tři piva … a u muzea čtyři,i když tam jsem ještě na kole nebyl:)Tak a teď mě třeba ukamenujte :))
      Mám kombinovanou závislost a bavím se odpovědmi na tento tred, připadá mi takový černobílý. Jsem ten černý má proti tomu někdo něco ??

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Prostě lidi co maj v hlavě nasr… Dlouho sem se tak nerozčílil !

        0 0
        • Radek Broz  

          Nejlepsi je, ze se z nasich dani napred vyasfaltujou stezky mezi sklipky… :(

          0 0
          • Petr_67  

            Tak ono to snad bude horší, než jsem se obával :-( Pomalu se loučím, milovaná cyklistiko :-( Dnes jsem byl radši běhat.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Za kolik mi necháš spešl edišna ? Bude se mi hodit.

              0 0
              • Petr_67  

                Zatím ještě kolo neprodávám. Je to příliš těžký knockout a asi se budu nějakou dobu přizpůsobovat. Nicméně asi omezím délku vyjížděk, ono trápit se 5 hodin s teplým ionťákem mě vůbec neláká a sladké limonády nepiju. Budu si muset dávat majzla na policajty, včas se jim vyhýbat. Ale to kouzlo svobody na kole se nějak vytrácí, jsem bývalý profesionální řidič a při této práci jsem si užil buzerování a šikanování dost. Pak byl pro mě balzám výlet na kole se zastávkou v hospůdce. No a teď se cítím stejně svázaný na kole jako v autobuse. A to je strašná škoda. A výlety s přítelkyní do asi 20 km vzdálené hospůdky, taky konec? Ona si dá kofolu ale co já? Kde je ta radost z výletu? No, snad to přebolí a začnu zase jezdit. Teď nemám náladu :-/

                0 0
                • Gregi  

                  Vůbec to neřeš a pivko davej dal:)

                  0 0
                  • Petr_67  

                    Kdybych měl volných 15 litrů na pokutu, tak to neřeším, ale za mé současné fin. situace abych se bál exekutora :-((

                    0 0
                    • TheIF  

                      No tak budeš muset dávat pozor, přece jen oni v těch žlutých vestách jdou dobře vidět – jen slezeš z kola a vesele kolem nich projdeš a za rohem frčíš dál :-)

                      0 0
      • pepino  

        Správně. A důsledně. Člověk, jdoucí třeba mezi vesnicema po silnici je taky účastník. Tak 50.000 nebo až 2 roky. Bruslař na cyklostezce pod vlivem může taky zabít (až několik desítek)pár lidí. 50.000 nebo 2 roky natvrdo. To by bylo, aby tu nebyl pořádek, Mein Gott!!:-)

        0 0
        • Vrci  

          Než něco podobnýho vypustíš. Aspoň si objasni pojmy a něco si přečti. Musí se jednat o stav vylučující způsobilost. Trest delší než rok lze udělit pouze, pokud je to v rámci zaměstnání, u opakovaného přistižení nebo pokud došlo ke zranění nebo usmrcení někoho jiného. Na tom nevidim nic špatného.

          0 0
        • mab  

          bruslar je chodec :-)

          361/2000Sb. §2

          1. chodec je i osoba, která tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy nebo ruční vozík o celkové šířce nepřevyšující 600 mm, pohybuje se na lyžích nebo kolečkových bruslích anebo pomocí ručního nebo motorového vozíku pro invalidy, vede jízdní kolo, motocykl o objemu válců do 50 cm3, psa a podobně
          0 0
    • kesu  

      ja na to kašlu a ty dvě piva si na biku budu davat klidne dál a pokud budu vedet ze pojedu mimo pozemni komunikace klidne pojedu z hospody i po vice.a kdyz se priblizej ty policajtsky … tak bud upadnu do skarpy a nebo jim ujedu:)).Rozhodne ze sebe nenecham delat blbce i na biku.

      0 0
      • TheIF  

        Přesně tak, pokud to nebudou nějací horliví debilové tak tě ani nahánět nebudou a SPZtku nemáš :-)

        0 0
    • cabbage  

      Po víkendu se zákazem plně souhlasím.

      0 0
      • MatyxCZ  

        Co se o tom víkendu stalo ?

        0 0
        • Radek Broz  

          Kibic si nekde cucnul piva a zjistil, ze mu to stale nechutna a tudiz to nebude podporovat :o)

          0 0
        • Jarous1  

          Přečti si thread „Mountike Praha“ a dozvíš se to ;-) Je to ve včerejších a dnešních příspěvcích..

