Sedačka na Ještedu letos nepojede

7 nepřečtených
  • HonzaV

    Tak letos v létě musej downhilleři a freeridisti na kopec zase po svých, nebo si dost připlatit za kabinovou lanovku. Takže s tím Ještědským bikeparkem to zase nebude tak horký :-((( www.igenus.cz/view.php?…

    Jsem zvědavej, kdy tam začnou něco s tou sedačkou dělat, zatim se tam nic neděje. Když už se sem v létě naučej lidi s kolama jezdit, tak jim to pro další rok zase znemožněj.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      To jsou mi novinky :) Btw. sedacka pojede o vikendu tyden pred poharovym zavodem a o zavodnim vikendu. Tudiz minimalne do te doby by ji nemeli zbourat ;) Letos to bude naprd, zato pristi rok by to melo byt daleko lepsi (nez loni;) .

      0 0
      • HonzaV  

        No prave ze ji nezbouraj, ale ani nepustej, mohli ji nechat v provozu nez se pustej do ty demolice. No jo, je zastarala, staveli ji ped 4 rokama kvuli skokanum na lyzich, pak jim asi doslo pozde, ze v zime to kapacitne stacit nebude. :-))

        0 0
      • Duty  

        Po delší odmlce a vyčkávání jsou zde informace o provozu na Ještědu v roce 2006:

        Vzhledem k tomu, že do Sportovního areálu Ještěd vstoupil nový nájemce, společnost Snowhill, dostane se ještědskému areálu v krátké době zasloužená rekonstrukce. V plánu jsou nové lanovky a to včetně výměny té dvousedačkové na Černý vrch. Z toho důvodu, pokud bude tato lanovka v provozu, tak jen v průběhu června letošního roku a to pro potřeby Českého poháru ve sjezdu. Poté přijde přesunout na sjezdovku na Pláních a na Černý vrch bude postavena nová čtyřsedadlová lanovka. Letošní sezóna bute tudíž na Ještědu utlumena, ale doufejme, že příští rok bude o to více komfortní. Kromě lanovek by měl v areálu vyrůst ještě parkovací dům, multifunkční budova a další.

        Výše uvedené neznamená, že se Ještědě nesmí jezdit, pouze nebude k dispozici sedačková lanovka. Možnost dopravy je stále po vlastní ose nebo kabinkovou lanovkou.

        Vzhledem k výstavbě u dolní stanice sedačkové lanovky nebude letos budována Slopestyle trať na Liberecké sjezdovce ani 2426i Bikepark. Ten však bude možné ještě ve větším měřítku navštívit v Mníšku u Liberce (směr Frýdlant). Rozhodně se však v letošním roce bude pracovat na sjezdové trati, která už před zimou zaznamenala velké změny www.2426i.com

        0 0
        • kolombo  

          Jediný problém bych viděl v tom, že kabinka brala jen 2 kola na jednu jízdu, což bude pro potřebu sjezdařů hrubě nedostačující. Ale zase jede skoro až na samej vršek :-)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Kabinka je celkem zabita pro nejaky letni jezdeni. Bere jen dve kola, ale za nehoraznou cenu a to jen v pripade, ze je misto a musi byt radne ocistena… coz je v destivem Liberci celkem problem. Navic ČD tam nemaji pokud vim zadnou hadici jako je napr. u sedacky, ktera by k tomu ocisteni slouzila.

            0 0
    • Radek Broz  

      Tak to je vazne horka zprava;-)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce