Skoro dokonala mapa Tocny a okoli

47 nepřečtených
  • SoLaX

    Porad se tu dost resi sjezdy, vyjezdy a vsemozny technicky pasaze v okoli Tocny a spousta lidi je porad nemuze najit. Vsechny rady sou super, mapka z Velointestu taky, ale novacci, co to tam moc neznaj se podle ni tezko zorientujou. Sam mezi ne patrim a i kdyz sem z Modran a Tocnou docela znam, tak dost mist je pro me velkou neznamou. Tak me napadlo, jestli byste nechteli vytvorit mapu, kde by to bylo vsechno zakresleny jako v ty Velointestacky, ale s meritky, barvickami a proste vsim co ma poradna mapa mit. Takze vsichni, co se v mistech jako Hocimin, Maturita, Gary, Lavina, Plot, atd. vyznate mi dejte vedet, poslu Vam mailem tu mapu (asi 1 mb gif – proste kvalitka :-)) a zkuste do ni (klido v malovani :-)) zakreslit co znate. Ja se tim nejak prohrabu, poresime to tu a zkusim tomu dat nejakou podobu.. Asi to chvilku potrva, ale nakonec myslim, ze to za tu praci stoji, ne?

    0 0
    • atrex  

      Ať to vyjde, hlásim se k odběru… A klidě nejen Točný

      0 0
    • pos3k  

      jeste bych prosil pak znaceni v terenu :-)

      0 0
      • Pijer  

        A občerstvovačky tam

        0 0
        • SoLaX  

          Ok, bezim se tam postavit k silnici s obcerstvenim :-) Doufam, ze jite kaviarovy tousty, nic lepsiho sem zatim nestih pripravit..

          0 0
    • sun7dots  

      Taky se hlasim… K odberu:) Rad bych i neco nakreslil, ale tahle oblast je mi naprosto neznama a utajena:(

      0 0
      • fousac  

        by si nejdriv musel zacit jezdit na kole, aby konecne taky neco poznal.. ;)

        0 0
        • sun7dots  

          To je ale desne prace:) Mne staci ze se dosouram k Vaclavovi nebo Pigimu… Hlavne se cestou moc nezpotit a neumazat.

          0 0
    • McBlacky  

      já bych klidně zakreslil co znám, ale spíš rukou a pak naskenoval. Kdybys mi poslal/předal ten podklad barevně vytištěnej…

      0 0
      • SoLaX  

        Tak fajn, doufam ze to klapne. Doma sem objevil papirvou mapu Modran, co byla kdysi v Modranskejch novinach (zdarma, takze mam asi 4 vytisky :-)), tak ji muzu poskytnout k zakresleni. Je asi stejne podrobna jako ta z netu. Tak se nekde muzem srazit dalo by se to treba hned na miste zakreslit..

        0 0
    • kryspin  

      to je super napad. ja bikuju sice spis mimo Prahu v Luzickejch a okolo Jestedu, ale kdyz mam zrovna kolo v Praze, tak to tu moc neznam a nevim kam jet. Tohle by bylo skvely.

      0 0
    • kolombo  

      Mapy asi není potřeba posílat, je jich, zadarmo, plný Internet. Jen si dopředu dohodněte měřítko a odkud čerpáte. A nebo se dají koupit velmi podrobné „základní mapy“ 1:5000 a pak z nich zkusit vytvořit nějakou 1:10ti tis. nebo 1:25ti tis.

      0 0
      • SoLaX  

        No prave me se do toho moc penez vrazet nechtelo, tak sem tu oblast ulozil z map na atlasu (pomoci PrintScreenu a Corelu sem jednotlivy vyrezy skladal jak puzzle:-) a udelal z toho jeden velkej obrazek v dostatecny kvalite.. Nebo znas snad jiny zdroj na mapy, kde by sla ulozit cela Praha 12?

        0 0
        • Smazaný účet  

          asi nejpodrobnější mapy co se reliéfu týče jsou na portále veřejný správy. někde mam i link, jak zobrazit pouze mapovej výsek, nikoliv i ty hejblátka vokolo. dá se pak uložit. zkusim to najít.

