Pomozte mi vybrat kolo prosim :)

62 nepřečtených
  • file

    Ahoj,

    mam tu jeden „netradicni“ a „neocekavany“ dotaz, kterych tu mate malo :-) Potreboval bych poradit s vyberem kola, protoze uz mi z toho jde hlava kolem. Na kole jezdim pro zabavu, ne zadne extremy. Vetsinou turisticke znacky, ikdyz to nekdy taky stoji za to :) Nekdy bych si chtel zkusit i nejaky zavod, ale rozhodne jen pro ten pocit ze zavodeni, atmosferu a „zkusit si to“ nez pro nejake vysledky :) Do ted sem jezdil na starym MTB s alivkem a pevnou vidlici. Nemel sem problem, ale kdyz sem si jednou pujcil kolo od kamarada, jelo se mi na nem najednou minimalne dvakrat lehceji – i do mirnyho kopecka to jelo jak po rovince (a to sem o sve kolo celkem pecoval) :-D Takze sem dosel k zaveru, ze je cas na vymenu. Jen pro info vazim 80Kg a merim 185 a rad bych neco tak do 16k :) Je mi samozrejme jasne, ze za tu cenu nemuzu cekat zazraky, ale pro me je to velkej balik! :-)

    Po dlouhem vybirani a procitani vseho mozneho, sem dospel k temto adeptum:

    Superior XC 840 www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… ->vypada celkem fajn, docela se mi libi, super vybava, jen na ten suntour vsichni nadavaj, ale mozna by „na to moje jezdeni“ stacil.

    Pells Razzer Pro www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… ->taky vypada moc pekne, navic dalo by se vicemene rict, ze je to cesky kolo, coz ma u me taky plus. Vybava asi dobra, jen nevim jak bych si zvyknul na razeni DC, toho se trochu bojim.

    Giant Iguana www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… ->vzhledove se mi libi nejvic ze vsech uvedenych, vybavou na tom asi bude nejhur, ikdyz to taky snad neni tak spatny, ta vidle je pry desne tvrda sem se docetl.

    Ravo Sago 05 www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… ->tady me zaujala sleva jakou maji na tohle kolo v bikestore.cz (17595),–, i tak je uz ale dost drahy a nevim jestli ty penize navic stojej za to.

    Co vy na to?

    Diiiiky moc vsem za nazory.

    Anketa: Co mi doporucite?

    13x
    45%
    5x
    17%
    6x
    21%
    0 0
    • easyrider  

      no rozhodně by to mělo mít tlumenou vidli a v týhle ceně rači bez kotoučů.No a taky bych koukal na posed. Jestli máš rači turistiku volil bych něco pohodlnějšího, než závodní mašiny.....

      0 0
      • easyrider  

        Co takhle GT Avalanche 1.0? Za ty prachy..... parádní kolo.

        0 0
        • file  

          Jojo, to je fakt, radeji pohodlnejsi nez zavodaka. Tlumenou vidli – ma ji nektery z uvedenych kol? :) Ja se v tech vidlich zase tak nevyznam (jak sem psal, doted jezdim s pevnou) :)

          GT Avalanche je fajn, jen by mohlo byt kapku levnejsi. Ikdyz na bradsky.cz ho maji nejak levneji, za 16k. Ma nekdo s timhle obchodem zkusenosti?

          0 0
          • easyrider  

            jenže ten superior má velmi závodní geometrii – na tom bude jak na skřipci. Hele, radši to ještě chvíli vydrž a přišetři, protože potom to dokupování komponentů je naprd.A nebo, jak tu někdo řek,domluv se na výměně vidle. A komponenty? Nejdůležitějsí je na kole RÁM, VIDLICE, a BRZDY. Všecko ostatní se dá vyměnit… i ten představec na Giantu.

            0 0
            • file  

              A co treba ten Pells? Ten nevypada spatne, ne? Jak je na tom ta RST Omega?

              0 0
    • JSt  

      urcite nebrat toho gianta. videl si ho v realu? tak odporny predstavec a riditka (i sedlovka) sem snad jeste nevidel. vybava oproti ostatnim taky trosku pokulhava. bych vzal toho supice a nechal vymenit santura treba za axla nebo nejakou judynu a budes ± na stejne cene jako ten giant… btw. krome gianta se da rict o vsech techto kolech, ze sou cesky ;)

      0 0
    • Twister  

      Ten suntour ti určitě stačit nebude. Je to jen obyčejná velelevná pružinovka.

