• doktor z hor

    Čau, chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s tím, že by jste si dovezli kolo z USA. Zajímají mě hlavně věci týkající se ohledně CLA a způsobu přepravy…

    Zanedlouho se tam chystam a ty ceny mě fakt lákají.

    0 0
    • Maara  

      Kolo jsem si přivez 4 roky zpátky z Los Angeles. Skočil jsem si do bajkovýho krámu a řek si o krabici, ve kterých bajky dostávají. V týhle krabici jsem si ho pak vzal do letadla. Zavolal jsem předtím na Lufthansu a řek jim, že budu mít takový a takový zavazadla s takovýma rozměrama. Převoz nebyl problém a nic navíc jsem neplatil. Ani clo.

      0 0
    • panaczek  

      …tak tak, v krabici, jen si zjisti podminky prepravy kol u tvych aerolinek. nekdo to ma zadarmo, nekde platis az 100 dolaru za jednu cestu. clo zalezi na stesti, na me na ruzini dokonce nabeh celnik (krabice s kolem prisla az posledni, tak uz sem tam byl sam, pekne na rane), ptal se co je v krabici, tak sem rek ze bike, ze v usa pracuju jako pruvodce na kole. podival se do pasu, videl pracovni viza, tak me nechal jit. docela sem si oddech.

      0 0
    • speedy gonzales  

      ja platil u continentalu za krabici 50dolaru..jinak zadny problem..jen by v praze mohli mit voziky na zavazadla jako jinde v civilizovanem sve­te

      0 0
      • panaczek  

        …vsak maj, krabici sem mel na voziku a predstiral, ze telefonuju…, kdyz sem se snazil protahnout kolem toho celnika… mimochodem, jezdis opet ve statech tohle leto?

        0 0
        • speedy gonzales  

          mozna maj a mozna nemaj.. kdyz sem doletel mel sem mega lodni vak, prirucni zavazadlo tak 20kg:-)))a tak krabicu s kolem narvanou dalsima blbostma az po okraj…beham po ruzyni a schanim vozik..ptam se zrizencu…„jooo, voziky jsou…ale ted nejsou“…a ukazuje mi kde teda byvaji kdyz byvaji..du se pro jistotu podivat..misto voziku visi na stene jen car papiru z tiskarny ktere viditelne dochazela napln: „voziky nejsou“ tak sem to vsechno odtahl na smyka:-)

          tolik muj maly zamotany pribeh z ruzyne

          PS: zatim to vypada ze asi mozna uvidi se snad jo…co ty?

          0 0
    • o.ndra3  

      U United jsem mohl mít jako jedno ze dvou zavazadel v ceně krabici s kolem, jenom tam byl hmotnostní limit 35 liber, takže na to pozor. Na Ruyzni jsem zamířil do brány „nic k proclení“ a nikdo se mě na nic neptal, i když jsem měl ohromnej kufr a dvě velký krabice.

      0 0
    • Eila  

      neni to problem, co vim od kamarada tak ho proste projel, takze mel trochu zapraseny plaste pak to nalotil do bedny a hotovo… ale treba kdyz si to nechas poslat tak uz problem je, brachovi napocitali clo a jeste dph ale to bylo neco jinyhon nez kolo:-(

      0 0
    • Jenda  

      no u BA je jin to jedno proste mas jedno zavazadlo krabici ale je lepsi jim to vcas nahlasit pac je to nadrozmerny zavazadlo. Jinak mas limit na dve zavazadla po 35 kg (ne liber:-) takze v pohode. Pokud ho tam trochu projedes tak ti to nikdo podle me clit nemuze (jak by stanovili cenu kola ktery ma najeto 10kkm a tedy uz je to vlastne srot ze?:-). Kazdopadne kdyz jsem se vracel s kolem z kanady tak bez problemu.

      0 0
      • o.ndra3  

        Právě že u United je na krabici s kolem 35 liber, protože je velká. Sám jsem z kola musel sundat pláště. Ale u jiné společnosti to může být úplně jinak.

        0 0
    • goofy  

      Kdyz tam budes, nechces mi pribrat vidli? ;o)

      0 0
    • Max  

      Jak dovéSt kolo… S hodně dlouhým šnorchlem :)

      0 0
      • pepek  

        Šnorchl delší jak 0,5m nefunguje. Myslím že je to hlubší než 0,5m, nebo ne?:-)

        0 0
        • Toams  

          nooo, 35cm tiez nie vsetci dokazu udychat …

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To mi pripomina logickou uvahu a pokus jednoho kamarada… „vzdyt staci, kdyz budu mit tu hadici pridelanou na hladine na plovaku“… no nestacilo :) Ale i tak to dobre dopadlo.

