Chování závodníků na cyklomaratonech (vaše zážitky)

112 nepřečtených
  • Mike TB

    Jaké máte zážitky na závodech? Chování závodníků, ohleduplnost atd. Může to být poučné a zajímavé počteníčko.

    0 0
    • Lance  

      Hned na startu vypnu mozek a myslim jen na start a jedu, přičemž se snažím jet klidně a ohleduplně a přitom myslím na vlastní zdraví a sem tam na někoho zařvu aby mě slyšel.

      0 0
      • Manas  

        Napodobne. Jen to z integraly neni dobre slyset :-)

        0 0
        • Tomcat  

          jj taky

          0 0
        • Radek Broz  

          Na ty druhy strane to v integrale neni slyset uz vubec:o) Vratil bych zpatky merenej trenink a k predjizdeni by temer nedochazelo.

          0 0
    • mawerick  

      Po většinou dobré:) Teda až na chrty kteří se nedostali na začátek balíku a mají potřebu závodit z půlky startovního a každého kdo nejede jejich temem seřvávají že překáží a tak…:( A taky je občas od některých lidí docela hnusný že nekřičí když předjíždí… a ve sjezdu je celkem šok když se vedle najednou někdo vyloupne…

      0 0
      • Daf  

        Ono ne vzdy je chyba na strane chrtu. Taky „nezavodnici“ dokazou pekne vytocit svym pocinanim. Typicky pri predjizdeni. Tady ted jedu ja predjed si me jak chces :( Kdyz nema nejmensi snahu uhnou nekomu evidentne rychlejsimu, at se pak nedivi ze se s nim ten vzadu parat nebude. Temto pripadum se da predejit jen vhodnym rozlozenim sil ve startovnim poli. Takze napr. prvni vlna pro pro prvnich 200 prihlasenych asi neni nejlepsi reseni. Prvni vlnu by meli dostat zavodnici kategorie Elite automaticky. Ostatni zajemci pak overitelnym vysledkem z predchozich zavodu. Myslim ze na zimni P50 dostali prvni vlnu zavodnici kteri do prihlasky uvedli overitelnej vysledek do 30. mista v abs. poradi na zavode s vic nez 500. zavodniky. To bych rek ze je dobrej pristup a mozna by to mohlo byt i do 50. Zalezi na poctu ludi v prvni vlne.

        0 0
        • Meesha  

          tak tak… Treba P50 – prvnich 50 z KPZ, pak dalsich 200 co se umistili loni a pak zbytek. kdo chce dopredu, musi si privstat nebo se tam mazane ****** :-) Kral – prvnich 200 dle lonskyho roku. Takze uz treti rok bojuju abych nemusel vstavat o dve hodiny driv… :-D

          0 0
        • mawerick  

          já taky neříkam že je na jejich straně vždy:) ale pravda je že občas se (a nemusí to být jeho chyba) nějakej fakt závodník ocitne v poli a pak se dere dopředu a celkem dost nevybíravě:( docela často se to stává právě na králi:(

          0 0
          • Marry  

            To mi pripomina Milana Spolce :-)))

            0 0
            • Beeda  

              na Milanka nesahej:-)) B.

              0 0
              • Daf  

                V Moste… Kde se vzal to se vzal chtel me predjet v serpentince ve sjezdu. Lezel jak sirokej tak dlouhej. A ty nadavky :) Pak jsem ho potkal jeste u vodni nadrze jak opravuje kolo a huba mu furt chrlila jedno sprosty slovo za druhym :)

                0 0
              • JancA  

                jo,Milánek je přece naše zlatíčko:)..ale ne, myslim,že ten by měl stát v první řadě automaticky, dyť je dobrej…:)

                0 0
                • Marry  

                  a nemel by jezdit na Schvalbach (nebo jak se to pise :) ).....popr. nebodat

                  0 0
        • Medunka  

          v 50tce v absolutnich na zavode nad 500 zavodniku – co chudak nejaka chrtka? ta se proste do prvni padesatky nedostane

          0 0
          • Daf  

            No v prvni padesatce dojizdej jen elitacky a ty do prvni vny patri.Podivej se na vysledky Malevilu. V prvni stovce dojela snad jen Dymlova. A nejlepsi nase hobby bikerky jezdej na velkych akcich az kolem 200 mista.

