• black.horse

    Zdárek, tak se na Vás zase obracím s dotázkem:-) jak sem již psal dříve, tak se zbavuju sjezďáka a chci si pořídit houpací rám se zdvihem kolem 130mm na endurko… prostě něco na vyblbnutí v terénu na čem se dá i dojet daleko. Momentálně sem dostal poměrně pěknou nabídku na rám Haro X2 s tlumičem MetelR. Výška s použitím 400mm sedlovky by mi stačila a délka taky v pohodě, geo taky slušná. Moje představa by byla dát na něj vidlici se zdvihem kolem 130mm třeba Pike. Zbytek bych přendal ze svýho XC, takže lehký kola a gumy, EvolveXC osazení, atd. takže základ celkem bytelnej rám+vidle a zbytek (hlavně kola) lehkej aby to jezdilo:-) Co si o tom myslíte? Původně sem chtěl SC, ale tahle nabídka je lákavá. Jinak co si myslíte o tom rámu? Nemáte ho někdo? Nevíte cca hmotnost?

    0 0
    • dodydody  

      No teda z SC jit do Haro? : (

      0 0
      • black.horse  

        naprosto tě chápu, ale mám pro to jednoduchý důvod:-)

        • Když seženu kupce na celýho sjezďáka mám 35táců a koupím SC rám a šetřím dalších 10–15 na vidlici…
        • Teď mám nabídku vyměnit pouze rám ze sjezďáka za to Haro, stylem kus za kus. Takže bych měl rám a ze zbytku sjezďáka který rozprodám, si pořídím vidlici a finančně mi to nejspíš vyjde i tak, že budu si moct nechat fulla Haro i HT CRX, což by bylo úplně nejlepší, 2mouchy jednou ranou:-) HT i Fulla.. a kvůli tomuto sem ochoten oželet jinou samolepku na rámu;-)

        takže pokud se nenajde rozumněj nápad proč Haro ne, tak nejspíš jdu do něj… pokud bude nejhůř, tak ho prodám a seženu jíný… jinak ten tlumič Metel by šel při první příležitosti pryč za nějakej vzducháč:-)

        0 0
        • dodydody  

          No samo ze chapu ale tady nejdo o samolepku ale o funkcnost a i vydrz pokud bych mel kopit ram s vlastnostmi a potajmu zivotnosti ramu SC tak by tam mohla byt i nalepka v cinstine :)

          0 0
          • black.horse  

            já vím:-) ale to Haro nebude zas taková tragédie a rozhodně mu nehodlám ubližovat a na to občasný enduro hopsnutí je podle mě dimenzovanej dost… pokud bych rychle sehnal kupce na celýho sjezďáka, tak jdu do SC, ale jinak asi zkusím tohle… v nejhorším to zas pak střelím… a hlavně si budu moct nechat i HT, což by bylo úplně super:-) jedno udělám na blbnutí a druhý spíš chrtící…

            0 0
    • Pá-dlista1  

      Jeden by plakal :(

      0 0
      • black.horse  

        Proč? Takhle je to pro mě výhodnější a když se mi nebude líbit, pošlu ho dál do světa a aspoň budu mít zkušenost jaký kolo jo, nebo jaký kolo ne… Máš nějaký objektivní názor proč tohle ne? Taky to není „značka mých snů“, ale to v tomhle případě překousnu… nepočítám, že mi ten rám vydrží dýl jak rok:-D znám se a po roce budu koukat co bych vyzkoušel příště:-)

        0 0
    • scret  

      X2ku mam.Mam ho jako takovy frycko/enduro dejme tomu. Zdvih 150 vepredu i vzadu.Jelikoz vepredu mam Stance,tlusty gumy tak moc krajinou na tom nebrouzdam.Jinak rekl bych ze neni uplne hypercitlivej na maly nerovnosti,torzni tuhost slusna… A hmotnost nevim,ale s celym kolem mi to dela cca 17–18kg:)))

      0 0
      • black.horse  

        hups, to je už docela váha:-( škoda že nevíš váhu toho rámu:-( já bych se potřeboval dostat pod 15kg… ideál by bylo 14kg… s tím, že vidlice bude třeba Pike nebo tak něco a zbytek bude lehký XC osazení… budu na tom chtít jezdit i dlouhý štreky… budou samozřejmě lehký kola a pneu…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          A ze se vam do toho jeste pletu… k cemu je trebas Pike na kole, kde se do terenu nevydas, abys nahodou nepichnul nebo nerozlomil rafek… , ale ja tomu nerozumim. Ja delam do vcel.

          0 0
          • black.horse  

            ráfky vozím Alex FD26 a světe div se, vydržej toho dost… čas od času je stačí lehce docentrovat a je to… a ačkoliv vozím RR gumy, tak defekty moc nemám, tak jednou za 400km, víc asi ne… asi to bude tím, že nečumím po včelách, ale koukám na cestu… a nebo holt neumím jezdit na kole, tak mám málo defektů…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              No promin, ale na RR bych se asi nevydal do terenu v kterym by nevydrzel skareb :) … ted trosku ftipkuju. Na bikrosku nejsou uplne spatny.

              0 0
        • scret  

          www.bikesnbits.com/products.php?…

          NO tak tohle mam,jenom mam vepredu jednu pilu a napinak od Shamanu.

          Nevim mozna by se dalo dostat s vaho nekde kolem 15kg.

          0 0
        • MartinXC  

          Pod 14kg a s Pikem … to ti na rám s tlumičem zbývá cca 3,2kg

          0 0
      • Smazaný účet  

        tyjo a kde stim jezdish ? sem prave obetoval odolnost vetsimu dojezdu :-) pac tady je kolem mraky nadhernych sjezdu ale dostat se knim na nejaky tezkotonazni voblude neni tak snadny :-) asi by me to brzo pekne sralo ;-))) navic me bavi spish to enduuuro no :)) badat f neprobadanych oblastech stredohori ;-)))) no nic… :-) na ty lafky nekdy zajedeme ne ? zacina bejt hezky :-)

        0 0
        • scret  

          Jj. Kamos ted tady kousek nad hradem chce zacit i stavet nejakej malej trejlik.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tam pod hradem f ty pospode vidam obcas nejaky typky na biiru ;-) s tkovyma tema hustyma kolama :-) pocitam ze jezdej busem na novou ves a pak se spustej dolu ke hradu ? :-)

            0 0
            • scret  

              Jj,vim o tom. Kdyz jsem v lete tam stavil na zaverecny pivko po svihu,tak tam obcas prijeli. Jsou to kluci kolem Swisu (resp.Manualu). Ted s kamosem chcem vyjet nekam rikal na Strizak. Ale nevim jeste kdy…(pá-po)

              0 0
        • scret  

          Nevim presne kolik to vazi,ale tech 17 podle mne urcite.Je to rozdil dostat do vzduchu myho cca 11kg XC „belouse“ a tuhle mrchu:)

          0 0
    • black.horse  

      OK, tak nikde na netu, sem nesehnal rozumnou informaci o hmotnosti toho X2 rámu a dle všech názorů a informací, bude zcela evidentně příliš těžkej, takže sem dneska odmítl nabídku a jdu dál šetřit na Santu a nebo pokud se nenaskytne něco jiného:-) Děkuji všem za info, rady a názory…

      0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.