            0 0
            • Toams  

              a na kolko krat recykloval ten vzduch, nez pokus „dobrovolne“ ukoncil?

              0 0
            • cabbage  

              se budeš divit, ale plovák s hadicí stačí tak do 4m…

              0 0
              • pepek  

                No nevím, když počítám plochu plic tak 15×15cm=225×0­,4atm=90 kg. Nějak se mě nezdá, že by plícní svaly uměly zvednout 90kg.

                0 0
                • cabbage  

                  me taky ne, právě proto se jim musí pomoct tim plovákem, a to ještě ne ledajakym:)

                  0 0
                  • pepek  

                    To bys musel mít na tom plováku kompresor, anebo ten vynález, který asi před 15 lety kdesi vynalezli: že totiž potápěč pumpoval nohama spec. pumpou ten vzduch z plováku dolů.( a tím se asi pěkně vyčerpal a utopil :-)

                    0 0
    • Frankie  

      Kdyz si ho vezmes jako spoluzavazadlo, tak se proste budes muset po priletu pred celnikama tvarit drsne, aby te nekotrolovali :)) a kdyby te kontrolovali, tak je musis nejlepe presvedcit, ze jsi to kolo vezl uz tam s sebou a ted se s nim vracis zpatky, ze's ho tam nekoupil. Nebo ze's ho tam koupil, zil tam asi min. 6 mesicu a jako osobni vec si ho vezes zpatky do Cech…

      Kdyz je nepresvedcis, tak budes muset dolozit cenu a zaplatit z ni DPH a prip. clo, kdyz ji nedolozis, tak ti ji vymeri oni…

      Tohle ale urcite neni navod na kraceni cla, dane a jine podobne platby :)))

      FV

      0 0
      • venca1  

        nejsem si jistý ale myslím že už to s těmi 6 měsíci neplatí, když tak mě opravte, zdá se mi že teď se neplatí clo jen pokud ta věc stojí pod 50$. což bys asi neuhrál

        0 0
    • pali  

      ze sa sa ti chce s tym tahat

      0 0
      • bazi.marko  

        resim stejny problem, zrovna pisu z USA, napada me, ze je lepsi si ho nachat poslat postou{lodi]. co myslite???

        0 0
        • speedy gonzales  

          jako proc?

          0 0
        • panaczek  

          nesmysl. strasne drahe a jeste ti nauctujou clo. krabice s kolem je jako velkej kufr – pokud nema vyriznuty madla, doporucuju je vyriznout. nekdo te doveze na letiste, akorat to nalozis na vozejk a dojedes k odbavovacimu pultu. v praze to same obracene. ja sem mel dokonce prerusenej let v NY, 12 hodin na letisti, tak sem to dal do uschovny.

          0 0
    • doktor z hor  

      WAU… ani sem necekal tolik reakci na tento muj dotaz… diky vsem ;-) uz z toho nemam takovej strach…

      Zajimalo by me taky, jak je takova prepravni krabice velka? jeji rozmery cca…

      Jak dlouho tak obvvykle prodejci trva, nez mi to kolo preda? kdyz prijdu a reknu ze chcu tohle, kdy ho dostanu? (uz si to nejak nepamatuju, sou to 4roky co sem kupoval kolo)

      Chtel bych Gianta Regin, tak jestli nemate nekdo nejakej tip na nejakej dobrej kseft v New Yorku. popripade nejakej eShop ;-) V NY budu ale jen chvilku, tak doufam, ze se mi ho popdari trochu zaspinit… aby to probehlo na cel*ici OK

      0 0
      • speedy gonzales  

        presne rozmery krabice ti nereknu..to budou vedet borci z obchodu. tipuju tak 1,5m x 1m (??) od oka:-))) s eshopama bude asi trochu problem v tom ze maji od vyrobcu prikazane ze muzou prodavat kola jen na krame. neplati ale pro vsechyn znacky pausalne. a jestli to de ukecat nebo obejit sem taky nezkousel. no a giant. mam pocit ze zrovna tato znacka v usa neni o moc vyhodnejsi. co se fak t vyplati je canon, spesl, asi i GF. ve vyprodejich jsem videl hodne kleinu, tomacu i rocky mountainu za mooooc dobre penize (komplet kola za ani ne cenu ramu u nas)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.