            0 0
            • Medunka  

              Proc by i prvni 3 zeny nemohly startovat v prvni vlne? Nemyslis, ze treba diky prvni vlne jsou ty holky schopne prave zajet lepsi cas? Z toho duvodu, ze se musi probijet davem turistu?

              0 0
              • Gorgov  

                Nene, akorát ty holky někdo sundá. Holky by stejně jako chlapy měly startovat podle výkonosti. No a ta je bohužel v porovnání s chlapama trochu jinde. Proste lepsi hobik bude stejne rychlej jak zenska ktera jede na vitezstvi, proto nevidim duvod proc by na startu nemeli stat vedle sebe.

                0 0
              • Peslezedirou  

                Protože pak překážej,né? Bych ženský nechal startovat uplně ze zadu, žádná pozitivní diskriminace. Musíte si uvědomit, že jste udělali prvotní chřích a chlap musel kvůli vám opustit EDEN. Proto to funguje tak jak to je. Nebejt Evy tak je to všecko jiný.......

                P.S. žádnej Dan Brown nám to nebude rozvracet…

                0 0
              • Daf  

                Ale jo elitacky by tam byt mely uz jen proto aby o sobe mely prehled a mohly spolu zavodit. Tech holek je tam par a po startu se hned propadnou dozadu takze me to nevadi.

                0 0
          • Gorgov  

            no a?kdyz se nedostane do prvni 50, tak tam asi nema co delat, ne? V tomhle pripade je jedno jde-li o chlapa ci zenskou.

            0 0
          • JancA  

            myslim že Áje Dymlový to její fanclub zařídí.)

            0 0
        • fousek  

          No ja nevim, ja mam predstavu, ze kdyz zavodim tak nikoho nepoustim, teda nemusim poustet, copak se v F-1 poustej? (kdyz jedou o kolo napred tak jo, ale vetsina maratonu ma dohromady 1 kol ne?) takze kdyz to neumim nebo to neni mozny jezdce prede mnou bezpecne predject tak jednoduse pockam na misto kde to pude, no a kdyz ho musim predject za kazdou cenu tak je jasny ze za pripadnej crash muzu ja

          0 0
          • Daf  

            V F1 musi pomalejsi jezdec pustit rychlejsiho kdyz ho predjizdi o kolo. Na XC-cku se mi uz nekolikrat stalo ze te proste ignoruji navic kdyz vim ze mel hned jak dostal kolo od prvniho zavodnika ze zavodu odstoupit. Na maratonech je to vec vzajemne tolerance. Mluvi se tady o tom jak chrti bezohledne predjizdeji ani se nedivim jestli predjizdej nekoho jako ty :(

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Já taky nevím, proč bych měla uhýbat. Už jsem to tu psala. Pokud je někdo lepší, poradí si sám. Nenechám se vyhnat třeba do horší stopy. Nezavázím schválně, nesunu se na stranu, kudy si myslím, že mě bude rychlejší předjíždět. Když tlačím, tlačím horší stopou. Nezastavuju před blátem a nějakým tím kořínkem, ale kdybych někde rapidně díky špatný technice zpomalila, tak to uhnu.

              0 0
              • enjoy  

                souhlas.platis stejny startovny,mas pravo jet stejnou stopu.popripade jakou si vyberes.a jestli se nekomu nelibi ze odpovednost je na tom,kdo je vzadu,tak at nejezdi a usetri.. ps:ja mam do toho ale co kecat:-)))

                0 0
    • JIRA  

      Chování „závodníků“ mně už tak znechutilo, že závody (kromě Sudet a orienťáků) nejezdím. www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já dyž nad tim přemejšlim, tak s úplnym magorem sem se eště snad nesetkal. Myslim, že mě eště nikdo na maratonu nezjebal. Že se občas v nějakym nahňácanym místě člověk trošku přetlačuje, sem si zvyk. Ale dokud to nejsou lokty, tak je to ok. Jediný, co vadí, je ono známé když někdo předjíždí ve sjezdu a nezahlásí. Ale už si taky zvykám, že dyž se zezadu přiblíží rachtání, uhybám… Vono na druhou stranu, když někdo 2× píchne, 3× spadne, prostě má blbej den a má všeho plný zuby, tak mu třeba nějaký slůvko ulítne, ačkoli by to normálně vůbec neřešil.