      0 0
      • easyrider  

        Já mam rozhodnuto!! GIANT A to protože: má kvalitní olejovou vidli (sice 80mm ale mělo by to satčit), jen o fous horší komponenty než to GT, ovšem žádné komponenty nejsou ošizené! Má pohodlnou geometrii..... Co na to opozice?

        0 0
        • file  

          Nojo, navic toho Gianta maji na bikestore za 13592,– coz je take vyznamne plus :)

          0 0
          • easyrider  

            Tyy krávo! Tak to si tam za zbylej penis můžeš dát nákej luxusní komponent! Třeba Karbonový podložky pod představec :) :) :)

            0 0
            • dalimil  

              za „zbylej penis“ si toho ještě nikdo nikdy moc nekoupil :-)

              0 0
          • McBlacky  

            no to je totiž tak cena jakou to má…

            0 0
        • McBlacky  

          já bych za tohle 17 tisíc nedal ani náhodou… ráfky capital asi nebudou vrchol tuhosti, tak abys pak nekupoval celý nový kola…

          0 0
          • easyrider  

            Sou dvoustěný, v čem je problém? mě dvoustěnej nekalíškovanej ráfek Rytchei vydržel 4 roky tvrdýho ježdění…

            0 0
            • McBlacky  

              Přeci jen Ritchey je někde jinde. navíc většinou se levný kola osazujou DM18 -snad nejlevnější „značkovej“- a jestli tohle bude pod tou 18kou tak teda nic moc.

              řekl bych že máme o tvrdým ježdění jinou představu :)

              0 0
              • easyrider  

                ale kolega to chce na jiný ježdění… Turistika + sem tam závod… hele jesli najede 2000 ročně pak je tohle ideální bajk, kór za těch 14 000,– Ne?

                0 0
            • Radek Broz  

              Obecne rafek, co ustoji 4 roky tvrdyho jezdeni, bych moc chtel;-)

              0 0
    • easyrider  

      Hele file ještě napiš kolik km ročně najezdíš… ?

      0 0
      • file  

        Jezdim prakticky jen v teplou polovinu roku a do 2000 km rocne se vejdu.

        0 0
        • easyrider  

          ok, já bych šel do gianta, co ty na to?

          0 0
          • file  

            No libi se mi a cena je prizniva. Jeste bych rad kdyby nekdo napsal neco o tom Pellsu, ten take nevypada spatne :)

            0 0
            • easyrider  

              Ten pells je parádně osazenej. Problém je že RST jsou opravdu zlý vidle a opět má dost závodní posed…

              0 0
              • Lance  

                Jako nevim, ale tady fakt kazdy proste prosazuje vidli aspon od 8000 a vys. Mi je to uplne jedno at si koupi co chce, ale ja mam uplne obyc vidlu jezdim na tom osm let a je mi to fakt putna!!! Myslim si, ze zas takovy „rozdil (je to v uvozovkach)“ to nebude!!! „Neco malo“ to popruzi, kazdy fakt neni ochoten vrazit balik do kola. A kdyz chce kolo za 16, tak tezko tam prdne vidlu za osm. Tot jen muj nazor. Stejne to na marathonu nanda „srackerum“ na kolech o tisice lepsi

                0 0
                • file  

                  Lance: co ty na toho Gianta? :) Nebo mas jine doporuceni?

                  0 0
                  • Lance  

                    No ode me nikdy nedostanes radu á la zavodnik, ale muj nazor do toho Gianta bych sel asi az jako posledni, protoze se mi fakt nelibi a u me proste „jezdi“ i vzhled:) Ty tri ostatni jdou – jednicka asi to Ravo, ale hapruje tam ta cena. Jinak zalezi na tom co se Ti libi, protoze koupit si neco kvuli funkcnosti s tim, ze vzhled neni stopro je dle me blbost. Budu se opakovat a mit asi jako jediny jiny nazor nez cele ostatni B-F. Nevybiram kolo podle vidle. A vidle neni to co preferuju. Otazka priorit.

