OL, PŘ - Osek n. B. - Pustevny (a možná zpět)

17 nepřečtených
  • grafik

    bikeři a bikerky, s luke777 plánujem menší celodenní výlet a to jízdu z Oseku nad Bečvou směrem na vrchol Pusteven k Radegastovi a zpět. Predbežný termín je stanoven na ± 15. nebo 22. července. Jelo by se po téhle trase Osek n. B. – Týn n. B. – Lhota – Paršovice – Kelč – Branky – Valmez – Rožnov – Pustevny, čili žádný extrémní terén, pouze a jen asfalt a víceméně velmi klidným tempem s občasnou zastávkou na doping. A chtěl bych zdůraznit zejména pro Listera, že se nejedná a žádnou chrtí akci ale opravdu o pohodovou akci :) A vzhledem k tomu že téměř podél celé trasy je nadostřel dráha tak by neměl být problém to někde zalomit a dojet vlakem (luke777: pozor: neznamená to, že po sjezdu z Pusteven to namíříme na vlak s bohatým obřerstvením iontového nápoje zubr10 :))

    Propozice:

    Sraz:Osek nad. Bečvou – u mostu přes Bečvu Výjezd: určitě brzdo ráno /cca kolem 8/ příjezd na Pustevny: kolem 13:00 odjezd a dojezd: … uvidíme : ) Předpokládaná ujetá vzdálenost: 180 km

    luke777: moc rychlím jedincům hrozí utažení konusů

    0 0
    • Vymi  

      v tom nevidim zadnej problem se ucastnit… :-) jen me napada ze chrteni je jak u Lukeho tak i u tebe Grafiku… :-)) ale urcite na tuhle akci budu muset prezout plaste protoze jinak bych asi potupne vyhrl… :-))))

      0 0
    • zirecek  

      180km? To je moc, to dá, dle mne, míň. Na Radhošť bych volil terén tam i zpět, :-). Z Oseku do Valu raději cestu přes Rakov-Opatovice-Skalička-Zámrsky-zadem okolo Branek-Valmez → jsou to ještě míň frekventované cesty než Valmez-Bystřice. Podobně se dá volit cesta Val-Rožnov, která je silně frekventovaná a úzká (dle mne nebezpečnější pro cyklistu než Hranice-Valmez). Stylovější by bylo pít Radegasta, ;o).

      0 0
      • grafik  

        teren tam a zpet? Ty jo nejsem blazen a myslim ze bych to asi fakt nedal. Pro mne bude tezke odrikani jen ten asfalt :) Vzhledem k tomu ze to za Valmezem vubec neznam tak jsem navrhl jet po hlavni – da-li se jinak a ne moc velkou oklikou tak neni problem jet jinudy … nejlepe vsak cestou typu ‚vzdusna cara‘ – tzn z valmezu a tam i treba po polnacecce do Hrachovce-Vesela-Stritez a pak vzhuru do Roznova po ceste :)

        0 0
        • Honza z H  

          Jestli jsou cílem Pustevny, a pojedete na bikach, tak z ValMezu vede taková lesní zpevněná cesta po úbočí mimo civilizaci až pod Velký Javorník. Na tu cestu se vyjede z ValMezu na Frenštát a cca 300–500 m (max 1 km) za lesní hospůdkou (po levé straně) se odbočí z hlavní cesty doprava do lesa a na prvním rozcestí lesních cest pak vlevo a pořád po vrstevnici (ale rovně to není, mírně do kopce a sem tam i z kopce) Ale dá se to jet celkem svižně. Místy je z ní i hezký výhled do údolí, ve Frenštátu z ní sjedete přes Horečky do města, z Frenštátu na Ráztoku po silnici, a výjezd po knížecí na Pustevny. Pak Radhošť, sjezd po červené do Rožnova a vzhledem k času po hlavní z5 do VM.

          0 0
          • TheIF  

            Podobná cestá vede i po druhé straně toho kopce (odbočí se kousek za Krhovou) a vede to až do Rožnova ale moc po rovině to není to je asi lepší ta tvá varianta a neřel bych, že je tam lesní zpevněná cesta ale spíš skoro asfaltka :-)

            0 0
    • TheIF  

      Tak daleko to nebude :>> 115~120 km (5 hod na bajku) od nás a trasa asi na 99% stejná a kromě vyjezdu na Pustevny + asi ještě Pindulu je to pohodička po rovince (vy máte ještě vyšláp na Maleník)

      //Paršovice – Opatovice – Malohotice /„písečnou“/ – Kelč – Komarovice – Choryně – Lhotka u choryně – Valšské Mezříčí – Zašová /„za motorestem Pelikan“/ – Zubří – Rožnov pod Radhoštěm – Trojanovice – Pustevny … a pak nej je sešup na Prostřední Bečvu protože je to pořád z kopce/ po rovince až domů :-) //

      Asi bych jel taky a snad i na bajku jestli už bude.

      0 0
    • Stancek  

      Taky bych se pridal, pokud to bude fakt 180 tak mi asi upadnou nohy a prdelka, ale zazitky pry musi byt hlavne silny ;-) Konusovy klice klidne vemu ;-) a Vymi, co je „vyhrl…“ ?

      0 0
      • Vymi  

        teda vrhl… :-))) jsem udelal mensi preklep :-)))

        0 0
    • petryk  

      Když se nic divného nepřihodí, jedu s Váma a rád:)

      0 0
    • Martinkaa  

      To by slo ;-). Ale hlasuju spis pro toho 15.7. 23.7. se totiz jede Beskyd tour ;-). Jinak souhlasim s Zireckem. Z roznova vede na Radhost krasna cervena. Kdyz uz ne po ni nahoru, tak aspon dolu ;-) Jinak ja osobne navrhuju dojezd do Beskyd vlakem, neco tam pojezdit v terenu a dojet po vlastnich domu. Prijde mi to lepsi, nez si tam i zpet vymyvat mozek na silnici ;-) Ideal – Trinec → Beskydy → Javorniky a pak bud jeste pres Hostyny, nebo z Valmezu po silnici. Da to asi 145km a je to mnohem prijemnejsi a da se to v pohode zvladnout :-)

      0 0
      • Vymi  

        jsem pro s Martinkou… :-) proste rajtovat po terenech a ne jen po silnici… :-)

        0 0
        • grafik  

          deti kazite myslenku dojet tam a zpet ‚po svych‘ … :)

          0 0
          • TheIF  

            To bude asi tím, že je to moc blízko (na Radhošť) co zkusit Lysou horu ? 175 km změřeno 3X :-) ale když jsme to jeli poprvé tak „zkratkou“ to hodilo i 220 km

            0 0
          • Martinkaa  

            Uz mlcim :-)

            0 0
      • vlk  

        Já bych se taky přidal a taky bych hlasoval pro ten terén. :o)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.