      0 0
      • mawerick  

        no ono uhýbat před rachtáním taky není uplně to pravý:( sem to jednou udělal a ten dotyčnej mlčoch mi málem skončil na zádech… Takže sem zjistil že je asi lepší držet se stopy a doufat že ten člověk co se řítí zvrchu to má v paži:)

        0 0
        • Martinkaa  

          Moje slova. Nejlepsi je, drzet si stopu :-). Stejne jako kdyz clovek jede po lese a projizdi hlouckem turistu. Vzdycky se najde nekdo, kdo stoji uprostred cesty, cuka doprava i doleva a nevi kam ma uhnout. Nakonec uskoci stejne na tu stranu, kam ma clovek zrovna namireno :-)

          0 0
          • mawerick  

            jo to je pravda:) občas na člověka zařvu jedu pravá a on uhne dorpava:) a to je pak adrenalín:D

            0 0
            • vili  

              proto si myslim, ze je dobry rvat zprava a zleva a je to jasny. Kdyz zarves jedu prava tak on nevi jestli rves: „jedu!!,prava“ jako ze ma uhnout do prava a nebo rves "jedu prava!! a jedes v pravo. btw na zavody nejezdim, tak nevim jak to tam chodi…

              0 0
              • cabbage  

                jo přesně, taky reaguju zprávně jen na „zprava“ nebo „zleva“ , „pravo/levo“ řvou jen kokoti…

                0 0
              • mawerick  

                bohužel jak kdy a jak na koho:/ a co mě teda fakt dokáže nas*at jsou blbci se sluchátkama… Ty pak neslyšej vůbec nic…

                0 0
                • vili  

                  je fakt, ze ac normalne jezdim se sluchatkama, tak na maraton by me asi v zivote nenapadlo si je vzit…to mi nejak nejde do hlavy

                  0 0
                  • mawerick  

                    mě to teda nejde do halvy ani normálně…

                    0 0
                    • vili  

                      s tim nemam problem. Mam to potichu a jeste se mne nestalo, ze bych neco neslysel (at uz auto nebo bajkera)

                      0 0
                    • Gorgov  

                      Kdyz mas dlouhej trening, je to dobrý, ale musíš mýt pořádný sluchadla. Musim si zas pořídit Koss Plug, ucpou ucho a neslišíš nic jinýho, když máš normalni pecky, slyšíš Vííítr :)

                      0 0
    • fousek  

      Teda rad bych vypnul mozek, vlastne kdyz nad tim tak premejslim tak sem sem vubec nemel hlasovat a prispivat protze zavody nejezdim

      0 0
    • Gorgov  

      Myslim si ze problem nastava, kdyz nekdo kdo ma na to bejt v prvni 50 startuje treba na konci baliku, to je pak zakonite pruser, proto si myslim ze je lepsi predbehnout 500 lidi a postavit se nekam dopredu, ikdyz pak poslouchas nadavky od turistu, ktery cekaj hodinu predem na startu. Obdobna situace je, kdyz kratce po startu nekdo ambiciozni pichne. Nekdy je to fakt o zivot, predjizdet babky s nusema a vesnicky strejdy na konci baliku.

      0 0
      • Marry  

        jj tak presne tohle se mi stalo v ted v Moste :-) … pichl sem asi na 5km a tak jsem si predjel spoustu lidi. Nastesti zadnej problem. Ja vdycky rvu neco jako: „Hele ja te ted predjedu z prava jo ??“…a on vetsinou rekne OK…a pohoda. Ale pak jsem taky narazil na „zavodnika“ a na toho 3× kricim, ze ho vezmu a on nic. Tak pak teda zakricim uz hodne !!!…Tak az pak si vyndal sluchatko z usi :-))

