Ako vyregulejem malu velkost ramu

25 nepřečtených
  • mdk

    Cem kupit authora od ruky a velkost je 17"..Ja mam 183–4 cm…Jedine co ma napadlo je nejaky 120 predstavec­..Dasa este niecim vyregulovat?

    0 0
    • khooca  

      Skřipec? :)

      0 0
    • Rolei  

      Já bych to tedy vyreguloval tak že bych si koupil větší kolo…

      0 0
      • mdk  

        Proste je to Author Basic 17" a oproti 19" sa lisi len kratsiou sedlovovou trupko 49mm (to bi som mohol vyriesit dlhsou sedlovkou) a hornou ramovou trupkou o 10mm (to bi sa malo dat o 10mm dlhsim predstavcom…Tak poradte bude to fungovat aj f praxi

        0 0
        • Rolei  

          Fungovat to bude, ale bude ti to nejspíš malý. Takový rozdíly o kterých tu píšeš (plus ještě rozvor a hlavová trubka) jsou normální, takhle se od sebe velikosti rámů prostě liší, zdá se to být malý rozdíl, ale je to tak…

          0 0
    • MartinXC  

      17" je na tebe malé, leda bys nosil oblečení velikosti na 178cm a měl extrémě vysokou hlavu :-) Potřebuješ 19" velikost – teda na běžné maratonské ježdění.

      Já měřím 178–180, mám rám Attitude vel L (tj. 19,5"), rám sám je dost dlouhý, představec mám 120mm. Před tím jsem měl velikost M (17,5") a kolo bylo pocitově malé – hodně se projevovala změna těžiště při balancování za jízdy v terénu.

      Na 17" bys musel dát hodně zahnutou (dlouhou) sedlovku, sedlo na ní dozadu a představec 130–140mm.

      0 0
    • chupas  

      kdyz regulovat, tak PID regulator ;)

      0 0
      • Manas  

        Jisteze, cislicovy PID regulator s fazovym predstihem vyresi leccos :-)

        0 0
        • mdk  

          je to Author Basic 17" a oproti 19" sa lisi len kratsiou sedlovovou trupko 49mm (to bi som mohol vyriesit dlhsou sedlovkou) a hornou ramovou trupkou o 10mm (to bi sa malo dat o 10mm dlhsim predstavcom…Tak poradte bude to fungovat aj f praxi

          0 0
    • ehvie  

      Neviem teda ci predchadzajuci prispievatelia maju nejaku skusenost s geometriou Authora, ale podla mna 17 od Authoru je Ti akurat. Mam 184 cm, Author Magic 99 velkost 19 a musel som to doladovat kratsim predstavcom a vyrazne skratenymi rodlami. Myslim ze 17 by mi pasovala lepsie. Takze sa neboj.

      0 0
      • enjoy  

        mam zkusenosti s visionem a pri 181cm to tak na 10–12cm predstavec a normalni hokejku sedlovku.s tebou nemuzu souhlasit.ale preju tazateli hodne stesti..

        0 0
      • kubad  

        Dlouhý představec 120 – 130 mm a sedlovku 450mm – na pohodové výletní ježdění to pujde, to neměj strach, to kolu bude vypadat divně s malým rámem 130mm přesdtavcem a dlouhou sedlovkou. Pokud na kole trávíš víc času, tak 19" rám bude na tebe ideální, Já mám 183 cm – 19" rám + 120 mm představec a je akorát.

        0 0
        • mdk  

          Tak konecne som sa dockal cize idem do toho ..Ja mam povodni predstavec 120 a rovnu sedlovku uvidim ako to sadne. A tak ci tak denne dam tich 50–60 kilakov cize nic moc

          0 0
          • pepek  

            Budeš se kopat kolenama do páček (leda, že bys měl Grip-Shift :-)rám 17 palců mě bylo malý a to mám jen 175 cm. Dlouhý představec – řízení je takové nemotorné.

            0 0
    • yetti  

      Mam Authora 17" a merim 172 a musim na nem mit 400mm sedlovku. Nejak me nenapada co bys tam s tvou vyskou mohl dat ty :-)

      0 0
      • mdk  

        Ja na terajsej shit 19ke mam visunutu 22 cm sedlovku a podla tej geometrie pribudne cca 6–5 cm a este budem mat v rame nejakych 7 cm

        0 0
      • mechanik  

        To máš extrémně krátký trup a dlouhé nohy :-)))

        0 0
        • yetti  

          To si nemyslim, protoze predstavec mam 100mm. Spis je ten ram hodne slopingovej (jedna se o Versus), ale netusim jestli je to u Arturu pravidlem. Origo tam byla sedlovka Ritchey Comp 350mm a tu jsem mel vytazenou necely 2cm pres rysku maximalniho vysunuti, takze jsedm koupil 400mm BBB (mimochodem i proto, ze u Ritcheyho vubec nedrzel zamek) a ted je to akorat.

          0 0
          • enjoy  

            u ritcheyho compy na jeden sroub pry moc nedrzi.. ale to uz dneska snad neni problem.

            0 0
    • peky  

      Některé velikosti prostě vyregulovat nejdou. Jezdil sem do ted se 192 cm Mongoose „M“. A nebylo to uplně to pravý vořechový po dvou letech kdy sem získal přezdívku vysoká sedlovka sem si koupil RBčko XXL a řekl bych že se na něm jezdí o moc příjemněji. Všichni tvrděj že menší kolo je ovladatelnější bla bla bla ale není to skoro znát. Bylo hodně znát, když sem mi ve výjezdech začalo to nové zvedat, ale zase mě přestalo bolet za krkem. Ani dlouhej představec nenahradí od přírody vysoko řidítka díky vyšímu krku atd.. Já bych už znova do malýho kola nešel. Je to kravina. Dokud nejezdíš jen z kopce dolu a nemáš permanentku na vlek tak si kup geometrii ke své velikosti a ne jak se říká raději menší aby bylo ovladatelnějí. „ALE JE TO JEN MŮJ NÁZOR A MÁ ZKUŠENOST“.

      0 0
    • filipes  

      Myslim ze Arturi maji v geometriich docela hokej. Basic tusim 17" mi prijde delsi nez Spesl 19". Premer si stary kolo, prozkoumej geometrii a hlavni si ho vyzkousej. Ale osobne bych to toho nesel, prijde mi to pritazene za vlasy, navic dlouha sedlovka bude ten ram namahat…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.