Kudy Polička-v.n. Vír I. a zpět?

8 nepřečtených
  • Frankie

    Hola,

    ted o vikendu mame nejakou spolecenskou akci v Policce a kdyz se podari, tak bych v nedeli rad neco objel v tomto kraji, vypada to na vylet k vodni nadrzi Vir I. na Svratce a zpatky.

    Plan by byl z Policky po modre znacce smer Korouhev a Jimramov, dale po cervene znacce na Dalecin, pak podel jizniho brehu nadrze bud po ty silnici nebo po cerveny znacce smer Vir. A zpet bych to videl po modre pres znacenou rozhlednu Horni tes.?? -Nyklovice-po silnici do Bystreho a pak po cervene do Policky.

    Jestli to tam nekdo znate, tak by mne predevsim zajimalo, jestli jsou ty turistycky znacky sjizdny, jestli nektere useky nejsou zbytecna pakarna nejakym bahnem a neni lepsi je objet po silnici, napr. jestli jet podel jizni strany nadrze po silnici nebo te cervene znacce apod. … jedu s pritulkyni, tak na ni musim brat trochu ohled… no a na sebe taky :))

    Dekuji moc za rady.

    FV

    P.s. fotka neni vydarena, ale lip to v dany okamzik neslo :))

    0 0
    • tim  

      Jel jsem to zatím pouze 1× a to loni. Moje poznatky : navržená trasa je celkem OK (cca 60km), nedoporučuji red z Dalečína na Vír. Silnice podél vody je bez aut a nabízí odpočinek před dalším terénem. Modrá z Víru do Nyklovic dá po předchozích km trochu zabrat – viz vrstevnice na mapě. Toť vše – třeba se Ti ozve ještě někdo znalejší.

      0 0
    • pepek  

      Červená z Dalečína do Víru je dobrá (možná mladá půjde kousek pěšky), dobrý je Zubštejn (zřícenina) u Pivonic.a modrá k Augšperku taky. Na cestě u hráze bývá zavřená brána. V Karasíně je rozhledna.

      0 0
      • Frankie  

        Dekuju, dekuju obema.

        Ten Zubstejn a Augsperk jsou uz asi mimo tuhle mapu, ne? Nemuzu to najit…

        Tu cervenou podel nadrze zvazim asi na miste, prave ta rozhledna me lakala, ale jestli bude takhle ch.. tedy prset, tak to vidim na silnici podel vody. Taky mne napadlo, jestli je to prujezdny, nekde to byva zavreny kvuli ochranemu pasmu, ale je tam znacena cyklostezka… Kdyz je zavrena ta brana, tak se to neda projet vubec?

        Diky

        FV

        0 0
        • Paja  

          Cervena Dalecin – Vir je pekna (kostelik Vitochov, rozhledna Karasin), ale docela kopec, zatimco cyklostezka po pravem brehu prehrady je jen lehce zvlnena(cyklostezka byla uzvrena driv, dnes uz je normalne pristupna), uvidite podle sil, protoze modra z Viru na rozhlednu v Hornim lese je celkem krpal (da se jet primo z hraze po silnici po levem brehu a v Chlumske zatoce nahoru na Chlum. Auersperk na te mape neni, je uplne dole na modre znacce u cisla 190, ale moc z nej nezbylo, spis bych doporucovat Zubstejn u Pivonic (ten uz na mape nemas – kousek na jih od Viru) – krasna zricenina v dobrem stavu.

          0 0
    • kankrlicek  

      Modrá z Korouhve do Jimramova je taková – no nikdy se mi tam nelíbilo, ale já to jezdím opačně. Dost dlouho bahno, smradlák a nejde se tomu vyhnout. Z Dalečína do Víru bych jel podél přehrady po silničce, nazpátek bych to vzal po stejném břehu po červený, nebo opačně, nazpátek by to bylo snadnější :), ta červená je docela nahoru dolů, ale moc pěkný. Z Poličky je to pěkný do Bystrýho po červený, dál buď přes Sulkovec do Dalečína, tam okolo přehrady buď po břehu přehrady nebo po té červený, zpět do Bystrýho na Nyklovice a kousek po silnici a z Bystrýho stejnou cestou. Takhle jsem to jel několikrát a bylo to dobrý :) mk

      0 0
      • Frankie  

        Opet moc dekuju, jsou to cenne informace jak o cestach tak o tech hradech, kdyz to tak posloucham, tak by to mohlo byt opravdu hezky…

        Parkrat se mi uz stalo, ze jsem si v neznamem terenu naplanoval pekne cestu a pak se ukazalo, ze znacka tam sice je, ale nikdo po ni nechodi=bahno, koprivy, trava a bodlaci nad hlavu :))

        Variant zvlast kolem te prehrady je tedy spousta, narocnost profilu mi az tak nevadi, pokud to bude jinak jetelny, spis to bahno. Uvidime podle sil a pocasi, v podstate kazda ta znacka ma alernativu v doporucene cyklotrase po silnici, takze dobry.

        Usek po modre z Korouhve do Jimramova tedy vynechavam, objedu po silnici. Co ta cervena z Jimramova do Dalecina je ok nebo lepe po silnici?

        Diky, diky.

        FV

        0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.