        0 0
        • vili  

          asi zrovna poslouchal instrukce trenera ze ma zautocit od lesa :-D

          0 0
          • Marry  

            asi…ale predjizdel sem ho v druhym kole…a nevypadal zrovna ze bude utocit. Spis uz zameroval cil :-)

            0 0
    • goood  

      Uz jsem par magoru na zavodech potkal. Vetsinou to bylo ve sjezdu a to si nemyslim, ze bych byl ve sjezdech nejak moc pomalej. Fakt nemusim silence, kteri si vyberou tu nejhorsi stopu, predjedou me a o 20 metru dal mi spadnou pod kolo. Ja se snazim jet tak abych nikoho jinyho neohrozil a ze vseho nejvic sebe :-)

      Dobre je videt rozdilna vykonnost v ruznych castech startovniho pole. Vpredu mi to prijde mnohem bezpecnejsi, ale kdyz se clovek po nejakych defektech trochu propadne, tak se obcas dostane mezi fakt nebezpecny a bezohledny typky…:-)

      0 0
      • Medunka  

        Jet uprostred zavodu je hold utrpeni. Kdyz jsem si zkousela ujet tu 100vku na Malevilu, tak pred Hvozdem me dojeli chrti z kratky. Sem si klidne ten vysplap mohla jet dal svym skvelym tempem „ja uz nemuzu“, jak magor tam klickovat z jedny strany na druhou, hledat stopu. No ja hezky slezla z kola, nasla si horsi cast cesty a hezky uvolnila cestu chrtum.

        A taky musim rici, ze na Sele jsem se potkala s uzasnyma lidma. V zaveru, po silnici od Louky – kdo zna, ten vi – jsem mela za sebou vlacek. Dva bikeri z tohoto vlacku mi pak delali spolecnost az do cile, kde sme si podali ruce. Ja je odtahla cast, oni pak vzali do haku me abych nacerpala sil pred hradem, pod kopcem zjistili, jak na tom jsem a slapalo se. Vyskrabala jsem se tam o kousicek driv nez oni a mela radost, ze existuji taky super bikeri ;-)

        Pak mam takovy divny nezavodni zazitek z Posazavske. Byla jsem v jedny vesnici, kde trat vedla dolu z kopce a pak prudce doprava – znaceno jen vapnem na asfaltu – vse po silnici za plneho provozu. Stala jsem v ty zatacce dole s klukama. Snail zastavoval auta, pac po poradatelich ani pamatky a ostatni jsme fandili. Jel tam par. Kluk delal support holce. Odbocili spatne. Misto doprava jeli rovne. Ta holka nas pekne servala, kdyz jsme je upozornili, ze jedou spatne. Jeli TB – pokud to byli oni, mela jsem usmev na tvari kdyz Gungho rikal – radsi pryc od nich ;-)

        0 0
    • Meesha  

      No, vetsinou se snazim startovat tak nekde na svoji urovni (nebo lip :-) ), takze problemy nemam a ani nedelam. jezdim ohleduplne a nez se nekde smotat o xy misto, tak radsi kousek uhnu… Sranda je to na zavodech typu Nova Author Cup, kde sem letos startoval z posledni vlny. Pravda, byl sem z toho trochu rozladenej a nechtel sem bejt na startu uplne posledni, takze sme se se Zacem s davkou drzosti nasrali hned za pasku, pred lidi co tam stali hodinu, aniz bysme se otocili. Par lidi prskalo, ale na startu me videli naposled, tak sem jim to snad zas tolik nezkomplikoval :-) Predjizdet stovky lidi na tech panelkach uz je trochu HC, ale zase me to bavilo, kdyz byl videt ten „postup“ vpred :-) Priznavam se, ze tam sem nebyl moc ohleduplnej a misty jezdil jak prase, ale nekdy to proste jinak neslo…

      0 0
    • Marika88  

      Ja jsem zatim nastesti nenarazila na nejaky zavazny problem, i kdyz je pravda, ze na Selovi me v jednom pro me dost nebezpecnem sjezdu nekdo tesne minul bez jedineho slova. To jsem se vazne lekla. Taky je docela nanic, kdyz nekdo v kopci tlaci kolo po prostredku cesty.