                    0 0
                    • file  

                      No ja vidlicim rozumim vicemene jen z vypraveni tady na foru :-) Jedine co vim, ze s pevnou mam obcas v rukou tresavku jeste pul hodiny po nejakem sjezdu :)))

                      Na kole mam ted prakticky kompletni alivio a az na ty brzdy jsem maximalne spokojeny, takze me naroky nejsou zase tak hi-tech.

                      Me se ten Giant docela libi, akorat teda je fakt ze sem ho nevidel v realu, mozna bych, jak tu nekdo psal, zmenil nazor.

                      Pokud by se naslo nejaky skvely kolo do 18k tak bych to snad jeste ustal, ale cim min tim lip. Bohuzel cteni B-F pusobi jako nemoc a clovek pak porad prehodnocuje a chce to lepsi a lepsi… no hruza :-)))

                      0 0
                      • Lance  

                        To je prave to, clovek se muze zeptat, ale v globalu si vyberes stejne sam, protoze at kupujes co kupujes kazdy Ti rekne neco jineho, sto lidi sto nazoru, a proto uz nedam na kecy typu kup si to a to. Proste si udelam podle sebe at se jedna o kolo, fotak, TV, auto, protoze pak by sis nekoupil nikdy nic, zvlast kdyz vsude je tolik „spousty chytrolinu“, kteri vedi vsechno.

                        0 0
    • frank1  

      jezdím giant iguana model 2003 a zatím naprostá spokojenost vypadá to na totožné kolo, vidlice stejná, olej-pružina. Ročně najedu 2kkm + nějaké maratony. Všechna kola jsou za tu cenu dobrá a pokud na bikestore mají gianta za těch 13592, což je dobrá cena, tak bych šel do něj. Jinak nenech se zmást tím, že ostatní kola jsou česká. Všechna jsou TAIWAN, tak už to chodí.

      0 0
      • frank1  

        DODATEK: Mám kolem 100kg, kolo ještě nezradilo. Jako další variantu bych bral Superior. Vybavení SRAM 7, akorát ta vidlice.

        0 0
        • file  

          Ok, diky za zkusenosti. On se nejspis od roku 03 moc nezmenilo. Navic se mi vzhledove fakt libi, tak ho asi vemu :)

          0 0
          • Twister  

            Zas ten Superior díky tomu, že má vidlici, která se samostatně prodává asi za 1500, má ostatní komponenty na vysoký úrovni a když tu vidli vyměníš, tak proděláš minimum. Tuněnýho suntoura od tuning-testu koupíš od 3000.

            0 0
      • Mustafa  

        Taky asi muzu prihodit nejake zkusenosti.Mam Terrago 2005.Rafky jsou podle me naprosto v pohode.Nikdy jsem se nepidil po tom kolik vazi ale nikterak moc je nesetrim a i kdyz mam 85–100kg,nemel jsem s nimi zadny problem.I nepo­vedeny skok na hranu obrubniku ustaly bez promacknuti.Co je ale pruser je ta vidle.Je tvrda jako prase.Prakticky pevna vidle ktera pracuje jen kdyz dupes vstoje do kopce.A to to pruzeni zrovna moc nepotrebujes. Osobne co jsem jezdil z levnejsich vidli tak mi prijde lepsi i RST Gila a nebo Manitou,myslim ze Sport. Dost zahadne se se mnou rozloucil jeden naboj jinak vse drzi pres 4kkm.A to na nem obcas jezdim veci kde bych radeji endurko (proto asi umrel ten naboj). Vzhled mi prijde OK.U Giantu se libi designove reseni prakticky ve dvou barvach…nic preplacanyho,zadny desitky nalepek jako napr. Kellys. Libi-li se Ti,sel bych do nej ale ta vidle opravdu priserna. Mozna jeste mrkni treba na HARO V5 race,stoji ale kolem 20k. Designove je to myslim podobny a ta vidle IMHO bude preci jen konfortnejsi. Nevim,nevadili-li by Ti mech Avidy.