          0 0
          • Smazaný účet  

            geoportal.ceni­a.cz/mapmaker/ce­nia/map/mapa_run­.php?server=lut­hien.ceu.cz&ser­vice=ceu_b_rzm10_sd­e&map_width=4000&map_­height=3000&rec­t=-746200:-1055600:-742200:-1052600&scalebar=0 malá ukázka. načítá se dlouho, jen pro rychlý linky. je to výřez snad 4×3 km. nahoře v tom linku jsou souřadnice levýho dolního a pravýho horního rohu, ale už sem zapomněl v jakym systému. no nula je jakoby někde vpravo nahoře, esli se nemejlim. mi to kdysi povidal bratrance geodet. změnou těch souřadnic se můžete posunout, musí ale dělat ten rozdíl vždy 4000, resp. 3000 bodů. (nebo změnit v tom linku velikost obdélníka, ale takdle by to mělo bejt v původní velikosti.)

            0 0
            • SoLaX  

              Tyjo, tak to vypada dobre.. Ty vrstevnice sou good, jen chybi nektere lesni cesticky, co v normal mapach byvaji podle kterych by se dalo lip orientovat. Ale ty tam kdyztak zakreslime. No zkusim to nejak postelovat. Jinak mi nejde zmenit ta velikost obdelniku, takze tu vyslednou slepim asi ze 4 vyrezu a bude to ok. Uz snad zbyva domluvit jen to zakresleni

              0 0
              • Smazaný účet  

                chce to změnit ty souřadnice, trochu se v tom zorientovat, a stáhnout pár sousedních obrázků. lesní cestičky v tomdle nenajdeš, to chce z turistickejch map. ono to ani není moc aktuální, novší stavby tam nebudou. ale vrstevnice etc jsou tam dobrý.

                0 0
                • SoLaX  

                  Uz sem to vyresil, uz mam ulozeno vse co je potreba. Nasel sem tam i ty cesticky, sou delany cernou carkovanou carou, ale celkove je to takovy zmatenejsi a myslim, ze by se v tom hur orientovalo. Takze prikladam vyrezy z obou map, tak se k tomu prosim vsichni vyjadrete, ktera by se vam libila vic.. Tohle je ta z atlasu:

                  0 0
                  • SoLaX  

                    A tady stejny misto na ty geodeticky..

                    0 0
                    • SoLaX  

                      Sakra, on to byl gif a ono ho to nevzalo.. tak jeste jednou.. Atlas:

                      0 0
                      • SoLaX  

                        A geodeticka.. P.S.: Kdo by to nepoznal, tak je tam letiste, dole zacina Heinikarna a vpravo nahore je videt kus lavek.

                        0 0
                        • Thidney  

                          mi je příjemnější ta geodetická – bez vrstevnic se v mapě nevyznám .-)

                          0 0
            • o.ndra3  

              To je super mapa, něco takovýho jsem hledal. Jen tak narychlo jsem kousek zkalibroval v Ozim a zobrazil, kudy jsem jel minule.

              0 0
              • SoLaX  

                Ja se v tom tak nevyznam, tak budu za lamku..:-) To mas GPS, ono si to pamatuje cestu a pak ji to jen zakreslilo do ty mapy? Jestli to takle funguje, tak to by se nam pro to vytvoreni mapy docela hodilo. Treba ta cesta od letiste k skokankum a statku, to sem nikdy nevedel, kudy presne vede..

                0 0
                • wroum  

                  staci se drzet od hospy doleva a nemuzes skokanky minout

                  0 0
                • o.ndra3  

                  Jo, je to podle GPS. Ta si v nějakých intervalech ukládá aktuální pozici a pak není problém si to nahrát do počítače a zobrazit na jakékoli zkalibrované mapě. V údolích to někdy není úplně přesné, ale pořád lepší než nic. Až si poskládám nějakou mapu, tak to sem potom hodím s těmi místy, které znám. Kdyby měl někdo nějaké TRACKLOGy z téhle oblasti, tak bych to mohl přidat.

                  0 0
            • elbi  

              Jsou to souřadnice systému JTSK, pouřívá ho ČUZK ( katastr) a vlastně geodeti taky včetně správců inž.sítí.

              0 0
    • o.ndra3  

      Tak tady je trochu zmenšená mapa, kde jsem se pokus nakreslit to, co znám. Můžete tam skusit něco dočmárat, nebo jeslti máte Oziexplorer a GPS, tak vám můžu poslat .map soubor. Jinak ta mapa od Velointesu je sice pěkná ale naprosto zavádějící. Se nedivím, že podle ní nikdo nic nenajde.

      ovi.wz.cz/teri­torium.png

      0 0
      • SoLaX  

        Hmm, tak to respekt pred moderni technikou :-) Vypada to dobre a ty popisky sou tam super. Tak ted jen jezdit a jezdit a vsechno to zakreslovat do ty jedny mapy.. Dobry by bylo udelat nejakej poznavaci vylet a projet vsechny ty nazvy z Velointestu.