      0 0
    • RomanH  

      Jeydim jen Drasal a Sudety, to jsou dost dlouhy a tezky maratony na to, aby nekdo prudil. Na startu si ale stoupam podle odhadovaneho umisteni – pulka az zadni tretina, tak abych neprekazel chrtum.

      0 0
    • cubas  

      No, většinou mě naserou lidi co jednou a bezohledně bojujou o krásný 240 místo. TO bych zešílel. Jednou už jsem to nevydržel a jednoho takovýhohle magora seřval. Stalo se to na občerstvovačce, kde pomáhal malej kluk (asi 7–8 let), měl radost, že podává kelímky, je „důležitej“ a pomáhá, a tenhle idiot na něj začal nepříčetně řvát, že je pomalej, že ztrácí vteřiny, a začal mu sprostě nadávat. Ten malej kluk se málem rozbrečel. To už jsem fakt nevydržel. CO je to za kreténa, co dojede v polovině a léčí si „závodnický“ mindráky na malých dětech?

      0 0
    • ddd - andy  

      Myslet na vlastni zdravi tak ten maraton nejedu.. Klidu si ve skupine moc nuziju – porad nekdo nastupuje, ale ohleduplnej myslim ze jsem.. Na nikoho nervu – v lese se prece nehulaka a navic je to naprosto zbytecny.. Mozek nevypinam – taktika je vse! :-)

      0 0
    • cabbage  

      letos celkem dobrý, asi proto že sem jel jen malevil. s bandou chrtů jsem se dostal do první ± 100 a tak sem se zezačátku snažil nepřekážet, na 2. občetstvovačce sem strávil asi 20 min. v servisu takže me předjel i poslední „závodník“ a zbytek závodu(75km) sem si předjíždění užíval, největší problém byl si vzpomenout jak se jmenuje ta strana kterou předjíždim, než sem si vzpoměl tak už sem byl vepředu:o)

      0 0
      • Medunka  

        Na Malevilu byla nejlepsi obcerstvovacka za rozdelenim tras. Tam jsem obsluze vysvetlovala, co vsechno umi muj tepak ;-) Velmi zajimavy vyklad

        0 0
    • jecnak  

      Veskrze se mi zda, ze je to na zavodech dobre, pokud jedu vpredu. Je tam urcita vyjezdenost a nestava se, ze by me nekdo predjizdel ve sjezdu, kdyz nekoho chci predjet, tak mi vetsinou sam uhne, proste bez problemu. Dobre se s lidma spolupracuje, obcas se prohodi par slov, ukazujou se zatacky, diry a tak.

      Naopak cim s clovek propada do stredu startovniho pole tim je to horsi. Lidi tam klickujou, blbe si najizdeji do zatacek, predjizdeji na silenych mistech, odhazuji bordel a castou jsou i sprosty na ostatni. Neni mi moc jasny co na tom ty lidi bavi.

      Vzadu je to zas v pohode, protoze se vetsinou jedna o turisty, co jedou na projizdku s obcerstvenim…

      No a k stezovani „nechrtu“ na „chrty“. Vetsinou se stejne nedostanou do kontaktu a pokud ano, tak je mozna problem v tom, ze se nespravni lide stavi na start v nespravnych mistech. Je sice pekne odjet prvnich 30km po startu s chrtama, ale nemyslim, ze to ma velky smysl, kdyz pak do cile zbyva jeste nejmin jednou tolik. Ono nejde jen o vykonnost nebo o tom jak kdo umi ve sjezdu, ale celkove o styl jizdy, projizdeni zatacek, technickych pasazi atd. Kde jeden skoro sleza z kola druhy prolitne 30 a nechape proc se tam ostatni tak placaj. Stejne tak predjizdeni v rychlejsich pasazich – ono neni vzdy dost dobre mozne zakricet a kdyz, tak mam zkusenost, ze lidi vetsinou zazmatkujou, zacnou klickovat a je z toho chaoz. Nakonec jsem dospel k tomu, ze ve sjezdech nepredjizdim, nema to smysl, kdyz si do kopce urvu koho potrebuju.

