• PjSky

    Ahoj, pri slapani na temer primi retez [t2-k3] mi divne klepe zadni kolo – naboj. Servis rekl spatne serizene prehazovacky, pote pry seridili a uz nema klepat. No, asi si na to ani nesedli, protoze klepe zavyle dal..

    Jde o nove kolo – 145 km…

    klepani nasucho slyset neni, jen za jizdy. Odhadl jsem si to na vuli v lozisku naboje [Qunadro RU 36 der], ale da se to reklamovat?

    plz poradte.

    0 0
    • McBlacky  

      jestli v klidu jde pohnout ze strany na stranu zadním kolem tak je to vůle v náboji. Ty quanda nejsou nic moc :( ale může jít i o zatuhlý/špatně snýtovaný článek řetězu na pastorcích, nebo o kamínek v pastorcích.

      ikdyž na kole může cvakat cokoli :)

      0 0
    • MartinXC  

      Před tím se podvej, jestli nemáš ulomený nebo ohnutý zub na kladce přehazovačky. Ty umí vydávat děsivé vibrace a zvuky při šlapání. Vůle v ložiskách náby poznáš rukou – zakvedláš ráfkem do strany a i mírný vakl je znát.

      0 0
    • BigDog  

      Podlož něčím rám tak, aby zadní kolo bylo ve vzduchu. Pak chytni ráfek (ne za plášť) kde prochází zadní stavbou a pohni s ním v ose náboje. Když máš malíček, nebo prsteníček v kontaktu s rámem, poznáš i vůli v řádu desetin mm. Pak protoč kolem a sleduj jestli nehází – a to jak do strany, tak i „na výšku“. No a pak na konec roztoč kolo a jen sleduj jak se zastaví. Obvykle nejtěžší část (ventilek) končí dole. Ten dojezd je takový, že těsně před zastavením se musí jakoby vrátit zpět a opřít se o zub volnoběžky. Tím vyloučíš přetažené kónusy nebo u průmyslů křivě nalisovanou klec na jedné straně.

      0 0
      • PjSky  

        zkusil sem a nehaze nijak, vule taky asi neni / necitim pohyb ani o kousek… sem uplne zoufaly, co to muze byt?

        0 0
        • kafac  

          A pri jinym prevodu to nedela? Nemuze to byt treba ve slapatkach?

          0 0
    • Vrci  

      Je slyšet klepání jen když šlapeš nebo i při jízdě na volnoběh? Je slyšet pouze při tomto převodu nebo i při jiném? Při jízdě v sedle nebo ze sedla?

      0 0
      • PjSky  

        volobeh nic, prave asi pro to si toho servis nevsiml. je to slyset v podstate ted uz na kazdy tac, vzdy kolecko 4–5 vzdy v sedle, pokud pridam silu a zvednu se tak to umlkne. na nekere kolecko to zaklepe nekolikrat silne, pak slabeji a pak vynecha nekolik taktu a znova..? jinak mlati to cim dal vic, uz se tesim az to zadru :(

        0 0
        • Vrci  

          zkus sedlo, chytni ho za předek a zadek a pořádně zaber jako bys měnil sklon špičku nahoru a dolu. Sundej a prohlédni kazetu a povrch ořechu. Dej kliky do vodorovné polohy a opři se do pedálů plnou vahou, pak je zvolna protoč o 180 stupňů a zkus to znovu.

          0 0
          • zubatec  

            Taky zkus vytáhnout sedlovku z rámu, jestli není namazaná tak ji namaž (pokud nemáš karbonovou). Taky jsem řešil podobný klepání a byla to nenamazaná sedlovka.

            0 0
            • PjSky  

              musim rict ze sedlovka me nenapadla ale to klepani je ciste od naboje :( stejne ale proverim. jinak sedlovka je mastna, hral sem si sni v sobotu. vrze, to ano ale sedlo [uz mam objednano lepsi, je zbytecne tvrde…]

              0 0
          • PjSky  

            byl sem na andelu v bikeshopu pro sedlo a zaroven se poptal na to klepani… po dukladnem vysetrovani a co kdyz? sem se dozvedel ze spis jak naboj by to mohl byt orech… zkusim.

            hruza s kolem…

            0 0
            • elis  

              vypujč si od někoho zadní kolo a vyzkoušej,aspoň budeš vědět,jestli je problém v zadním kole,nebo někde jinde.

              0 0
    • ehvie  

      Nechapem preco to vobec riesis. Ved je to novy bike tak ho reklamuj tam kde si ho kupil. Kazdy slusnejsi servis by si s cvakosom mal poradit :-)

      0 0
      • PjSky  

        :) asi ano, ale je to problem se tam vubec dostat ve vsedni den… stejne budu menit kazetu tak co… dik vsem za rady, vsak ony se jeste budou hodit.

        0 0
        • BH  

          je to orech a nebo volna kazeta, ev. mrtvy clanek (mene pravdepodobne- to by strilelo). tedy predpokladam, ze jinak je nastaveno vse jak my byt , včetně delky retezu,prehazky a pod.

          0 0
    • PjSky  

      az skonci svatky tak jim to tam hodim. S delkou retezu si nejsem uplne jisty, prehazovacka je vazne hodne na volno. jaka ma byt spravna pozice prehazovacky? 45* dolu?

      jinak zbytek je sestelovany dneska cerstve a beha bajecne. klepot prestal byl pravidelny a ozyva se uz jen obcas…

      0 0
      • Yamazaki  

        Též klepalo. Po vyndání šroubů z převodníků,vy­čištění otvorů a opětovném smontování už neklepe.

        0 0
        • PjSky  

          uz neklepe, odvezl jsem jim to tam a dostal novou kazetu. skutecne hazela, asi spatne nalisovana… stejne ale dosla trpelivost a kolo pujde pres zimu do prestavby, aspon Shimano LX vsechno. zrovna vcera jsem na vjizdce nasel pri praze pekny bikeshop a nejen ze meli otevreno, jeste meli vyber a dobre ceny… necham si tam neco pekneho zaplest ;)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.