          0 0
          • Jarous1  

            A to jsem vážně uvažoval, že bych to taky zkusil… No, ještě že strach mi to nakonec nedovolil ;-)))

            0 0
    • mosquito  

      jo tak s tim me pekne se*ou, ted sou mestaci vsude a buzerujou za cokoli – fakt si to musej vychutnat kdyz maj vetsi pravomoce :((((

      kazdej normalni clovek pochopi ze jedno pivko na kole neni velke nebezpeci, rozhodne je to rozdil nez jet autem 100km/h ktery je 2metry siroky a vazi 100× vic nez to blby kolo

      0 0
    • mnagos  

      Jako bahnak saju iontovej Prazdroj dál,páč v terénu švestky nikdy nepotkáte!!!

      0 0
    • mastihuba  

      my co nic nepijem s tím nemáme problémy :)

      0 0
    • kovar  

      Nealko pivem. Ale se zákazem to nemá nic společného, alkoholické pivo jsem přestal pít už dávno. Dokonce nealko pivo mi chutná mnohem víc, protože obsahuje méně výkalů tvora zvaného Saccharomyces cerevisiae.

      0 0
      • Lišák  

        To nejíš ani pečivo?

        „Saccharomyces cerevisiae je kvasinka používaná v pekárenství i pivovarnictví.“

        Zdroj: Wikipedie

        0 0
      • BH  

        soulas, birell je idealni reseni.take to praktikuji jiz davno pred timto humbukem. Z normalni desitky, ci dvanactky me stejne tezknou nohy.Jinak jsem vsemi deseti pro zakaz alkoholu i na kole.Kdyz si clovek praskne na kole, tak pak mu staci i jedna desitka a je pod parou. takhle se zabil jeden cyklista z Napajedel, to v dobe, kdy zlinaci jezdili na par piv na prehradu do Luhacovic, az dojezdili…

        0 0
        • Lišák  

          Je fakt, že nalitý by na kole člověk jezdit neměl. To nejde obhajovat, ale mám jenom malou otázku: Ten zabitý cyklista měl helmu?

          Opravdu to nepovažuj za nějakou obhajobu chlastání na kole, pokud se používá helma. Jen mě to zajímá.

          0 0
          • mastihuba  

            uvažuješ o tom že začneš? :)

            0 0
            • Lišák  

              Že začnu co? Pít výhradně kofču? :-)

              To ne e!

              Ale dost mě se*ou v některých hospách, že nemají 10% (a třeba dřív mívali). 11% a víc je fakt moc :-(

              0 0
              • Petr_67  

                Taky mě nas*ali v mé rodné hospodě, kousek od baráku, že vyměnili 10 Gambrinus za 12 Radegast. Ta desítka byla ideální, uhasí žízeň a člověk jich může dát i víc. 12 je o ničem, to je pro ochlasty. Pokud jde o hospůdky na trase, tak mám vytipovaných pár, kde desítku jistě mají. Taktéž na venkově bývá zvykem, že v hospě čepují desítku, aspoň u nás na Ostravsku. Jo a Birell to je takový nadýmací sračkohumus..

                0 0
          • BH  

            prilbu nemel,jo silnicar.

            0 0
    • Nodar  

      celé je to o tom, aby MP kontrolovali na silnicích s větším provozem. Jako řidič taky nesnáším motající se cyklisty, nejlíp když se za zatáčkou objeví dva vedle sebe a neosvětleni. V takovém případě klidně vysoké pokuty. Na druhou stranu jako cyklista se maximálně vyhýbám silničnímu provozu, domů se vracím uličkami mezi rod. domky a přes přechody pro chodce a v takovém případě bych kontrolu na alkohol považoval za buzeraci. A to dokonce i v případě, že cca 2× za rok se to zvrhne a mám nakoupených 5 kousků (abstinenti děste se), protože mám vyzkoušené, že dospělý chlap pokud tohle množství pije třeba 3 hod pak nemá problém ani se svižnou jízdou po úzké stezce přes kořeny (fakt je, že preferuji desítku). Takže jako ve všem – chce to zdravý rozum u cyklistů i policie

      0 0
      • zirecek  

        Chce to zdravý rozum, nadhled nejen v tomhle případě mezi lidma.

        0 0
    • fousac  

      stejne na kole nemuzu jezdit, nemam odrazky na pedalech a zaslepky v riditkach.. takze je mi to jedno..

      a kdyby prece jenom nahodou, tak si 1 dvojpivo cestou stejne dam, ale abych se vyhnul predpokladanym buzeracim na cyklostezkach, tak radsi budu jezdit po silnici.. cim hlavnejsi a frekventovanejsi, tim lip, tam chytat nebudou..

      0 0
    • wertigo  

      No takova klasicka trasa Bumbalka – Cab – Bysticka: Trestik 1 pivo, Solan 1 piva, Cab 1 pivo, Bystricka 1 pivo, doma ve meste dle chuti 1–6 piv.

      Jestli me/nas chyti tak si na to vemu uver…

      Jinak se snazim byt v rozmezi 1–3 piva.

      0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.