      Stejne si ale myslim, ze vsechny tyhle kecy bych si mohl odpustit, kdybysme se k sobe chovali jako lidi.

      0 0
      • luke777  

        jojo pekne napsany nekteri se chovaj jak hovada, ja o sobe vim ze to z kopce nepustim 60km/h kdyz vidim pred sebou sutry klacky, kdyz se chce nekdo zabit prosim, tak se za mnou udela krasnej vlacek 5 az 10 lidi nastesti me nikdo nenadal:)

        0 0
      • vlk  

        jo plně souhlasím, akorát když mě právě nejvíc baví ty náročné sejzdy ve velkých rychlostech.Sem měl zakotvit asi u jiné disciplíny.

        0 0
      • cabbage  

        zase s tim předjížděnim se sjezdech to nebude tak dorký, nejvíc se to projeví na asfaltu, nebo ve výjezdu…

        0 0
      • Beeda  

        Souhlas. Ted jsem to videl na Brdech, vepredu je fakt pohoda klidek, lidi vedej co delat, maj prehled jak o trase tak o jezdcich. Ale cca od kolem 30–50 mista jak jezdily skupiny to bylo uz o hubu, predjizdej, cukaj do strany, nerovozita.

        Mam navod, pokud nekdo vzadu na nekoho rve, tak ho ignoruji a jedu si svoje, proc si kazit naladu…

        B.

        0 0
        • Marry  

          kdyz ja se ucitnu nekde v zadu tak vetsinou nemam problemy s tim ze me nekdo predjizdi na blbych mistech. Skupinkama jen projizdim, takze nevim jak se tam chovaj. Akorad me stve ze jedu porad sam…az do cile :-(

          0 0
    • Darkson  

      vypnout mozek, krev v očích, sliny u huby, široký lokty…dyť de vo fšecko!

      0 0
      • cabbage  

        jinak ani nemá smysl tam jezdit;))

        0 0
      • Darkson  

        ba ne, snažim se jezdit ohleduplně, ale občas se to nedá a z kopce se musí předjet. stane se, že neni tolik místa, tak to musim švihnout těsně kolem někoho a zakřičet nestačim, pač stranu předjetí vybírám na poslední chvíli, kde se udělá místo. snažim se vbybírat akce s co nejmenším počtem účastníků. i když teď jedu Krále, kde nemám strach z trati ani počasí, ale davu na startu. to zas bude nápor na psychiku, jet 7 km/h, kde se dá 20–25…

        0 0
        • McBlacky  

          když už vezeš endurko tak se ti nedivím, já si občas ve sjezdu i počkám a někdy i nepředjedu když to není moc bezpečný. ale mít 150/140 tak taky jedu hlava nehlava :)

          0 0
    • petebike  

      no po prave a i ty Michale to vis moc dobre – je to par let spatky, Plzneska Padesatka od KPZ, druhej Km, loket – drzka, pres 40 stehu na obliceji, novy 4 zuby, tejden na kapackach, zhubnul sem 9 kg, masakr, od ty doby se do niceho moc nehrnu, kdyz je nekde balik tak jedu radsi o par centaku dal..

      0 0
      • luke777  

        to je smutne, ale opravdu nemam rad po tartu jak vystrelime proste vsichni jak blazni dopredu dopredu:) a tak se me stalo na rampusakovi mtb ze borec me krasne predjel a spadl nez sem zabrzdil stal sem kolem na nem, kouknu pod kolo rikam sorry ses celej, rika jo a jel sem dal, nemam ty starty po asfalte rad

        0 0
        • petebike  

          tohle bylo prave uz v terenu, ale proste jeli se kule kolem 30–35, no a nejak typek to tam poslal…ja to odnesl a preze sli jeste lidi :-(

          0 0
    • Peslezedirou  

      Se musím pochlubit, někdy v 18 jsem si mysle, že jsem majstr světa amoléééta a chtěl vyhrát jeden pouťovej XC závod. Nějak mi to nesedlo hodně jsem se propadl a bojoval sám se sebou. Najednou slyším za sebou levá levá, tak jsem unhul omylem do leva. „Si *******“ slyším za sebou, odpovídám, „polib mi prdel ******“. Otočím se a za mnou Elsnic, který mě dojíždí o kolo. Mu to nedaruju, říkám si. A zase sliším „pravá pravá“. Co to na mě zase zkouší, říkám si a zase uhejbám do prava :o) Mño a když mě konečně předjel, tak mi vlepil pohlavek :o)