        0 0
    • poiko  

      Superiory si zakládají na tom, že maj hodně závodní geometrii a to nemusí být pro začátečníka moc pohodlné. Pells má(si myslim) docela dobrý brzdy, a ta omega taky neni tak nejhorší. Ona každá odp. vidlice bude po pevný asi super. S hodnocením Giantu souhlas s předchozími názory. Ravo je skoro stejný jako Pells, akorát má lepší vidlu a nášlapy. Tahle značka mi ale neni moc sympatická. Je to taky takový chrtidlo. V týhle cenový relaci jsi opomněl Kellys Magnus. www.kellys-bicycles.com/index.php?… I když se to tu už xkrat probíralo, že maj něco s rámama, tak kamarád ho má a naprostá spokojenost. Co třeba ještě AC star? Už se to tu probíralo, super osazení a časem přikoupi lepší vidlici www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      0 0
      • easyrider  

        Souhlas se všim až na acsatr – ty kola nejsou dobrý!!!

        U mě stále vede giant :)

        0 0
        • file  

          Ta vybava toho AC staru vypada luxusne na to za jakou je cenu. Jen znacka AC Star ve me moc nevzbuzuje duveru, ale vubec ty kola neznam.

          Kellys Magnus take nevypada spatne, prohledal sem historii a je tu hodne rozporuplnych nazoru.

          Zatim stale vede Giant :)

          0 0
    • Jane  

      A co ještě Merida Matts Speed V za 16999 Kč? Má to RS Judy a celkově nevyzerá špatně… //www.cykloshop­.cz/nikita2/kar­ta.php3?ID=2927

      0 0
      • file  

        Nevypada sparne, ale mohla by byt malinko levnejsi :)

        0 0
        • MatyxCZ  

          To si radeji prisad tech 990 CZK. Jak pujdes niz, tak skoncis s nejakou silenou RST vidli a diky nic moc osazeni to bude jezdit jak tvuj stary horak. www.cykloexpert.cz/…atts-speed-v Podle me se to fakt vyplati, to uz je relativne slusne osazeno a jezdi pekne, geometrie ramu presne dle tvych pozadavku (turista, obcas sport).

          Pokud jsi opravdu limitovan jak rikas, tak se mozna zkus poohlednout nekde po MTB zase s pevnou vidli a slusnym osazenym (custom build) nebo jdi do nejakeho treka, ty se za tyhle penize daji sehnat slusny :))) … Bohuzel cca. 14–16 kCZK je neprijemna hranice, za tu nesezenes vybalancovany bike. Proste budto pridat, nebo ubrat a v pripade „ubrani“ pozdeji neplakat a nelitovat :))

          0 0
    • hannawald  

      tohle, pokud to kolo jeste sezenes. Z toho, co jsem tady videl, jasna volba. Ale cesky neni.

      www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      0 0
      • file  

        Jojo, na to sem taky koukal, ale to uz bohuzel nikde nemaji :-/ Nebo jsem ho ani nenasel, to bych bral hned, moc krasny a dobre vybaveny kolecko. Skoda ze sem ho propasnul :-(

        0 0
      • Twister  

        Týýbrďo to je výbava. To je snad státem dotovaný kolo!?

        0 0
    • pepino  

      Za 18 a něco to vydrží:-) www.aukro.cz/show_item.php?…

      0 0
    • vlk  

      když pominu vidlu, tak superiora.Tuto vidlu neznám, tak nevím zda se dá upravit.to by věděl spíše milan1.

      0 0
    • hannawald  

      no kdyz nesezenes toho Schwinna, mozna bych pockal na posezonni slevy…jestli nechces cekat, tak jeste solidni kolo na deorku:

      www.cykloexpert.cz/…tampico-disc

      nebo bych fakt neco pridal a kolem 20tis uz je vyber daleko vetsi: porovnej si treba tohle s cimkoliv, co sezenes do 16tis…

      www.bradsky.cz/index.php?…

      0 0
      • file  

        Jojo, bradsky ma dobre ceny. Dival jsem se, ze tam ma za zajimavou cenu i GT Avalanche 1.0. To take nevypada spatne.