        0 0
      • Hurikan_Tom  

        Sakrment! Das ist Wunderbar!!! Mi tak prolitlo hlavou, ze by se mohl vytipovat takovy TOP10 B-F tras a pak udelat takovou mapu.

        Fakt dobry!!!

        0 0
    • SoLaX  

      Po delsi dobe obnovuju tenhle dred, pac sem o zkouskovym mel trochu casu (bylo to pak ve skole videt :)) a konecne s tou mapou pokrocil. Zatim je to jen takova betaverze – zakreslil sem do ni vsechny stezky podle Velointestacky mapy co znam. Znaceni je stejny – cervena sipka = sjezd, bila = vyjezd.. vic sipek vic adidas :). Dost tam toho chybi (hlavne na jih od Psa – okoli Jarova az Vrane a oblast mezi letistem a Komoranama – Gary, Weber, KKZ..), takze to prosim porovnejte s original mapou a kdo neco z toho znate, tak mi prosim popiste, jak se tam dostat, ja to projedu a zakreslim. Nebo jeste lip to tam domalujte sami, treba v Malovani. A kdo nic noveho neznate, tak se aspon vyjadrete ke zpracovani, co se tyce prehlednosti, srozumitelnosti a pravdivosti cesticek. Jak rikam, jeste to neni final verze, takze neni problem cokoli upravit. Mapu i original od Velointestu najdete tu.. solax.ic.cz

      0 0
      • morlo  

        Tak to je dokonaly, diky Ti. V tyhle oblasti se pohybuju nejvic a rozhodne nemam vsechno projety, tahle mapa je velkej prinos.

        0 0
        • SoLaX  

          No ja to zacal projizdet az tyhle prazdniny, ale je tam toho hafo. Tocna je fakt raj (aspon co se tyce Prahy).. A nejaky pripominky ke grafice nejsou? Ja totiz moc vizualni citeni nemam..

          0 0
          • McBlacky  

            je to ok, to hlavní tam je, ikdyž je toho tak 50% :) při projíždění tohohle se na zbytek stejně víceméně narazí

            0 0
          • morlo  

            Z hlediska vizualniho se mi to libi, decentni znacky (turisticky) a ostatni vsevysvetlujici, nemam pripominky :).

            0 0
    • dav33  

      Sice trochu mimo téma , ale zakládat nový tread se mi kvůli tomu nechce . Jsem v pátek a sobotu v Praze a budu mít volno , chci se jet někam na jih projet (Točná, Jílové nebo směr Všenory). Nepojedete někdo tím směrem , že bych se přidal (třeba aspoň kousek :-) ) na pohodové XC svezení . Pojedu z Krče , když tak něco doporučte . Díky .

      0 0
      • SoLaX  

        Nechci Te odsud vyhanet, ale klidne si kvuli tomu novy thread zaloz. Za thread o vyjizdce Ti nikdo nadavat nebude. Tady je to fakt mimo tema a i kdyby se nekdo chtel jet projet, tak se sem nemusi jit podivat.

        0 0
        • makak  

          Neporadil by si mi nějaký inteligentní soft, který by tu velkou mapu uměl vytisknout na několik listů A4? jinak díky za mapu, good job.

          0 0
          • palkac  

            zoner photo 8, moje tiskarna to umi sama(epson cx6400), jinak goog je posteriza

            0 0
        • dav33  

          V poho , mapy jsem si stáhl(dík) , jsem zvyklý jezdit sám , jen mě to tak napadlo , když se to tady opět tento týden objevilo .

          0 0
    • SoLaX  

      Za chvili bude dalsi verze, pac sem dneska objevil zbyly sjezdy a vyjezdy mezi Tocnou a Komoranama. Rano to du projet jeste jednou a odpo je to tu.. Takze tam bude chybet jen cast na Jih od Stekaciho psa, kde se teda neorientuju vubec, tak snad mi nekdo pomuze..

      0 0
    • SoLaX  

      Pro zajemce verze 1.1.. Doplneno par stezek. S vyjezdem Gary si nejsem jisty, jestli to neni ten vic na vychod.

      0 0
    • Sodík  

      Zdravím, nemáte někdo prosím nějakou slušnou mapu trailů na Točné? Zkoušel jsem nějak hledat, ale ty linky tady jsou staré a nefunkční – pokud jsem tedy něco nepřehlédl. Díky!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.