      A ještě jedna příhoda tentokrát z cyklokrosu. Jako kadet si projíždím na Strahově trať a v takové šikaně předjíždím nějakého týpka postavou velkou jako já a tak jen tak lehce do něj ramenem strčím aby věděl kdo je tu šéf. Najedou se zastavuje a anglicky se strašně omlouvá, že do mě nechtěl strčit. Valím bulvy sám velký Mario de Clerk. Je mi trapně a chci se propadnout do pekla, raději mastím pryč…a ještě si vzpomíním, že jsem si před závodem koupil v sámošce šest plechovek Erektusu abych podpořil výkon (na kole) a jak jsem je najednou vypil, tak jsem celý závod tlačil ve křoví a vůbec neodstartoval…

      Tak to je páteční příděl historek.....

      0 0
    • petryk  

      Já se náhodou chovám slušně a když předjíždím, tak napřed řvu slušně a pak už aji třeba nadávám a kopu kolem sebe:)

      0 0
    • funtomas  

      Mám čerstvej zážitek ze Šumavy.Závodím si takhle o víkendu na dlouhý a od začátku v každým prudším výjezdu slyším jak někdo „řadí bez spojky“.Postupně začal dávat kolem sebe hlasitě najevo že „je to ku.va,mr.dka a se.re na to“.I diváci se mu smáli.Říkám si,to je smůla.Šlapu dál na Keple a ten kopec mu konečně přepočítal všechny články na řetězu.Tlačil dál do kopce a štěknul po nás (2) jestli máme nýtovačku.Kolega byl zřejmě němý a tak říkám že já jo.Když jedem kolem něj,otáže se jestli půjčím,haf.Mrknu na displej,tam 71km k zimáku,z nebe padaj hovna s hákem,kolo má zuby,tak skřípe,né a tak říkám :„že ne“ On :„to jedeš mistrovství světa ?!“ Já :„ne Krále Šumavy“…dál nic vhodného psát před desátou hodinou.A tak si říkám,kolik z vás by půjčilo v třetině takový trati celej vercajk (komplet s nýt) člověku kterej si asi doma nedá kolo do pořádku a pak se diví když mu na tý jeho olympiádě neděláme servisní vozidla.
      Podotýkám že se našel hodnější člověk než já,půjčil a tady ten syn starýho Štěrby přijel do Pekingu dřív než já.
      Tak to je moje zkušenost ale naše mistrovství sem si zkazit nenechal a celkem v pohodě dojel.

      0 0
      • Gorgov  

        No asi takhle, pucil ,kdybych to tahal, to se proste pucuje. Nevim v cem je problem, vidis jeho cislo, urco by ti ji vratil. Taky bys me dost nasral. Kdybys mi rekl, ze mas a nepucis, no to bych se asi neudrzel.

        0 0
        • enjoy  

          ja bych celej vercajk nepujcil.dam dusi,lepeni,mon­paku..je mi to jendo,ceho mam dost.ale celou sadu klicu??:-) kdyz je to takovej zavodnik ze nechce nic vozit sebou tak at si poridi doprovod:-)

          0 0
      • enjoy  

        jo a pro tebe:-).je na case,zmenit si charakteristiku:-D.pac my uz ti toho dobraka zrat nebudeme:-D

        0 0
        • Gorgov  

          :o) jo to je dobraák hahaha:)

          0 0
        • Vrci  

          dobrák je jen maska, pod ní je zelenej škleb

          0 0
        • funtomas  

          No jo.Když já sem tam měl dřív „dobrý sportovec“ a postupem času to takhle prohodil a taky sem netušil že se takhle změním,že jo :)
          Ale k věci.Nejde o to vrátil/nevrátil (no i když) ale co když se po trati pak budou pohybovat samí svině jak já ? A já pak budu škemrat ? To bych dojel hóóódně nasra…Ať si každej do lesa bere co chce ale ať pak nahází vinu za defekt na ostatní.Asi jen já vím a borec z cyklomaxu je mi toho svědkem,že na TB sem v kopci na 40km tohle půjčil a cestou ještě poslužil dalšímu bikerovi.To ale bylo do cíle jen 25 a převážně z kopce.Se člověk rozhoduje dost podle situace,takže kdo nebyl ať nehází kamenem.