        Znacka 4Ever, ikdyz s luxusni vybavou ve me vubec nevzbuzuje duveru :)

        0 0
        • hannawald  

          myslim, ze trochu si priplatit se fakt vyplati. Za nejaky 4tis navic dostanes uplne jinej vidli i osazeni, na tohle kole nebudes muset myslim menit vubec nic… 4ever bike jsem nemel, ale mel jsem od nich krosovy a muzu rict, ze naprosta spokojenost! bylo to lehky a rychly kolo, na zaber reagovalo skvelou akceleraci. Proti kamosovu Treku byl rozdil obrovskej, jako sednout ze sportaku na vlak. Ale v terenu se teoreticky mohla situace obratit – Trek mel pohodlnejsi posed, takovej harlej. Ale myslim si, ze u krosovyho kola se necekaj slozity tereny..tim chci rict, ze krosovy kolo dle myho nazoru umel 4ever (byl to model 2003) sestavit perfektne. Horaka od nej jsem nemel, ale rozhodne to nebude propadak a najdi neco takovyho za dvacet…

          0 0
          • file  

            Nojo, ale takhle ja uz priplacim nejakou dobu :-D Navic vzdycky to pak laka prihodit jeste nejaky „drobny“ a mit lepsi. Ja si samozrejme rad priplatim za kvalitu, ale zase nebylo by lepsi vzit treba:

            Mongoose Rockadile LTD za 11 000,– www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

            nebo

            Schwinn Mesa LT za 11 400,– www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

            a za zbytek jet na dovolenou, kde budu moct na tom kole jezdit? :)

            Ten Schwinn je fajn, jen ma trosku takovou damskou geometrii a je docela tezkej. Ale ten Mongoose by nemusel byt nejhorsi ne? :)

            0 0
            • hannawald  

              nevim, co chces slyset:o) ja to beru tak, ze tyhle 2 kola jsou docela velky kompromisy. Neudelaly by mi takovou radost, jako treba ten 4ever. Zalezi, jak moc planujes jezdit. Ja z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz vybiram ze 2 a koupim neco levnejsiho, tak toho pak casto lituju..na tom 4everu nemas spatnej snad jedinej komponent. Nechci tvrdit, ze tyhle 2 kola by nestacily, ale mel bych pocit, ze jsem za ne dal i tak dost penez a radost bych z nich takovou nemel.. mozna by ses mohl podivat po necem v bazaru nebo pockat, az zacnou slevy (tak 2 mesice odhaduju) a pak koupit treba toho Moaba, kterej uz ma skvelej ram a dostacujici vidli, razeni bez problemu – no a kdyz Te to chytne, mas na cem dal stavet.. tak si spis sahni do svyho svedomi, jak moc budes jezdit..pokud moc ne, asi nema cenu davat do toho cely uspory..

              0 0
        • JJ  

          Tyhle kola stavim, takze vim o co jde. Avalanche jeste nejsou, snad behem par dnu ci tydne. A s 4every tyhle cenovy kategorie problemy nejsou. Komponenty sou dobry, ale spousta 4 everu je strasne osklivejch:)

          0 0
      • Twister  

        Tak ten 4ever mě snad přešvědčí, že kupovat kolo na netu nemusí bejt blbost. Krása.

        0 0
    • Jane  

      Sem omylem hlasovala pro Supa. Jinak jsem pro Meridu Matts Speed V..:-D

      0 0
      • easyrider  

        hele mrkni na thread o problému s rst… to až ti zas někdo bude radit že levný vidle jsou vpohodě… prostě RST – nicht good!!

        0 0
    • file  

      A ještě poslední dotaz, co říkáte na GT Avalanche 1.0? Za 16k u bradskyho to neni spatne ne? Vybava vypada fajn, vzhledove se mi take libi. V historii se o nem jiz nekolikrat psalo, vesmes kladne nazory, navic letosni model ma jeste drobonke vylepseni oproti lonskemu. Zacina se mi opravdu zamlouvat. Mate nekdo s tim bradsky.cz zkusenosti?

      Dik.

      0 0
      • JJ  

        Ja mam zkusenosti, protoze tam brigadnicim:) E-shop je pouze doplnek k normalnimu kramu, 90% kol je skladem. Ovsem vetsina GT jsou vyjimka, protoze se nam nejak opozduje dodavka:( Snad behem par dnu dorazi

        0 0
        • file  

          Aha, takze primo u Bradskyho, tak to jo :-) Das vedet az Avalanche 1.0 dorazi? :)

          0 0
          • JJ  

            Kdyz si vzpomenu tak jo, ale nevim ani jaky budou velikosti. Jinak sef mi ted potvrdil, ze dneska neprijdou, takze muzu misto prace jit na koupaliste:)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.