GPS Garmin Edge 205,305 a Oziexplorer

6 nepřečtených
  • RS

    Je možné nahrávat naklikanou trasu v Oziexploreru do Edge a pak podle ní jet? Používá Edge někdo k navigaci v neznámém terénu? Předem díky za reakce

    0 0
    • Floydie  

      For Upload/Download – Most Garmin, Magellan, Lowrance, Eagle, Brunton/Silva and MLR GPS receivers.

      64.71.184.220/en­g/oziexplorer­.html

      0 0
      • kolombo  

        Hlavní problém je v tom, že OZI není freeware a tak to nejde v každé jeho verzi :-( Já používám pro obsluhu GPS MapSource, ten přenos naklikané trasy umí.

        0 0
        • RS  

          Kolombo, přenášíš trasy do edge či do něčeho jiného? pokud jo spokojenost?

          0 0
          • kolombo  

            Já už jsem to tu psal jinde, ale po prvních pokusech s domácím plánováním cest jsem od toho upustil a jezdím podle sebe a pomocí GPS hlavně dokumentuji trasu. Je ale pravda, že to takhle dělám hlavně v Jizerkách, kde se já už jen velmi těžko můžu ztratit :-) Tam je jeden problém, pokud trasu naplánuješ hodně nařídko, tak z hlediska okamžité navigace je to trochu nepoužitelné, pokud plánuješ nahusto, tak je to trochu nepřehledné a aby to dávalo smysl, tak si musíš někde zapsat itinerář. Já tedy plánuji na řídko „body zájmu“(geocache a pod) a konkrétní trasu upravuji až podle terénu, času a dalších podmínek Navíc, když vyjedeš z trasy, tak je celé plánování na nic. Pokud se podaří dostat co Cyklotras (www.cyklotrasy.info) export do GPS, tak by to mohlo pomoci v naplánování trasy, ale zatím jsme ve stadiu diskusí a hlavně, aby se dalo navigovat, tak musí být přesné podklady. To vidím taky jako problém.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.