          0 0
          • enjoy  

            mam ten samej:-).tak ten bych nepustil z dohledu!:-D

            0 0
            • funtomas  

              Jó 699,– je furt 699,– i v lese,co ?

              0 0
              • enjoy  

                hlavne je to jedna z veci co za ty penize docela stoji no. ps:uplne toho borce vidim jak po me chce i novej retez,protoze tadyten uz by nebyl optimalne dlouhej:-))

                0 0
                • funtomas  

                  no jasně,nahoře na hřebenu začne pršet a já už si sundavám větrovku aby pánovi nezmoklo červený tričínko velkým „a“ na prsou :) Né otázka byla špatně položené.Příště pro všechny George né „máš nýtovačku !“ (já fakt nelžu) ale „půjčíš mi prosím tě nýtovačku,já tě pak dojedu“

                  0 0
                  • enjoy  

                    pripadne:„vem po ceste na obcerstvovacce vodu,budu mit zizen,az te dojedu“ :-))

                    0 0
      • Vojtíšek  

        Z Tvého profilu: „sportovní dobrák“

        0 0
      • Stancek  

        Hmmm, musis mit urcite hodne najeto a urcite Jsi velkej borec, kdyz Jsi jel na bednu na Krali, (a to pred Tebou teda smekam), ale jinak si nedovedu predstavit ze by Te zabilo na 3 mintutky zastavit a kdyz tak ten retez snytovat sam. Pokud to ale bylo tak ze fakt „steknul“ asi bych se taky rozmyslel zastavit, jinak nemam problem, stejne vozim pulku dilny, tak mam na kolo vsechno sebou a kdyz se nekdo ozve „prosimte nemas nytovacku?“ reknu jasne, zastavim, vydycham se, napiju se, sezobnu nejakou tratovku, pak hodim vercajk do brasnicky a odpocatej varazim dal. Potom me hreje dobrej skutek a treba nekdy nekdo pomuze me az budu potrebovat. Posledne jsem na maratonu ztratil pumpu a nebyt to par kilacku od obcerstvovasky se servisem, taky bych se poptaval, kdo by mi kolo pomohl nafouknout.

        0 0
        • funtomas  

          Stando borec nejsem,věnuju se i jinejm sportům,cyklistika je doplněk a příjemnéj.Najeto mám 800km i s králem.Spra­vovat někomu řetěz když to neumím (zatím sem to nikdy nepotřeboval) nebudu,hlavně když se neumí chovat,když neumí ani zastavit a tlačí to dál do kopce asi bys mu to musel snejtovat za chůze.Traťovky nejím,gely nepiju a do kopce nikoho netlačím ani bez řetězu.Nevím kde si vzal bednu ta se za 50 místo nedává,já jezdím na oloupaný jabka a překrojený pomeranče.To pak do cíle vždycky dojede Tomáš a né nějakej Nutrend.A to mě těší.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Já se tě zastanu… tahám s sebou kilo vercajku skoro furt. Gramaři se smějou, k čemu na každej výlet tahat nejtovačku, klíče, bimbusy, duši, pumpu, montpáky, lepení, že? Jako když já si to zodpovědně vezu pod prdelí, proč bych měl pak cestou rozdávat tomu duši, tomu lepení, tomu pumpu, tomu nejtovačku… ? Na vejletě klidně, ale na závodě? Třeba sem třistapadesátej, ale jedu tam abych si zazávodil sám se sebou, a zastavovat člověku co si neumí seřídit kolo by se mi taky nechtělo… nehledě na to že po kilometru to můžu potřebovat… ať žije flame. :o)

        0 0
    • Bully  

      ne, blbec, ja se ukliknul pri hlasovani!!!!!!!!!!­!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.